Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Reaction score
13
@ Γιαννη Μιχαηλο : Πρωτα απ' ολα δεν προτεινα στο φιλο που ανοιξε το θεμα τον Ενισχυτη στον οποιο αναφερεται το Review και δοκιμασε ο Τσαντουλης (Scout MkII), αλλα ενα αλλο μοντελο τον Scout Mk28 (με 4χ EL84 ανα καναλι και 2χ24 Watt RMS και τα δυο καναλια οδηγουμενα και DUAL MONO τροφοδοσια)
Aυτο εγινε για τους εξης λογους
1) Ο Μκ28 ειναι πιο κοντα στα πλαισια τιμης που εθεσε ο ενδιαφερομενος.
2) Απο πλευρας Ισχυος και Ακουστικου χαρακτηρα (μεσαιες κλπ) ο Μκ28 ειναι πιο κοντα στον Prima Luna / KT88 που προτεινε ο Γιαννης, ο οποιος στα δικα μου οργανα δεν εχει δωσει πανω απο 29 watt στο καναλι με τα δυο καναλια οδηγουμενα (κατι που δεν αλλαζει με καλυτερες λαμπες)
3) Ο ΜκΙΙ ειναι σε αλλη κλαση απο τους προαναφερομενους, προοριζεται για πιο εξασκημενους ακροατες και βεβαια εχει αλλη τιμη.

Τον Μκ28 μπορει να ακουσει κανεις στον ταπεινο χωρο μου με ενα ζευγαρι απο 3δρομα Ηχεια των 120 λιτρων, και των 89dB, με 10" γουφερ, 6.5" μιντμπαςς και 1" τουιτερ.

Reaction score
2
Μιχαλη δεν ειπα κατι μεμπτο για τα μηχανηματα σου προς θεου. Αλλα ειπα οτι υπαρχουν και καποια μηχανηματα οπως ο t.a.c 834 - t.a.c88 που ειναι εξαιρετικα και ο Κωστας ειπε οτι ο δικος σου ειναι οτι καλυτερο εχει ακουσει σε αυτα τα χρηματα! Αν τα εχει ακουσει ολα αυτα μαζι σε ιδιο χωρο και ιδιο συστημα τοτε οκ το θεμα τελειωνει εδω!!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Γιάννη, έχω ήδη απαντήσει. :cool_4:

Υπόψην μιλάω για τον MkII, όχι τον Mk28 που δεν τον έχω ακούσει.
Επίσης, δε μου απάντησες, εσύ έχεις ακούσει τον MkII - έστω και σε διαφορετικό σύστημα από τον t.a.c.? Επίσης δε μου έκανες εκτίμηση της τιμής που θα πάρει ο καταναλωτής για ένα μηχάνημα που φεύγει από τον κατασκευαστή στα 1500 ευρώ. Ρωτάω γιατί ξέρεις καλύτερα από εμένα πόσα άτομα μεσολαβούν και τι έξοδα έχουν να καλύψουν τα άτομα αυτα (+ το κέρδος τους φυσικά).

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Mιχάλη εσύ γιατί θίγεσαι; Νόμιζα δεν ασχολείσαι με τόσο οικονομικά μηχανάκια.

Αν θέλεις να απαντήσεις επί της ουσίας μπορείς να δώσεις απάντηση στις ερωτήσεις που έθεσα πιο πάνω ή, ακόμη καλύτερα, να προτείνεις κάποιο μηχάνημα στο φίλο που άνοιξε το thread.

Συγγνώμη παιδιά αλλά δε θα ζητάω την άδεια σας για να πω την γνώμη μου - η οποία προκύπτει αυστήρα από τις εμπειρίες μου εφόσον δεν έχω ούτε πρόκειται να έχω επαγγελματική επαφή με το χώρο. Μπορεί να είμαι συντονιστής στην Audio πλέον και γι'αυτό να υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις (δεν μπορώ να τις δικαιολογήσω διαφορετικά) αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πως εδώ δεν είναι περιοδικό να στρογγυλεύουμε τις απόψεις μας για να μην θίξουμε κάποιον και χάσουμε τη διαφήμιση ή μήπως δε μας δώσει μηχάνημα για δοκιμή.

Επίσης ζητώ συγγνώμη από τον Ορφέα (του φίλου Γιάννη) και τον κ. Μασσέλο (που συμπαθεί πολύ ο audiophile62 και προωθεί αναλόγως), αλλά ναι, το να ψωνίζεις direct από Έλληνα κατασκευαστή - εφόσον ο κατασκευαστής αυτός είναι σοβαρός και όχι κάποιος άσχετος που μυρίστηκε ψωμί και μπήκε να τα 'κονομήσει - σου δίνει πρόσβαση σε μηχανές με value for money απλησίαστο για "εμπορικά" μηχανήματα. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με καλές DIY σχεδιάσεις - αν πιάνει το χέρι σου και αν δεν μπεις στο λούκι των συνεχών αλλαγών και της αναζήτησης "esoteric" Hi-End υλικών.

Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να πάνε όλοι σε τέτοιες λύσεις. Κάποιος μπορεί να βγάζει σπυράκια με τις λάμπες π.χ.... Επίσης τα δύο συγκεκριμένα καταστήματα έχουν μία ιστορία στο χώρο, φέρνουν γνωστές και δοκιμασμένες εταιρείες στην αγορά, με διεθνή review, διαφημίσεις κλπ και τελικά θεωρώ πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από την Audio Craftworks και την κάθε Audio Craftworks. Δεν είναι τυχαίο πως μόνο καλά λόγια ακούγονται για τα δύο αυτά καταστήματα (από μία μικρή αγορά που έκανα από το Γιάννη μπορώ να καταλάβω το γιατί). Όλα αυτά είναι κοινή λογική - αλλά μάλλον πρέπει να τα εξηγούμε αναλυτικά.

Ο φίλος που άνοιξε το thread, και ο κάθε φίλος που ενδιαφέρεται, μπορεί να ακούσει όλες τις μηχανές που προτάθηκαν και να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Επίσης, να κανονίσουμε κάποια στιγμή και blind test με ολοκληρωμένους κάτω από τα 2 χιλιάρικα - να δούμε και ποιος πρέπει να βάλει μυαλό.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Γιάννη, έχω ήδη απαντήσει. :cool_4:

Υπόψην μιλάω για τον MkII, όχι τον Mk28 που δεν τον έχω ακούσει.
Επίσης, δε μου απάντησες, εσύ έχεις ακούσει τον MkII - έστω και σε διαφορετικό σύστημα από τον t.a.c.? Επίσης δε μου έκανες εκτίμηση της τιμής που θα πάρει ο καταναλωτής για ένα μηχάνημα που φεύγει από τον κατασκευαστή στα 1500 ευρώ. Ρωτάω γιατί ξέρεις καλύτερα από εμένα πόσα άτομα μεσολαβούν και τι έξοδα έχουν να καλύψουν τα άτομα αυτα (+ το κέρδος τους φυσικά).
Oχι δεν τον εχω ακουσει. Δεν ειπα ομως ποτε οτι ο tac ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει σε αυτα τα λεφτα.Απλα τον προτεινα. Εσυ ομως που τα εχεις ακουσει ολα, κατι παραπανω θα ξερεις οποτε δεν εχει νοημα η συζητηση. Και τελικα τι σε νοιαζει ποσα θα βγαλω εγω απο τον tac ποσο ο κατασκευαστης κτλ. Επρεπε να σε νοιαζει το πως παιζει με δεδομενο το κοστος του σε σχεση με τον ανταγωνισμο! Και ειπαμε αφου εχεις αποψη και για τον tac κατι θα ξερεις!

Reaction score
2
Μαλλον Κωστα μου θα εχεις μονο Ελληνικα μηχανηματα ετσι? Δεν εξηγειται αλλιως...προσεχε ομως σε παρακαλω μην εισαι απολυτος σε αυτα που λες. Φιλικα παντα Κωστα μην παρεξηγηθουμε γιατι δεν αξιζει.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Oχι δεν τον εχω ακουσει. Δεν ειπα ομως ποτε οτι ο tac ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει σε αυτα τα λεφτα.Απλα τον προτεινα. Εσυ ομως που τα εχεις ακουσει ολα, κατι παραπανω θα ξερεις οποτε δεν εχει νοημα η συζητηση. Και τελικα τι σε νοιαζει ποσα θα βγαλω εγω απο τον tac ποσο ο κατασκευαστης κτλ. Επρεπε να σε νοιαζει το πως παιζει με δεδομενο το κοστος του σε σχεση με τον ανταγωνισμο! Και ειπαμε αφου εχεις αποψε και για τον tac κατι θα ξερεις!
Γιάννη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά σε βλέπω ενοχλημένο.
Αν είναι να χαλάμε τις καρδιές μας να το αφήσουμε...

Το νόημα της ερώτησης μου για το κόστος κατασκευής και τη σχέση του με το κόστος κτήσης (στις δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις του AC και "εμπορικών" ενισχυτών όπως της NAD, της MF κλπ) και το πως φτάσαμε εκεί, δεν το κατάλαβες ή δεν θέλεις να το καταλάβεις;

Αν ο t.a.c. είναι η εξαίρεση και αποδίδει τόσο καλύτερα από τα μηχανάκια της κατηγορίας του όσο ο AC, μπράβο στην t.a.c. ! :cool_4:
Φαντάζομαι θα τον φέρεις αν κάνουμε εκείνο το blind test που έγραψα παραπάνω.

Reaction score
10
Aσχετως με το αν είναι οντως καλυτερος, που πολύ αμφιβαλω, γιατι το καλυτερο είναι πολύ σχετικο (οσο ηταν καλυτερος και ο dared από ένα gryphon Diablo-ψαξε παλια θεματα να δεις) δεν είναι σωστο να πεταγεται ο ιδιοκτητης μιας εταιριας σε κάθε thread και να προτεινει τα προιοντα του.
Ο dared δηλαδη που είναι καλυτερος από τον Gryphon που εχει 10.000 ευρω δεν είναι καλυτερος από τον Audio Craftworks?

Καποιος nuforce?
Καποιος consonance μεταχειρισμενος με 300Β που εχει 8 καινουργιος?
Consonance Calaf?
Primaluna που το stereophile, το οποιο υμνειτε σε κάθε ευκαρια, το εχει class A?
Vincent?
Καποιος Μusical Fidelity?

Yπαρχουν τοοοοοσα πολλα μηχανακια που μπορει να ακουσει ο φιλος μεταχειρισμενα η όχι.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κατ'αρχήν μιλάμε για ολοκληρωμένους που μπορεί να πάρει κάποιος αρκετά κάτω από τα 2 χιλιάρικα καινούργιους (μην ξεχνάτε πως το αρχικό όριο του φίλου μας ήταν τα 1000 ευρώ).
Αν από όσα γράφω εσείς καταλάβατε πως ο MkII είναι ο καλύτερος ολοκληρωμένος στον κόσμο, τότε κάτι δεν πάει καλά!

Σε περίπτωση που μιλήσουμε για μεταχειρισμένα ή και για DIY λύσεις (μην το ξεχνάμε αυτό) τα δεδομένα αλλάζουν.

Reaction score
2
Κωστα επαναλαμβανω δεν ειπα ποτε οτι tac ειναι κελεπουρι και καλυτερος απο τον audio craftworks. Εσυ ειπες ομως το αντιθετο! Να σου πω ομως και κατι αλλο? Ναι εχω ενοχληθει με την διαφημιση και την προκλητικη προωθηση σε συγκεκριμενα μηχανακια και απο εσενα και απο τον ιδιο τον κατασκευαστη. Εδω γιατι δεν γινετε τιποτε οπως εγινε με τον Μαρινο? Εχεις δει ποτε να λεω κατι για τα μηχανηματα που αντιπροσωπευω με τροπο τοσο εντονα προκλητικο? Οσο για το τεστακι δεν θα μπω στην διαδικασια το εχουν κανει αλλοι πολυ πριν απο εμενα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Κωστα επαναλαμβανω δεν ειπα ποτε οτι tac ειναι κελεπουρι και καλυτερος απο τον audio craftworks. Εσυ ειπες ομως το αντιθετο! Να σου πω ομως και κατι αλλο? Ναι εχω ενοχληθει με την διαφημιση και την προκλητικη προωθηση σε συγκεκριμενα μηχανακια και απο εσενα και απο τον ιδιο τον κατασκευαστη. Εδω γιατι δεν γινετε τιποτε οπως εγινε με τον Μαρινο? Εχεις δει ποτε να λεω κατι για τα μηχανηματα που αντιπροσωπευω με τροπο τοσο εντονα προκλητικο? Οσο για το τεστακι δεν θα μπω στην διαδικασια το εχουν κανει αλλοι πολυ πριν απο εμενα.
Αν το να λέω τη γνώμη μου είναι προώθηση τότε όλοι μας κάνουμε προώθηση. To γιατί έχω αυτή τη γνώμη το έχω εξηγήσει και τεκμηριώσει ήδη. Επίσης τα περισσότερα σχόλιά μου περί value for money αναφέρονται σε όλους τους Έλληνες κατασκευαστές και όχι στον Σπέρτο αποκλειστικά..
Tsakiridis, Audio Technologies, Audio Spectrum κλπ. Να είναι καλά οι άνθρωποι και στο μέλλον να έχουμε άλλους τόσους - αν και το έργο τους είναι δύσκολο με την υπερ-προβολή ορισμένων εταιρειών στον ελληνικό και διεθνή τύπο, το "πρώτη-μούρη factor" που κουβαλάνε ορισμένες μηχανές κ.ο.κ. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πλάκωσε και η Κίνα. Γενικώς θεωρώ πως οι Έλληνες καταναλωτές δεν τους στηρίζουν ως όφειλαν. Αν αυτό σημαίνει πως προωθώ τους Έλληνες κατασκευαστές, δηλώνω ένοχος...

Ο Μιχάλης δεν είναι αντιπρόσωπος, είναι κατασκευαστής. Η προσφορά του στο forum είναι πολύτιμη και οι γνώσεις του απαραίτητες.. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε όλους τους κατασκευαστές να γράφουν στο forum. Έναν Weiss, έναν Τσακιρίδη και πάει λέγοντας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα διώξουμε και τον ένα που έχουμε (ένας που συμμετέχει ενεργά δλδ - γιατί απ'ότι ξέρω μας διαβάζουν κάποιοι).

Tέλος, μία φορά που ήθελα να ανοίξω thread για κάτι ενδιαφέρον που διάβασα στο site του Μιχάλη, το έκανα στο forum "Νέα/Προσφορές Καταστημάτων". Δεν βλέπω που υπάρχει το πρόβλημα.

Πες μας περισσότερα για το "τεστάκι" που λες... Blind test με ολοκληρωμένους κάτω από τα 2000, ανοιχτό σε όλους και με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων? Χλωμό το κόβω.

Reaction score
13
Στο συγκεκριμενο θεμα που γραφουμε αυτην την στιγμη η δικη μου προταση ακολουθησε μετα την δικη σου και κανα δυο αλλες που προερχονται απο επαγγελματικα εμπλεκομενους. Τι εχεις να πεις ?
Εσυ εχεις δικαιωμα να προτεινεις τα δικα σου ειδη και εγω οχι ?
Και αυτο λεγεται προκλητικη προωθηση ?
Ελα Γιαννη σε ακουω

Reaction score
2
Ρε Μιχαλη τι μου λες τωρα. Ειδες πουθενα στο avsite να εχω δωσει μηχανημα μου για τεστ? Ειδες πουθενα να γραφεται κατι για τα δικα μου μηχανηματα? Για τα δικα σου βλεπω παρα πολλες αναφορες ασχετο επαναλαμβανω ασχετο αν ειναι καλα- που ειμαι σιγουρος οτι ειναι- και ξερεις γιατι το εκανα αυτο? Για αυτον ακριβως τον λογο! Για να μην θεωρηθω "εμπορας" και και και ... οπως εχει ξαναγινει
Στην τελικη δεν τα βαζω μαζι σου εσυ δοξα το θεο εχεις γνωσεις και προσφερεις πολυ αλλα μου την δινει οταν καποιοι λενε οτι το ταδε μηχανημα ειναι το καλυτερο απο ολα στην κατηγορια του και απλησιαστο απο ολα αυτα! Με ενοχλουν αυτες οι υπερβολες! Ας βαλω λοιπον κι εγω κανενα φιλαρακι μου να γραψει εδω οτι τα tac για παραδειγμα ειναι μακραν καλυτερα του ανταγωνισμου να δουμε τι θα γινει! Νομιζεις δεν μπορω να το κανω? Ξερεις τι αντιδρασεις θα εχουμε. Αστο λοιπον σε παρακαλω. Ας ληξει εδω.Αν ειμαι λαθος ζητω συγνωμη και απο τον Μιχαλη και απο τον Κωστα

Reaction score
13
Ρε Μιχαλη τι μου λες τωρα. Ειδες πουθενα στο avsite να εχω δωσει μηχανημα μου για τεστ? Ειδες πουθενα να γραφεται κατι για τα δικα μου μηχανηματα? Για τα δικα σου βλεπω παρα πολλες αναφορες ασχετο επαναλαμβανω ασχετο αν ειναι καλα- που ειμαι σιγουρος οτι ειναι- και ξερεις γιατι το εκανα αυτο? Για αυτον ακριβως τον λογο! Για να μην θεωρηθω "εμπορας" και και και ... οπως εχει ξαναγινει
Στην τελικη δεν τα βαζω μαζι σου εσυ δοξα το θεο εχεις γνωσεις και προσφερεις πολυ αλλα μου την δινει οταν καποιοι λενε οτι το ταδε μηχανημα ειναι το καλυτερο απο ολα στην κατηγορια του και απλησιαστο απο ολα αυτα! Με ενοχλουν αυτες οι υπερβολες! Ας βαλω λοιπον κι εγω κανενα φιλαρακι μου να γραψει εδω οτι τα tac για παραδειγμα ειναι μακραν καλυτερα του ανταγωνισμου να δουμε τι θα γινει! Νομιζεις δεν μπορω να το κανω? Ξερεις τι αντιδρασεις θα εχουμε. Αστο λοιπον σε παρακαλω. Ας ληξει εδω.Αν ειμαι λαθος ζητω συγνωμη και απο τον Μιχαλη και απο τον Κωστα

Γιαννη εχω καταλαβει το πνευμα σου. Και τωρα ας προσπαθησουμε να αφησουμε τον επαγγελματια εαυτο μας εκτος κουβεντας.

Μεταξυ δυο Ενισχυτων Λυχνιων καποιος μπορει να ειναι καλυτερος. Σωστα μεχρι εδω ?
Εγω εχω φτιαξει ενα Ενισχυτη που, ανεξαρτητα με το τι νομιζω εγω, υπαρχουν καποιοι που θεωρουν οτι ειναι εξαιρετικος. Εσυ λες οτι υπερβαλλουν και δεν μπορει να ειναι ετσι. Καλως ....
Εαν θελεις να διαμορφωσεις δικη σου γνωμη, εγω στον δινω να τον ακουσεις στον χωρο σου, για ενα ευλογο διαστημα και μετα θελω να μου πεις την γνωμη σου επανω στο εξης ερωτημα: Eιναι πραγματι ΤΟΣΟ καλος οσο λενε ή υπερβαλλουν ? Την απαντηση μπορεις να μου την δωσεις κατ' ιδιαν ή να την δημοσιευσεις εδω. Οπως θελεις εσυ. Επισης εαν θελεις μπορεις να εκφερεις γνωμη για το ποσο θα επρεπε να κοστιζει, ή εαν θα χρειαζοτανε, ξερωγω, ζαντες αλουμινιου.
Αυτο δεν το προτεινω για να μαθω εγω τι εφτιαξα. Εγω ξερω. Αφορα εσενα και μονο.

Λοιπον τι λες. Εχεις χρονο και διαθεση ?

Εχουμε και ΡΜ εαν δεν θελεις να κανονιστει δημοσια.

Reaction score
2
Κανενα προβλημα Μιχαλη μου. Ειμαι σιγουρος οτι εχεις κανει καλη δουλεια!
Δεν ηταν αλλωστε αυτο το προβλημα μου και ελπιζω οτι το καταλαβες.
Αληθεια ο ενισχυτης που ειχε φερει καποτε ο κυριος Χρηστος στο μαγαζι μου ποιος ηταν?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα ήθελα όλοι να καταλάβετε ότι είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από παντού εφόσον τηρούνται κάποια όρια ηθικής τάξεως. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάσεις και εντυπώσεις για μηχανήματα θα δίνονται απλά για όσα μας δίνουν και όσα προλαβαίνουμε. Και για να σου λύσω Γιάννη και την απορία, για τα καλώδια της XLO έχουμε καταναλώσει σε παρουσιάσεις αλλά και σε θεωρίες των κατασκευαστών τους, περίπου 1000 μηνύματα. Μήπως στο κατάστημά σου δεν έχει γίνει παρουσίαση? Το θέμα δεν είναι αυτό όμως.

Μην αντιλαμβάνεστε αυτήν την κοινότητα ως κάτι που δεν είναι. Επιπλέον, η περίπτωση Σπέρτου είναι ιδιάζουσα γιατί έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας έναν κατασκευαστή και όχι απλά κάποιον που εμπορεύεται αυτές τις μηχανές. Από την άλλη η εμπειρία κάθε επαγγελματία του χώρου, είναι πολύτιμη για τα μέλη μας. Τέλος πάντων είμαστε (πολύ μεγάλα) παιδιά και ως τέτοια δεν έχουμε λόγους να χαλάμε την ζαχαρένια μας για ψύλλου πήδημα.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.071
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494