Κάποια πρόταση,εμπειρία? Βλέπω οτι το Πλαίσιο εχει Maxtor και η Unibrain εχει το Firedisk (Lacie δεν μπόρεσα να βρώ). Ειναι ολοι το ίδιο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Eυχαριστώ και τους δύο φίλους. Τον θέλω για απλά backup ταινιών, photo και τέτοια γιατι οπως συνβαίνει πάντα ο κανονικός σκληρός αρχίζει και πήζει... (βλέπω πολλούς Hitachi εξωτερικούς στο ebay.de αλλά με 2 mb buffer. Ξέρετε τίποτα για δαύτους?)
Εγω έχω φτιιάξει σκληρό ο οποίος δεν είναι κάποιας μάρκας αλλά κάνει τη δουλειά του πολύ καλά. Σε εξωτερικό κουτί με ανεμιστηράκι -πουλάνε τέτοια τα καταστήματα- έβαλα το παλιό σκληρό μου. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να έχω όποια χωρητικότητα θέλω. Δεν είναι τόσο στυλάτο όσο τα παραπάνω αλλά κάνει καλά τη δουλειά του.
Mike κατά πάσα πιθανότητα τον συνδέεις με usb. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για ταχύτητες και επιδόσεις είναι ίσως η καλύτερη λύση. Από την άλλη όποιος θέλει επιδόσεις καλό είναι να κοιτάξει για firewire σύνδεση με το pc.
Μακρυά απο Lacie. ΧΑΛΑΝΕ!!!! Και οχι μόνο αυτό αλλά η αντιπροσωπία για να στους αντικαταστήσει κάνει πάνω απο μήνα.
Προτίμησε τον καινούργιο Maxtor One Touch II με 16mb cache στις 7200. Πάρα πολύ γρήγορος και σταθερός. Και η αντιπροσωπία (Ocatabit) πολύ εξυπηρετική σε περίπτωση βλάβης.
Οι Unibarain καλοί, αλλά μια κλάση κάτω απο τους maxtor στην ταχύτητα εγγραφής.
Φιλικά
Γιάννης
Η καλύτερη λύση πιστεύω πως είναι αυτή του giotamike. Τα εξωτερικά αυτά κουτιά είναι σχετικά φτηνά (40-60 έουρος), διατίθενται είτε με USB2.0 είτε με Firewire και υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης επάνω οποιουδήποτε σκληρού δίσκου. Προτείνω σύνδεση USB2.0 που είναι αρκετά γρήγορη για να κάνεις τη δουλειά σου άνετα και έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με άλλους υπολογιστές - αν χρειαστεί κάποια στιγμή να μεταφέρεις δεδομένα απο και προς τον υπολογιστή σου - αφού κάθε υπολογιστής διαθέτει USB (εκτός αν είναι αρχαίος βέβαια!).
Επίσης υπάρχουν και κουτιά 5.25 που, εκτός απο σκληρό δίσκο, μπορείς να συνδέσεις κάποιο CD-Rom drive, αντιγραφικό κ.ο.κ.
Δυστυχως το λινκ δεν ειναι σωστο (ελληνικα!!!!) αλλα αν πατε στο eshop.gr - hardware - hard disks - εξωτερικες θηκες - θα βρειτε πολλες λυσεις (και φτηνες!).