Επιλογή Πικάπ

Reaction score
26
Χαιρετώ το forum

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το πικάπ μου (beogram 2202). Δυστηχώς η βελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση και το κόστος αντικατάστασης είναι τόσο μεγάλο, που νομίζω είναι προτιμότερο να πάρω καινούργιο πικάπ.

To budget που διαθέτω είναι max 600 ευρο. Οι περιπτώσεις είναι οι παρακάτω

1) Rega Planar 1 με Nagaoka mp110 και white belt. Κόστος περίπου 540 ευρό

2) Project Debut Carbon Esprit DC SB με ortofon 2M red και πιθανή αναβάθμιση σε blue. Κόστος 500-600 ευρο.

3) Rega Planar 2 όπως το βγάζει η rega. Κόστος 580 ευρο (Αναβάθμιση κεφαλής σε δεύτερο χρόνο)

4) Kenwood kd 1033 vintage με σερβις και καινούργια βελόνα πιθανώς nagaoka mp110 αν γίνεται και αν αξίζει. Κόστος περίπου 200 ευρό.

Ξέρω το 4 δεν κολλάει με τα υπόλοιπα αλλά είναι και αυτή μια περίπτωση αν αξίζει το πικαπ.

Στην περίπτωση λοιπόν αγοράς καινούργιου ποιό πιστεύετε οτι είναι καλύτερο;
Είναι πιο διαχρονική η αγόρα του planar 2;
Αξίζει να ασχοληθώ με το kenwοod;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τον marantz pm6006 και τα wharfedale diamond 225.

Συγνώμη αν σας κούρασα, αναμένω τις απαντήσεις σας :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:

Reaction score
666
Ψηφίζω την επιλογή 3. Σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος.

Θεωρώ όντως πιο διαχρονική αγορά το planar 2 αλλά να το πάρεις με την Εlys 2. Όχι την carbon.

Last edited:

Reaction score
26
Σε δεύτερο χρόνο φίλε comtal λόγω περιορισμένου budget...Ίσως την Nagaoka mp110 αν είναι καλό match;

Reaction score
660
το 3. και κεφαλή rega μόνο.... αν έχεις χρήματα για την Elys είναι η καλύτερη αγορά
( τα rega είναι πολύ καλά αλλά δουλεύουν καλύτερα με τις κεφαλές τους )

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
+1 για το planar 2 αλλα δεν συμφωνω με τον φιλο Γιωργο για την "προτιμηση" των πικαπ στις κεφαλες rega.Ναι ειναι καλοι συνδιασμοι αλλα οχι και οι μονοι.

ika

News
Reaction score
16.780
Εγώ θα κοίταγα και ένα ΥΑΜΑΗΑ ΥΡ-D8 που υπάρχει στη ΧΕ

A

AKARL

Guest
Μια πρόταση, οριακά υψηλότερη από το όριο που έθεσες, είναι το Dual CS 505-4.

IMHO αποτελεί την απόλυτη επιλογή, για πάμπολλους λόγους, στην κατηγορία τιμής που θέλεις να κινηθείς (και όχι μόνο). ;)

Reaction score
26
Πανέμορφο το yamaha. Αλλά γενικά έχω μια φοβία με τα μεταχειρισμένα. Και στα χρήματα που το δίνει είναι μεγάλο το ρίσκο νομίζω.
Το kenwood που αναφέρω μου το χαρίζουν, οπότε ακόμα και χάλια να παίζει θα χάσω μόνο τα χρήματα του service γιατί η κεφαλή λογικά θα μου μείνει.

Πάντως από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας βλέπω οτι το project δε το προτείνει κανείς...
Με προβλημάτισε επίσης και αυτό που είπατε για τις κεφαλές στα rega. Δλδ δεν τα πάει καλά με κεφαλές τρίτων κατασκευαστών;
Και αν ισχύει αυτό, η bias 2 σαν κεφαλή λέει τπτ;

Reaction score
660
Πανέμορφο το yamaha. Αλλά γενικά έχω μια φοβία με τα μεταχειρισμένα. Και στα χρήματα που το δίνει είναι μεγάλο το ρίσκο νομίζω.
Το kenwood που αναφέρω μου το χαρίζουν, οπότε ακόμα και χάλια να παίζει θα χάσω μόνο τα χρήματα του service γιατί η κεφαλή λογικά θα μου μείνει.

Πάντως από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας βλέπω οτι το project δε το προτείνει κανείς...
Με προβλημάτισε επίσης και αυτό που είπατε για τις κεφαλές στα rega. Δλδ δεν τα πάει καλά με κεφαλές τρίτων κατασκευαστών;
Και αν ισχύει αυτό, η bias 2 σαν κεφαλή λέει τπτ;
Με όλες τις κεφαλές παίζει καλά αλλά θέλει ρυθμίσεις από κάποιον που ξέρει , οι κεφαλές της rega απλά έχουν 3 βίδες και δε θέλουν ρύθμιση , η bias 2 μια χαρά παίζει την έχω ακούσει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με προβλημάτισε επίσης και αυτό που είπατε για τις κεφαλές στα rega.
Exω 3 βραχιονες rega και καμια κεφαλη rega,ουτε θα ηταν αναμεσα στις πρωτες μου επιλογες.
To KD1033 ειναι πολυ καλο.Aφου στο χαριζουν παρτο,τουλαχιστον δοκιμασε το.

Reaction score
91
ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ!ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ !ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΙΡΙΣΜΕΝΟ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΔΕΝ ΘΑΔΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ LP5 AT ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ .....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΠΟΛΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑ 380 ΕΥΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΜ.ΑΝΤΩΝΗΣ

Reaction score
1.738
ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ!ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ !ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΙΡΙΣΜΕΝΟ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΔΕΝ ΘΑΔΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ LP5 AT ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ .....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΠΟΛΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑ 380 ΕΥΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΜ.ΑΝΤΩΝΗΣ
Turn it off!.jpg

Reaction score
1.127
Εγω αν μου χαριζαν πικαπ θα το επαιρνα και αν δεν μου αρεσε θα κοιταγα για καινουριο.
Αν παλι δεν σου αρεσει μπορεις να το δωσεις σε μενα:D
Περα απο τη πλακα το dual που σου προταθηκε ειναι αυτοματο ενω τα αλλα ειναι χειροκινητα
Αυτη ειναι και η πιο σημαντικη διαφορα μεταξυ των καινουριων πικαπ που γραφεις.

Reaction score
715
Καλημέρα!
Ημιαυτόματο είναι το dual 505-4. Και με καλύτερη βελόνα στην κεφαλή του στο μέλλον, είναι μια επιλογή άριστη!
Βέβαια έχει περιορισμούς γιατί δεν του κάθονται όλες οι κεφαλές λόγω του πολύ ελαφριού βραχίονα. Η κεφαλή ΟΜ της Ortofon που φορά από το εργοστάσιο ωστόσο , άνετα το τερματίζει. (με την σωστή βελόνα όπως είπαμε)

Reaction score
26
Καλημέρα.
Τελικά πήρα για δοκιμή το kenwood που αναφέρω. Φαίνεται να μην έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εκτός από ένα θέμα με το antiskating. Κουνιέται ο βραχίονας ελαφρός όταν πάω να τον κατεβάσω. Σίγουρα το πικάπ θα πάει για service και θα αλλάξω και κεφαλή.
Γνωρίζετε κάποιον καλό τεχνικό στη θεσσαλονίκη;

Αν φτιαχτεί το πικάπ μεταθέτει την αγορά καινούργιου για κάποιο διάστημα σίγουρα.

Reaction score
1.391
Βρες ενα thorens γυρω στο μπατζετ σου..
Ολα τα άλλα ημίμετρα..
Ιδικά κατι dual...
Αν θελ εις dual ..παλι σε παλιο να ψάξεις direct...

Reaction score
1
Χαιρετώ το forum

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το πικάπ μου (beogram 2202). Δυστηχώς η βελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση και το κόστος αντικατάστασης είναι τόσο μεγάλο, που νομίζω είναι προτιμότερο να πάρω καινούργιο πικάπ.

To budget που διαθέτω είναι max 600 ευρο. Οι περιπτώσεις είναι οι παρακάτω

1) Rega Planar 1 με Nagaoka mp110 και white belt. Κόστος περίπου 540 ευρό

2) Project Debut Carbon Esprit DC SB με ortofon 2M red και πιθανή αναβάθμιση σε blue. Κόστος 500-600 ευρο.

3) Rega Planar 2 όπως το βγάζει η rega. Κόστος 580 ευρο (Αναβάθμιση κεφαλής σε δεύτερο χρόνο)

4) Kenwood kd 1033 vintage με σερβις και καινούργια βελόνα πιθανώς nagaoka mp110 αν γίνεται και αν αξίζει. Κόστος περίπου 200 ευρό.

Ξέρω το 4 δεν κολλάει με τα υπόλοιπα αλλά είναι και αυτή μια περίπτωση αν αξίζει το πικαπ.

Στην περίπτωση λοιπόν αγοράς καινούργιου ποιό πιστεύετε οτι είναι καλύτερο;
Είναι πιο διαχρονική η αγόρα του planar 2;
Αξίζει να ασχοληθώ με το kenwοod;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τον marantz pm6006 και τα wharfedale diamond 225.

Συγνώμη αν σας κούρασα, αναμένω τις απαντήσεις σας :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[DOUBLEPOST=1496152437][/DOUBLEPOST]έχω ένα systemdeck με βραχίονα Linn basic σε αρίστη κατάσταση , αν σε ενδιαφέρεi.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- εγώ θα πρότεινα pro-ject εξ΄ ίσου και rega με την nagaoka mp 110

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος