Εντυπωσεις με τον Digitalworld HDT-150

Reaction score
69
Απάντηση: Εντυπωσεις με τον Digitalworld HDT-150

Ειλικρινά δεν ξερω...Είχα ξενερώσει που δεν έπαιρνα γενικά ήχο από HDMI και λέω ας δοκιμάσω να ενώσω με optical.Και ω τι θαύμα,δούλεψε κατευθείαν...
Και PCM και Bypass.
Για το θέμα του stretch έχει καμμιά ιδέα?

Reaction score
0

υπάρχει κανένα νέο για firmware update που διορθώνει παιδικές ασθένειες;

αναγνωρίζει εξωτερικό DVDrom;

Reaction score
38

Menu -> usb -> διαμόρφωση ταινίας ->

σε αυτό το πεδίο έχεις τις ρυθμίσεις
- Επιλογή Υποτίλου (έχω επιλέξει "μεγάλο")
- Υπότιτλοι μεγάλοι (έχω επιλέξει "διαφάνεια")
- Χρώμα υποτίτλων (έχω επιλέξει "άσπρο")

Φυσικά ρυθμίζεις ανάλογα τα γούστα σου... υπάρχουν αρκετές επιλογές...

@Wintermute23,
μπορείς σε παρακαλώ να βεβαιωθείς ότι τα mkv που δοκίμασες είναι όντως DTS, γιατί σε μένα downmix γιοκ!

Επίσης στις πληροφορίες συστήματος έχω:
SW Version V1.001
HW έκδοση V1.001
Release Date: Feb 5 2010

Παίζει κάτι νεότερο?

Reaction score
38

Τελικά ακόμη δεν κατάφερα DTS downmix σε tv...
ούτε από optical, ούτε από coaxial, ούτε από HDMI...

Παρ' όλα αυτά όταν το σύνδεσα με optical by pass στον Yamaha RX-V661 έδωσε κανονικό DTS πεντακάναλο! απλά και ωραία! δοκίμασα 3-4 ταινίες... σε όλες έπαιξε αβίαστα...

Αντιγράφω και τις γενικές εντυπώσεις μου όπως τις postara και στους γείτονες...

Mε λίγα λόγια έχουμε ένα κουτάκι (εγώ τα λέω μαλακιστήρια...) αξίας 54Ευρώ το οποίο... να τι κάνει:
- Αποκωδικοποιεί mpeg2/4 - ικανοποιητικά,
- διαθέτει πολύ εύχρηστο ελληνικό menu και ΕPG,
- ταξινόμηση καναλιών αυτόματη αλλά και manual από το χρήστη,
- PVR προγραμματιζόμενο - (δεν το δοκίμασα ακόμα), οι εγγραφές του οποίου μπορούν να παίξουν σε οποιοδήποτε pc/htpc (αρχεία εγγραφής .ts),
- εξόδους εικόνας και ήχου παντός τύπου και ικανοποιητική απόδοση,
- με usb port από την οποία βλέπει HDD και USB sticks διαμορφωμένα είτε σε NTFS είτε σε FAT,
- διαθέτει media player που μπορεί να διαβάσει και παίξει: τα δημοφιλέστερα αρχεία video (avi, mkv, m2ts), τα δημοφιλέστερα αρχεία υποτίτλων (sub,srt), ήχο DTS (όχι ΗD, όχι Downmix) μέσω της optical port σε ΑV Receiver μόνο, ήχο stereo αναλογικά μέσω RCA σε οποιοδήποτε ενισχυτή.
- δυνατότητα ρύθμισης μεγέθους υποτίτλων, χρώματος φόντου και χρώματος υποτίτλων...
- είναι σφαίρα σε όλα του,
- καλό πληκτρολόγιο - δεν προβληματίζει σε καμία περίπτωση το χρήστη.
- δεν ζεσταίνεται με τίποτα...
και ... σίγουρα θα ξέχασα κάτι ακόμα καλό...

Στα αρνητικά του:
- Δεν κατάφερα να έχω downmix από mkv/DTS σε τηλεόραση...
- Σε χρήση media player, το menu δεν αφήνει ρυθμίσεις... πρέπει να σταματήσει να παίζει το αρχείο και μετά από την αρχή πάλι αφού δεν κρατάει το σημείο που σταμάτησε...
- Όταν είναι σε standby mode δεν αφήνει την tv να παίξει αναλογικό σήμα, ή μάλλον καλύτερα να πω ότι χαλάει το αναλογικό σήμα, αφού βλέπεις με χιόνια...
- Μέτρια γραφικά τα οποία δεν είναι διαφανή οπότε καλύπτουν την εικόνα της tv.
- Σχεδιαστικά το κουτί (κάλυμμα) αντιπροσωπεύει την κατηγορία του... μεγάλο λευκό λογότυπο (για να μην ξεχάσουμε το μοντέλο?), δύο led αριστερά που σου βγάζουν το μάτι (εν λειτουργία) και οθονούλα από άλλη δεκαετία... (εντάξει αν υπάρχει κάποιο ποιο όμορφο/ποιοτικό σε αυτά τα λεφτά θα ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα...)

Αυτά...

Reaction score
0

Γειά σας παιδιά.
Γράφω πρώτη φορά κ θα ήθελα μια βοήθεια.
Κατεβάζω mkv στον υπολογιστή κ τις περνάω στον φορητό δίσκο για να τις βλέπει ο πατέρας μου στον αποκωδικοποιητή.
Αντιμετώπισα προβλήματα με τον ήχο DTS κ αυτές που έχουν ενσωματωμένους πάνω απο εναν υπότιτλους. Οπότε κ κατεβασα τα δυο προγραμματάκια που συνίστανται για μετατροπή ήχου σε stereo κ αφαίρεση υποτίτλων. Αλλά σε μερικές ταινίες κάτι έγινε κ τώρα ο αποκωδικοποιητής βγάζει "ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ". Στον υπολογιστή συνεχίζουν όμως κ παίζουν κανονικά.Απο κάποιες αφαίρεσα τα chapters. να φταίει αυτό?
κοιτάζοντας τα video encodings δεν βλέπω διαφορά απο το αρχικό που έπαιζε κανονικότατα στον αποκωδικοποιητή.
Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρω

Reaction score
0

παιδια τον πηρα ολα καλα μεχρι τωρα εκτος απο dts.
λογικο δεν κανει downmix στην TV hdmi.
Αλλά κομπλαρει και μεσω οπτικης με passthrough σε ενα yamaha dsp 595a.
παλιος ο ενισχυτης αλλα μεσω coaxial παιζει απο dvd μια χαρα dts.
να δοκιμάσω με coaxial?
optical ac3 παιζει μια χαρά.
Η αντιπροσωπεια λεει οτι δεν μπορει να παξει dts ουτε σε ενισχυτή.
Ενας κατοχος παράπανω το εκανε να παίξει.
Τι πρέπει να κανω ?
Βοηθήστε

Reaction score
0

Βγήκε Νέο Firmware στο site :http://www.digital-t.gr/index.php?language=el&page=support&id=7

"DigitalWorld HDT-150

Αναβάθμιση λογισμικού για τον επίγειο ψηφιακό δέκτη υψηλής ανάλυσης DigitalWorld HDT-150. Διαβάστε πρώτα τις οδηγίες αναβάθμισης που βρίσκονται μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο.
Έκδοση: B105 - 06/01/2011"

Μήπως το δοκίμασε κανένας ?

Reaction score
0

Πέρασα το καινούργιο Firmware. Δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Δυο νέες δυνατότητες που παρατήρησα είναι :

- Ρύθμιση διαφάνειας του Μενού
- Επιλογή για Resume στον Media Player (εμφανίζεται επιλογή όταν ξαναξεκινήσει αρχείο)

Γενικά είναι πολύ καλό μηχάνημα για τα χρήματά του.

Reaction score
0

καλησπερα κι απο μενα,
αφου συμβουλευτηκα το ποστ εδω, αγορασα πριν κανα 2 μερες κι εγω τον δεκτη και γενικοτερα, προς το παρον δηλαδη, ειμαι ευχαριστημενος. Οκ ειναι κακασχημος αλλα τον εκρυψα καπου. Για τα λεφτα του δειχνει αριστο. Τωρα, τα περισσοτερα τα εχω βρει... αυτο που εχω να ρωτησω προς το παρον ειναι ο ηχος στις ματροσκες. Με συνδεση hdmi δε εχω ηχο στα mkv, ενω στα avi ακουω κανονικα. Εχω μια lcd tv τριετιας και οι διαθεσιμες συνδεσεις στην tv ειναι οι εξης και σας τις λεω οπως τις αναφερει στο εγχειριδιο:

hdmi, vga, cvbs/s-video, YPbPr, pc audio, YPbPr audio, av audio, scart.
υποσημειωση> οι εισοδοι cvbs και s-video μοιραζονται ενα καναλι ηχου.

Αυτα λεει το εγχειριδιο της tv μου.
Οποτε πειτε μου ρε παιδια σας παρακαλω πως μπορω να παρω ηχο απο τις ματροσκες απο τον δεκτη στην τηλεοραση???? Επισης να σας πω οτι εδω που ειναι η τηλεοραση δεν εχω διαθεσιμο καποιον ενισχυτη, παρα μονο τα ηχειακια του υπολογιστη που ειναι 2.1
Δεν ειναι δυνατον να μην γινεται να εχω ηχο... Εχει κανεις να μου πει την λυση με απλα ελληνικα, γιατι απο "downmix" και τετοια δεν σκαμπαζω???
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
114

Χρησιμοποιησε οπτικη ινα.

Reaction score
0

σε ευχαριστω για την απαντηση σου, μπορω ομως να συνδεσω στη τηλεοραση μου οπτικη ινα???
σκευτομαι να βρω κανενα καλωδιο που απο τη μια να ειναι οπτικη ινα και απο την αλλη πλευρα να εχει jack ή rca... η τηλεοραση προφανως δεν εχει οπτικη ινα..

Reaction score
0

εν τω μεταξυ ουτε υποτιτλους παιζει στις ματροσκες.. τι διαολο μονο εικονα εχει???

Reaction score
0

τι βλακεια να μη μπορω εδω να κανω edit και να χρειαζετα να ποσταρω πολλα μυνηματα.. σορι παιδες..
παντως συνηδειτοποιησα οτι γενικοτερα δεν μου διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους, οχι μονο στις ματροσκες αλλα και στα avi.. και εχτες εκανα update το firmware..μπορει καποιος να μου πει τις σωστες ρυθμισεις? εκει φανταζομαι ειναι το προβλημα.. εκει που λεει διαμορφωση ταινιας δε μπορω να βρω τις σωστες ρυθμισεις.. ενω οι υποτιτλοι στο pc και στο dvdplayer μου παιζουν κανονικα.. βοηθεια!!!

Reaction score
0

τι βλακεια να μη μπορω εδω να κανω edit και να χρειαζετα να ποσταρω πολλα μυνηματα.. σορι παιδες..
παντως συνηδειτοποιησα οτι γενικοτερα δεν μου διαβαζει εξωτερικους υποτιτλους, οχι μονο στις ματροσκες αλλα και στα avi.. και εχτες εκανα update το firmware..μπορει καποιος να μου πει τις σωστες ρυθμισεις? εκει φανταζομαι ειναι το προβλημα.. εκει που λεει διαμορφωση ταινιας δε μπορω να βρω τις σωστες ρυθμισεις.. ενω οι υποτιτλοι στο pc και στο dvdplayer μου παιζουν κανονικα.. βοηθεια!!!
Για να δεις τους υπότιτλους παίξε με το κουμπάκι aspect του τηλεκοντρόλ του και θα εμφανιστούν.

Reaction score
0

se euxaristw, to koumpaki subs eprepe na patisw alla oute kan to eixa dei.. pnigika se mia koutalia nero.. alla ksereis giati? giati sto dvd player pou exw me usb kai bazw tainia tous upotitlous tous fortwnei automata, an exoun to idio onoma, etsi den einai kai to fusiologiko???? ti prepei diladi kathe fora na patame subs? blakeia.. to swsto einai na ginetai automata... an kapoios mporei na epikoinwnisei mazi tous kai na tous to pei, as tous to pei na to ftiaksoun..

Reaction score
0

Σχετικά με τον ήχο σε MKV έχω παρατηρήσει πως όταν στην ταινία βρίσκονται ενσωματωμένα 2 κανάλια ήχου τότε δεν παίζει κανένα. Επίσης οι υπότιτλοι είναι ψείρες. Ακόμα και σε προβολέα φαίνονται μικροί. Επίσης το "resume" άλλες φορές δουλεύει και άλλες όχι. Σε αναμονή νέας αναβάθμισης, αν υπάρξει.

Reaction score
0

Καλησπερα,
Εχω μια απορια, ειμαι κάτοχος ενος ψηφιακου δεκτη HDC-150 εδω και 10 ημερες, ηθελα να ρωτησω ειναι εφικτή η συνδεση component με plasma tv?
δεν μου δινει σημα στην τηλεοραση. Υπαρχει καποια ρύθμιση???ή η εξοδος YPbPr ειναι για να γεμιζει το back μερος του δεκτη??
(η τηλεοραση δεν εχει HDMI)
Οποιος γνωριζει κατι ας μου απαντησει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
0
Λίγες ερωτήσεις για τους ειδήμονες.

1) Μήπως ξέρει κάποιος γιατί δεν φορτώνει το Β105-20110106 λογισμικό;

Το εβαλα σε ενα FAT32 στικάκι, πάτησα τα 6άρια, επανεκίνησε, ειδε το USB, εκανε upgrade, και μετά επανεκίνηση μόνο του.
Ακόμα δείχνει v1.001 του 2010 και ολα ειναι οπως πριν. Τιποτα καινούργιο.

2. Γιατί η 'power antenna' επιλογή μενει πάντα στο 'off';
Αναγνωρίζει εξωτερικές 'power' αντέννες και της πολυκατοικίας δεν μετράει;

3. Επιανα μερικά κανάλια (π.χ. MEGA) αλλα τώρα που σκανάρω δεν τα βρίσκει (αν και καμμια φορα τα βλέπει). Πιάνει μονο NET, ERT HD και τους κράχτες της NOVA.
Η αντεννα περναει στην τηλεόραση και αυτη τα βλεπει ολα.
Κατευθυνση αντέννας προς Υμηττό, σταθερη και καινούργια. Ειναι πολυκατοικία και δεν ακουσα παράπονα.
Πρόβλημα με το μηχανάκι η κάτι αλλο;

Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.133
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop