Εντυπώσεις από το Hi End AVShow 2013

Y

Yiannis_B

Guest
κανενα hard feeling αλλα πραγματικά δεν καταλαβα τι εννοεις!
Εννοώ ότι αν παίζει κάτι 3 φορές πάνω από τα λεφτά του και κοστίζει Α χρήματα, τότε στα 3Α χρήματα, κάτι άλλο θα παίζει στην χρηματική κατηγορία 9Α. Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι αυτή η διατύπωση? :rolleyes:

Reaction score
50
Εννοώ ότι αν παίζει κάτι 3 φορές πάνω από τα λεφτά του και κοστίζει Α χρήματα, τότε στα 3Α χρήματα, κάτι άλλο θα παίζει στην χρηματική κατηγορία 9Α. Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι αυτή η διατύπωση? :rolleyes:
ενταξει το βλεπουμε από διαφορέτικη οπτική γωνία! εγω θα ήθελα ας πουμε να ξερω ποιο ειναι και αυτό που παιζει 9Α γιατι δεν εχω 9Α ευρω να διαθέσω οπότε θα επαιρνα αυτό!

Reaction score
8.905
Στην Ελλάδα του σήμερα, περάσαν και αρκετοί επισκέπτες (των +/-600 ευρώ), όπου μπαίνοντας στην είσοδο του ξενοδοχείου είχαν και αυτοί το δικαίωμα στο όνειρο.... αλλά τα ωραία πράγματα κρατάνε λίγο.... η έξοδος είχε την επαναφορά στην πραγματικότητα!

Μάλλον λίγος ο κόσμος, γιατί κάποιοι άλλοι δεν τόλμησαν να περάσουν τις “πύλες τις κολάσεως”!

Εύχομαι καλές δουλειές σε “όλους”... και του χρόνου (ελπίζω) “όλοι” να είναι εκεί πάλι...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Το " παίζει τα λεφτά του " μπορεί να παραφραστεί και σαν " έχω να το αγοράσω σε αυτά τα λεφτά ":thumbsdown:
Επίσης το αξίζει τα λεφτά του σημαίνει οτι το κόστος υλικών σε σχέση με το κόστος αγοράς δεν είναι υπερδεκαπλάσιο;)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πηγα στην εκθεση με μαλλον βαρια καρδια καταλαβαινω οτι ειναι ενας θεσμος ο οποιος σβυνει οπου Κυριακη απογευμα ωρα 3-6 τα πραγματα απο προσελευση ηταν μαλλον χαλαρα .
Eπειδή ήμουν εκεί και τις 3 ημέρες,όλες τις ώρες:
Η προσέλευση ήταν μεγάλη,ειδικά το Σάββατο όπου για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν καμιά 30άρα άτομα σε εμάς!Και ο διάδρομος σχετικά γεμάτος.
Την Κυριακή είχε κίνηση το πρωί και μετά τις 7,δλδ προς το κλείσιμο..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν όλοι οι Έλληνες κατασκευαστές κατάφερναν να κάνουν μια έκθεση μόνοι τους .

gonis

Luger
Reaction score
12.439
...
8.
9. 4 Κ€ διαφορα στο εκθεσιακο Grimm σε σχεση με την εισαγωγικη μαυρη εκδοση ειναι μεγαλο νουμερο με την παραδοχη οτι δεν εχει αλλες διαφορες.
10....

Τελο.
Μάλλον έχετε μπλέξει τις τιμές στα Grimm .
Νομίζω οτι τα 9,4 Κ διαφορά που γράφτηκε είναι λάθος .
Το 9. αφορα τη σειρα που παραθετω τις αποψεις μου.
Το λουμπαγκο σε επηρεασε και στην αναγνωση:)
Περαστικα!!!:(

Reaction score
50
Επίσης το αξίζει τα λεφτά του σημαίνει οτι το κόστος υλικών σε σχέση με το κόστος αγοράς δεν είναι υπερδεκαπλάσιο;)
αυτό μπορει να το πει σιγουρα καποιος για τα vincent (και επειδη καποτε ειχε περασει απο τα χερια μου ενας προενισχυτης τους, και εχω ακουσει και αλλα 2-3 συστηματα τους πχ 236)

Y

Yiannis_B

Guest
Το " παίζει τα λεφτά του " μπορεί να παραφραστεί και σαν " έχω να το αγοράσω σε αυτά τα λεφτά ":thumbsdown:
Δεν είναι έτσι και το έχουμε συζητήσει το θέμα πολλές φορές.

Αλλά δεν είπα αυτό αρχικά έτσι και αλλιώς.

Η πρόταση "παίζει 3 φορές πάνω από τα λεφτά του (Α)", σημαίνει ότι παίζει σε αντιστοιχία με τον μέσο όρο της κατηγορίας 3Α. Ποιός νοιάζεται για τον μέσο όρο? Εκεί πάει η ένστασή μου σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Η στατιστικη ηταν καποτε η αδυναμια μου, μια μερα καταλαβα οτι ειναι αυθαιρετη σε μεγαλο ποσοστο ....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Η στατιστικη ηταν καποτε η αδυναμια μου, μια μερα καταλαβα οτι ειναι αυθαιρετη σε μεγαλο ποσοστο ....
Είναι επιστημονική μέθοδος να λες ψέματα

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Να θερμοευχαριστησω τον Νικο Car Audio Test και το καταστημα του Alfa Sound (δεν κανω διαφημιση, αν πιστευετε οτι πρεπει να διορθωθει η να σβηστει, μεσα απ την καρδια μου τα λεω..) που με εξυπηρετησε παραδειγματικα, ενας επαγγελματιας προς μιμησην ολων μας, να διορθωσει, να σεταρει, να στρωσει το ηχοσυστημα του αυτοκινητου μου, ν αλλαξει μεγαφωνα κ κροσσοβερ, να μονωσει πορτες, να ρυθμισει τον ηχο γενικα, και ολα αυτα σε μια μερα (Σαββατο) ζορικη και παραλληλα με την εκθεση, τα παρατησε ολα για να πιασει το δικο μου, τον ευχαριστω παρα παρα πολυ, και βεβαια εκανε εξαιρετικη δουλεια με πολυ χαμηλο κοστος.

Σ ευχαριστω Νικο μου κ παλι, ειναι τιμη μας να εχουμε εναν τετοιο επαγγελματια αλλα κ ανθρωπο πανω απ ολα διπλα μας, με υποδειγματικη εργασια κ συμπεριφορα...

(αν θελετε κι εχει ενδιαφερον, να βαλω καμια φορα, να δουμε ολοι τι κ πως, παντως πλεον ο ηχος ειναι πολυ πολυ καλυτερος κ πολυ πιο σωστος κ δυνατος! )

Reaction score
1.547
Να πω και εγω δυο λογια!
Ηταν η πρωτη φορα που πηγα σε εκθεση χαι εντ και ηταν και η πρωτη μου ευκαιρια να ακουσω ηχεια και ενισχυτες τετοιας κλασης! Να ξεκαθαρισω πως απλα αγαπω πολυ τον καλο ηχο και την καλη μουσικη... νομιζω πως τα αυτια μου μπορουν να ξεχωρισουν καποια πραγματα. Για εμενα ο μισος ηχος που βγαινει απο ενα ηχειο εξαρταται πολυ απο την εικονα του, θελω να πω πως ακουω και με τα ματια - δηλαδη ενα ηχειο που δεν θα μου πει κατι οπτικα ισως να μην μου ακουγεται και καλα ( δεν ξερω αν εγινα κατανοητος :D). Σαν εικονα δεν εννοω βεβαια τις λακαρισμενες καμπινες τα ομορφα γλυκα ασημενια γουφερακια κλπ κλπ ... ισα ισα που αυτα δεν τα συμπαθω καθολου! Ειμαι του ογκου ... μεγαλες καμπινες ντραιβερς κορνες κλπ κλπ... πραγματα που θα δηκαιολογουν για εμενα και τις τιμες καποιων ηχειων (μεγαλη παρενθεση, θεωρω αδιανοητο να υπαρχουν ηχεια 30 και 40 χιλιαδων ευρω και να χρησιμοποιουν ντραιβερς που βρισκεις στο ραδιο κατουμα που λεει ο λογος βεβαια αλλα ντραιβερσ που κοστιζουν 500 αντε 800 ευρω. Δηλαδη αν ειχε γινει η μελετη και κατασκευη εξαρχης απο την εταιρια ενoς ντραιβερ ποσο θα κοστιζαν αυτα τα ηχεια? Αξιζουν τα επιπλεον 30 χιλιαδες ευρω για μελετη κατασκευη καμπινας και κροσοβερ???) Επειδη δεν μπορω να πω πως ασχολουμαι με το χαι εντ αλλα με τον καλο χαι φαι δεν θυμαμαι ονοματα ηχειων οποτε ας με συνχωρειτε για τις παρακατω αναφορες σε αυτα που ακουσα και ειδα! Λοιπον σαν λατρης των ηχειων κορνας (μονο το λαπτοπ μου δεν εχει 'ακομα' κορνες :lol:) νομιζω πως μου εκαναν αρκετα θετικη εντυπωση τα ηχεια κορνας της εκθεσης μιας και ηταν τα μονα ( εκτος των DIY fostex με το λενκο πικαπιο.. τα οποια δεν παιζανε ασχημα παρεπιπτοντος). Λοιπον οι μεγαλες κορνες το Σαββατο παιζανε πολυ απαλα πραγματα ... Holiday και δεν μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση.. χθες ομως παιζανε δυνατα και νομιζω πως ηταν αυτο που περιμενα να ακουσω απο κορνες. Ισως λιγο κουραστικα ηχεια για πολυωρες ακροασεις αλλα για εμενα ηταν απο τα πιο καλοακουστα και εντυπωσιακα ηχεια της εκθεσης. Στο δωματειο των Τσακιριδης και της 2 μερες που περασα πρεπει να πω πως δεν ενθουσιαστικα απο τον ηχο. Δεν ξερω αν φταιγανε τα ηχεια η τα κομματια που παιζανε αλλα μου φανηκαν πολυ ουδετερα και αχρομα ολα τα ακουσματα.Στο δωματιο με τα Bryston δεν θυμαμαι πως παιζανε και τι παιζανε καν αφου ειχα χαζεψει με τους τελικους. Αλλο ενα ζευγαρι ηχειων που μου αρεσε πολυ ηταν στο δωματιο νομιζω του Ορφεα??Ζωντανος ηχος! Ας με διορθωσει ο φιλος Κοτσιδης γιατι καναμε μαζι το τουρ! Επισης τα μονιτορ της lipinski τα θεωρω ιδανικα για παραγωγες αλλα οχι για ακουσμα μουσικης, το ακουσμα θελει χρωμα ! χεχε!
Για να κλεισω για εμενα το σπουδαιοτερο ηταν που γνωρισα ατομα που μιλαμε απο το site που και που και που οι γνωσεις τους στο αντικειμενο ειναι αξιοθαυμαστες! Επισης ευχαριστω τον πολυ καλο φιλο Κοτσιδη που ειχα να τον δω και χρονια, για το τουρ που καναμε μαζι στην εκθεση!!! Αυτα !:smoke:

Last edited:

Reaction score
25.443
για μενα στα συν
audio exlcusive
quad (μεμβρανες μονο)
pmc + bryston (εντυπωσιαστικα κομματακι , οχι οτι παιζανε παπαδες - σε καμια περιπτωση , πολλα θεματακια- αλλα μοου αφησε υποσχεσεις)
ααα και ξεχασα τα lipinski που ηταν συμπαθεστατα

αδιαφορα
wilson
focal
gryphon (με ελλειψεις στο θεμα του χαμηλου - ας υποθεσουμε οτι φταιει ο χωρος)

τα υπολοιπα κατω του μετριου ως απαραδεκτα (με την εννοια οτι ειναι απαραδεκτο ενα συστημα ανω των 10000 ευρω εστω σε δωματιο ξενοδοχειου να παιζει χειροτερα απο το αυτοκινητο μου)

για τα grimm ειλικρυνα δεν ξερω τι τους βρηκατε , μπορει να εφταιγε το προγραμμα που ακουσα αλλα πραγματικα δεν με κρατησε πανω απο λιγα δευτερολεπτα αυτο που ακουσα (και ας ημουνα θετικα προκατυλλειμενος λογω excel - τα οποια παρεπιπτωντως σε αλλο ενα ηχειακι ηταν δραμα)

Reaction score
7.891
Σχετικά με τα Α και τα 3Α (όχι αυτά με σήμα το κουταλοπήρουνο) κι εγώ διαφωνώ ως προς το μέτρο σύγκρισης αλλά αν κάποιος το προσδιορίσει ακριβέστερα, με χαρά θα το υιοθετήσω.

Θα ήταν επίσης χρήσιμο όμως να σχολιάζαμε και ηχεία που ΔΕΝ έπαιζαν για τα λεφτά τους. Δηλαδή: Ηχείο 50.000 ευρώ, έπαιζε για 50.000; Ηχείο 17450, έπαιζε για 17450; Το 17450 το αδικώ. Βγάζω 1000 για τους ενισχυτές και 1000 για την κάρτα ήχου κλπ. Έπαιζε λοιπόν για 15450;

Γιατί ας πούμε καθόμαστε να συζητάμε αν το ηχείο των 50000 χρειαζόταν χώρο ή χρόνο, αν αδικούταν ή αν ευνοούταν και να μην συζητάμε για ηχεία που μας ευχαρίστησαν / εντυπωσίασαν με το άκουσμά τους και δεν ζητάνε ένα σκασμό λεφτά;

Για να προλάβω ενδεχόμενες ενστάσεις, ας μην αρχίσουμε με τους χώρους και τις δευτερεύουσες αντανακλάσεις διότι θεωρώ θέσφατο το γεγονός πως ο κάθε αντιπρόσωπος πήγε εκεί να δείξει το καλύτερο set-up του (στη κατηγορία τιμής που απευθύνεται). Αν νόμιζε πως αδικούταν από τον χώρο, ας νοίκιαζε το ball-room ειδάλλως ας μην το έδειχνε.

Reaction score
1.173
Εχτές ήταν η δεύτερη χρονιά μου σε τέτοια έκθεση. Αν και ο χρόνος μου λόγο υποχρεώσεων λιγοστός σε δύο ώρες μπόρεσα και γύρισα όλα τα δωμάτια εκτός από αυτά που είχανε δίσκους σίντί και πραμάτεια.
'Όπως πέρυσι έτσι και φέτος οι εμπειρίες που αποκόμισα πολλές και ευχάριστες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να στηθεί η έκθεση, που έδωσαν την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να δει μηχανήματα να πάρει εικόνες ήχους άποψη για το τι σημαίνει πιστότητα και διαφορετικές τεχνολογίες, όλες μαζί σε ένα χώρο.
Όσο αφορά τα καλύτερα ή πολύ καλά συστήματα έχουν αναφερθεί από πριν, οπότε με βρίσκετε σύμφωνο.!

Ένα πράγμα που παρατήρησα στην ώρα που πέρασα από τα δωμάτια είναι ότι ναι δεν είναι και ο ιδανικότερος χώρος για ακροάσεις αλλά δεν είδα και την απαραίτητη φροντίδα και ασχολία που θα μπορούσε να έχει κάνει ο κάθε εκθέτης. Εφόσον αντιπροσωπεύει τα μηχανήματά του θα έπρεπε να τα κάνει και μια σωστή παρουσίαση με τους ποιο απλούς τρόπους, από ένα απλό φωτισμό μέχρι και σε σημεία του χώρου με διαχυτές ή μπασοπαγίδες ή δεν ξέρω τι. Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά νομίζω ότι δεν έχω άδικο. Εάν ήμουν εγώ ο εκθέτης θα φρόντιζα για το καλύτερο. Το παραπάνω είναι κάτι που σχολίασα με μέλος του AVsite από εχτές όσο αφορά το δωμάτιο του Athens ProAudio με τα Greem. Δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί άλλος χώρος τόσο όσο αυτός. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά δεν είχα και τον χρόνο να κάτσω πολύ σε κάθε δωμάτιο....

Ένα σύστημα που πραγματικά ήταν πολύ καλό τουλάχιστον στα δικά μου δεδομένα ήταν αυτό με τα Vandersteen και σε συνδυασμό με τα Bryston. Θα έλεγα "το θέλω":D.
DSCN1408.jpeg

Με τυχαία σειρά τα συστήματα που με εντυπωσίασαν ήταν:
  • QUAD Panels
  • Focal Utopia (Ορφέας)
  • Acapela
  • Greem
Τέλος να πω με την σειρά μου ένα ευχαριστώ στα παιδιά του AV Site για το χρόνο που διαθέσανε να στήσουνε αυτά τα μηχανήματα που καθώς έμπαινες στο δικό μας δωμάτιο νόμιζες ότι είναι άλλο ένα μεγάλου αντιπροσώπου.

Y

Yiannis_B

Guest
Για να προλάβω ενδεχόμενες ενστάσεις, ας μην αρχίσουμε με τους χώρους και τις δευτερεύουσες αντανακλάσεις διότι θεωρώ θέσφατο το γεγονός πως ο κάθε αντιπρόσωπος πήγε εκεί να δείξει το καλύτερο set-up του (στη κατηγορία τιμής που απευθύνεται). Αν νόμιζε πως αδικούταν από τον χώρο, ας νοίκιαζε το ball-room ειδάλλως ας μην το έδειχνε.
Ένα πράγμα που παρατήρησα στην ώρα που πέρασα από τα δωμάτια είναι ότι ναι δεν είναι και ο ιδανικότερος χώρος για ακροάσεις αλλά δεν είδα και την απαραίτητη φροντίδα και ασχολία που θα μπορούσε να έχει κάνει ο κάθε εκθέτης. Εφόσον αντιπροσωπεύει τα μηχανήματά του θα έπρεπε να τα κάνει και μια σωστή παρουσίαση με τους ποιο απλούς τρόπους, από ένα απλό φωτισμό μέχρι και σε σημεία του χώρου με διαχυτές ή μπασοπαγίδες ή δεν ξέρω τι. Μπορεί να είμαι υπερβολικός αλλά νομίζω ότι δεν έχω άδικο. Εάν ήμουν εγώ ο εκθέτης θα φρόντιζα για το καλύτερο. Το παραπάνω είναι κάτι που σχολίασα με μέλος του AVsite από εχτές όσο αφορά το δωμάτιο του Athens ProAudio με τα Greem. Δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί άλλος χώρος τόσο όσο αυτός. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά δεν είχα και τον χρόνο να κάτσω πολύ σε κάθε δωμάτιο....
Ναι ρε ! Πείτε τα!

Μας πρήξαν κάποιοι με τους αφρόντιστους χώρους στην έκθεση, και τι να κάνουμε, έτσι έχουν τα πράγματα...

Όταν πουλάς ηχεία αυτών των κατηγοριών, είσαι τουλάχιστον τσίπης και άσχετος, αν δεν έχεις βάλει στον χώρο σου ένα απλό set σαν αυτό π.χ.(κόστος γύρω στα 3000 Eur + μία μεταλλική κατασκευή στήριξης) ..http://hofa-akustik.de/pages/startseite_eng/akustiksets_en.php

Πολύ φοβάμαι ότι το ίδιο συμβαίνει και στους χώρους ακρόασης εντός των καταστημάτων τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988
... και δυό κουβέντες εκτός θέματος...

Εδώ βλέπετε το σύστημα που ήταν στημένο στο δωμάτιο του avsite...

... δηλαδή πικάπ, λαμπάτο ενισχυτή, ντακ και πλέυερ (και phono κάπου κρυμμένο από πίσω).Το πλάνο είναι κοντινό και δεν φαίνονται τα ηχεία του petermeni, εντάξει. Το πικάπ ανήκει σε νιόπαντρο ερωτευμένο ("έλα μωρέ, κόπηκε ο ιμάντας, εντάξει, θα πεταχτώ μέχρι τον Ορφέα να πάρω έναν, πώς κάνετε έτσι. Έλα μωρέ, έχει σπάσει το πιάσιμο του βραχίονα, σιγά το πράμα"...)

...κι εδώ βλέπετε το σύστημα που ήταν στημένο στο δωμάτιο του aca...

... δηλαδή λάμπα κι ένα dac με λαπιτόπ - ούτε καν μακμπουκ. Και μας έχουν πρήξει ότι το βινύλιο έτσι, και το βινύλιο αλλιώς, και είναι ανώτερο απ' όλα, και δε συμμαζεύεται. Όχι για να μη λέτε μερικοί - μερικοί ότι είμαστε οισωπαιδοτική και ψηχρή πσηφειακί. Άντε!

Μετά απ' αυτό, όλα τα περιμένω. Έχει γούστο να κάνει ο κου-φου πραξικόπημα και να αναλάβει τη γενική διαχείριση του αβεκλύμπ, και να αρχίσει να στρώνει καλώδια παρέα με τον ear...

Θερμές ευχαριστίες στον petermeni (dac ηχεία), τον takis6c33 (ενισχυτής) και τον καπετάν Κίτσο (πικάπ) για την προθυμία και την προαίρεση, τέλος πάντων για όλα. Δεν ήταν καθόλου λίγα και καθόλου αυτονόητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef