Ενσωματωση υποτιτλων.srt σε mkv αρχεια..

Reaction score
0
Απάντηση: Ενσωματωση υποτιτλων.srt σε mkv αρχεια..

Στην φωτό φαίνεται μια χαρά πως το κάνεις! Ξεκινάς το mkvmerge, δίπλα στο πεδίο Input files πατάς το ADD, και βρίσκεις το αρχείο mkv που θέλεις και το ανοίγεις στο πρόγραμμα. Επίσης από το ADD βρίσκεις το αρχείο των υποτίτλων που θέλεις να ενσωματώσεις στο mkv και το προσθέτεις στο Input files. Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές στους υπότιτλους (γλώσσα κλπ) μπορείς να τις κάνεις από τις καρτέλες General Track Options, Format specific options και Extra Options, όταν τελειώσεις με τις όποιες αλλαγές και ρυθμίσεις πηγαίνεις στο μενού Muxing > Start Muxing (ή Ctrl+R από το πληκτρολόγιο) για να ξεκινήσει το remux του mkv με τους ενσωματωμένους υπότιτλους...
οκ ετσι το εκανα ευχαριστω!

Reaction score
0

Πάλι με το mkvmerge, απλά θα ξετσεκάρεις τους διαλόγους που δεν θέλεις να εμφανίζονται και θα κάνεις remux...
ΦΙΛΕ ΣΩΤΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ REMUX. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.328

Φίλε spsarras εκτός κι αν κάνω λάθος, στα mkv δεν έχει νόημα να φτιάξεις κάτι στους υπότιτλους που είναι σε μορφή srt, όπως γραμματοσειρές, χρώματα, πάχος, μέγεθος κλπ. Όλα αυτά εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις που έχει ο media player (ανεξάρτητη συσκευή ή πρόγραμμα στον υπολογιστή) που χρησιμοποιείς, εκτός από κάποιες μορφές υποτίτλων (ας πούμε sub από κάποιο DVD, που ουσιαστικά είναι εικόνες κι όχι κείμενο όπως οι srt) που εκ των προτέρων έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τέτοιες ρυθμίσεις που λες γίνονται συνήθως στην δημιουργία υποτίτλων που "καίγονται" πάνω στο βίντεο (δεν υπάρχει δηλαδή επιλογή να εμφανίζονται ή όχι) και στη δημιουργία υποτίτλων για DVD.

L

LLLEFTERIS

Guest

Αυτο που προσεξα εγω ειναι πως οι δυο τελευταιες εκδοσεις εχουν προβλημα.

Προβλημα πρωτο!
Εγω πχ εχω το mkvmerge για να ενσωματωνω τους υποτιτλους στην ταινια.
Φτιαχνω το αρχειο ολα ωραια και καλα αλλα οταν παω να ανοιξω τον φακελο που εχω σωσει την ταινια μου κρεμαει η μνημη στον υπολογιστη παει 100% και εχω i7-920 με 6GB μνημη.

Συν οτι παω να σβησω την ταινια που εφτιαξα και δεν σβηνει με τιποτα!!!

Προβλημα δευτερον!
Η ταινια δεν παιζει στον media player εχω ηχο αλα οχι εικονα!

Η τελευταια εκδοση που λειτουργει σε μενα χωρις να μου κρεμαει την μνημη και να παιζει κανονικα ειναι η 4.1.1

Reaction score
0

Αυτο που προσεξα εγω ειναι πως οι δυο τελευταιες εκδοσεις εχουν προβλημα.

Προβλημα πρωτο!
Εγω πχ εχω το mkvmerge για να ενσωματωνω τους υποτιτλους στην ταινια.
Φτιαχνω το αρχειο ολα ωραια και καλα αλλα οταν παω να ανοιξω τον φακελο που εχω σωσει την ταινια μου κρεμαει η μνημη στον υπολογιστη παει 100% και εχω i7-920 με 6GB μνημη.

Συν οτι παω να σβησω την ταινια που εφτιαξα και δεν σβηνει με τιποτα!!!

Προβλημα δευτερον!
Η ταινια δεν παιζει στον media player εχω ηχο αλα οχι εικονα!

Η τελευταια εκδοση που λειτουργει σε μενα χωρις να μου κρεμαει την μνημη και να παιζει κανονικα ειναι η 4.1.1

Πήγαινε στο "extra options" και στο "compression" και βάζεις στο "none".

Από την έκδοση 4.2 και μετά η ρύθμιση default δεν είναι στο none, οπότε πρέπει κάθε φορά να το ρυθμίσεις.:121:

eys

Reaction score
0

καλημερα σε ολους εχω τον emtec n150h κατεβασα καποια mkv και δεν παιζαν ελλ υποτιτλους χρησιμοποιησα το mkvmerge για να βγαλω τους αγγλικους υποτιτλουε και να παιζει τους ελληνικους αλλα μετα το muxing o player ελεγε μη υποστηριζομενο αρχειο και δεν τα επαιζε μηπως υπαρχει καποια απαντηση ευχαριστω πολυ

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.328
Κάνε αυτό που λέει ο φίλος enterhere από πάνω αν χρησιμοποιείς έκδοση 4.2 και νεώτερη του mkvmerge. Προφανώς τα αρχεία που δημιουργεί με τους συμπιεσμένους header δεν είναι συμβατά με τον player σου.

Reaction score
0

Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά να έχουμε. Αγόρασα την Philips LED 32pfl5605h12 διάβασα αυτά που λέγατε για τους players της Philips αλλά τώρα είναι αργά. Το πρόβλημα μου λοιπόν μάλλον σε εσάς γνωστό. Έχω αρκετές ταινίες mkv στον σκληρό μου αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω υπότιτλους στην tv μου. Έχω σε φάκελο ταινία κ srt δεν τους βλέπω, τους ενσωματώνω με το mkvmerge GUI πάλι δεν τους βλέπω (στο pc παίζουν ok) αλλάζω κ το Language στο mkvmerge GUI σε Greek modern αλλά πάλι τιποτα, βάζω compression none ξαναμανά τίποτα. Ρυθμίσεις για υπότιτλους η tv έχει αλλά είναι για τα ψηφιακά. Το mkvToolnix το κατέβασα αλλά δεν μπορώ να το εγκαταστήσω βγάζει error κ μου περνάει το mkvmerge GUI κουλό ε?
Οποιαδήποτε βοήθεια άποψη είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.328

Επίσης καλησπέρα και καλή χρονιά! Τι error σου βγάζει στην εγκατάσταση; Ουσιαστικά το mkvtoolnix είναι το mkvmerge GUI, οπότε δεν υπάρχει λάθος εκεί. Σε ότι έχει να κάνει με την τηλεόραση, μήπως δεν υποστηρίζει καθόλου υπότιτλους στα mkv ή άλλα αρχεία media;

Reaction score
0

Στο manual δεν αναφέρει κάτι για υπότιτλους ταινίας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Πολυμέσα
Τποστηριζόμενη συσκευή αποθήκευσης USB (με φορμά FAT ή DOS, συμβατή μόνο με το πρότυπο ‘Mass Storage Class’)
Τποστηριζόμενα αρχεία εικόνας
JPEG (*.jpg, *.jpeg): EXIF, JFIF, SPIFF
Τποστηριζόμενα αρχεία βίντεο και εικόνας
 Βίντεο AVI (*.avi): MPEG-4 SP,
MPEG-4 ASP, MPEG-4 Part 2
 Βίντεο AVI (*.avi): AC3, MPEG-1 L3,
MPEG L2, AAC_ADTS, AAC_ISO
 Βίντεο MPEG (*.mpg, *.mpeg, *.vob,
*.ts): MPEG-1, MPEG-2
 Ήχος MPEG (*.mp2, *.mp3, *.mpg,
*.mpeg, *.vob): MPEG-1 Layer 2,
MPEG-2 Layer 2, AC3
 Βίντεο MPEG-4 (*.mp4): MPEG-4 AVC
(H.264, L2-CIF), MPEG-4 AVC (H.264,
L4-HD), MPEG-4 Part 2
 Ήχος MPEG-4 (*.mp4): AAC-LC,
AAC-HE, AC3, AAC_ADTS,
AAC_ISO, HE-AAC (v1, v2)
 Βίντεο MKV (*.mkv): HD H264
 Ήχος MKV (*.mkv): HE AAC, AC3

Τποστηριζόμενα αρχεία ήχου (χωρίς βίντεο)
 Ήχος MPEG (*.mp3): MPEG-1 Layer 3
 Ήχος WMA (*.wma, *.asf): WMA (v2
to v9,2)
 Ήχος LPCM (*.lpcm, *.pcm, *.wav, *.aif,
*.aiff): *.lpcm και *.pcm - δεν
υποστηρίζεται σε όλες τις τηλεοράσεις.
 Ήχος MPEG-4 (*.aac, *.mp4, *.m4a):
AAC-LC, HE-AAC (v1, v2)
 Λίστες αναπαραγωγής (*.pls, *.m3u)
΢ημείωση: Σα ονόματα των αρχείων πολυμέσων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 128 χαρακτήρες.

Uploaded with ImageShack.us

Reaction score
0

Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά να έχουμε. Αγόρασα την Philips LED 32pfl5605h12 διάβασα αυτά που λέγατε για τους players της Philips αλλά τώρα είναι αργά. Το πρόβλημα μου λοιπόν μάλλον σε εσάς γνωστό. Έχω αρκετές ταινίες mkv στον σκληρό μου αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να δω υπότιτλους στην tv μου. Έχω σε φάκελο ταινία κ srt δεν τους βλέπω, τους ενσωματώνω με το mkvmerge GUI πάλι δεν τους βλέπω (στο pc παίζουν ok) αλλάζω κ το Language στο mkvmerge GUI σε Greek modern αλλά πάλι τιποτα, βάζω compression none ξαναμανά τίποτα. Ρυθμίσεις για υπότιτλους η tv έχει αλλά είναι για τα ψηφιακά. Το mkvToolnix το κατέβασα αλλά δεν μπορώ να το εγκαταστήσω βγάζει error κ μου περνάει το mkvmerge GUI κουλό ε?
Οποιαδήποτε βοήθεια άποψη είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δυστυχώς όπως λέει στο site της και η ίδια, οι τηλεοράσεις Philips δεν υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους στο usb.
Επίσης δεν μπορώ να δω mkv ταινίες ενώ απλές (avi, divx κλπ) βλέπω, αν και όπως λέει υποστηρίζει mkv (H264).

Reaction score
0

Δυστυχώς όπως λέει στο site της και η ίδια, οι τηλεοράσεις Philips δεν υποστηρίζουν εξωτερικούς υπότιτλους στο usb.
Επίσης δεν μπορώ να δω mkv ταινίες ενώ απλές (avi, divx κλπ) βλέπω, αν και όπως λέει υποστηρίζει mkv (H264).
Ταινιες mkv βλέπω όχι όλες βέβαια, βρήκα άλλη λύση συνδέω laptop με VGA-VGA καλώδιο αλλά η εικόνα δεν έχει καμία σχέση όπως οταν πάιζει απο τον σκληρό. Για να δω HD ποιότητα απο το laptop στην tv υπάρχει κανά καλώδιο τύπου VGA σε HDMI?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν υπάρχει καλώδιο που να μπορεί να μετατρέψει αναλογικό σήμα σε ψηφιακό ή το αντίστροφο.
Για τέτοια περίπτωση επιβάλλεται η χρήση ειδικού μετατροπέα.
π.χ. http://sewelldirect.com/articles/vga-to-hdmi.aspx

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.328

Ταινιες mkv βλέπω όχι όλες βέβαια, βρήκα άλλη λύση συνδέω laptop με VGA-VGA καλώδιο αλλά η εικόνα δεν έχει καμία σχέση όπως οταν πάιζει απο τον σκληρό. Για να δω HD ποιότητα απο το laptop στην tv υπάρχει κανά καλώδιο τύπου VGA σε HDMI?
Αντί να κάθεσαι να παιδεύεσαι με μεσοβέζικες λύσεις που έχουν πενιχρά αποτελέσματα, ίσως θα ήταν προτιμότερη η αγορά ενός media player. Θα παίζει σχεδόν ότι θέλεις, στην όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα....

Reaction score
1.622

Αντί να κάθεσαι να παιδεύεσαι με μεσοβέζικες λύσεις που έχουν πενιχρά αποτελέσματα, ίσως θα ήταν προτιμότερη η αγορά ενός media player. Θα παίζει σχεδόν ότι θέλεις, στην όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα....
+1 Αν υπολογίσεις και το χρόνο που έχεις ήδη επενδύσει...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.328

Αν υπήρχε κάποιο σύγχρονο desktop με σύγχρονη κάρτα γραφικών που έχει έξοδο HDMI/DVI ίσως και να μην το έλεγα αυτό, εξάλλου κι εγώ χρησιμοποιώ και το desktop γι αυτή την δουλειά εκτός από το media player, ιδίως σε δορυφορικά κανάλια. Αλλά με vga και πατέντες, άσε καλύτερα, a no-go situation...

Reaction score
0

Στο τέλος αυτό θα γίνει, απλώς ήθελα να δω τι μπορώ να καταφέρω και με πόσο κόπο.

Reaction score
0

Παίδες κάποιος είχε μιλήσει για Hardcode κατι σαν paint υπότιτλων στην ταινία.. Έχουμε info γιαυτο? Sorry που σας ζαλίζω αλλά εγώ κ ο κολλητός μου έχουμε πάρει την ίδια tv και δεν έχουμε δει ακόμα υπότιτλους και το έχουμε πάρει πατριωτικά το θέμα!

Reaction score
0

Πήρα media player (apacer AL460) βλέπω όλα τα avi και με εξωτερικούς υπότιτλους αλλά στo ένα mkv που είδα δεν έχει υπότιτλους αλλά ούτε και ήχο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.669
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@