Επιλογή ενισχυτή

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.448
τα ιδια μηχανακια ειναι με καποιες ψιλοδιαφορες σε ευκολιες και ισως σε μουσικο περιεχομενο υπερ του marantz......αν σε ενδιαφερει το auro3d θα εχεις εξτρα κοστος με τον marantz

https://www.crutchfield.com/S-j794a...-AVR-X4400H-IN-Command-vs-Marantz-SR7011.html
Συμφωνώ απόλυτα.

Από τα μηχανάκια που μέχρι τώρα έχουν περάσει από το σύστημα, και είναι αρκετά, μόνο στον 7009 πρόσεξα καλό προ ενισχυτικό στάδιο. Ο μόνος που πλησίασε σε αυτόν τον τομέα τον pro μου.

Αργότερα δηλαδή με την προσθήκη επί πλέον ρεύματος, συνδυάζουμε με χαμηλό σχετικά κόστος ένα κορυφαίο σύστημα αναπαραγωγής ήχου.

Reaction score
4
Συμφωνώ απόλυτα.

Από τα μηχανάκια που μέχρι τώρα έχουν περάσει από το σύστημα, και είναι αρκετά, μόνο στον 7009 πρόσεξα καλό προ ενισχυτικό στάδιο. Ο μόνος που πλησίασε σε αυτόν τον τομέα τον pro μου.

Αργότερα δηλαδή με την προσθήκη επί πλέον ρεύματος, συνδυάζουμε με χαμηλό σχετικά κόστος ένα κορυφαίο σύστημα αναπαραγωγής ήχου.
Τι έχεις στο μυαλό σου; Και για τι κόστος μιλάμε;
Καλημέρα!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.448
Κοίταξε, αν δεν μας ενδιαφέρει η σωστή ακρόαση μουσικών αρχείων, μας καλύπτουν άνετα τα μηχανάκια επιπέδου marantz κλπ.
Σε περίπτωση όμως που θέλουμε να συνδυάσουμε στο σύστημά μας και (σωστή) ακρόαση μουσικής, τότε αλλάζουν τα πράγματα.
Ένας av , τουλάχιστον στα παραπάνω κόστη δεν θα μας καλύψει! Λείπει βασικά η απαιτούμενη ισχύς. Τα πολλά βατ που αναφέρονται στα χαρτιά, επιτυγχάνονται με διάφορα τρικ! Άρα πρέπει να δοθεί επί πλέον ισχύς.

Πως το επιτυγχάνομε αυτό? Κατ αρχάς πρέπει ο av μας να διαθέτει έξοδο προ ενίσχυσης. Εντάξει, στο επίπεδο του 7011 και συναφή, υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Υπάρχουν λοιπόν 2 περιπτώσεις:

α. Αν ο av μας είναι κάποιου επιπέδου, όπως καλή ώρα ο 7011, τότε αρκεί ένας τελικός είτε 2 καναλιών είτε περισσότερων. Με 2 κανάλια για τα κύρια ηχεία μας, κάνουμε πολύ καλά την δουλειά μας , αφού για την μουσική αρκούν 2 κανάλια, μιας και το προ ενισχυτικό επίπεδο τουλάχιστον του 7011, διαθέτει αρκετή ποιότητα.

β. Υπάρχει και μια δεύτερη περίπτωση, που κατ εμέ είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Ο συνδυασμός av με integrated amplifier.
Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθούμε να βρούμε av με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, αλλά φυσικά να διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις μας και φυσικά όπως αναφέραμε παραπάνω, έξοδο προ ενίσχυσης για τα 2 κύρια κανάλια.
Σε αυτήν την περίπτωση επιτυγχάνουμε τα πάντα. Και αξιοπρεπές σύστημα πολυ κάναλο, αλλά και με τον αμιγώς "μουσικό" δικάναλο ενισχυτή την πολυπόθητη ποιότητα σε επίπεδο μουσικών αρχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, κοιτάμε ένα av γύρω στα πχ 600 - 700 ευρώ, και κάπου στα 1000 και άνω για ένα stereo ενισχυτή. Αν δε μπορέσουμε να φτάσουμε στο κόστος για av στο επίπεδο του 7011, ακόμη καλύτερα.

Για τελικό σε 2 κανάλια υπάρχουν οι μεταχειρισμένες επιλογές (δεν βιαζόμαστε, αφού τα βασικά τα επιτυγχάνουμε ήδη), ή ψάχνοντας για κάποιες προσφορές σε καινούργια μηχανήματα. Όσο ανεβαίνουμε σε κόστος, παίρνουμε επί πλέον ποιότητα, σε όλες τις αναφερόμενες περιπτώσεις.

Last edited:

Reaction score
4
Πολύ αναλυτικός, σ Ευχαριστώ.
Με το συγκεκριμένο συνδυασμό ηχείων που έχω θα μπορέσω - έχω καλή ακρόαση για να πω οτι ασχολούμαι και ξοδευομαι λίγο παραπάνω ή ανοίγω καινούρια μονοπάτια και θα πρέπει να πουλήσω κανένα νεφρό;
Η αλήθεια είναι πως είδα και άκουσα των συνδυασμό ηχείων με τον Pioneer τότε και έμεινα εκεί χωρίς να "ψάχνομαι" οπότε ουσιαστικά είμαι μετεξεταστεος και αφιερώνω πολύ διάβασμα εδώ μέσα για να σας ακολουθήσω.

Και μετά απ το σεντόνι να το πω πιο απλά...
Πόσο θα πάει το μαλλί μάστορα για να έχω ένα ντουπερ home cinema και ένα αξιοπρεπές mini club;
Σκέφτομαι να προσθέσω ηχεία στο μέλλον να κάνω ένα atmos μούρλια, αν είναι να τρεναρο την αγορά τώρα, να μαζέψω οτι χρειάζεται και να είμαι 100% ευχαριστημένος..

Αααα και να σας πω, το ξέρετε οτι είστε κακή επιρροή ε;;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef