Επιλογή κεντρικού ηχείου

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.530
Reaction score
5.727
Οι προλαλήσαντες έχουν πει αρκετά σωστά πράγματα ήδη.
Μεγάλη απόσταση για τα ηχεία που έχεις: check
Λάθος τοποθέτηση: check
Αδύναμος ενισχυτής: check

να προσθέσω πως από ότι βλέπω στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να έχεις βάλει flush mount το κεντρικό, οπότε τρώει άμεσες ανακλάσεις στο έπιπλο που κάνει πιο κακό τον ήχο του διαλόγου και συμβάλει στο να έχεις muffled ήχο.
Φέρε το κεντρικό ηχείο ίσα με την πρόσοψη του επίπλου/ραφιού και φέρε και την θέση ακρόασης πιο κοντά.
Απέφυγε το να είναι η θέση ακρόασης στο μέσο του χώρου, 30-40cm πιο μπροστά ή πίσω από το κέντρο οκ, κέντρο +/-20cm NO go.
 


Μηνύματα
1.409
Reaction score
2.824
Ναι σίγουρα καλύτερα αλλά στη δική του περίπτωση με τόσο μεγάλο χώρο το βλέπω δύσκολο, θα μείνει πολύ κενό πίσω και θα είναι αντιαισθητικό γι αυτό πρότεινα τα τρία μέτρα, μπορεί και κάπου ανάμεσα όπως παράδειγμα εγώ που είμαι στα 2.60μ.
 

Μηνύματα
19
Reaction score
5
Οπως σου γράψανε παραπάνω πριν ακόμα προβείς σ αλλαγές εξοπλισμού, επείγει να φτιάξεις το χώρο και μερικά άλλα πραγματάκια. Το πόσο σημαντικό είναι ο χώρος θα σου φέρω ένα παράδειγμα: σ ένα βίντεο που είχα δει και είχα σοκαριστεί, ένας τύπος έβαλε σ ένα χώρο μία κάμερα και μικρόφωνο ηχογράφησης και ηχογράφησε την ομιλία του με τον χώρο άδειο και μετά με το χώρο με έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες και διάφορα άλλα μικροέπιπλα και κάποια πάνελ απορρόφησης.

ΣΟΚ! Αν δεν υπήρχει η κάμερα, θα ορκιζόμουν ότι μιλούσαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι, ο ένας υψίφωνος με λεπτή άδεια κουραστική φωνή και ο δεύτερος με μπάσα, γεμάτη σώμα φωνή και ταυτόχρονα ξεκούραστη.
Κι όμως ήταν ο ίδιος άνθρωπος. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο ρόλο παίζει ο χώρος, μη βιαστείς λοιπόν να ξεπουλήσεις ηχεία, όχι ότι δεν υπάρχουν καλύτερα, δώσε τους όμως μία ευκαιρία γιατί αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι ο χώρος σου και ηχείο 2000 ευρώ να βάλεις πάλι κουραστικό και άδειο θ ακούγεται.

Βάλε οπωσδήποτε κουρτίνες, χαλιά, κάδρα στους τοίχους, κάποια μικροέπιπλα όπως σκαμπώ, πουφ, μικρά ράφια για βιβλία, έχεις έναν απίστευτης ομορφιάς χώρο αλλά τόσο άδειοι τοίχοι και πατώματα που κάνουν τη ζωή του ήχου δύσκολη κι ανυπόφορη για τ αυτιά σου.

Επίσης όπως πολύ σωστά σου είπαν, φρόντισε να βάλεις ηχεία δαπέδου για εμπρός, τα βάσης κάνε τα surround με τις βάσεις που περιμένεις, μείωσε την απόσταση απ τα ηχεία το πολύ στα τρία μέτρα παίρνεις κι έναν Denon 3700h που για τα λεφτά του μ@μ@ει και δέρνει και θα δεις ότι θ ακούσεις άλλο ηχείο όχι μόνο απ το κεντρικό αλλά απ όλα.
Επίσης αυτός ο χώρος υστερεί σε χαμηλές συχνότητες, πέραν ότι το υπογούφερ σου δεν είναι κάτι σπουδαίο εντούτοις θα πρέπει να προσθέσεις τουλάχιστον ένα 12ιντζο για παράδειγμα svs pb 1000 pro με σκοπό στο μέλλον και για δεύτερο για να γεμίσει σωστά ο χώρος, ακόμα κι αυτή η κίνηση θα έχει αντίκτυπο στον ήχο του κεντρικού, αυτή τη στιγμή δεν ακούς καθόλου χαμηλές απ τις φωνές, μόνο τις υψηλές συχνότητες γι αυτό δεν σ αρέσει ο ήχος του.
Τότε και μόνο τότε αφού ο χώρος σου δεν έχει ενοχλητικές ανακλάσεις και θα έχεις και τις απαραίτητες χαμηλές συχνότητες θ αποφασίσεις αν θες κάτι διαφορετικό όσον αφορά τα ηχεία.
Σε αυτο το σημείο θα μου επιτρέψετε να σας ευχαριστήσω ξανα για τον χρόνο που αφιερώνετε . Μου κάνει τρομερη εντυπωση που διατηρειται ενα τοσο καλό κλιμα και υπαρχει τοσο ομαλη ανταλλαγη αποψεων . Ειδικα για τους αρχάριους σαν και εμενα, πρωτον οι γνωσεις που αποκομίζω ειναι εφοδια που θα με βοηθησουν να μαθω μερικα πραγματα για το χομπι μας και δευτερον , χαιρομαι που ένα ερώτημα που τιθεται δεν καταληγει να γινει αιτια για τσακωμους !! . Ξέχασα να αναφέρω πως στο χωρο κατεβαίνει και ενα πανί οποτε μαλλον η θεση ακρόασης μετακινείται ακομα πιο μακρια απο το μεσον του δωματίου (βλ.φωτο) όταν προβάλουμε εκει ..Δυσκολεύουν μάλλον τα πραγματα για το συστηματάκι του ηχου που ήδη έχω ..
20220112_003841.jpg
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.678
Μηνύματα
2.869.794
Members
37.945
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top