Επιλογή συστήματος!

Reaction score
234
Την κεφαλή που πήρες όπως είναι σφραγισμένη πούλησε την και πάρε με ελλειπτική βελόνα, δεν μπόρεσα να βρω specs για το πικαπ να δούμε ποια κεφαλή θα ταιριάζε. Κοίτα σε αγγελίες για μεταχειρισμένα, δεν εχω σχέση με τις παρακατω αγγελίες πχ phono stage https://www.avsite.gr/forum/threads/project-phono-box-s-silver.180109/
Με τον ενισχυτή που έχεις θα κοιταγα αυτα τα ηχεία αν θες μεγάλες στάθμες, πάρε και μια γνώμη απο τον John markou που το κατέχει καλα το θεμα sansui https://www.xe.gr/hlektronika/ixeia-hi-fi|ad-706048369.html

Reaction score
3.533
Καλησπέρα από έναν που πρότεινε στην Νικολέτα dac και pc για να ακούει την μουσική της και ακόμα θεωρώ ότι θα ήταν η καλύτερη περίπτωση για την περίπτωση της.

Εγώ δεν θα σου πω για το ποιόν ενισχυτή θα αγοράσεις αν και σε στέρεο με καλύπτει ηχιτικά η Denon όπως και η SMSL με τους class d ενισχυτές της. Θα σου προτείνω όμως να δεις το ifi zen phono που αγόρασα πρόσφατα για αναβάθμιση σε phono stage στα 165 ευρώ για το πικάπ μου και απογείωσε τον ήχο του. Θα μπορούσε να είναι μια καλή προσθήκη μαζί με τους ενισχυτές και τα ηχεία που κοιτάς και θα πάρεις μια καλή γεύση τι μπορεί να προσφέρει ένα καλό phono stage ακόμα και σε ένα entry level σύστημα. Καλή συνέχεια στην αναζήτηση σου.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
1.600
Θα το ξαναγράψω, κι ας γίνω γραφικός: με κόστος 4-5 κατοστάρικα παίρνεις ένα ζευγάρι αξιοπρεπέστατα ενεργά (καμία σχέση με τα προτεινόμενα Dali + Yamaha ή άλλους συνδυασμούς σε αυτό το χρηματικό εύρος), λύνεις θέματα καλωδίων, ματσαρισματων με ενισχυτές, γλιτώνεις χώρο, εξοικονομείς χρήμα για δισκάκια και ακούς εξαιρετικά για το budget σου. Το phono που σου έχει προταθεί είναι μονόδρομος σε αυτή την τιμή.

Reaction score
76
Θα το ξαναγράψω, κι ας γίνω γραφικός: με κόστος 4-5 κατοστάρικα παίρνεις ένα ζευγάρι αξιοπρεπέστατα ενεργά (καμία σχέση με τα προτεινόμενα Dali + Yamaha ή άλλους συνδυασμούς σε αυτό το χρηματικό εύρος), λύνεις θέματα καλωδίων, ματσαρισματων με ενισχυτές, γλιτώνεις χώρο, εξοικονομείς χρήμα για δισκάκια και ακούς εξαιρετικά για το budget σου. Το phono που σου έχει προταθεί είναι μονόδρομος σε αυτή την τιμή.
Για ποιά ηχεία αναφέρεσαι?

Reaction score
1.600
Για ποιά ηχεία αναφέρεσαι?
Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα, οτιδήποτε από jbl, Adam, presonus, kali, Yamaha (μπορεί να ξεχνάω κάποια) με 6,5αρι μιντγουφερ θα πρέπει να το εξετάσεις. Δεν έχει νόημα να πας να τα ακουσεις, έτσι κι αλλιως σε αφρόντιστο χώρο (οπως των περισσότερων μας) θα ακους περισσότερο τη συμπεριφορά του δωματίου. Διαλεξε αυτό που ταιριάζει αισθητικά με τον χώρο σου, όλα τους έχουν μια χαρά μετρήσεις, και σαφως καλυτερες από οποιοδήποτε παθητικό στην ίδια τιμή. Σημαντικό, όλα τους μελλοντικά μπορεις να τα συνδυάσεις με sub της ίδιας σειράς.

Reaction score
7.039
Παίδες, ας χαλαρώσουμε λίγο, δεν θα αγοράσει οικόπεδο ο άνθρωπος ούτε είπε ότι θα αγοράσει μπέντλεϊ ή ότι σκέφτεται να αρχίσει τα ναρκωτικά. Δισκάκια θέλει να αγοράζει για να κάνει το κέφι του, με ένα χαμηλό μπάτζετ. Μην τρελαθούμε κιόλας, άλλωστε έχει ήδη πηγή για streaming, άρα θέλει να δοκιμάσει και κάτι άλλο. Και το πολύ πολύ, αν δει ότι δεν του κάνει το χόμπι, το παρατάει, δεν θα τα παντρευτεί. Από μένα είναι ναι 8-)
Κριτής masterchef?
Άλλο ένα (μεγάλο) ΝΑΙ και από εμένα :p

Reaction score
7.089
Τα ενεργά είναι μια καλή λύση, αλλά θα χρειαστείς προενισχυτη για την ρύθμιση της έντασης και ίσως για τηλεχειρισμό. Δυστυχώς δεν υπάρχουν φτηνοί προενισχυτες και θα πρέπει να ψάξεις στα μεταχειρισμένα. Θα γλυτώσεις όμως τα χρήματα για το εξωτερικό phono pre, μιας και ακόμα και οι προσιτοί έχουν αξιόλογο phono stage. Από ενεργά κοίτα και τα tannoy σειρά gold.

Reaction score
76
Ετσι όπως με βλέπω είμαι μεταξύ adam t7v και yamaha hs7 που πάνε στα 380 και 400 αντίστοιχα. (αν και υπάρχουν και τα Tannoy Gold 7)

Προσθέτωντας ένα αξιοπρεπες phonostage 100-170e και αν προσθέσω και μία κάρτα ήχου για έλεγχο νομίζω πάμε άλλα 100-150? Τι θα μου προτείνατε για πακέτο με αυτά?

Αν και ανεβήκαμε λίγο στα λεφτά οπότε θα καθυστερήσει η αγορά τους...

Reaction score
571
Ωπ?! Κρυφός θαυμαστής;;;; χαχαχαχαχαχα!!!

Το θέμα είναι να μη βιαστεί να ψωνίσει. Δηλαδή, αν είναι να πάρει ολοκληρωμένο ενισχυτή μικρής ισχύος με μικρά ηχεία για να χρησιμοποιήσει τον ενισχυτή σαν προενισχυτή μετά, δεν κάνει δουλειά, πεταμένα λεφτά. Έρευνα, πλάνο και σιγά σιγά να το υλοποιήσει.
αγαπητέ ωραία τα λές ,το πρόβλημα είναι το σιγά-σιγά ,ο χρόνος μετράει διαφορετικά στον καθένα απο εμάς.

Reaction score
76
Σήμερα δοκίμασα τον LD Systems PPA 2 συνδεδεμένα με τα Edifier 1800tII στο CEC st510 με την at3600l που ήρθε (με έτρωγε να τη δοκιμάσω) και δεν μπορώ να πώ οτι μου άρεσε ο ήχος.

Ενώ αρκετές φορές ο ήχος ήταν όπως έπρεπε να ήταν, έβγαζε πολύ θόρυβο αρκετές φορές. Είχα συνδέσει στη γείωση του phono stage το πικάπ, και δοκίμαζα να το συνδέσω και στη γείωση του σπιτιου (γείωση από τη κολώνα της ΔΕΗ ) αλλά δεν μειωνόταν ο θόρυβος. Να φταίνε άραγε τα φθηνά ηχεία? Ο φθηνος phono amp?
Καμιά ιδέα?

Reaction score
11.759
Πες βρε, δεν δαγκώνω, όλες οι απόψεις δεκτές

ΥΓ ημουν σιγουρος οτι θα επαιζε μανούρα για το κοστος καλωδίων, αλλά χρησιμοποιήθηκε για λόγους εκφρασης
Φτηνά είναι τα καλώδια και τα βύσματα, μην ανησυχείς. :)

Reaction score
1.600
Σήμερα δοκίμασα τον LD Systems PPA 2 συνδεδεμένα με τα Edifier 1800tII στο CEC st510 με την at3600l που ήρθε (με έτρωγε να τη δοκιμάσω) και δεν μπορώ να πώ οτι μου άρεσε ο ήχος.

Ενώ αρκετές φορές ο ήχος ήταν όπως έπρεπε να ήταν, έβγαζε πολύ θόρυβο αρκετές φορές. Είχα συνδέσει στη γείωση του phono stage το πικάπ, και δοκίμαζα να το συνδέσω και στη γείωση του σπιτιου (γείωση από τη κολώνα της ΔΕΗ ) αλλά δεν μειωνόταν ο θόρυβος. Να φταίνε άραγε τα φθηνά ηχεία? Ο φθηνος phono amp?
Καμιά ιδέα?
Έχεις συνδέσει σωστά την κεφαλή στο headshell; Τσέκαρε καταρχάς αν τα καλωδιακια του βραχίονα κουμπώνουν κατ’ αντιστοιχία στα σωστά pins της κεφαλής και στη συνέχεια αν κάνουν καλή και σφιχτή επαφή.

Ο θόρυβος που περιγράφεις είναι βόμβος ή κάτι άλλο;

Reaction score
76
Έχεις συνδέσει σωστά την κεφαλή στο headshell; Τσέκαρε καταρχάς αν τα καλωδιακια του βραχίονα κουμπώνουν κατ’ αντιστοιχία στα σωστά pins της κεφαλής και στη συνέχεια αν κάνουν καλή και σφιχτή επαφή.

Ο θόρυβος που περιγράφεις είναι βόμβος ή κάτι άλλο;
Λατρεύω να είμαι λάθος! γιατί συνήθως σημαινει οτι μαθαίνω κάτι καινούργιο που δεν ηξερα. Σε ευχαριστώ!! Οντως είχα βάλει τα καλώδιάκια κοιτώντας την βελόνα ανάποδα σε λάθος φωτογραφία.

Δεν την δυνάμωσα λόγο ώρας αλλά φαίνεται πολύ καλύτερος ο ήχος!
ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster