Επιλογή ηχείων δαπέδου για Kenwood KA300

Reaction score
0
Γεια σας,
θα ήθελα την βοήθεια και την άποψη σας παρακαλώ για επιλογή ηχειών δαπέδου, μια που η ακρόαση αυτήν την περίοδο λογω covid είναι αδύνατη.
  • Ο χώρος είναι 27τ.μ αλλά τα ηχεία θα είναι προσανατολισμένα στο μισό χώρο με τρίγωνο 2,9μ max.
  • Ο χώρος δεν εχει καμία ακουστική βελτίωση και δεν ειναι παραφορτωμενος.
  • O ενισχύτης που θα τα οδήγησει (θα προσπαθήσει :) ) ειναι ο Kenwood KA-300 (2X25W).
  • Στο συγκεκριμένο σύστημα θα παίξει κυρίως πικάπ.
  • Ακούω μουσική σε νορμάλ εντάσεις ακρόασης. δεν θα παιξουν ποτέ σε εντάσεις πάρτυ.
  • το budget είναι δυστυχώς κάπου στα 600Ε
  • οι μουσικες που θα παιζουν ειναι ποικιλες και διαφορετικες μεταξυ τους, απο κιθαρες παλιες/καινουριες, βρωμικες/καθαρες μεχρι ηλεκτρονικα πειραματικα. Ας βγαλουμε απο την εξισωση την κλασσικη με τις τεραστιες εναλλαγες στις δυναμικες.
  • το ηχειο πρεπει να ειναι λευκο ή μαυρο , ναι παιζει ρολο και το αισθητικο εφοσον θα το βλεπω καθημερινα στο σαλονι μου.
τα ηχεία στα οποία μοιάζει να καταλήγω είναι τα παρακάτω με σείρα προτιμησης:
  1. Dali oberon 5
  2. Q acoustics Q3050i
  3. Acoustic Energy AE109
  4. Fyne F303 ισως
Ηχεία οπως Klipch απορίπτονται λόγω κορνας/υψηλων κλπ. Monitor Audio Bronze 5 (αν και πλέον τα βρίσκω φθηνά) απορρίπτονται λόγω εμφάνισης. Κατι που με κάνει να είμαι διστακτικός απέναντι στα oberon 5 ειναι το μέγεθος της καμπίνας και κυρίως το ύψος 83cm. Βεβαια και τα Q3050i αν και με υψος 102cm με την διαταξη που εχουν το twiter παλι στο ιδιο περιπου ειναι με τα dali. παίζει ρόλο αυτό στην παρουσα συνθήκη ή τζάπα ανησυχώ?
Επίσης αν και λιγότερo ελκυστικά σε εμφάνιση τα Q3050i μοιάζουν στα χαρτιά (91db, 6ohms) να ειναι πιο βολικά για τον ενισχυτή μου.

οποιαδήποτε βοήθεια, άποψη, αντιπρόταση θα την εκτιμούσα πολυ.
Σας ευχαριστώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τα 6 Ωμ είναι η μέση τιμή της αντίστασης τους, ή τόσο βγαίνει με τη μέθοδο μέτρησης του κατασκευαστή. Αν δεν έχεις την πλήρη απεικόνηση σε όλο το φάσμα, δεν μπορείς να συμπεράνεις αν είναι εύκολα ή δύσκολα.
Για έναν τόσο παλιό ενισχυτή, με μόλις 25 watts ισχύ στο κανάλι, δεν θα πρότεινα με τίποτα διπλές μονάδες σε κάποιο δρόμο.

Reaction score
3.093
Acoustic Energy(προτίμησε βάσης),τα έχω ακούσει με kenwood,μου άρεσε το αποτέλεσμα

Last edited:

gid

Reaction score
10.168
Ό,τι ηχείο και να πάρεις, θα καταλήξεις με ένα σύστημα που θα πάσχει σοβαρά από ανεπαρκή ενισχυτή και απουσία σαμπ.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιλέξεις τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία, μέση αντίσταση 8Ω, και τη χαμηλότερη δυνατή κάτω συχνότητα 3 ντιμπί. Όχι για να λύσεις το πρόβλημα, αλλά για να το μετριάσεις.

K

kimon

Guest
Θα αγοράσεις σύγχρονο ηχείο για να το οδηγήσεις με ενισχυτή 25 Βατ και μάλιστα 40 ετών; Η συνταγή της απογοήτευσης!
Πάντως όλα τα ηχεία που αναφέρεις έχουν γενικά καλές κριτικές, σκέψου όμως ότι έχουν δοκιμαστεί με σύγχρονους ενισχυτές, ενώ ο ΚΑ 300 ήταν ένα φτηνό εισαγωγικό μοντέλο για την εποχή του.
Ακόμα χειρότερα, τα στάδια phono αυτής της κατηγορίας είναι "της πυρκαϊάς" .
Ο Κένγουντ μόνο ως έσχατη λύση (ανάγκης) .

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να έχεις κάποιο μπούσουλα, κάτι σαν αυτά να έχεις κατά νου. Eίναι κοντά στα διαθέσιμα χρήματα.
Acoustic Energy Aegis Evo 3
JBL studio 270

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το μέχρι τώρα feedback. Ναι καταλαβαίνω οτι ο ενισχυτής μου ειναι πρόβλημα και σκοπεύω να τον αλλάξω αλλα οχι μέσα στο επόμενο 6μηνο.
Απλά ξεθάφτηκε από τα παλιά μαζι με ενα dual 701, του έγινε ενα recap και μικρή βοήθεια στο τροφοδοτικό του οπότε καλώςς ή κακώς θα παίξει για λιγο μέχρι να αντικατασταθεί.

Reaction score
77
Συμφωνώ με όλους , είχα "κληρονομήσει" τον ισχυρότερο ΚΑ-405 με Bose 301 και όταν τον αντικατέστησα με τον Arcam α5 , ηχητική ανάσταση . Έστω και προσωρινά με χαμηλές στάθμες δε θα έθετα σε κίνδυνο καινούρια ηχεία ακόμη και τα πιο ευαίσθητα .

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Στην θεση σου, θα κοιτουσα σε ηχεια της εποχης του,που συνδιαζεται πραγματικα καλα,αλλα θα γλυτωνα και χρηματα,προκειμενου καποια στιγμη να τα χρησιμοποιησω αργοτερα για καποιο συγχρονο σετ ενισχυτη και ηχειων. Το μειονεκτημα ισως ειναι το αισθητικο θεμα,οπου τα περισοτερα ηχεια της εποχης ηταν καφε και με γριλιες,κατι που ισως σε αποθαρυνει. Παντως,καινουργια ηχεια δαπεδου,δεν θα αγοραζα,γιατι εχοντας κατα νου πως οταν πιεστει ο μικρος,θα ψησει τα τουητερακια, δεν θα μπορουσα ανεμελλος να απολαυσω μουσικη.

Reaction score
0
Το ότι μπορεί να κάνει ζημιά ο Kenwood στα ηχεία, δεν το γνωριζα. Το ανάποδο είχα την εντύπωση οτι μπορεί να συμβεί. Μια μικρή επεξήγηση επ αυτού θα ηταν ευπρόσδεκτη. συγχωρέστε την έλλειψη γνώσης μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo