Επιλογή ενισχυτή-ηχείων

KoD

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, αποφάσισα να προχωρήσω στην πρώτη μου αγορά hifi συστήματος για ακρόαση μουσικής από υπολογιστή/κινητό/streaming services κυρίως και σύνδεση με tv. Χώρος σαλονιού γύρω στα 20κατι τμ, budget 600-700 ευρώ, ανάλογα και την περίπτωση, αν υπάρχει πιο οικονομική λύση ευπρόσδεκτη. Μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον ο Denon PMA-600NE και τα Dali Spektor 6, θεωρείτε πως είναι καλές επιλογές σε αυτά τα οικονομικά πλαίσια? Ακροάσεις σε υψηλές εντάσεις δεν θα γίνουν, μουσική κυρίως ροκ/εναλλακτική/ακουστικ. Να ακούσω από κοντά δύσκολο μιας και βρίσκομαι επαρχία, κάθε γνώμη δεκτή.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.297
Καλώς ήρθες! :hi:

Συμβαίνουν αυτά καμιά φορά, κάνε λίγη υπομονή. Πάσχα είναι.

Reaction score
9.059
Καλώς ήρθες στη παρέα μας, και Καλό Πάσχα.
Για αρχή θα σου έλεγα να κοιτάξεις έναν πιο δυνατό ενισχυτή 45 watt στα 8 ohm είναι λίγος για τα ηχεία που έχεις επιλέξει.

KoD

Reaction score
0
Καλό Πάσχα σε όλους!
Μετά από αρκετές ώρες ψαξίματος/διαβάσματος και καθώς η προσφορά που είχα βρει στα συγκεκριμένα ηχεία δεν ισχύει πια, έχω κατασταλάξει ως προς την αγορά ενισχυτή με wifi/bluetooth/optical.
Συγκεκριμένα τείνω προς τον Yamaha r-n402D, ίσως κάνω την υπέρβαση και πάω στον r-n602 εάν αξίζει. Ποιο σετ ηχείων θα λέγατε να επιλέξω σε εύρος τιμών 300-400 ευρώ με τους συγκεκριμένους ενισχυτές?
Η απόσταση μεταξύ των ηχείων θα είναι 2 μέτρα και η ακρόαση στα 2.5, αυστηρά λόγω διαμόρφωσης χώρου. Θα προτιμούσα δαπέδου για τον ίδιο λόγο.

Reaction score
9.059
Η άποψη μου είναι ότι τα ηχεία που σκέφτεσαι πιστεύω θα σε καλύψουν, έχουν πάρει και βραβείο EISA 2018-2018
και αν θελήσεις πιο πολύ μπάσο παίρνεις σαμπ αρκεί να έχει ο ενισχυτή σου που θα επιλέξεις.
Τώρα για ενισχυτή δικάναλο σου προτείνω τον Onkyo TX-8250 είναι 2Χ100 στα 8ohm

gid

Reaction score
10.003
Συγκεκριμένα τείνω προς τον Yamaha r-n402D, ίσως κάνω την υπέρβαση και πάω στον r-n602 εάν αξίζει.
Είναι όντως καλή ιδέα να πας στη σειρά αυτή, αφού προσφέρει τη συνδεσιμότητα που χρειάζεσαι. Και επειδή ο ενισχυτής θα σου κρατήσει πολλά χρόνια, καλό είναι να πάρεις από τώρα έναν "αρκετά" δυνατό. Δεν αποκλείεται όμως και ο 402 να είναι "αρκετά" δυνατός για τη χρήση που τον προορίζεις.

KoD

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Τα συγκεκριμένα ηχεία τα είχα βρει σε προσφορά γύρω στα 400 ευρώ πριν μερικές μέρες αλλά τώρα παίζουν στα 530+μεταφορικά και ξεφεύγω από το budget μου. Υπάρχει κάτι αξιόλογο μέχρι 400 ευρώ?
Ο onkyo σε σχέση με τον yamaha τι καλύτερο προσφέρει? Γενικά είναι προτιμότερο να κόψω από τον ενισχυτή για να επενδύσω στα ηχεία?

gid

Reaction score
10.003
Κόψε από τα ηχεία, κάντα βάσης αντί για δαπέδου, και όταν μπορέσεις πρόσθεσε ένα σαμπ. Θα καταλήξεις με σαφώς καλύτερο σύστημα από ό,τι με δαπέδου σκέτα.

KoD

Reaction score
0
Απλά όπως έγραψα, λόγω διαμόρφωσης χώρου δεν νομίζω ότι μπορώ να βολέψω τα βάσης κάπου, θα χρειαστεί να μπω σε έξτρα έξοδα. Μου έχουν προταθεί και τα Polk T50 και φαίνονται τίμια για τα λεφτά τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.657
Members
38.475
Νεότερο μέλος
Nikits44