Επιλογή κεφαλής

Reaction score
42
Καλησπέρα,

σαν πλατώ έχω το Rega Planar 3 με RB300, phono Trichord Dino mk2 & PSU και η κεφαλή που έχω εδώ και 3 χρόνια(Denon dl103R) είναι στα τελευταία της. Έτσι λοιπόν αρχίζω και ψάχνω για νέα κεφαλή. Δεν θα ήθελα να ξαναπάω σε Denon, αφενός γιατί θέλω να "ακούσω" και μια διαφορετική κεφαλή και αφετέρου στην Denon, δεν μου άρεσαν και τόσο οι μεσαίες ενώ το χαμηλό ήταν λίγο υπερβολικό.
Και εδώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας στην επιλογή, MM ή MC; χρήματα έως 400-450 ευρώ!
Γενικά, έχω ακούσει για Dynavector ότι ταιριάζουν στον βραχίονα αυτό, επίσης, για τις Nagaoka(εδώ υπάρχει ένα θέμα με τις ώρες λειτουργίας), Ortofon 2MBlack και επίσης μου συστήσανε και αυτό εδώ στο οποίο απευθύνεσαι για retipping: http://www.sound-smith.com/retip/
Λέγεται επίσης, ότι στα χρήματα αυτά μόνο σε ΜΜ αξίζει να επενδύσω!
Τί λέτε εσείς οι πιο έμπειροι;

Reaction score
81
Απάντηση: Επιλογή κεφαλής

Dynavector εχω ακουσει στο πικαπ σου και μου αρεσε το αποτελεσμα.

Reaction score
42

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εχω ακούσει καλά λόγια απλά.Δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Άλλωστε είναι δύσκολο με τις κεφαλές η σύγκριση και σε διαφορετικά πλατω και βραχίονες ακούς άλλα πράγματα.
Μιά πρόταση έκανα μόνο.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
έχει περάσει από τα χέρια μου μερικές φορές το συγκεκριμένο πικάπ και έχω καταλήξει είτε σε benz είτε στην ortofon black.

Reaction score
372

Ο RB300 είναι βραχίονας που δέχεται πολλές κεφαλές χωρίς πρόβλημα.
Το Trichord Dino επίσης είναι ένα phono που μπορεί να παίξει τις περισσότερες κεφαλές.

Άρα οι επιλογές σου είναι πολλές. Μπορείς να δεις κάτι σε Benz Ace ή Grado για περισσότερη μουσικότητα.
Αν θέλεις κάτι σε πιο αναλυτικό δες προς Dynavector (είτε την 10 ή την 20)
Αντίθετα οι φθηνές Ortofon δεν με έχουν πείσει.

Reaction score
2.248

Με βάση την ακουστική σου εμπειρία με την DL103R και την διάγνωση περί έλλειψης μεσαίων και υπερβολικού χαμηλού, θα σου πρότεινα εντός του budget σου την Dyna 20x που έχει και line contact micro ridge ακίδα. (Mόνος φόβος η ανάλυση της που ίσως κουράζει μετά από αρκετή ώρα)

Reaction score
42

...προτιμώ την μουσικότητα έναντι της ανάλυσης!!!

Reaction score
42

Ο RB300 είναι βραχίονας που δέχεται πολλές κεφαλές χωρίς πρόβλημα.
Το Trichord Dino επίσης είναι ένα phono που μπορεί να παίξει τις περισσότερες κεφαλές.

Άρα οι επιλογές σου είναι πολλές. Μπορείς να δεις κάτι σε Benz Ace ή Grado για περισσότερη μουσικότητα.
Αν θέλεις κάτι σε πιο αναλυτικό δες προς Dynavector (είτε την 10 ή την 20)
Αντίθετα οι φθηνές Ortofon δεν με έχουν πείσει.
μεταξύ των τριών κεφαλών, σε ποιά δείχνεις πιο πολύ προτίμηση:

Grado Reference Platinum1 Wood Body
Grado Statement Sonata1 Wood Body
Benz Ace SL
Benz Ace SH

Reaction score
372

μεταξύ των τριών κεφαλών, σε ποιά δείχνεις πιο πολύ προτίμηση:

Grado Reference Platinum1 Wood Body
Grado Statement Sonata1 Wood Body
Benz Ace SL
Benz Ace SH
Από τις καινούργιες Grado δεν έχω μεγάλη εμπειρία (ας μιλήσει ο Δημήτρης που όπως φαίνεται έχει περισσότερη).

Η Benz Ace SL είναι μία εξαιρετική κεφαλή στα λεφτά της και αφού το phono stage σου δεν έχει πρόβλημα να την ''παίξει'', θα τη σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά.

Reaction score
2.248

Την νέα Benz ACE SL την έχω στο δικό μου πικάπ. Είναι ουδέτερη κεφαλή και αρκετά αναλυτική λόγο ακίδας. θα την ονόμαζα σε σχέση με τις άλλες "χειρουργική" και μάλλον απέχει αρκετά από αυτό που ψάχνεις.

Reaction score
372

Την νέα Benz ACE SL την έχω στο δικό μου πικάπ. Είναι ουδέτερη κεφαλή και αρκετά αναλυτική λόγο ακίδας. θα την ονόμαζα σε σχέση με τις άλλες "χειρουργική" και μάλλον απέχει αρκετά από αυτό που ψάχνεις.
Φίλε GeoVaz, επέτρεψε μου να σου πω ότι αν η Benz ACE SL βγαίνει στο set-up σου ''χειρουργική'', μάλλον θα πρέπει να το ξαναδείς, γιατί κάτι φταίει σίγουρα.

Δεν λέω ότι είναι από τις πιο γλυκές κεφαλές αλλά σίγουρα δεν τη λες χειρουργική.
Υπάρχουν πολλές άλλες που θα έπερναν τον χαρακτηρισμό αυτό.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Re: Απάντηση: Επιλογή κεφαλής

Φίλε GeoVaz, επέτρεψε μου να σου πω ότι αν η Benz ACE SL βγαίνει στο set-up σου ''χειρουργική'', μάλλον θα πρέπει να το ξαναδείς, γιατί κάτι φταίει σίγουρα.

Δεν λέω ότι είναι από τις πιο γλυκές κεφαλές αλλά σίγουρα δεν τη λες χειρουργική.
Υπάρχουν πολλές άλλες που θα έπερναν τον χαρακτηρισμό αυτό.
Θα συμφωνήσω απόλυτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906

giev1974;1421352...[I said:
Ortofon 2MBlack[/I] ...
μια χαρά κεφαλή είναι αυτή, η κορυφαία ΜΜ της Ortofon (The 2M Black is the new moving magnet flagship from Ortofon), και στα χρήματά σου! Μη σκας άλλο, άκου και τον SIMPLYMUSIC, χαλάρωσε, πικάπ είναι, μη το κάνουμε "θέμα"...

http://www.ortofon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=73.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef