Επιλογή μεταξύ Edifier S550 vs Logitech Z5500

Reaction score
14
Είμαι στο δίλλημα τί να διαλέξω μεταξύ των 2.
Διάβασα σε ένα blog οτι τα Logitech ΔΕΝ βγάζουν πραγματικά τα 505 watt που λένε.Τα ηχεία τα προμηθεύονται από την Τangband
και βγάζουν 12 Watt RMS με μέγιστη ισχύ τα 24 Watt.Συν οτι δουλεύουν στην τσίτα.Άρα 5Χ25Watt + 140Watt το sub=265Watt που παίζουν στα όρια.
Από την άλλη τα Edifier είναι καλύτερα και με πιο γεμάτα μεσαία και υψηλά σε σχέση με το Logitech.Δεν βρήκα πουθενά ένα review όμως και επίσης τι εισόδους έχει,αν έχει πιστοποίηση THX,αν κάνει αποκωδικοποίηση DTS κλπ.
Τα Ζ5500 τα έχω ακούσει από φίλο και μου άρεσαν,εκτός βέβαια από την απόδοση μεσαίων και υψηλών.
Τα θέλω για το σαλόνι κυρίως για ταινίες αλλά θέλω και να παίζουν μουσική καλά.
Μanual των Edifier S550 που μπορώ να βρώ?
Τα έχω βρει στα 280 ευρώ.Παραπάνω δεν μπορώ να πάω

Reaction score
164
Απάντηση: Επιλογή μεταξύ Edifier S550 vs Logitech Z5500

Διάβασα σε ένα blog οτι τα Logitech ΔΕΝ βγάζουν πραγματικά τα 505 watt που λένε.Τα ηχεία τα προμηθεύονται από την Τangband
και βγάζουν 12 Watt RMS με μέγιστη ισχύ τα 24 Watt.Συν οτι δουλεύουν στην τσίτα.Άρα 5Χ25Watt + 140Watt το sub=265Watt που παίζουν στα όρια.
Μάλλον έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από ένα τόσο μικρό σύστημα...
Έχεις δει ποτέ πόσο μεγάλος και βαρύς είναι ένας ενισχυτής 500W; Έχεις δει πόσο είναι το τροφοδοτικό του; Μην περιμένεις τόση ισχύ από τόσο μικρό ενισχυτή και από τόσο μικρά ηχεία.
Τα Edifier S550 τα έχεις ακούσει; Από πού ξέρεις ότι έχουν πιο γεμάτο ήχο;
Θα σου πρότεινα την πεπατημένη. Τα Logitech είναι εξαιρετικά για την τιμή τους. Μην έχεις παραπάνω απαιτήσεις από ένα τέτοιο σύστημα.
Ο χώρος σου πόσο μεγάλος είναι;

Reaction score
14
Τα Edifier δεν τα έχω ακούσει αλλά στο net που έψαξα λίγο όλοι λένε οτι σε σύγκριση πάντα με τα Ζ5500 οτι είναι καλύτερα.
Το καθιστικό που θέλω να τα βάλω είναι 35 τ.μ περίπου.
Δεν έχω απαιτήσεις από τέτοια συστήματα.Απλά με ενδιαφέρει σε ομοειδή συστήματα πιο από τα 2 είναι καλύτερο για αυτό που ζητάω.Το οποίο δεν είναι μόνο να βλέπω ταινίες αλλά και να ακούω μουσική.Όσον αφορά τις εισόδους του Edifier καμιά πληροφορία?
Πχ. έχει οπτική ; έχει αποκωδικοποίηση DTS? Έχει THX πιστοποίηση?

Reaction score
164

O χώρος σου είναι πολύ μεγάλος για τόσο μικρά ηχεία.
Ένα review των Edifier μπορείς να δεις εδώ..
Πάντως η στάμπα ΤΗΧ δεν παίζει κανέναν ρόλο σε τέτοια συστήματα και για την χρήση που προορίζονται.

Reaction score
1.213

Τα Ζ5500 τα έχω ακούσει από φίλο και μου άρεσαν,εκτός βέβαια από την απόδοση μεσαίων και υψηλών.
Τα θέλω για το σαλόνι κυρίως για ταινίες αλλά θέλω και να παίζουν μουσική καλά.
Μanual των Edifier S550 που μπορώ να βρώ?
Τα έχω βρει στα 280 ευρώ.Παραπάνω δεν μπορώ να πάω

.......αλλα τι παραπανω να πουμε εμεις απο τα ιδια σου τα αυτια..? :121::137:

Reaction score
2
Για να το λες εσυ...
θεωρεις οτι ειναι για κατι παραπανω???

αναπαραγωγη / απολαυση ηχου ???? ή μηπως απολαυση ταινιας???

Reaction score
14
.......αλλα τι παραπανω να πουμε εμεις απο τα ιδια σου τα αυτια..?
Άμα δεν τα βρίσκω κάπου να τα ακούσω πως να συγκρίνω????
Δεν με βοηθάει κανένας σας...
Ξέρει κανείς σας εαν τα Edfier έχουν οπτική είσοδο?Εαν κάνουν αποκωδικοποίηση DTS?

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Επιλογή μεταξύ Edifier S550 vs Logitech Z5500

Άμα δεν τα βρίσκω κάπου να τα ακούσω πως να συγκρίνω????
Δεν με βοηθάει κανένας σας...
Ξέρει κανείς σας εαν τα Edfier έχουν οπτική είσοδο?Εαν κάνουν αποκωδικοποίηση DTS?

Eννουσα οτι εχεις ακουσει ηδη τα logitech και αν καταλαβα σωστα εισαι ναι μεν αλλα...

Δεν σε βοηθαμε γιατι δεν τα εχουμε ακουσει προφανως (τα edifier ), εγω προσωπικα τωρα εμαθα την υπαρξη τους..:137:

http://forum.lowyat.net/topic/821950

Καλη επιλογη ευχομαι...:137:

GTX

Reaction score
39
θεωρεις οτι ειναι για κατι παραπανω???

αναπαραγωγη / απολαυση ηχου ???? ή μηπως απολαυση ταινιας???
Θεωρώ ότι για 280 ευρώ που έχει όλο το πακέτο (πριν τα χριστούγεννα το πλαίσιο τα είχε 220) δύσκολα θα βρείς κάτι καλύτερο...

Reaction score
2

Τα 5500 τα έχω στο home cinema εγώ και θα σου πω ότι για ταινίες δεν έχω κανένα παράπονο. Τα ηχεία είναι στημένα σε αποστάσεις ~2,5 μέτρα από τη θέση ακρόασης.

Σε μουσική δεν (με) καλύπτει ούτε με υποχωρήσεις. Μέχρι 1,5-2 μέτρα από τη θέση ακρόασης έπαιζαν καλά (σε παλιότερo setup που τα είχα). Όσο μεγαλώνει ο χώρος, οι δορυφόροι πασχίζουν.

Όταν ανασάνω λίγο οικονομικά θα πρροστεθεί σίγουρα και ένα δικάναλο σετ ηχείων-ενισχυτή.

Reaction score
14
Μήπως να πήγαινα σε κάποια λύση με ξεχωριστό ενισχυτή με ηχεία 5.1 (φτηνό πακέτο)?
Έχω δει πχ το Sony HT-DDW890 που είναι παλιό μεν μοντέλο αλλά φτηνό (κοντά στα 300). Θα δω διαφορά αισθητή ή να μείνω σε μια λύση-ανάγκης όπως τα Z-5500?

Reaction score
2

Αν βρεις κάτι καλό σε μεταχειρισμένα τόλμα το. Αλλιώς πρέπει να παίξεις σε κατηγορία >600€ για να πάρεις κάτι καλύτερο από τα 5500.

Reaction score
6
εγω εχοντας ακουσει τα logitech και τα creative s 750 διαλεξα τα creative.τα logitech εβγαζαν υπερβολικο και ανεξελεγκτο μπασο που καλυπτε τα παντα.θα σου ελεγα να δοκιμασεις το sony που απο οτι ειδα εχει κανονικο ενισχυτη και ηχεια ωστε αν θες αργοτερα να μπορεις να το αναβαθμισεις ας πουμε με καλυτερα ηχεια.τα edifier δεν τα ξερω

Reaction score
2
Για δες και τα SONY HT-DDWG800 πρεπει να ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale