Εντυπώσεις από το Hi End AVShow 2013

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Μήπως όμως έχουμε και εμείς πολλές απαιτήσεις από τους αντιπροσώπους; Τι θα θέλαμε, να έχουν και από έναν μηχανικό ακουστικής να τους φτιάχνει τα δωμάτια για τις 3 μέρες της έκθεσης; Προσωπικά βρήκα ικανοποιητικά έως πολύ ωραία τα περισσότερα δωμάτια με μικρά ηχεία. Χάλια ήταν ΟΛΑ με τα μεγάλα ηχεία - εκεί έκαναν λάθος που δε δικαιολογείται κατά τη γνώμη μου - όφείλαν να ξέρουν.

Reaction score
1.844
Πριν περίπου 4-5 χρόνια, νωρίς το απόγευμα Παρασκευής, έχουν τελειώσει οι συνδέσεις στο δωμάτιο του avsite και άρχονται οι πρώτες ακροάσεις. Παρόντες Τσαντουλής, ο σχωρεμένος Σπέρτος, Στριφτός, ο υποφαινόμενος, ίσως Πέτρος (meni) και μπορεί κάποιος να μου διαφεύγει.

Το σετάκι δεν. Παρότι κανείς μας δεν είχε ξανακούσει τον συγκεκριμένο συνδυασμό, βλέπαμε (ακούγαμε) ότι δεν επιτρέπεται να έχει αυτή την απόδοση. Για συντομία, αποδείχτηκε ότι υπήρχε πρόβλημα κάπου, πρόβλημα σοβαρό. Σοβαρό με την έννοια ότι αυτό το πρόβλημα αποκλείεται να μην επηρεάσει δυσμενώς το αποτέλεσμα. Μιλάμε για ένα σετ αξιοπρεπές, που απείχε πολύ να χαρακτηριστεί – από προδιαγραφές και τιμή - μέσα στο 4-5 κορυφαία της έκθεσης. Άσχετα αν μετά τις διορθώσεις - την επόμενη μέρα πια - έβαλε κάτω πολλά από αυτά που βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια.

Το ζουμί. Χωρίς να ξέρουμε στην αρχή τι συμβαίνει, γιατί δεν είχαμε γνώση του συγκεκριμένου συνδυασμού, όλοι οι παρόντες καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να παίζει έτσι.

Συνεχίζεται ...

Reaction score
1.844
Πάμε τώρα σε κάποιο αντιπρόσωπο, τυχαίο. Ο οποίος εμπορεύεται συγκεκριμένα προϊόντα υψηλού επιπέδου, τα έχει στο χώρο του και τα γνωρίζει. Δεν τα ακούει πρώτη φορά, τα γνωρίζει. Ή τουλάχιστον οφείλει να τα γνωρίζει. Πόση τελική μπορεί να δείξει το κοντέρ ρε αδερφέ. Αν στα 130 τρέμουν τα τιμόνια πας για ζυγοστάθμιση, για πίεση στα ελαστικά, ψάχνεις να βρεις τι φταίει. Γιατί ξέρεις ότι δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του προϊόντος. Είναι υποχρεωτικό να μπορείς να το καταλαβαίνεις αυτό αν θέλεις να εμπορεύεσαι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, να μπορείς να τα υποστηρίξεις με τις ικανότητές σου. Αλλιώς πουλάς ψησταριές ή είδη προικός.

Στην εγκατάσταση στο δωμάτιο της έκθεσης δεν είναι απαραίτητα μπροστά ο αντιπρόσωπος, την κάνουν ενδεχομένως άλλοι. Αν όμως έχουν κάνει μεγαλειώδη πατάτα αυτός οφείλει να το αντιλαμβάνεται άμεσα. Γιατί ξέρει τα μηχανήματά του, δεν είναι κάποια άγνωστα. Ο επισκέπτης όχι απαραίτητα. Γιατί δεν έχει ξανακούσει το συνδυασμό και δεν είναι σε θέση να κρίνει ότι αυτός πρέπει να παίζει καλύτερα, άρα κάπου υπάρχει λάθος. Μπαίνει σε ένα χώρο, ακούει ένα σετάκι αντιπαθητικό, δεν ασχολείται, πάει στο επόμενο δωμάτιο.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.516
Τι θα θέλαμε, να έχουν και από έναν μηχανικό ακουστικής να τους φτιάχνει τα δωμάτια για τις 3 μέρες της έκθεσης;

Εσύ πήγες στο άλλο άκρο...

Reaction score
1.844
Όταν λέμε μεγαλειώδη πατάτα εννοούμε για παράδειγμα το συνεργείο εγκατάστασης να διπλοκαλωδιώσει και να αφήσει πάνω τους βραχυκυκλωτήρες. Για να πιάσουμε απτά παραδείγματα, όχι θεωρία. Αυτή η πατάτα υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει ένα κλειστό βρόγχο. Ο οποίος στα ηλεκτρονικά χρησιμοποιείται ΚΑΙ για παραγωγή ταλαντώσεων. Αν στην περίπτωσή μας οι συνθήκες δημιουργήσουν βρόγχο – και ταλαντώσεις – ο ήχος βρωμίζει, με κόκκο, γρέζι, πριονίδι.

Οι επισκέπτες-ακροατές το κατάλαβαν αυτό το τελευταίο, χωρίς να γνωρίζουν τι φταίει. Ο έμπορος δεν οφείλει με ένα άκουσμα να είναι σίγουρος ότι κάτι δεν πάει καλά; Χωρίς επαρκείς γνώσεις περί του αντικειμένου πως έχει το θράσος να προτείνει - με σιγουριά μάλιστα - στον υποψήφιο πελάτη να αγοράσει κάτι που κάνει ένα σκασμό λεφτά;

Αφού αυτός ο ίδιος δεν είναι σε θέση να το βάλει να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει δώσει στο προϊόν ο κατασκευαστής του.

Reaction score
1.844
Και στην τελική γιατί να κερδίσει αυτός μια πώληση και όχι ο ανταγωνιστής του που ξέρει το αντικείμενο;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
να ρωτησω κατι αλλο, και μετα θ απαντησω στον αγαπητο Expander.

Ποσοι απο μας , πραγματικα ομως, αληθεια, αγορασαν κατι (αξιας) στην εκθεση η σκοπευουν συντομα να αγορασουν?

:D

Δε το λεω με υπονοουμενα κλπ, εξαλλου ποτε δε μιλαω ετσι, αλλα, ας το δουμε λιγο κι απ την πλευρα ολων αυτων των επαγγελματιων, πως σκεφτονται , πως επενδυουν κλπ. Κι ας το σκεφτουμε κι ο καθενας μας στον κλαδο του, στο χωρο του , στη δουλεια του.

Γιατι προφανως ειμαστε εξω απ το χορο, δε χορευουμε κι εμεις...
Απλα λεμε τις αποψεις μας, απ την καρεκλα μας , για την ωρα.

;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Σε μια έκθεση οφείλεις να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου .
Και βάσει του τι έδωσες θα πάρεις τα ανάλογα ;)

ΥΓ Όταν εκτίθεσαι πρέπει να μπορείς να δεχτείς και κριτική .

Reaction score
1.844
Η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πήραν δε τα συχαρίκια από την Κυριακή το απόγευμα, μη σου πω και νωρίτερα.

Ακριβώς γι' αυτό, σαν ελάχιστη απόδοση τιμής, πρέπει να στηλιτεύονται όσοι είναι ανεπαρκείς για να πωλούν πανάκριβες συσκευές υψηλής πιστότητας. Εμείς βοηθάμε το χώρο όταν γίνεται γνωστός κάποιος που είναι κατάλληλος για έμπορος ειδών προικός και όχι για υψηλή τεχνολογία. Δεν βοηθάμε μόνο τους εαυτούς μας σαν αγοραστές, αλλά και τους αξιοπρεπείς εμπόρους του χώρου.

Δεν λέω την άποψή μου απ' την καρέκλα - είμαι τιμωρία στο ένα πόδι για αταξία :p - αλλά κατέθεσα παράδειγμα υπαρκτό και θεωρώ αρκούντως τεκμηριωμένο. Ευχαρίστως να υποβληθώ σε δοκιμασία αντιρρήσεων από όποιον έχει διαφορετικές απόψεις.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
"παιδιά"
όπως έγραψα και αλλού, και μια πού το άρχισα έτσι...
θεωρώ υποχρέωση να ευχαριστήσω τους φίλους
vlasis (πού νομίζω: διαγράφεται η λέξη 'μαιτρ' /πού λένε και οι συμβολαιογράφοι)
delamostre (x2 + δηλ. το 64)
loudobic
mixapan
Ardim
dear
Auditory
geomiat
πού έκαναν θετικά σχόλια για την MF.
ζητώ συγνώμη, αν κατά την ανάγνωση του νήματος, μου διέφυγε κανένας…

+1 στο post 157

και το ποστ 160, περιέχει αλήθειες
όχι για αυτό ή μόνο για αυτό το φόρουμ. γενικά.

και του χρόνου. (?)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.879
Και στο έχω ξαναπει: Ώταν γυναισε απωλητως σταιναχορης τα μαιλει με δυαφωραιτηκι άπωπσοι.
Μη με αναγκάσεις να επανέλθω!

Spread the hi-end love! :tongue:

1. Εκανα 6' να διαβασω μια παραγραφο. Ζαλη. Τα σεβη μου...

2. Ατιμη κοτα.

Reaction score
7.891
Σε αυτό το σημείο κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με έκαναν όμορφο, τη μακιγιέρ μου, τον σκηνοθέτη μου, το αυτοκίνητό μου που με πήγε εκεί και όλους όσους ασχολήθηκαν μαζί μου και μόνον μαζί μου. Συγχωρέστε με αν ξέχασα κάποιον, ο οποίος ασχολήθηκε μαζί μου και μόνον μαζί μου...
Για όλους τους υπόλοιπους που δεν ασχολήθηκαν μαζί μου και μόνον μαζί μου, τους εύχομαι να τους καεί το video.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.879
Ειναι λιγο περιεργο να εχεις μεσα στο ιδιο νημα 10 ανθρωπους να λενε οτι τα μικρα συμβατικα QUAD που ακουσαν ειναι τελειως μαπα και αλλους δεκα να λενε οτι τοσο καλο ηχειο δεν εχουν ξανακουσει ...το QUAD ειναι παραδειγμα και αντιστοιχα πραγματα γραφτηκαν για διαφορα προιοντα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Γουελκαμ του χαλι εντ.

Ολοι εχουν αποψη, καθε αποψη ειναι απολυτως σεβαστη ακομα κι αν ειναι αντιδιαμετρικα αντιθετη.

Αυτα μονο στο χαλι εντ γινονται. Πχ αν μου πει εμενα κανας φιλος "πω ρε μαγκα, τι ομορφο μωρακι ειν' τουτο" και μου δειξει ενα χοντρο μπαζο με μουστακι κ τριχα σε μασχαλες κ χερια-γαμπες, θα του ριξω μια καρπαζια με τη μια.

κ θα του πω συνελθε μαλακα, που θα μου βγαλεις γκομενα το χομο ερεκτους με μουρη σκυλοψαρου κ χαρακτηριστικα μπαμπουινου κ καμπιας.

Οχι ομως στο χαλι εντ. Σεβασμος στην αποψη του καθε φρουτου.

Κουφος με αποψη; φυσικα. Κ ο κουφος δικαιουται αποψης στο χαλι εντ. Τιποτα περιεργο.

Reaction score
1.788
Να γραψω και εγω κατι χαριτολογωντας με πολυ χιουμορ και ειλικρινα χωρις ιχνος κακιας :lol:

Σε αυτο το [event] την πρωτη και την δευτερη θεση την γνωριζαμε απο πριν . Ας μιλησουμε και λιγο για την τριτη και κατω.:p

Δεν ξερω αν ακουσατε και ενα Ελληνικο sigle ended απο Κρητη πλευρα. Πως σας φανηκε;

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185
Γιάννος γιατί είσαι κακός;
(να τους καεί το video)

τους γράφεις απλώς στα @@ σου

Όχι όλους

αυτούς πού λέει το ένστικτό σου…
ή αντίληψη σου…

ευχαριστώ.
και καλή συνέχεια...

υ.γ -edit
τώρα το όμορφος… (χωρίς φωτο)
όμορφο κοτοπουλάκι;
ευχαριστώ και πάλι
Μ.Φ.

Reaction score
181
"Οι περισσότερες κλαδικές εκθέσεις γίνονται για πελάτες χονδρικής...
Εδώ αλλά και αλλού η hi-fi γίνεται κύρια για πελάτες λιανικής!
Οι χονδρικάριοι έχουν την κατάλληλη εμπειρία... για τις παραγγελίες τους.
Οι λιανικάριοι δεν την έχουν όπως "ομολόγησαν" μερικά μέλη.
Έτσι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι καλό και όχι τσίκι-τσίκι... όπως παλι ματαξαναομολογήθηκε.
Πρέπει δηλαδή κάτι που στήνεται στην έκθεση να έχει προσεχθεί πολύ, να έχει στηθεί αρκετές φορές σε παρόμοιο δωμάτιο και να γίνεται στην "πρόβα" το fine tuning κ.τ.λ ώστε να κατέβουμε στο γήπεδο πλήρεις.
Να είναι σίγουρο άλογο όχι κουτσό...

Με λίγα λόγια θεωρώ τον καλό ήχο στην έκθεση κάτι το πρωταρχικό.
Γι' αυτό τον εκθέτεις!!!

Αν δεν... κάθεσε σπίτι σου, δεν εκτίθεσαι, δεν ξοδεύεσαι, ή εκθέτεις στατικά ή ψυθιριστά... ή... πουλάς από το ίντερνετ, τα φόρα, τα περιοδικά... ή με ραντεβού.

Τα δωμάτια είναι πάνω κάτω ίδια με τα οικιακά.
Το μόνο ελαφρυντικό ως προς τον χώρο είναι τα άτομα που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο καθώς το πλήθος τους επηρρεάζει σημαντικότατα το άκουσμα και μάλιστα στα ξουράφια και τις αντιχήσεις κάνει καλό...!!!
Δεν κάνει καλό στο νεύρο, την ισχύ και την στερ. εικόνα.

Θα αγοράζατε ή να το πω αλλιώς, θα είχατε στα υπ' όψιν σας σαν αγορά κάτι που στην έκθεση δεν σας άρεσε???"

Σπάνια βάζω ίδιο πόστ σε διαφορετικά φόρα.
Κάνω μια εξαίρεση καθώς κάτι δεν άρεσε... εκεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef