Επιλογή ηχείων

Reaction score
3
Καλησπέρα στην ομάδα. Λέγομαι Νίκος, έχω έναν ενίσχυτη yamaha rxv-383 με 2 ηχεία roister silk 75 που έχω από παλιά. Στο ένα ηχείο έχει καεί το Twitter. Μου αρέσει ο ήχος που βγάζουν τα ηχεία αλλά είναι κάπως βουβα για το χωρο που τα έχω περίπου 30 τετρ. Στα άμεσα σχέδια είναι αγορα ενός sub. Όσον αφορά τα ηχεία αξίζει να φτιάξω αυτά που έχω ή να μην ασχοληθώ καν; δεν με ενδιαφέρουν υψηλές εντάσεις, απλά ένα ωραίο συνολο για μουσική και ταινίες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
11.806
Η πρώτη ερώτηση είναι πόσο κοστίζει το tweeter αγορά για να το αλλάξεις; Βγάλτο από το ηχείο, 5 βίδες είναι και ψάξε με τον κωδικό του στο Internet.
Από την τιμή θα δούμε τι θα κάνουμε.

Reaction score
3
Χαμηλό κόστος έχει το Tweeter. Ο ενισχυτής αυτος είναι για 5.1, συνεργάζεται σωστά με αυτά τα ηχεία που είναι hifi; στις ταινίες θα χρειαστώ κεντρικό ηχείο για τους διαλόγους;

Reaction score
5.627
Αν μπορεις να βρεις ακριβως το ιδιο που φορουσε το ηχειο,και ειναι και φθηνο,τοτε αγορασε δυο και αλλαξε και το αλλο για να μην εχεις διαφορα μεταξυ τους.
Το οτι με τετοιο ενισχυτη λες οτι ακους βουβα φαινεται περιεργο,και αν ακουγεται ετσι, το sub που θα βοηθησει απο την στιγμη που παραγει μπασσο;
Που ειναι τοποθετημενα τα ηχεια; μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια του χωρου για να καταλαβουμε,και αν ειναι δυνατον να βοηθησουμε με καποιες αλλαγες που θα πρεπει να κανεις,για να παιξουν καλυτερα.΄
Με τι πηγη ακους ; cd, dvd ,blueray ,υπολογιστη.
Για να ακουσεις surround θα χρειαστεις ενα κεντρικο και δυο πισω ηχεια καθως και ενα sub.

Reaction score
11.806
Ένα ένα τα θέματα παρακαλώ. Ας αποφασίσει αν θα αλλάξει tweeter. Άμα είναι φτηνό, άλλαξέ το.
Επίσης τσέκαρε τις ρυθμίσεις του πολυκάναλου, μήπως έχει τίποτα εφφέ επιλεγμένα και για αυτό ακούγεται έτσι ο ήχος.
Επίσης τσέκαρε αν έχεις συνδέσει τα ηχεία σου στην έξοδο των μπροστινών ηχείων και όχι σε άλλη. Ξέρω, δύσκολο, αλλά ας βεβαιωθούμε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
To tweeter είναι της Vifa που πλέον παράγεται ως Scanspeak D2606/920000 και είναι αυτό:
https://www.scan-speak.dk/product-families/fam-discovery/?single_prod_id=115
Μια χαρά αξίζει η αντικατάσταση του. Τώρα λόγο παλαιότητας στο ηχείο σου πρέπει να αλλαχθούν οι πυκνωτές.
Είναι ο κύριος λόγος που όπως λες ακούγονται <<βουβά>>.
Λείπει ο αέρας ή αν θες η λεπτομέρεια, καθώς και δυναμικά.

Reaction score
1.380
... ηχεία roister silk 75...
Επικοινώνησε με την Rois Acoustics να δεις αν αναλαμβάνουν το service παλαιών ηχείων τους, να σου βγάλουν ένα κοστολόγιο για tweeters & πυκνωτές και αποφασίζεις αν θες να προχωρήσεις. Αν δεν αναλαμβάνουν μπορούν να στο κάνουν και άλλοι τεχνικοί αφού το tweeter είναι σε κυκλοφορία.

Reaction score
3
Τα ηχεια είναι τοποθετημένα στο πάτωμα προς το παρόν. Υπάρχουν βάσεις για τα συγκεκριμένα; σαν μπροστινα τα έχω συνδέσει. Οπότε επικοινωνω με την εταιρία και επανέρχομαι..

Reaction score
5.627
Το ηχειο πρεπει οταν καθεσαι σε μια καρεκλα η εναν καναπε ,το tweeter του να ειναι στο υψος του αυτιου σου δηλαδη περιπου στο ενα μετρο υψος. Αυτα τα ηχεια χρειαζονται βασεις υψους 70 ποντων περιπου για να πεις οτι τα ακους.
Κατι τετοιο ασ πουμε https://www.k73.gr/el/products/deta...-310-set-2-Baseis-icheion-dapedoy-ypsoys-80cm

Reaction score
3
Καλησπέρα στην παρέα. Πήγα στην αντιπροσωπεία, ελέγχθηκαν και τα δύο ηχεία, όλα είναι μια χαρά, στο ένα μπήκε Tweeter, τα ανέβασα με δύο τραπεζάκια σαν βάσεις πιο ψηλά και όλα καλά! Σε κεντρικό ηχείο και sub τι προτείνετε;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney