Εντελώς άσχετος ζητάει βοήθεια...

Reaction score
2
Λοιπόν αποφάσισα να "χτίσω" και εγώ ένα HTPC.Σκέφτομαι λοιπόν και τον δέκτη TV.Ή ακόμα καλύτερα HDTV!Ε δεν έχω ιδέα για το πως και τι θα χρειαστώ.Είδα πως υπάρχουν κάποιες κάρτες.Θα χρειαστώ και πιάτο φαντάζομαι?Μπορεί κάποιος να μου απαριθμήσει ότι θα χρειαστεί για μια τέτοια υλοποίηση?Επίσης έχω δει κάποιους δέκτες τύπου "φέτας" που παίρνουν κάρτες.Αυτό ισχύει με τις pci κάρτες?Αλήθεια μπορείτε να πείτε και μια πρόχειρη κοστολόγηση για κάρτα και εξοπλισμό.

Ευχαριστώ για την ανοχή!

Reaction score
1
Απάντηση: Εντελώς άσχετος ζητάει βοήθεια...

χμμμ , υπάρχει υπόμνημα ακριβώς για το ζήτημα που θέλεις ...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=31822

επίσης υπάρχει και λειτουργία αναζήτησης ( πχ dvb-s2 pci )

ΥΓ δεν σε μαλώνω , απλά ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως όταν κάτι είναι κάτω από την μύτη του , το ζητάει και στο χέρι ... Οι πληροφορίες υπάρχουν , απλά θέλουν λίγο σκάλισμα ( τι θα ήταν το ίντερνετ χωρίς λίγο σκάλισμα ; )

Reaction score
1

συμπληρωματικά μία ιδιαίτερη κάρτα που μου αρέσει

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40969&highlight=firedtv

και επειδή hdtv βλέπεις μόνο δορυφορικά , θα χρειαστεί λίγο διάβασμα και στο δορυφορικό κομμάτι , πληροφορίες επίσης στα υπομνήματα ...

Reaction score
2
Φίλε σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά ήδη αυτά που μου έγραψες τα διάβασα! Εντάξει ορισμένα τα κατάλαβα άλλα πάλι όχι....

Ας γίνω λοιπόν λίγο ποιο συγκεκριμένος.Καταρχάς επειδή και εγώ πρόκειται να έχω πρόβλημα χώρου στο custom made κουτί μου με ενδιαφέρει η καρτα που πήρες!Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1.Είδα σε ορισμένες κάρτες πως υπάρχει η υποδοχή καρτών ενώ σε άλλες όχι...Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό?
2.Επίσης δεν κατάλαβα αν η κάρτα σου έχει δυνατότητα εκτός από sat tv και απλής tv και ραδιοφώνου.
3.Είδα πχ αυτήν εδώ την κάρτα η οποία έχει τα πάντα ενσωματωμένα.Κάρτες δεν παίρνει?Τι κάνω σε περίπτωση πχ που έχω μια κάρτα?
4.Έχω ακούσει για "διάφορα" τα οποία σου δίνουν πρόσβαση σε κανάλια αλλά τα έχω ακούσει κυρίως από χρήστες dreambox.Αυτά τα "διάφορα" γίνονται με τις κάρτες των pc?
5.Μου έκανε εντύπωση πως η κάρτα σου έχει αρκετά υψηλές απαιτήσεις!Αλήθεια εσύ τι επεξεργαστή και τι μνήμη έχεις?

Και πάλι ευχαριστώ φίλε μου!

Reaction score
1

1) όποιες δεν έχουν , υπάρχει άλλος τρόπος να διαβάσουν κάρτες , μέσω programmer ή smart mouse ( έχω smart mouse , αλλά δεν έπαιξε καλά με την nova )
2) Η lifeview trio κάνει 4 πράματα ... radio , αναλογική επίγεια , ψηφιακή επίγεια και ψηφιακή δορυφορική ... Δεν κάνει DVB-S2 , δλδ HD ψηφιακή δορυφορική , και μάλιστα είναι σε αχρηστία αυτή την στιγμή ...
η fireDTV δεν την κατέχω , αλλά μου αρέσει ( δεν πιάνει pci , μπαίνει όπου θες ) αρκεί να έχεις firewire στην μητρική και επιπλέον έχει CI
3) ίδια απάντηση με το 1) , αλλά για την συγκεκριμένη κάρτα παίζει και add on reader
http://www.hauppauge.co.uk/pages/products/data_ci.html
όμως WinTV-HVR-4000 (not S2 channels) δεν τα λέει καλά ...
4) ισχύουν αρκεί να μην είναι cccam ( συμβατό μόνο με dream-styl ) για αυτό και μόνο προτιμώ δέκτη ... ( αυτά μόνο όταν πρόκειται για οικιακό cardshare )
5) 4600+ x2 και 2 GB ram ... αλλά δεν ξέρω τι παίζει σε HD , ίσως υπάρχουν προβλήματα , προτεινόμενο για μένα είναι 6000+ ή κάτι από intel αρκετά δυνατό πάλι ή overclocked

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv