Επιλογή ηχείων

A

AKARL

Guest
Καλημέρα σε όλους.

Από ότι φαίνεται το ζευγάρι Yamaha A-S1000 & Rois Status 8.3 παρουσιάζει ασυμφωνία χαρακτήρων, συνεπώς σκέφτομαι την αλλαγή των ηχείων και να κρατήσω τον ενισχυτή.

Έχοντας διαβάσει προσεκτικά το

Αγοράζοντας ηχεία
:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αγοράζοντας-ηχεία.58727/
(ΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!!!)

προσανατολίζομαι προς τα παρακάτω μοντέλα (δεδομένων των οικονομικών περιορισμών - κάτω από 1.000 Ευρώ):

Magnat Quantum 677
Magnat Quantum 757
ASW Cantius 512
Heco Aleva GT 602
Taga Harmony Platinum v.2 F-120
Teufel THEATER 500

Χώρος: Σχετικά μεγάλος (ενιαίος χώρος καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία).
Γνώμες και απόψεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ

Reaction score
2.288
Καλημέρα σε όλους.
Από ότι φαίνεται το ζευγάρι Yamaha A-S1000 & Rois Status 8.3 παρουσιάζει ασυμφωνία χαρακτήρων,
Πως κατεληξες σε αυτο το συμπερασμα?
Τι δεν σου αρεσει στον ηχο και πιστευεις οτι θα βελτιωθει με αλλαγη ηχειων λογω κακου ταιριασματος με τον ενισχυτη?
Χώρος: Σχετικά μεγάλος (ενιαίος χώρος καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία).
Χωρος μεγαλος αρα φανταζομαι και αρκετα μεγαλη αποσταση ακροασης (μεγαλυτερη απο 2 μετρα).
Αν ναι ελπιζω να καταλαβαινεις οτι αυτο που ακους ειναι ο χωρος και οχι τα ηχεια η ο ενισχυτης.

Αν θες να κανεις σωστη δουλεια κανε πρωτα μια μετρηση στον χωρο σου να δεις που βρισκεσαι απο πλευρας ακουστικης γιατι προβλεπω να καταληγεις σαν ενα αλλο μελος εδω μεσα που αφου αλλαξε 3-4 ζευγαρια ηχεια και ηταν ετοιμος να παει για αλλο ενα, καταλαβε οτι αυτο που χρειαζεται ειναι μελετη και διορθωση της ακουστικης του χωρου του.

Last edited:

Reaction score
1.656
Έχω τον ίδιο περίπου ενισχυτή (S2000) και ηχεία τα Jamo C97. Θα έλεγα ότι σαν συνδυασμός είναι πολύ καλός και θα στον πρότεινα. Τα ηχεία θα τα βρεις γύρω στα 900 ευρώ.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.485
- έχω κάτι κατά νου αλλά περιμένω να απαντήσεις στην ερώτηση του SpZach , διότι θεωρητικά έχεις ταιριάξει δύο all-around παίχτες με καλές κριτικές και εάν δεν πείς τι δεν σ΄ αρέσει , θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε άκρη

A

AKARL

Guest
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Συνοπτικά απαντώντας στις ερωτήσεις:
1) Τα περί ασυμφωνίας χαρακτήρων κλπ. πιστεύω ότι τεκμαίρονται στο ακόλουθο νήμα:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Επιλογή-λαμπάτου-ολοκληρωμένου-ενισχυτή.156037/
2) Ο συνδυασμός Yamaha A-S1000 & Rois Status 8.3 ίσως να είναι και εξαιρετικός σε κάποιον άλλο χώρο - και στον δικό μου είναι πολύ ικανοποιητικός σε χαμηλές εντάσεις. Σε υψηλότερες εντάσεις τα πράγματα "σκληραίνουν" πολύ στις υψηλές συχνότητες. Υποκειμενικά μιλώντας και το μπάσο θα μπορούσε να είναι και περισσότερο και πιο σφιχτό.
3) Ακουστικές μετρήσεις & διαμόρφωση του χώρου είναι μάλλον αδύνατες λόγω ότι: α) Δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις να το κάνω ο ίδιος, β) δεν γνωρίζω κάποιον στο Ηράκλειο Κρήτης που να μπορεί να το κάνει και, last but not least, γ) ο χώρος αποτελεί τόπο συμβίωσης μιας οικογένειας, και όχι έναν αμιγή χώρο ακροάσεων μουσικής, άρα παρεμβάσεις με διάφορα υλικά ακουστικής διαμόρφωσης είναι verboten.
4) Ναι, τα Jamo C97 φαίνεται να αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική που θα έπρεπε να είχα εντοπίσει.
5) Τι αναζητώ λοιπόν προκειμένου να αντικαταστήσω τα Status 8.3: ένα ζευγάρι ηχείων σχετικά υψηλής πραγματικής ευαισθησίας (91 - 95 dB/w/m), με μεγαλύτερες δυνατότητες απόδοσης το ηχητικού φάσματος όσο πιο γραμμικά γίνεται, πιο στιβαρή και ψηλή καμπίνα , ενδεχομένως και πιο εύκολο φορτίο (όχι μόνο ως ονομαστική τιμή αλλά και ως εύρος διακύμανσής της) και όλα αυτά σε μια τιμή που να μην υπερβαίνει τα 1.000 Ευρώ. Πιστεύω ότι τα μοντέλα που αναφέρω, θεωρητικά τουλάχιστον, υπερτερούν των Status 8.3.
6) Τέλος, δεν ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένων ηχείων. Για ενεργά ηχεία δεν θα απέκλεια κάποια πρόταση τηρουμένων αυτών που προανέφερα και των οικονομικών περιορισμών.

Ευχαριστώ.

Reaction score
1.656
Κατανοητα ολα αυτα. Θα σου προτεινα, σε καθε περιπτωση, οτι και αν κανεις, να παιξεις με την τοποθετηση των ηχειων. Θα εκπλαγεις! Εμενα, στο χωρο μου, μού βγαινει το λαδι αλλα οταν βρω την καταλληλη θεση, ολα αλλαζουν. Δεν ξερω ποση ευχαιρεια εχεις στην τοποθετηση αλλα αξιζει να δοκιμασεις.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.485
- καλημέρα , θα πρότεινα να στραφείς σε klipsch , πού κάνουν και καλό ηχητικό ταίριασμα με τον yamaha , προσοχή όμως εάν δεν φροντίσεις το χώρο σου , θα καλείσαι πάντα να δορθώνεις μετριότητες

- υπάρχει ανάλογο νήμα γιά τα εν λόγω ηχεία

A

AKARL

Guest
- καλημέρα , θα πρότεινα να στραφείς σε klipsch , πού κάνουν και καλό ηχητικό ταίριασμα με τον yamaha , προσοχή όμως εάν δεν φροντίσεις το χώρο σου , θα καλείσαι πάντα να δορθώνεις μετριότητες

- υπάρχει ανάλογο νήμα γιά τα εν λόγω ηχεία
Καλημέρα.

Klipsch (με τιμές Ευρώπης και όχι τις !@#$%^&* τιμές Ελλάδας) προσιτά μοντέλα είναι δυο: RP-280F ή RF-82II. Όμως και για τα δυο (λιγότερο για το RP-280F) διαβάζω ότι έχουν υπερτονισμένες υψηλές - κάτι που σε καμία περίπτωση θα ήθελα. Το RF-7II θα ήταν εξαιρετική, πιστεύω, περίπτωση αλλά με κόστος διπλάσιο από το ανώτερο όριο που έχω βάλει (έχω πάντα το νου μου για κάποια προσφορά σε Γερμανία ή Ιταλία όμως το βλέπω πολύ δύσκολο).

Η λίστα που αναφέρω στο αρχικό μου μήνυμα αποτελείται, θεωρητικά, από ηχεία που με έναν ή άλλον τρόπο (και πολλούς συμβιβασμούς) αποτελούν τη "χρυσή τομή" για την περίπτωση που αντιμετωπίζω. Οπότε αν κάποιος έχει ένα από αυτά τα μοντέλα θα με ενδιέφερε η άποψή του.

Ευχαριστώ

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members