Εξωτερικό tv tuner και προβολέας. Help.

Reaction score
4
Συγνώμη για την ασχετοσύνη. Ψάχνω ένα εξωτερικό tv tuner (ή tv box- πώς λέγονται) ώστε να το συνδέσω με τον προβολέα (infocus x10) για τηλεόραση.
Υπάρχουν σήμερα κάποια μοντέλα που είναι πιο αξιόπιστα από άλλα; [Θέλω επίσης στο tuner να υπάρχει έξοδος δικάναλου ήχου για να πάει σε στερεοφωνικό ενισχυτή.] Επίσης νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι που να έχει τη δυνατότητα αναλογικών καναλιών αλλά και των ψηφιακών που έρχονται.

Από αυτά που διάβασα η σύνδεση vga με τον προτζέκτορα θεωρείται η καλύτερη για αναλογικό σήμα. Αλλά για αναλογικό και ψηφιακό μαζί τι κάνουμε; Τι γίνεται με το μήκος των καλωδίων; Μπορώ να τραβήξω καλώδιο κοντά στα 13 μέτρα ως τον προβολέα; [από πού αγοράζουμε, ποιο και περίπου πόσο;]
Ο προτζέκτορας έχει θέσεις hdmi // mi-da/dvi // componet rca // rs-232 // composite rca // svideo

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Εξωτερικό tv tuner και προβολέας. Help.

το "tvtuner" το θελεις να βλέπεις και τα αναλογικά και τα ψηφιακά, εαν βεβαια ψαχνεις μόνο τα ψηφιακά της Digea και της ΕΡΤ που είναι στην ουσία σχεδόν όλα τα κανάλια, οι λύσεις είναι πολλές.

Παίρνεις ενα media player με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη με 250 ευρώ περίπου και συνδέεις μέσω καλωδίου HDMI τον προβολέα. Ειναι η καλύτερη ψηφιακή σύνδεση.
καλώδια τετοια υπάρχουν αρκετά στα μετρα που θελεις.
Με το media player, μπορείς να δείς οποιαδήποτε ταινία θελεις και κατεβάσεις, αλλά και μουσική, φωτογραφίες κλπ...
Μπορείς να συνδέσεις αναλογικά ή ψηφιακά οποιοδήποτε ενισχυτη.
ρίξε μια ματιά εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77371

Reaction score
4
Έχω πάρει ήδη ένα media player της egreat (το γνωστό Μ34Α) αλλά δεν έχει δέκτη. Επίσης δυσκολεύεται να κλειδώσει στην υψηλή ανάλυση και κάνει κάτι κόλπα με τις φωτογραφίες κλπ. (άσχετο βέβαια με το θέμα μας.)
Οπότε ψάχνω έναν απλό εξωτερικό δέκτη ώστε να βλέπω τηλεόραση πότε πότε...αλλά μια και κάνω την εγκατάσταση, να μπορώ και στο μέλλον να βλέπω τα ψηφιακά κανάλια.
Ποια είναι η ενδεδειγμένη σύνδεση για την περίπτωσή μου; Μήπως να βρω έναν δέκτη που να έχει hdmi και να βάζω-βγάζω το καλώδιο πότε στο blu ray (που το έχω τώρα) και πότε στο tuner;
Αλλά ποια μηχανάκια απ' αυτά (όχι media player) έχουν έξοδο hdmi? Αυτό εδώ για παράδειγμα, έχει έξοδο vga...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εξοδο HDMI έχουν πολλοί νέοι επίγειοι ψηφιακοί δέκτες που θα πιάνουν τα νέα κανάλια της DIGEA πχ αυτός εδώ...
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=78793&highlight=apollon

πάντως καλό θα ηταν να επαιρνες ενα φτηνό ενισχυτη πολυκάναλο με 250-300 ευρώ που θα έχει 2 HDMI in - 1 HDMI out, για να τα συνδέσεις όλα εκεί επάνω μαζί με τα ηχεία και να γλυτώσεις το βάλε-βγάλε.

Απο εκεί και πέρα μπορείς να βάλεις ενα HDMI switch 4-5 εισόδων με 50 ευρώ, και να συνδέσεις όλες τις συσκευές σου επάνω και τον projector.
Αλλά θα πρέπει να συνδέσεις αναλογικά ή με οπτική ίνα τον ενισχυτη σου...

Εναλλακτικά μια συσκευη TV Box σου κάνει τη δουλειά, χωρίς HDMI όμως.
http://www.priveshop.gr/product.php?code=109222

Reaction score
4
Μια διευκρίνιση. Αυτό το apollon θα πιάνει μόνο τα ψηφιακά; Τα αναλογικά που παίζουν ακόμα δεν τα πιάνει;
Και ναι. Θέλω να έχει αναλογική έξοδο προς τον δικάναλο ενισχυτή μου, δεν με ενδιαφέρει ο ήχος 5.1. Το apollon υποθέτω θα έχει τέτοια έξοδο.
(σ' ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και πολύ χρήσιμες απαντήσεις σου.!)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ναι το Apollon έχει και αναλογικές ήχου, πέρα απο τις ψηφιακές.
Δυστυχώς δεν εχει αναλογική λήψη.
Σε δύο μήνες όμως στην ευρύτερη περιοχη της Αττικής θα πιάνουμε αυτα τα καναλια.
Εναλλακτικά μπορείς να πάς στον http://www.priveshop.gr/product.php?code=109222 που πιάνει και τα αναλογικά και τα ψηφιακά αλλα μόνο της ΕΡΤ.

Reaction score
4
Καταλήγω ότι πρέπει να περιμένω και να πάω αργότερα προς το apollon μαζί με ένα hdmi switch... Ελπίζω ότι εκτός της digea θα πιάνει και τα κρατικά. (αλλιώς πρέπει να τραβήξω καλώδιο vga και μάλιστα για όσο διάστημα παίζουν ακόμα τα αναλογικοψηφιακά).
Υποτίθεται ότι από τον Μάρτιο θα εξέπεμπαν τα ψηφιακά...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου, οριστικά και κάπου εκεί θα ξεκινήσει και η ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3.
Οπότε περιμένεις...:126:

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Εξωτερικό tv tuner και προβολέας. Help.

θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου, οριστικά και κάπου εκεί θα ξεκινήσει και η ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3.
Οπότε περιμένεις...:126:
Θενκς για την ουσιαστική πληροφόρηση!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis