Επιλογή ενισχυτή

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Επιλογή ενισχυτή

Ειναι ο πουστης, ειναι
Και το dac της εταιρειας αργοτερα και θα με θυμηθεις

Reaction score
37

Θα τοποθετηθώ λίγο απόλυτα για να γίνω σαφής:
Κανένας ενισχυτής (όσο δυνατός κι αν είναι) δεν είναι too much για το οποιοδήποτε ηχείο.
Διότι το ρεύμα πολλοί εμίσησαν, το πολύ ρεύμα ουδείς!!
Προφανώς το διατύπωσα λάθος. Εννοώ μήπως τα συγκεκριμένα μονομπλοκ δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν όσα μπορούν για τα ηχεία που σκέφτομαι να αγοράσω; (Focal 826 & B&W CM9)

Δεν εχεις ηχεια ακομη?Τοτε παρε ηχεια που να ταιριαζουν με τον ενισχυτη που θα παρεις .
Στο πρώτο μου post αναφέρω πως είμαι ανάμεσα σε Focal 826 & B&W CM9

Αγορασε πακετο που γουσταρεις και μην κολλας με ενα κομματι μονο
Και τα δύο ηχεία μου άρεσαν πάρα πολύ με τους ενισχυτές Naim αλλά με απασχολούν τα προαναφερθέντα ερωτήματα.
Ποιότητα,αξιοπιστία,οδήγηση. Χώρος κάλυψης 50τμ

Τα xindak δες τα.κατι εχουν να πουν.(στα κινεζικα:142:)
:143: :142: :143:

Ειναι ο πουστης, ειναι
Και το dac της εταιρειας αργοτερα και θα με θυμηθεις
Προφανώς πρέπει να ψαχτώ για αυτόν τον ενισχυτή

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Για W4S δες κριτικη στο 6moon και στο av mentor.Τα εκθειαζουν.Ice module=ισχυςκαθαρη
Βεβαια υπαρχει πολυ φιλολογια περι ψηφιακιλας.Οτι μπορει να σημαινει αυτο.Μονο τα αυτια σου να ακουσεις.Τα σημερινα μηχανηματα ειναι κατα κανονα αξιοπιστα(θελει κακη τυχη να πεσεις σε πατατα).Οποτε οτι να σου πουμε εμεις θα ειναι προεκταση του σωψυχου μας.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΟΝΟ ΒΑΘΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ
Αποφασισε λοιπον ακουγοντας τα αυτια σου.Κατα τεκμηριο θα σε συντροφευουν για οσα χρονια ζησεις

Reaction score
2

Προφανώς το διατύπωσα λάθος. Εννοώ μήπως τα συγκεκριμένα μονομπλοκ δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν όσα μπορούν για τα ηχεία που σκέφτομαι να αγοράσω; (Focal 826 & B&W CM9)
Καταρχήν, ιδού ένα review του High Fidelity (κοίτα και με τι ηχεία το δοκιμάζουν) page 1 - page 2 - page 3

Πέρα από αυτά όμως, εγώ αν αυτή τη στιγμή ήταν να διαθέσω 3 χιλιάρικα για ενισχυτή θα άκουγα οποιοδήποτε υποψήφιο μηχάνημα όσο outsider κι αν μου φαινόταν εκ των προτέρων.
Ετσι, όταν τελικώς θα έκανα την αγορά, θα είχα το κεφαλάκι μου ήσυχο ότι έκανα την 100% καλύτερη για εμένα επιλογή και δεν "πέταξα" (ή έστω δεν αξιοποίησα στο έπακρο) τα λεφτά μου.

Απο κει και πέρα, your money-your choice! :109:

Reaction score
37

Πέρα από αυτά όμως, εγώ αν αυτή τη στιγμή ήταν να διαθέσω 3 χιλιάρικα για ενισχυτή θα άκουγα οποιοδήποτε υποψήφιο μηχάνημα όσο outsider κι αν μου φαινόταν εκ των προτέρων.
Ετσι, όταν τελικώς θα έκανα την αγορά, θα είχα το κεφαλάκι μου ήσυχο ότι έκανα την 100% καλύτερη για εμένα επιλογή και δεν "πέταξα" (ή έστω δεν αξιοποίησα στο έπακρο) τα λεφτά μου.
Έχεις δίκιο σε αυτό.
Αλλά αυτό που με δυσκολεύει στην επιλογή μου είναι αυτά που σημείωσα προηγουμένως.
Αξιοπιστία, Ποιότητα, Οδήγηση. Εκεί θα ήθελα την βοήθειά σας.
πχ Είναι ικανός ο Naim για οδήγηση του δύσκολου B&W σε χώρο 50τμ;
Γιατί δεν μου απαντάει κανείς για αυτούς που έχω στην λίστα μου;
Να ανησυχώ; :116:
Όσο αφορά τον "ακουστικό" παράγοντα θα το αφήσω στο δικό μου αυτί με ότι ελαττώματα ακουστικής έχει. :116: :142:

Για να μην ξεχνιόμαστε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και τις χρήσιμες προτάσεις σας μέχρι τώρα. :607:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.666

Ελπίζω με την καλή έννοια ε; :116:
Τόσο καλός είναι σε σύγκριση με αυτούς που έχω στην λίστα μου;
Δεν είναι τόσο καλός, είναι ο καλύτερος ενισχυτής που υπάρχει σήμερα, μαζί με τα αντίστοιχα modules της Hypex (για να μη γκρινιάζει ο Στέφαν).

Όμως, έχει κάποια "προβλήματα" πολύ σημαντικά. Πάρα πολύ σημαντικά.

1. Δεν έχει το "όνομα". Άλλο πράγμα είναι να σε ρωτάει ο φίλος σου τί ενισχυτή έχεις, και να του λες "Naim", και άλλο να του πεις "Wired 4Sound". Και καλά να είναι άσχετος με το σπορ! Άμα είναι "χομπίστας", θα σ' αρχίσει τις παρλαπίπες, αν έχει "σώματα", ότι θα βγάζει "ψηφιακίλα" επειδής είναι "ψηφιακός", κι άλλα τέτχοια. Ο κόσμος που δεν κατανοεί πώς δουλεύει ένα πράγμα, το αντιμετωπίζει με καχυποψία. Άσε δηλαδής που θα σε πάρουν στο "ψιλό", του στυλ "καλά ρε παπάρα, μ' αυτούς που έμπλεξες στο avsite, περίμενες να πάρεις ενισχυτή 'high end'; Όλο κάτι τέτοιες μαλ... πιπιλάνε εκεί μέσα αυτοί οι ισοπεδωτικοί."

2. (Δεύτερον). Έχει μικρές διαστάσεις και είναι ελαφρύς, διότι ο τρόπος που λειτουργεί, του επιτρέπει να βγάζει τεράστια ισχύ (1000W στα 4Ω, και τα ηχεία σου τα κάνει χαρτοπόλεμο), χωρίς να έχει ανάγκη από ογκώδη ψυγεία, ενώ έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό. Κοινώς, δεν ζεσταίνεται, δουλεύει κρύος.

3. Το τροφοδοτικό του είναι διακοπτικό, της ίδιας τεχνολογίας με αυτά που έχουν οι υπολογιστές, και επομένως, δουλεύει χωρίς μετασχηματιστή. Έτσι, ελαφρά τη καρδία, ο πάσα ένας παπάρας "χομπίστας" θα σου πει ότι "βγάζει θόρυβο" και άλλες τέτοιες αηδίες. ΑΗΔΙΕΣ.

4. Είναι fool proof. Δηλαδής, για να στο πω απλά, του βραχυκυκλώνεις την έξοδο εν λειτουργία, και σταματάει, χωρίς να παθαίνει βλάβη. Του αφαιρείς το βραχυκύκλωμα, και ξαναπαίζει σα να μη συνέβη τίποτα. Ενώ, κατά τη χαϊεντάδικη "άποψη" ρε παιδί μου, ο ενισχυτής πρέπει να είναι σαν κακομαθημένο δεκάχρονο, που ξινίζει τα μούτρα με το παραμικρό, και σκάει στο κλάμα αν δεν του πάρεις γλειφιτζούρι, και πρέπει να τον έχεις στα ώπα - ώπα, και ωωωω το καλό μου το παιδάκι, που δεν θα το βραχυκυκλώσω, και θα του πάρω και καλώδιο ρεύματος, και θα το ξεσκονίζω πέντε φορές τη μέρα, στράαααατα, στρατούυυυυυλα!

Συνελόντι ειπείν, το πράγμα εξαρτάται από το τί θέλεις, και όχι από το τί χρειάζεσαι. Αν θέλεις ένα ενισχυτή με όνομα, που να σου αρέσει, επειδή νομίζεις ότι είναι "καλός", πάρε τον Naim. Αν θέλεις τον καλύτερο ενισχυτή του πλανήτη, ανεξαρτήτως τί θα σου πει ο κάθε παρλαπίπας χαϊεντοπαπάρας, παίρνεις τον Icepower, είτε μέσα στο σασί του Wired 4Sound, είτε του Belcanto, είτε όπου αλλού τον βρεις.

Δική σου η μπάλα.

(Συγγνώμη που δεν μασάω τα λόγια μου)...

Reaction score
37

Δεν είναι τόσο καλός, είναι ο καλύτερος ενισχυτής που υπάρχει σήμερα, μαζί με τα αντίστοιχα modules της Hypex (για να μη γκρινιάζει ο Στέφαν).
Όμως, έχει κάποια "προβλήματα" πολύ σημαντικά. Πάρα πολύ σημαντικά.
1.X@στ!κ@ για το όνομα. Ευτυχώς είμαι ο μοναδικός της παρέας μου που ασχολείται με το "άθλημα". Εγώ θέλω να σκίζει απο ήχο και να με συντροφεύσει για 10-15 έτη όπως ο Teac AR-500 που έχω (Τον έχω βάλει στο γραφείο μου διότι τα ψιλοπαίζει σιγά-σιγά μετά απο πολλά εφηβικά πάρτι! :138: )

2.W4S 12 points

3.Επειδή είμαι της πληροφορικής ελπίζω να μην είναι σαν των Η/Υ το τροφοδοτικό τους όπου μετά απο 2-3 χρόνια ακούγονται σαν φορτηγά.

4. :143: Προτιμώ να πάω στρατούλα το παιδί μου (όταν αποκτήσω) και όχι τον ενισχυτή μου!

Δική σου η μπάλα.
Μου φαίνεται πως πρέπει να παίξω ένα ματσάκι (ακρόασης) με αυτόν!

Ευχαριστώ που δεν μασάς τα λόγια σου. :126:

Reaction score
28
πιστευεις οτι ακομα και ο βραχος yamaha ειναι ποιο αξιοπιστος απο τα ICE?
2 χρονακια τους εβγαζα την ψυχη, το πολυ να τα παιξει κανα γουφερ...
ετσι απο περιεργεια και μονον θελω να ρωτησω γιατι τον αλλαξες?
αν καταλαβα καλα.!!!!!

Reaction score
2

1. Δεν έχει το "όνομα". Άλλο πράγμα είναι να σε ρωτάει ο φίλος σου τί ενισχυτή έχεις, και να του λες "Naim", και άλλο να του πεις "Wired 4Sound". Και καλά να είναι άσχετος με το σπορ! Άμα είναι "χομπίστας", θα σ' αρχίσει τις παρλαπίπες, αν έχει "σώματα", ότι θα βγάζει "ψηφιακίλα" επειδής είναι "ψηφιακός", κι άλλα τέτχοια. Ο κόσμος που δεν κατανοεί πώς δουλεύει ένα πράγμα, το αντιμετωπίζει με καχυποψία. Άσε δηλαδής που θα σε πάρουν στο "ψιλό", του στυλ "καλά ρε παπάρα, μ' αυτούς που έμπλεξες στο avsite, περίμενες να πάρεις ενισχυτή 'high end'; Όλο κάτι τέτοιες μαλ... πιπιλάνε εκεί μέσα αυτοί οι ισοπεδωτικοί."

2. (Δεύτερον). Έχει μικρές διαστάσεις και είναι ελαφρύς, διότι ο τρόπος που λειτουργεί, του επιτρέπει να βγάζει τεράστια ισχύ (1000W στα 4Ω, και τα ηχεία σου τα κάνει χαρτοπόλεμο), χωρίς να έχει ανάγκη από ογκώδη ψυγεία, ενώ έχει ενσωματωμένο τροφοδοτικό. Κοινώς, δεν ζεσταίνεται, δουλεύει κρύος.

3. Το τροφοδοτικό του είναι διακοπτικό, της ίδιας τεχνολογίας με αυτά που έχουν οι υπολογιστές, και επομένως, δουλεύει χωρίς μετασχηματιστή. Έτσι, ελαφρά τη καρδία, ο πάσα ένας παπάρας "χομπίστας" θα σου πει ότι "βγάζει θόρυβο" και άλλες τέτοιες αηδίες. ΑΗΔΙΕΣ.

4. Είναι fool proof. Δηλαδής, για να στο πω απλά, του βραχυκυκλώνεις την έξοδο εν λειτουργία, και σταματάει, χωρίς να παθαίνει βλάβη. Του αφαιρείς το βραχυκύκλωμα, και ξαναπαίζει σα να μη συνέβη τίποτα. Ενώ, κατά τη χαϊεντάδικη "άποψη" ρε παιδί μου, ο ενισχυτής πρέπει να είναι σαν κακομαθημένο δεκάχρονο, που ξινίζει τα μούτρα με το παραμικρό, και σκάει στο κλάμα αν δεν του πάρεις γλειφιτζούρι, και πρέπει να τον έχεις στα ώπα - ώπα, και ωωωω το καλό μου το παιδάκι, που δεν θα το βραχυκυκλώσω, και θα του πάρω και καλώδιο ρεύματος, και θα το ξεσκονίζω πέντε φορές τη μέρα, στράαααατα, στρατούυυυυυλα!

Συνελόντι ειπείν, το πράγμα εξαρτάται από το τί θέλεις, και όχι από το τί χρειάζεσαι. Αν θέλεις ένα ενισχυτή με όνομα, που να σου αρέσει, επειδή νομίζεις ότι είναι "καλός", πάρε τον Naim. Αν θέλεις τον καλύτερο ενισχυτή του πλανήτη, ανεξαρτήτως τί θα σου πει ο κάθε παρλαπίπας χαϊεντοπαπάρας, παίρνεις τον Icepower, είτε μέσα στο σασί του Wired 4Sound, είτε του Belcanto, είτε όπου αλλού τον βρεις.
+100
Αν και κατανοώ την ανασφάλεια και την δυσκολία του να αγοράσεις κάτι που δεν έχεις ακούσει.

Reaction score
28
αν δεν κανω λαθος στην ελλαδα δεν αντιπροσωπευωνται οι wyred4sound ! τοτε που μπορει να τους ακουσει ο ανθρωπος?

Reaction score
3.950

έμπλεξες στο avsite, περίμενες να πάρεις ενισχυτή 'high end'; Όλο κάτι τέτοιες μαλ... πιπιλάνε εκεί μέσα αυτοί οι ισοπεδωτικοί."

Δική σου η μπάλα.

Ο Γιαμαχάκος μου άρεσε
Ο Ναιτ όχι
Ο Hegel όχι
Bel canto ενισχυτής και dac ναι κ τους θεωρώ πολύ καλό σετ.
Οι παραπάνω εωτυπώσεις, ΟΛΕΣ μετά απο σύντομες ακροάσεις

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Συνελοντι ειπειν κατι τετοια λες και επειτα γινεται το ελα να δεις.
Παντως απο ενα Ημιθεο ειναι απολυτως αναμενομενο να χρησιμοποιησει κατι σε Ευαγγελικη ρηση.Κατι σαν θεσφατο ρε παιδι μου.
Εβιβα ρε Κωστα ατελειωτε

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Επιλογή ενισχυτή

αν δεν κανω λαθος στην ελλαδα δεν αντιπροσωπευωνται οι wyred4sound ! τοτε που μπορει να τους ακουσει ο ανθρωπος?
Ας ακουσει οποιο Ice Power βρει.Ολοι το ιδιο ακουγονται.Σχεδον
Αλλα μπορει να παρει μια καλη ιδεα.Και να τον παραγγειλει απο Αγγλια.Χωρις δασμους και τελωνεια αμα του αρεσει.
Λυσεις υπαρχουν,θεληση χρειαζεται.Και αποφασιστικοτητα

Reaction score
37

Πωπωωω! Ρε τι μας κάνουν τα IcePower! :116:

Thank you for your inquiry. Unfortunately we don't have a dealer in Greece at this time. We can ship to you direct should you be interested. I would think that the closest place to hear our products or to purchase directly would be at Item Audio in the UK.
:139:

Συγνώμη αλλά μάλλον θα κάνω μία ηλίθια ερώτηση.
Νομίζω πως στα IcePower στηρίζονται και οι AV της Pioneer.
Μήπως τελικά τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα (AV & Stereo) "παντρεύονται" με κουμπάρο τα IcePower?
Υπάρχει πλέον μουσική ποιοτική διαφορά?

D

deleted user 10898

Guest
ετσι απο περιεργεια και μονον θελω να ρωτησω γιατι τον αλλαξες?
αν καταλαβα καλα.!!!!!
γιατι πηγαινε πακετο με τα πανελ μου. τον ειχαν ενσωματωμενο!

Reaction score
3.950

Πωπωωω! Ρε τι μας κάνουν τα IcePower! :116:

Thank you for your inquiry. Unfortunately we don't have a dealer in Greece at this time. We can ship to you direct should you be interested. I would think that the closest place to hear our products or to purchase directly would be at Item Audio in the UK.
:139:

Συγνώμη αλλά μάλλον θα κάνω μία ηλίθια ερώτηση.
Νομίζω πως στα IcePower στηρίζονται και οι AV της Pioneer.
Μήπως τελικά τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα (AV & Stereo) "παντρεύονται" με κουμπάρο τα IcePower?
Υπάρχει πλέον μουσική ποιοτική διαφορά?
Δεν ξέρω φίλε μου τι παντρεύουν ακριβώς, πάντως κάνουν καλή κουμπαριά σε τρανσίστορ και λάμπα. Και εξηγούμαι: ο ήχος του Bel canto δίνει κ ανάλυση κ ξεκούραστο άκουσμα κ δυναμικά κ σκηνή και διαφάνεια. Αυτή ήταν κ η εντύπωση φίλου που τ άκουσε σε άλλο σετ.
Τα Martin Logan Purity (ενεργά) που ακούω αυτό τον καιρό νομίζω ότι έχουν τα ίδια modules και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα σε αντιδιαστολή με οδήγησή τους απο άλλους ενισχυτές, η πλάστιγγα παραγέρνει στην ενεργή οδήγησή τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.619
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger