Επιλογή ηχοσυστήματος!

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορούσες να ακούσεις κάποια μηχανήματα στόν χώρο σου γιατί από ότι κατάλαβα τώρα ξεκινάς , θα μπερδευτείς και θα σε τρώει το σαράκι μήπως εκέινο ή το άλλο που είχες ακούσει ήταν καλύτερο κτλ κτλ κτλ Ασε που ο χώρος έιναι ένα απο τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας στον ήχο...Οπως λέει και ένα παλαιό ρητό << ενα καλοστημένο φθηνό σύστημα ακούγεται καλύτερα απο ένα κακοστημένο πολύ ακριβότερο>>

Reaction score
5.849
Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορούσες να ακούσεις κάποια μηχανήματα στόν χώρο σου γιατί από ότι κατάλαβα τώρα ξεκινάς , θα μπερδευτείς και θα σε τρώει το σαράκι μήπως εκέινο ή το άλλο που είχες ακούσει ήταν καλύτερο κτλ κτλ κτλ Ασε που ο χώρος έιναι ένα απο τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας στον ήχο...Οπως λέει και ένα παλαιό ρητό << ενα καλοστημένο φθηνό σύστημα ακούγεται καλύτερα απο ένα κακοστημένο πολύ ακριβότερο>>
Έχει και αυτός την ατυχία, όπως πολλοί από εμάς, να μένει στην επαρχία............

Reaction score
1.187
Αγαπητά μέλη του φόρουμ καλή χρονιά με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας για να ευτυχεί!

Το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω είναι μέχρι 5000ευρώ και σκέπτομαι να μοιραστεί ώς εξής:
Ηχεία μέχρι 2000ευρώ
Ενισχυτής μέχρι 2000ευρώ και
CD player μέχρι 1000ευρώ.
Η προτίμησή μου είναι εν γένει made in Japan ενισχυτής και player και ιταλικά ή εγγλέζικα ηχεία δαπέδου.
Να σημειώσω πως το σαλόνι, όπου θα τοποθετηθεί έχει ξύλινο πάτωμα και δεν ξεπερνά τα 37-40τ.μ.
Έχω διαβάσει θετικότατα σχόλια για τον Yamaha a-s2100
Για ενισχυτή και CD player θα σού πρότεινα Yamaha A-S2000 και CD-S2000
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μηχανήματα και παίζουν πολύ καλύτερα από άλλα πολλαπλάσιας τιμής.

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s2000__g/?mode=model

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/cd-players/cd-s2000__g/?mode=model

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...aha-a-s2000-a-sennheiser-hd201-a-12-timi.html

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/cd-pl...wma-doro-epistrofi-metriton-75-evro-timi.html

Γενικώς η Yamaha είναι μία εταιρεία που ΔΕΝ κοροϊδεύει ούτε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως οι περισσότερες hali-end βιοτεχνιούλες. Αν δεις από κοντά κατασκευή που έχει το CD-S2000 θα καταλάβεις. Αυτό το μηχάνημα δεν μπορούν να το φτιάξουν βιοτεχνιούλες, Και αν μπορούσαν θα το τιμολογούσαν με 5ψήφια τιμή. Εγώ έχω το CD-S2000 και μπορώ να σού πω πως είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Τόσο από πλευράς ποιότητας κατασκευής όσο και από ποιότητα ήχου. Παίζει εκπληκτικά, τελείως ουδέτερα, χωρίς να χρωματίζει. Πρόκειται πραγματικά για ένα «χειρουργικό εργαλείο» που βγάζει και την τελευταία λεπτομέρεια της κάθε ηχογράφησης. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και σκοπεύω να το κρατήσω για πολλά χρόνια.

Το ζεύγος A-S2000 & CD-S2000 είναι μέσα στο budget που έθεσες και είναι μια άριστη αγορά.
Τώρα αν το budget σου το επιτρέπει θα μπορούσες να πας και στο A-S2100 & CD-S2100

Reaction score
18
Έχεις δίκαιο σχετικά με το να στηθεί το σύστημα στον χώρο, αλλά δυστυχώς, όπως λέει και ο φίλος musicfanatic αυτό δεν είναι δυνατόν.
Πάντως δεν νομίζω να μπω σ'αυτήν την αρρώστια... ό,τι κόπηκε μεγειά και με αυτό θα πορευθώ για πολλά πολλά χρόνια!

Reaction score
18
Μεχρι τωρα με τι ακουγες?
Εδώ και είκοσι χρόνια με συντροφεύει απροβλημάτιστα όσον αφορά στην λειτουργία του ένα ηχοσύστημα αποτελούμενο από:
Marantz cd-53
Denon 5060 (αν δεν κάνω λάθος)
B&W 600i
Βέβαια, άλλα τα ακούσματα του τότε όταν ήμουν πιτσιρικάς με ροκιές και χεβυμεταλλιές... και άλλα τώρα με κλασσική μουσική στο 90% της ακρόασης!
Πιο αντιφατικός δεν γίνεται, ε;

Reaction score
18
Για ενισχυτή και CD player θα σού πρότεινα Yamaha A-S2000 και CD-S2000
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μηχανήματα και παίζουν πολύ καλύτερα από άλλα πολλαπλάσιας τιμής.

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s2000__g/?mode=model

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/cd-players/cd-s2000__g/?mode=model

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...aha-a-s2000-a-sennheiser-hd201-a-12-timi.html

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/cd-pl...wma-doro-epistrofi-metriton-75-evro-timi.html

Γενικώς η Yamaha είναι μία εταιρεία που ΔΕΝ κοροϊδεύει ούτε πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως οι περισσότερες hali-end βιοτεχνιούλες. Αν δεις από κοντά κατασκευή που έχει το CD-S2000 θα καταλάβεις. Αυτό το μηχάνημα δεν μπορούν να το φτιάξουν βιοτεχνιούλες, Και αν μπορούσαν θα το τιμολογούσαν με 5ψήφια τιμή. Εγώ έχω το CD-S2000 και μπορώ να σού πω πως είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Τόσο από πλευράς ποιότητας κατασκευής όσο και από ποιότητα ήχου. Παίζει εκπληκτικά, τελείως ουδέτερα, χωρίς να χρωματίζει. Πρόκειται πραγματικά για ένα «χειρουργικό εργαλείο» που βγάζει και την τελευταία λεπτομέρεια της κάθε ηχογράφησης. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και σκοπεύω να το κρατήσω για πολλά χρόνια.

Το ζεύγος A-S2000 & CD-S2000 είναι μέσα στο budget που έθεσες και είναι μια άριστη αγορά.
Τώρα αν το budget σου το επιτρέπει θα μπορούσες να πας και στο A-S2100 & CD-S2100
Κι εγώ αυτά διαβάζω σε ξέρα φόρα σχετικά με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Yamaha A-S2100, αλλά δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει και μόνο ο Νάκας τον έχει για ακρόαση, αλλά με ποιά ηχεία θα τον ακούσω εκεί;
Με καταστήματα που μίλησα τον θάβουν ότι δεν είναι "μουσικός" και πως στα χρήματα αυτά αγοράζω πολύ καλλίτερα μηχανήματα. Όταν τους λέω ότι διαβάζω θετικά σχόλια, όπως ότι είναι ποιοτικός μου λένε ότι είναι κινέζικος..... γενικώς ένα μπέρδεμα!
Θα κατέβω μόλις περάσει η κακοκαιρία στην Αθήνα για ακροάσεις και θα προσπαθήσω να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα.
Με ποιά ηχεία έχεις συνδυάσει τον δικό σου; Για τον 2100 ποιά θα πρότεινες;
Επίσης, το CD-S2100 είναι και dac; Δηλαδή θα μπορώ και μέσω Η/Υ να ακούω μουσική;

Reaction score
296
Με καταστήματα που μίλησα τον θάβουν ότι δεν είναι "μουσικός"
:lolsign:
αμφιβάλλω αν τον έχει ακούσει κανένας από αυτούς.
επίσης το "μουσικός" είναι η γνωστή πατάτα που πιπιλάνε όταν δεν έχουν κάτι άλλο να πουν.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.443
...συν του ότι εάν τους ρωτήσεις "τι θα πει 'μουσικός' ενισχυτής;" και "τι κάνει έναν ενισχυτή πιο 'μουσικό' από έναν άλλον;" θα ακούσεις τη σιωπή τους προς απάντησή σου (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και διάφορες ασυναρτησίες και μισόλογα (στη χειρότερη των περιπτώσεων)...

Last edited:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
:lolsign:
αμφιβάλλω αν τον έχει ακούσει κανένας από αυτούς.
επίσης το "μουσικός" είναι η γνωστή πατάτα που πιπιλάνε όταν δεν έχουν κάτι άλλο να πουν.
Για την ακρίβεια, χαρακτηρίζουν πολλοί μηχανήματα ως μουσικά, αυτά που χρωματίζουν.
Δεν έχω ακούσει Yamaha μεν ( είχε κόλλημα ο πατέρας μου με τους Bryston και πήρα το μικρόβιο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μου ), αλλά το επιχείρημα ότι κάποιο μηχάνημα είναι κινέζικο και δεν αξίζει, είναι πέρα για πέρα χαζό ( για να μη το πω διαφορετικά ). Αντεπιχείρημα πρώτο: Η musical fidelity κατασκευάζει πια τα μηχανήματά της στη Κίνα. Αντεπειχείρημα δεύτερο: Το digital interface που έχω στον υπολογιστή μου για να οδηγεί το dac ( gustard u12 ) μου είναι κινέζικο και απλά τα σπάει. Αντεπιχείρημα τρίτο: Πες του να ακούσει τον κινέζικο κλώνο του τελικού Goldmund ( mimesis αν δεν κάνω λάθος ) και να έρθει να μας μιλήσει για κινέζικη κατασκευή. Εν κατακλείδι, απο τη στιγμή που υπάρχουν σχεδίαση, προδιαγραφές, επιλεγμένα υλικά και προσεγμένη κατασκευή, και στη Σομαλία να φτιάχνεται ένα μηχάνημα, πρακτικά μας είναι αδιάφορο.

Reaction score
296
θα τον ακουσεις με yamaha soavo 03.
Το θέμα όμως είναι πως οοοο,τι και αν σου πούμε, αν δεν ακούσεις δεν.... μη μας βρίζεις μετά.
έχω διαβάσει πενταθυραμβικά reviews τα οποία μόλις άκουσα στην πράξη.... είπα ότι δεν θα ξαναδιαβάσω τίποτα.
Αντικειμενικές απόψεις μπορείς να πάρεις μόνο από έμπειρους χρήστες.
επίσης το τι ασυναρτησίες έχω ακούσει από πωλητές δεν λέγονται.
τσιρίζει, μουντίζει, λαμπρίζει, μπουρδουκλώνει και η απάντηση: έτσι είναι ηχογραφημένο.
ε όχι δεν είναι.

Reaction score
18
@wizzy, Bower προφανώς και δεν θα τον έχουν ακούσει, μιας και δεν τον διαθέτουν στο κατάστημά τους, παρά μόνο κατόπιν παραγγελίας, όπως μου είπε ο πωλητής του.... (δεν αναφέρω δημόσια το όνομά του).
Με τον όρο "μουσικός", μάλλον εννοούν ότι είναι πιο "γλυκός" ή όπως λέει ο Νίκος Σταθόπουλος πιο "χρωματιστός".
Με ποιά ηχεία συνδυάζεται καλά ο συγκεκριμένος ή ποιά ηχεία προτείνετε για τα δεδομένα μου;
Υπάρχει περίπτωση να καταλήξω σε ηχεία με άλλον ενισχυτή στο κατάστημα και μετά αγοράζοντας π.χ. τον Yamaha να ακούω τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα;

Reaction score
296
επίσης το τι ασυναρτησίες έχω ακούσει από πωλητές δεν λέγονται.
τσιρίζει, μουντίζει, λαμπρίζει, μπουρδουκλώνει και η απάντηση: έτσι είναι ηχογραφημένο.
ε όχι δεν είναι.
Επίσης φοβερή ατάκα;
- Ποια είναι τα τετραγωνικά που μπορεί να παίξει αυτό το ηχείο;
- 20-100!
(μη χάσουμε καμιά πώληση για το... δωμάτιο).

Reaction score
221
Επίσης φοβερή ατάκα;
- Ποια είναι τα τετραγωνικά που μπορεί να παίξει αυτό το ηχείο;
- 20-100!
(μη χάσουμε καμιά πώληση για το... δωμάτιο).
λιγο ασχετο με το θεμα της δημοσιευσης αλλα το παραθετω γιατι συνεβη το περασμενο Σαββατο!Φιλος ψαχνει για αγορα ηχοσυστηματος ως 4000e (ηχεια,ενισχυτης,player) και σε γνωστο hi-fi καταστημα του παρουσιασαν demo τεραστια ηχεια με σοβαρες απαιτησεις σε ρευμα και στησιμο στο χωρο για δωματιο 25τμ

Reaction score
18
Επιτέλους και ένας πωλητής που εκφράστηκε θετικά για τον A-S2100 , λέγοντας ότι αν και δεν τον έχει ακούσει και κρίνοντας από τον S2000 είναι πάρα πολύ καλός και εντάσσεται στην κατηγορία Hi-end, αλλά εκείνος μου προτείνει Cambridge Audio.

Reaction score
1.187
Κι εγώ αυτά διαβάζω σε ξέρα φόρα σχετικά με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του Yamaha A-S2100, αλλά δυστυχώς δεν τον έχω ακούσει και μόνο ο Νάκας τον έχει για ακρόαση, αλλά με ποιά ηχεία θα τον ακούσω εκεί;
Με καταστήματα που μίλησα τον θάβουν ότι δεν είναι "μουσικός" και πως στα χρήματα αυτά αγοράζω πολύ καλλίτερα μηχανήματα.
Οταν ακούς «μουσικός» ενισχυτής φύγε μακριά! Σημαίνει ότι χρωματίζει ή πιο εξευγενισμένα ότι έχει δικό του «χαρακτήρα». Η δουλειά του ενισχυτή δεν είναι να είναι μουσικός! Ούτε να έχει «χαρακτήρα» ούτε να έχει μουσικές προτιμήσεις. Αυτά άσε να τα έχει ο ιδιοκτήτης του. Η δουλειά του ενισχυτή είναι να είναι ουδέτερος. Να παίζει ότι του δίνεις χωρίς να προσθέτει ή να αφαιρεί τίποτα. Να μην έχει «χαρακτήρα» και γενικώς να μην «ακούγεται» σαν να μην υπάρχει στην αλυσίδα αναπαραγωγής. Αυτός είναι ο σωστός ενισχυτής και αυτό ακριβώς κάνει ο Yamaha A-S2000 που δεν είναι «μουσικός» και μπαρμπούτσαλα.

Και φυσικά και τον θάβουν γιατί η τιμολογιακή πολιτική της Yamaha και της πολύ καλής αντιπροσωπείας Νάκας είναι να μην υπερτιμολογούν τα προϊόντα. Παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με τα χρήματα που διαθέτεις και όχι άδεια κουτάκια που έχουν μέσα ένα CD-ROM υπολογιστή και τα πουλάνε πολλές χιλιάδες €υρό άλλες hali-end βιοτεχνίες με «βαριά» ονόματα.
Φυσικά αυτή η σωστή τιμολογιακή πολιτική της Yamaha αφήνει μικρότερο περιθώριο κέρδους στο λιανικό εμπόριο γι αυτό και είναι φυσικό να τα θάβουν.

Reaction score
1.187
Επίσης, το CD-S2100 είναι και dac; Δηλαδή θα μπορώ και μέσω Η/Υ να ακούω μουσική;
Ναι το CD-S2100 είναι και DAC έτσι ώστε να μπορείς να ακούς και μέσω υπολογιστή.
Εχει εισόδους optical, coaxial και USB έτσι ώστε να μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή διαθέτεις (π.χ. ένα media player) και να λειτουργήσει ως DAC.

Διαθέτει ξεχωριστή τροφοδοσία για το ψηφιακό και αναλογικό τμήμα του:

Fully balanced σχεδίαση με κορυφαίας ποιότητας εξαρτήματα.
Διαθέτει επίσης τον κορυφαίο οδηγό δίσκου κατασκευής Yamaha και όχι CD-ROM υπολογιστή των 20€ όπως η πλειοψηφία των πανάκριβων hali-end players.

Και φυσικά το κορυφαίο 32bit dac ES9016 της ESS Technology

Σε ποιο άλλο player μπορείς να τα βρεις όλα αυτά και σε ποια τιμή;

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/cd-players/cd-s2100_g/?mode=model

Reaction score
2.312
Για να καταλαβω,καποιος εχει αυτην την εποχη 5000 για να στησει συστημα και εχουμε στριμωχτει στα YAMAHA ? Δεν εχω κατι με το συγκεκριμενο brand, κάθε άλλο ,αλλα μηπως υπαρχουν κι αλλα?.Δεν εχω προσεξει ,αλλα ο φιλος εχει αποκλεισει τα μτχ?

I

iason

Guest
Για να καταλαβω,καποιος εχει αυτην την εποχη 5000 για να στησει συστημα και εχουμε στριμωχτει στα YAMAHA ? Δεν εχω κατι με το συγκεκριμενο brand, κάθε άλλο ,αλλα μηπως υπαρχουν κι αλλα?.Δεν εχω προσεξει ,αλλα ο φιλος εχει αποκλεισει τα μτχ?
και εχουμε στριμωχτει στα YAMAHA ?
Σωστός ο παίχτης ................:tongue:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819