Επιλογή ηχείων - έχει σημασία τι μουσική ακούμε?...

Reaction score
3.497
Αντώνη, δύσκολο το βλέπω για το χώρο μου, που είναι γύρω στα 30 τ.μ.

Επομένως άλλος ένας περιορισμός είναι ο χώρος μας και φυσικά η σύζυγος.

Το τι μουσική αρέσει στην σύζυγο μας ενδιαφέρει ή όχι ?
Εγώ λέω ότι θα πρέπει κ αυτό να μας ενδιαφέρει, γιατί διαφορετικά θα μας ενοχλεί ακόμα περισσότερο η παρουσία της μέσα στο σπίτι.

Το τελευταίο το αφιερώνω σε αυτούς που ετοιμάζονται να παντρευτούν.
Μάγκες , ότι αναβαθμίσεις έχετε στο μυαλό σας, να τις κάνετε πριν το γάμο.

Reaction score
3
Ο ασθενέστερος κρίκος της αλυσίδας όπως όλοι γνωρίζουμε και αυτά που τελικά ακούμε,είναι τα ηχεία.
Συμφωνώ ότι τα ηχεία είναι επιλεκτικά στα διάφορα είδη μουσικής.
Ομως και εμείς έχουμε τις προτιμήσεις μας σε μουσικά είδη.

Με τις δύο τελευταίες παραγράφους,θέλω να πω,πως ανάλογα με τις μουσικές μας ανάγκες,επιλέγουμε και το ηχείο που μας ταιριάζει.

Ομως λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους τύπους των ηχείων και τι μουσική ταιριάζει σε κάθε τύπο.
Εκείνα που έχουν γενικά επικρατήσει,είναι τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία, "κουτιά".
Οσοι επαγγελματίες τα προτιμούν,σίγουρα γνωρίζουν και τον λόγο.
Τα πάνελ και οι κόρνες,έρχονται δεύτερα και τρίτα σε προτίμηση,με μεγάλη διαφορά απο τα ηλεκτροδυναμικά.

Τα ηλεκτροδυναμικά πάλι, ανάλογα με την εταιρεία που τα κατασκευάζει, αλλά και τον κατασκευαστή,έχουν και τις προτιμήσεις τους στα μουσικά είδη.
Την ισχύ την δέχονται ευχάριστα και όσο ποιοτικότερη τόσο καλύτερα.

Ολα ανεξαιρέτως τα ηχεία,είναι επιλεκτικά στα ενισχυτικά.Μεταμορφώνονται στην κυριολεξία.
Ο γράφων έφαγε 5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αλλάξει ηχεία και 12 μήνες,μέχρι να βρεί ενισχυτή για να τα κάνει να παίξουν όπως πρέπει,(και άλλους τόσους μέχρι να αλλάξει πηγή!!!).

Σε όλα θα συμφωνήσω με τον Αντώνη Χατζηκωνσταντή,σε κάποιο σημείο όμως θα διαφοροποιηθώ.
Σάν μέση στάθμη εγώ θα προτιμούσα τα 90-95 db,όμως σε κάποια ροκ κομμάτια ή σε κάποια μεγάλα συμφωνικά,θα ήθελα η στάθμη να μπορεί να ανεβαίνει ασυμπίεστα και απαραμόρφωτα,πάνω απο 110 db,γιατί έτσι τουλάχιστον απο στάθμες πλησιάζω το live.

Y.Γ.
Δεν έχει σημασία μόνο η μουσική που ακούμε,αλλά και ο χώρος που θα μπούν.
Εάν έχουμε ειδικό χώρο δεν πειράζει,εάν είναι όμως στο σαλόνι,τότε ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" του σπιτιού έχει γνώμη και άποψη η οποία αναγκαστικά πρέπει να γίνει σεβαστή.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
498
Ενα καλό ηχείο οφείλει να παίζει τα πάντα καλά και κάποια είδη μουσικής καλύτερα

ανάλογα με που έχει δώσει έμφαση η εταιρία που το σχεδίασε. Παντού υπάρχει

τάργκετ γκρουπ..

Προσωπικά αν και κλίνω σε συγκεκριμένη σχολή ήχου δεν μπορώ να μην θαυμάσω

ηχεία της δυναμικής σχολής ή της μόνιτορ σχολής.Τα ονομάζω εντυπωσιακά και

κατανοώ γιατί αρέσουν σε πολύ κόσμο απλά δεν με εξιτάρουν προσωπικά τόσο ώστε

να τα αγοράσω..

Reaction score
3
Re: .

Εσύ θα μείνεις μόνο στο τέλος με σκέτα κουτιά, άντε και ο Αναμουρλίδης... :lol: :lol:
Επειδή μας διαβάζουν και μικρά παιδία Νίκο (και όχι μόνο) δεν σου λέω με τι θα μείνει ο Αναμούρλας στο τέλος έτσι όπως το πάει. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Ο Special Edition,μάλλον κάτι έχει στο μυαλό του για να το γράφει... :wink:
Πάντως δεν πιστεύω να εννοεί γλύκα,γιατί απο αυτή μου περισσεύει.Για τον ήχο μιλάω πάντα με τα κουτιά που έχω... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.497
Νίκο δεν έχω ακούσει τα Spendor SP-100. Εχω ακούσει άλλα μικρότερα από αυτό. Πιστεύω ότι έχουν καλό ήχο , κλασσικό design και ταιριάζουν πιο εύκολα με τα υπόλοιπα οικονομικά συστήματα της αλυσίδας. Για να αγοράσω κάποιο νέο ηχείο θα πρέπει πρώτα να τα ακουσω στον χώρο μου και να είναι πολύ καλύτερα από αυτά που έχω τώρα. Εχω επίσης παρατηρήσει ότι κάθε φορά που σκέφτομαι να αλλάξω ηχεία και είμαι στο παραπέντε να τα αγοράσω, τα δικόά μου ως δια μαγείας αρχίζουνι να παίζουν πολύ καλύτερα από πριν. Αυτό μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Ειδικά με τα ηχεία.

Reaction score
3.497
Γενικώτερα δεν με έχει συγκινίσει περισσότερο από τα δικό μου κάποιο άλλο ηχείο μέχρι τα 5.000 Ευρώ. Υπάρχουν όμως αρκετά σε αυτή την κατηγορία που υπερτερούν έναντι του δικού μου σε συγκεκριμένα όμως σημεία στο ακουστικό φάσμα, αλλά όχι σε όλα ώστε να δικαιολογεί την αγορά του.

Η Ιταλική σχολή, δεν λέω, μου αρέσει. Εχουν όμως κάποια στοιχεία που δεν μου αρέσουν όπως είναι η ωραιοποίηση μέρους του προγράμματος. Πιστεύω ότι ο χρωματισμός είναι σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του ηχείου που θα αγοράσω. Θέλω το ηχείο μου να έχει monitor χαρακτήρα με σωστό και ελεγχόμενο χαμηλό. Δεν αντέχω καθόλου ταν όγκο χαμηλά που δεν συνοδεύεται από σωστό παλμό. Δεν αντέχω καθόλου τις γυναικείες φωνές όταν αυτές ακούγονται με περίσσιο σώμα που τις κάνουν μαγαλύτερες κατά 10 τουλάχιστον χρόνια. Αν ακούσετε δίπλα σας μια γυναικεία φωνή να σας τραγουδάει, θα καταλάβετε αμέσως για ποιο πράγμα μιλάω. Τα περισσότερα ηχεία προσθέτουν χρώμα και ψεύτικο όγκο στην προσπάθειά τους να ωραιοποιήσουν το πρόγραμμα.
Τις καλύτερες φωνές και κλασσικές κιθάρες τις έχω ακούσει από ηχεία πάνελ. Τουλάχιστον ήταν πιο σωστές τονικά. Στο χαμηλό υστερούν αλλά όχι τόσο πολύ. Πιστεύω ότι υπάρχει και μια δόση μύθου για το χαμηλό των ηχείων τύπου πάνελ, προερχόμενη κυρίως από τους fans των κουτιών. Αν ακούσετε πάλι δίπλα σας ένα κοντραμπάσο θα καταλάβετε πάλι τι εννοώ. Το κοντραμπάσο δεν έχει τα μπάσα που βγάζει ένα μεγάλο ηχείο κουτί. Το κουτί το βγάζει πολύ πιο μεγάλο σε μεγεθος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Η λύση πρέπει μάλλον να είναι στη μέση, κάπου δηλαδή μεταξύ πάνελ και ηχείου καμπίνας.

Εχω ακούσει μεγάλα και ακριβά ηχεία που την συνοδεία μιας κλασσικής κιθάρας την βγάζουν σαν να είναι πιάνο. Πολλά ηχεία έχουν αυτή την τάση. Αλλάζουν την τονικότητα των οργάνων σε σημείο που είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς πιο όργανο είναι αυτό που πάιζει. Ειδικά στην κλασσικη κιθάρα, ελάχιστα ηχεία έως κανένα από αυτά που έχω ακούσει δεν μπορούν να παρουσιάσει την κιθάρα στο φυσικό της μέγεθος
Η επιλογή ενός ηχείου πρέπει να γίνεται με αυτό το κριτήριο. Αν τα όργανα ακούγονται μεγαλύτερα σε μέγεθος απ΄ότι είναι στην πραγματικότητα, τότε το ηχείο χρωματίζει και δεν είναι για τα γούστα μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Κι εγώ επί 2 χρόνια το ίδιο πάθαινα... :wink:

Το μεγάλο spendor πάντως κατ' εμέ είναι ένα ειδικό ηχείο. Σε όλες τις περιπτώσεις που το ηχείο έχει έντονο χαρακτήρα, το λογικό είναι ή να αγαπιέται ή να μισιέται...

@Αντώνη βγαίνει καινούριο αυτό το πράμα?

Reaction score
3.497
Ενα ήταν το ηχειο που με τρέλανε, αλλά έπρεπε να δώσω 14 χιλιάρικα για να το πάρω στην ενεργή και επετειακή του έκδοση.
Ο κουμπαράς θα γεμίσει, που θα μου πάει !!!

Πιστεύω ότι αυτό το ηχείο τύπου monitor σχεδιάστηκε για να παίζει όλα τα είδη της μουσικής.

Reaction score
3.497
Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν για ποιο ηχείο μιλάω.

Για να μην είμαστε όλοι της Ιταλικής σχολής. Να έχουμε να ακούμε και κάτι διαφορερικό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό που λες Μάνο δεν γίνεται...
Άλλωστε έπαιζε στην Τόλμη και Γοητεία εδώ και χρόνια και είναι διάσημος!! :lol: :lol:

Reaction score
3.497
Οσοι έχουν στη τράπεζα πάνω από 14 χιλιάρικα με γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.497
Είπαμε ρε παίδες, να αποφεύγουμε όσο γίνεται να αναφέρουμε μάρκες ηχείων γιατί ξεφεύγουμε από το βασικό θέμα μας.

Reaction score
50
Σωστός... αλλά κι η περιέργεια ανθρώπινη είναι:) Anyway, όντως καλό είναι να μην ξεφεύγουμε απ' το κυρίως θέμα.

Reaction score
0
Atc 50, ειναι ο κρυφός δεσμός του g.Kar.
Tελευταία έχουν αυξηθεί βέβαια στο site οι κρυφοί δεσμοί, φαίνεται τραβάνε τα γλυκά ηχεία!

Reaction score
0
¨οσο για τον φίλο Αντώνη και τα spendor και αυτούς που δεν ξεκολλάνε, είναι όταν βάλεις να ακουσεις spendor σε λιγο σε παίρνει ο υπνος και ξυπνας ωραια και καλα και έχεις ξεχάσει τι έκανες πριν.

Reaction score
0
τώρα μετά τα αστεία, ένα ηλεκτροδυναμικό μπορεί να σου προσφέρει τα περισσότερα από εκεί και πέρα όμως από ηλ/κο σε ηλ/κο τα πράγματα διαφέρουν, υπάρχουν ηλκτρ/κα με χροιές πάνελ και΄πλέον τα πράγματα έιναι καθαρά θέμα κόστους, όσο ανεβαίνεις κατηγορία ανεβαίνει και η ποιότητα. Όσο καλύτερο ενισχυτικό και πηγή τους δίνεις ακόμη παίρνεις σε ποιότητα για αυτό και το΄χόμπυ λέγεται highend αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όμως κάνεις τη δουλειά σου και με προσιτές λύσεις, ψαγμένες κλπ.
Έπίσης όταν μιλάμε για πάνελ πρέπει να γίνει ο σωστός διαχωρισμός πάνελ με true ribbon μόνο Magnepan 3.5 και άνω, τα ηλεκτροστατικά ML έιναι "ανέκδοτα" σε ήχο εκτός του ML Statement που είναι full range true panel. Mε ένα καλά στημένο Magnepan 3.6 και πάνω έχεις μαγικά πράγματα, αλλά προσέξτε το καλά στημένο, σημαίνει πολλά λεφτά σε συνοδά που με όλο αυτό το budget μπορείς να έχεις εξίσου καλές χροιές και σε ηλεκτροδυναμικά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster