Επιλογή ενισχυτή

Reaction score
8
Παιδιά γεια σας , προσπαθώ να χτίσω το πρώτο μου ποιοτικό 7.1 ηχοσύστημα . Το μπατζετ μου για ενισχυτή είναι στα 500-550€ . Τα ηχεία που έχω επιλέξει για τον χώρο μου 25τετραγωνικά περίπου είναι τα Dali zensor 1( θέλω την γνώμη σας και γι αυτά ) . Όποτε για τα 500-550 έχω δει τον denon avr-x1300w και τον Pioneer VSX-932 .
Παρακαλώ την βοήθεια σας ...
Ευχαριστώ

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Καλώς ήρθες! :)

Τα ηχεία που έχω επιλέξει για τον χώρο μου 25τετραγωνικά περίπου είναι τα Dali zensor 1( θέλω την γνώμη σας και γι αυτά )
Μια χαρά.
Όποτε για τα 500-550 έχω δει τον denon avr-x1300w και τον Pioneer VSX-932 .
Και οι δυο είναι καλοί ενισχυτές για την τιμή, μάλλον όμως θα προτιμούσα τον AVR-X1400 αν η διαφορά είναι μικρή.

Reaction score
1.040
Έχω Dali zensor 1 με Denon avr-x1300w. Σε σινεμά χρήση είναι μια χαρά, παίζουν πολύ ωραία. Σε μουσικές ακροάσεις επίσης μια χαρά αρκεί να μη ζητάς λαγούς με πετραχείλια. Παίζουν άνετα σε ικανοποιητικές εντάσεις και ποιοτικά και ξεκούραστα. Το sub το χρειάζεσαι οπωσδήποτε όμως να ξέρεις!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Εννοεις οτι θα αγορασεις 7 τεμαχια Dali Zensor 1 ;

Ριξε και μια ματια προς Yamaha ενισχυτες. Αισθητα πιο ποιοτικος ηχος σε σχεση με τους Pioneer (αρκετα ψευτικος ηχος) και με τους Denon ("τσιγκινος" ηχος) .

Reaction score
8
Καλώς ήρθες! :)

Μια χαρά.

Και οι δυο είναι καλοί ενισχυτές για την τιμή, μάλλον όμως θα προτιμούσα τον AVR-X1400 αν η διαφορά είναι μικρή.

Ευχαριστώ πολύ θα πάρω τον x1400 λοιπόν ...
Εννοεις οτι θα αγορασεις 7 τεμαχια Dali Zensor 1 ;

Ριξε και μια ματια προς Yamaha ενισχυτες. Αισθητα πιο ποιοτικος ηχος σε σχεση με τους Pioneer (αρκετα ψευτικος ηχος) και με τους Denon ("τσιγκινος" ηχος) .
Φαντάζομαι σωστά είναι αυτά που λες αλλά για να πάω σε Yamaha με αυτά που δίνει ο x1400 ας πούμε πρέπει να ανέβω 200€ πάνω ...
Ευχαριστώ πάντως

Last edited by a moderator:

Reaction score
638
και οι δυο ενισχυτες ειναι καλοι και πιστευω δεν θα σε απογοητευσουν. Απλα για μενα παντα ενα μεγαλο + ειναι να έχει και pre-out. Ετσι μπορεις αργοτερα να το κραησεις σαν προενισχυτη και να βαλεις εναν δυνατο τελικο εαν θελησεις να αλλαξεις ηχεια πχ. Φυσικα εαν πιστευεις οτι δεν θα αλλαξεις ενισχυτη τοτε go for it.

Reaction score
5.624
Καλησπέρα ,
Τον προηγούμενο μήνα έστησα σε έναν φίλο σε αντίστοιχο χώρο ένα σύστημα με τα sensor 7 για μπροστινά ηχεία. Θα σου προτείνω να αποφύγεις τα μικρά γιατί έχουν reflex πίσω το οποίο είναι πολύ απαιτητικό στην τοποθέτηση και να πάρεις το sensor 5 για τον χώρο σου(για τα εμπρός ηχεία).
Για sorround πάρε τα sensor 1 και για κεντρικό το δικό της το οποίο είναι αρκετά καλό.
Παίζουν εύκολα με όποιον ενισχυτή επιλέξεις από denon ,Yamaha, pioneer. Με maratz που τα άκουσα δεν μου άρεσαν.

Reaction score
8
Καλησπέρα ,
Τον προηγούμενο μήνα έστησα σε έναν φίλο σε αντίστοιχο χώρο ένα σύστημα με τα sensor 7 για μπροστινά ηχεία. Θα σου προτείνω να αποφύγεις τα μικρά γιατί έχουν reflex πίσω το οποίο είναι πολύ απαιτητικό στην τοποθέτηση και να πάρεις το sensor 5 για τον χώρο σου(για τα εμπρός ηχεία).
Για sorround πάρε τα sensor 1 και για κεντρικό το δικό της το οποίο είναι αρκετά καλό.
Παίζουν εύκολα με όποιον ενισχυτή επιλέξεις από denon ,Yamaha, pioneer. Με maratz που τα άκουσα δεν μου άρεσαν.
Τελικά παρήγγειλα τα zensor 3 μπροστά γιατί δεν με έσπερνε ο χώρος για ποιο μεγάλα , zensor 1 πίσω και τον denon x1400h.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια , θα σας πω σε δεύτερο χρόνο εντυπώσεις . Ελπίζω να έχω κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μπατζετ μου ...

Reaction score
5.624
Μεγιες και καλοακουστα.
Θα χρειαστεί να τα τοποθετήσεις κατά την γνώμη μου από 30 έως 50 πόντους από τον πίσω τοίχο και από 50 και πάνω από τους πλαϊνούς.

Reaction score
638
Τελικά παρήγγειλα τα zensor 3 μπροστά γιατί δεν με έσπερνε ο χώρος για ποιο μεγάλα , zensor 1 πίσω και τον denon x1400h.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια , θα σας πω σε δεύτερο χρόνο εντυπώσεις . Ελπίζω να έχω κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μπατζετ μου ...
Καλο ακουστα φιλε! Δυσκολα θα απογοητευτεις! Οπως και να εχει καινουρια ηχεια και καινουριος ενισχυτης θα ειναι.

Reaction score
1
Παιδια εχω κι εγω τις ιδιες αποριες μολις πηρα τα dali opticon 6 με sub το klipsch r12sw και ελεγα να τα συνδυασω με τον sony str-dn1080 ειναι καλο ταιριασμα ή εχετε κατι αλλο να προτεινετε; Ταβανι 900 ευρω
Σας ευχαριστω για το χρονο

Reaction score
1.064
Παιδια εχω κι εγω τις ιδιες αποριες μολις πηρα τα dali opticon 6 με sub το klipsch r12sw και ελεγα να τα συνδυασω με τον sony str-dn1080 ειναι καλο ταιριασμα ή εχετε κατι αλλο να προτεινετε; Ταβανι 900 ευρω
Θα πηγαινα σε Marantz με τη μεγαλυτερη δυνατη ισχυ .Τα dali θελουν γλυκα πριμα

Reaction score
5.624
Κοιταξε αν μπορεις να παρεις ενισχυτη που να μπορει να κανει διενισχυση στα εμπρος ηχεια γιατι τα opticon εχουν αυτη την δυνατοτητα και εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση.

Reaction score
638
Αυτα δεν ειναι 4ohm η κανω λαθος? μηπως καλυτερα να επερνες εναν αδυναμο προτελικο(με pre-outs) σε συνδιασμο με εναν τελικο(αργοτερα)? Νομιζω κανενας δεν θα σε καλυψει για αυτα τα ηχεια...εχω την εντυπωση, ισως καποιος να ξερεις καλυτερα. BTW πρεπει να ειναι φοβερα ηχεια τα λιμπιζομαι και εγω...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef