Επιλογή 37' LCD TV

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, έχω καταλήξει μετά από πολλές ώρες ψαξίματος,
στην SHARP LC-37X20E και την Samsung LE37M86B.
Στο Thread με τίτλο "ΟΛΕΣ ΟΙ 1920Χ1080 LCD TV 12/2007", αναφέρει ότι η Samsung LE37M86B, είναι LCD 100Hz, ισχύει αυτό ή είναι λάθος ?
Εγώ ξέρω ότι στις 37' και η SHARP και η Samsung δεν έχουν 100HZ.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος ?
Επίσης ποια από τις 2 θεωρείτε καλύτερη ?
Σημείωση ότι η TV θα είναι για θέαση περισσότερο των απλών καναλιών και για gaming με XBOX 360 και τελευταίο για θέαση ταινιών.
Αν τελικά δεν είναι 100Hz η Samsung, γιατί η Sharp δεν είναι σίγουρα, μήπως γνωρίζετε γιατί στις 37' δεν βάζουν 100Hz ?
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Συγνώμη παιδιά αλλά μετά από τόσες ώρες διάβασμα στα FORUM, ζαλίστηκα.
εγώ κάνω λάθος, στο THREAD με τίτλο "ΟΛΕΣ ΟΙ 1920Χ1080 LCD TV 12/2007", γράφει 100Ηz LCD TV OXI.
Οπότε βοηθήστε με σας παρακαλώ για επιλογή για τα υπόλοιπα που ρωτάω.
Εχυαριστώ

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογή 37' LCD TV

Εγω στη θέση σου θα προτιμούσα την Samsung LE37M86B, κυρίως λόγω διαφοράς τιμής... και οι 2 είναι πολύ καλές...

Τα 100 Hz είναι παραπλάνηση......... αν παρατηρήσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ... ονομάζουν 100άρες τις TV που έχουν latency ΚΑΤΩ από 4ms...

To latency έχει όμως ΚΑΙ πραγματική σημασία....

Η Sharp έχει 6ms έναντι των 8 της άλλης

Reaction score
0
Χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω φίλε μου, εγώ θα διάλεγα τη sharp....η samsung 37'' M86 δεν έχει το ίδιο καλό πάνελ με τη μεγάλη αδελφή της 40'' M86. Είχε τύχει μάλιστα όταν έψαχνα για τηλεόραση το καλοκαίρι και την είχα δεί πλάι πλαί με τη sharp xd1e (περσινό μοντέλο) - μεγάλη διαφορά στην εικόνα!!!

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας, τελικά κατέληξα στην SHARP και την παρήγγειλα από γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, το οποίο έχει βάλει
από σήμερα και μέχρι το Σάββατο, μέχρι και 50 άτοκες δόσεις για αγορά πάνω από 500€ σε όλα τα είδη εικόνα και ήχου, εκτός προϊόντων Samsung.
Ανυπομονώ να την πάρω, γιατί μου είπαν ότι αν δεν έρθει την άλλη εβδομάδα θα πάει για τέλος του μήνα, και αυτό ισχύει από όποιο μαγαζί την αγοράσεις.

Reaction score
0
Δεν ξέρω τελικά αν έκανα την σωστή επιλογή και θα εξηγήσω γιατί.
Εξάλλου περιμένω να την παραλάβω αν ειμαι τυχερός την άλλη εβδομάδα αλλιώς τέλος του μήνα.
Διάβασα σε ένα ξένο αντίστοιχο Forum, το οποίο έχει στο Section για LCD/Plasma TV's, ένα thread με ονομασία "Sharp X20E/XL2E 37-52 Inch Models Owners/Pre-Owners Thread", στο οποίο αναφέρονται πολλά προβληματικά panels των σειρών XD, XE και XL με το φαινόμενο banding. Από ότι κατάλαβα είναι θέμα τύχης αν θα αγοράσεις TV με προβληματικό panel, και με έχει ανησυχήσει πολύ, σκεφτόμενος τα προβλήματα που θα έχω με τον μαγαζί που την αγόρασα, να τους εξηγώ τι και πως για να καταλάβουν, και αν καταφέρω τελικά να τους πείσω για αλλαγή, άντε μετά να περιμένεις άλλες 2 εβδομαδες και μπορεί και μηνα ολόκληρο, για να πάρεις μια άλλη ίδια.
Αν μου τύχει τέτοια περίπτωση, που δεν θέλω να το σκέφτομαι, τι μου προτείνετε να κάνω ? Να περιμένω για μια ίδια και ο Θεός βοηθός, γιατί και η επόμενη μπορεί να είναι προβληματική, ή να πάρω τελικά την SAMSUNG, η οποία από ότι κατάλαβα το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχει είναι το φώς όταν πέφτει πάνω της να γίνετε καθρέπτης, αλλά είναι και ποιο φτηνή.
Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επιλογή 37' LCD TV

Και πόσο latency έχει η κάθε μία ?
latency εννοείς το response time που γράφουν στα specs ?

Reaction score
0
ή να πάρω τελικά την SAMSUNG, η οποία από ότι κατάλαβα το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχει είναι το φώς όταν πέφτει πάνω της να γίνετε καθρέπτης
Αυτο το "προβλημα" ΔΕΝ το εχει η 37M86. Το super clear panel που δημιουργει αυτο το προβλημα το εχουν ΜΟΝΟ οι 40M86/40F86 και οι μεγαλυτερες των ιδιων σειρων.

Βεβαια αν θες τη γνωμη μου θα παρακαλουσες να το ειχε το "προβλημα"....αμα δεις τι μαυρο και τι χρωματα βγαζουν οι 2 παραπανω. Παντως μην ανυσηχεις για την 37αρα, matte ειναι η επιφανεια οπως και στη sharp και σε ολες τις υπολοιπες πλην των παραπανω οποτε δεν εχει αντανακλασεις.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή 37' LCD TV

Άρα θεωρείς ότι αυτή η SHARP και ας μην έχει 4ms αλλά 6, μια χαρά θα είναι και χωρίς 100Hz.
Επίσης πιστεύω ότι σε κάποια μοντέλα που δεν βάζουν 100Hz θεωρούν ότι δεν το χρειάζονται πραγματικά, και όντως σε TV με 8ms response time χρειάζεται, για να διορθώνει κάποιες άλλες ατέλειες, στην κίνηση περισσότερο.
Αναμένω τέλος εβδομάδας,οπότε στην πράξη θα μπορώ να πω περισσότερα.
Πάντως το banding πρόβλημα που αναφέρεται σε πολλές SHARP, από την Χ20 και την ΧL2Ε σειρά, στις 37' δεν έχει αναφερθεί τελικά, στις 42' υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Βέβαια οι περισσότεροι παίρνουν 42' οπότε δεν έχουμε το ίδιο μέτρο σύγκρισης.

Reaction score
0
Φιλε ετσι οπως πας θα τρελαθεις. Παιρνεις υπερβολικα τοις μετρητοις τα νουμερα που δινουν οι κατασκευαστες. Εχεις την εντυπωση οτι επειδη η μια τηλεοραση δηλωνει 6ms και η αλλη 4ms response time, οτι στην πρωτη καθε 6ms θα ανανεωνεται ολη η εικονα? Καμια σχεση. Το response time των pixels ΔΕΝ ειναι fixed, εξαρταται απο πιο χρωμα σε πιο πηγαινει το pixel και υπαρχει μια ολοκληρη καμπυλη που δινει ολες τις αλλαγες. Αυτο που δηλωνουν οι κατασκευαστες ειναι συνηθως το gray-to-gray χωρις αυτο να ειναι απολυτα ακριβες (μιας και κανεις δε μπορει να τους ελεγξει και ο καθενας δηλωνει οτι θελει) και επισης ακομα και ακριβες να ηταν δεν εγγυαται τιποτα για το πως ειναι η καμπυλη στις υπολοιπες αλλαγες χρωματων.....απλα ενδεικτικο ειναι.

Ξεχνα τα λοιπον αυτα, δες με τα ματια σου και αν βλεπεις ghosting τοτε δε σου κανει, απλα!

Επισης το 100hz ειναι μια αλλη ιστορια και δεν ειναι θεμα οτι καποιες δε το χρειαζονται ενω αλλες ναι. Τα 100hz παιρνουν το πρωτογενες υλικο που ειναι πχ 25fps και δημιουργουν εξτρα frames ενδιαμεσα για να ανανεωσουν την εικονα 100 φορες το δευτερολεπτο. Αν ειχαμε υλικο γυρισμενο στα 100fps τοτε μια TV 100hz θα στο εδειχνε σε ολο του το μεγαλειο, ενω μια 50hz θα σου εκοβε τα μισα frames. Εκει θα μετραγε πολυ το 100hz. Οι περισσοτεροι ομως παλι ετσι το αντιλαμβανονται εντελως λανθασμενα. Στην πραγματικοτητα το υλικο που εοχυμε που συνηθως ειναι 24/25fps τα 100hz δημιουργουν τεχνητα frames με καποιους αλγοριθμους και εκτιμησεις γι ανα γεμισουν 100fps απο τα 25 και μετα στο δειχνουν. Το αποτελεσμα σπανια ειναι καλο...πολλες φορες θα φτασεις να το απενεργοποιεις γιατι δε θα δουλευει καλα.

Τι θελω να πω? Μη τρελενεσαι με τα specs , δες τις TVs με τα ματια σου...και αν θες να ψαξεις κατι απο το internet, πολυ περισσοτερη σημασια εχει να ψαξεις να βρεις τι ειδους panel φοραει μια TV παρα τα specs της.

Reaction score
0
Φιλε ετσι οπως πας θα τρελαθεις. Παιρνεις υπερβολικα τοις μετρητοις τα νουμερα που δινουν οι κατασκευαστες. Εχεις την εντυπωση οτι επειδη η μια τηλεοραση δηλωνει 6ms και η αλλη 4ms response time, οτι στην πρωτη καθε 6ms θα ανανεωνεται ολη η εικονα? Καμια σχεση. Το response time των pixels ΔΕΝ ειναι fixed, εξαρταται απο πιο χρωμα σε πιο πηγαινει το pixel και υπαρχει μια ολοκληρη καμπυλη που δινει ολες τις αλλαγες. Αυτο που δηλωνουν οι κατασκευαστες ειναι συνηθως το gray-to-gray χωρις αυτο να ειναι απολυτα ακριβες (μιας και κανεις δε μπορει να τους ελεγξει και ο καθενας δηλωνει οτι θελει) και επισης ακομα και ακριβες να ηταν δεν εγγυαται τιποτα για το πως ειναι η καμπυλη στις υπολοιπες αλλαγες χρωματων.....απλα ενδεικτικο ειναι.

Ξεχνα τα λοιπον αυτα, δες με τα ματια σου και αν βλεπεις ghosting τοτε δε σου κανει, απλα!

Επισης το 100hz ειναι μια αλλη ιστορια και δεν ειναι θεμα οτι καποιες δε το χρειαζονται ενω αλλες ναι. Τα 100hz παιρνουν το πρωτογενες υλικο που ειναι πχ 25fps και δημιουργουν εξτρα frames ενδιαμεσα για να ανανεωσουν την εικονα 100 φορες το δευτερολεπτο. Αν ειχαμε υλικο γυρισμενο στα 100fps τοτε μια TV 100hz θα στο εδειχνε σε ολο του το μεγαλειο, ενω μια 50hz θα σου εκοβε τα μισα frames. Εκει θα μετραγε πολυ το 100hz. Οι περισσοτεροι ομως παλι ετσι το αντιλαμβανονται εντελως λανθασμενα. Στην πραγματικοτητα το υλικο που εοχυμε που συνηθως ειναι 24/25fps τα 100hz δημιουργουν τεχνητα frames με καποιους αλγοριθμους και εκτιμησεις γι ανα γεμισουν 100fps απο τα 25 και μετα στο δειχνουν. Το αποτελεσμα σπανια ειναι καλο...πολλες φορες θα φτασεις να το απενεργοποιεις γιατι δε θα δουλευει καλα.

Τι θελω να πω? Μη τρελενεσαι με τα specs , δες τις TVs με τα ματια σου...και αν θες να ψαξεις κατι απο το internet, πολυ περισσοτερη σημασια εχει να ψαξεις να βρεις τι ειδους panel φοραει μια TV παρα τα specs της.
Έχεις απόλυτο δίκιο, πολύ το ψάχνω μου φαίνεται.
Απλά αυτό που θα δω ελπίζω νε με ενθουσιάσει, και να εύχομαι να μην μου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα ghosting και banding ή τίποτα άλλο.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογή 37' LCD TV

:cool_4:

Reaction score
0
"Τι θελω να πω? Μη τρελενεσαι με τα specs , δες τις TVs με τα ματια σου...και αν θες να ψαξεις κατι απο το internet, πολυ περισσοτερη σημασια εχει να ψαξεις να βρεις τι ειδους panel φοραει μια TV παρα τα specs της."

Συμφωνώ απόλυτα με τον blinky!!!:cool_4:

Reaction score
0
"Τι θελω να πω? Μη τρελενεσαι με τα specs , δες τις TVs με τα ματια σου...και αν θες να ψαξεις κατι απο το internet, πολυ περισσοτερη σημασια εχει να ψαξεις να βρεις τι ειδους panel φοραει μια TV παρα τα specs της."

Συμφωνώ απόλυτα με τον blinky!!!:cool_4:
Αν εννοείς αν είναι 8bit ή 10, αυτό που έχω βρει στο Internet είναι ότι έχει
10bit panel.

Reaction score
0
Εννοω να βρεις την τεχνολογια κατασκευης του panel. Δηλαδη αν ειναι S-IPS , PVA , MVA, TN...

Απο αυτην την πληροφορια μπορεις να βγαλεις πιο χρησιμα συμπερασματα για το response time, τη γωνια θεασης και τα χρωματα παρα να κοιτας τα specs.

Για παραδειγμα, στα S-IPS panels η καμπυλη του response time ειναι σχεδον ευθεια παραλληλη στον αξονα Χ, αυτο σημαινει οτι σε οποιοδηποτε συνδιασμο αλλαγης χρωματος, το pixel χρειαζεται περιπου τον ιδιο χρονο, και γενικα αυτος ο χρονος ειναι και αρκετα χαμηλος. Αυτο σημαινει οτι σε ενα S-IPS panel καταρχην το response time που δινει ο κατασκευαστης ειναι πιο ακριβες (παλι μπορει να κλεψει, αλλα τουλαχιστον δεν υπαρχει μεγαλη μεταβλητοτητα στο πραγματικο response time....γιατι αμα ο κατασκευαστης σου δηλωνει το χαμηλοτερο που μπορει να ειναι 8ms και σε αλλες αλλαγες το πραγματικο φτανει τα 25ms κλαφτα χαραλαμπε...) και δευτερον θα καλυψει τους περισσοτερους χρηστες. Αλλο παραδειγμα ειναι οτι αν δεις πως εχει S-PVA/MVA panel αυτοματα μπορεις να καταλαβεις οτι εχει τις καλυτερες δυνατες γωνιες θεασης, αλλα πιθανον να εχει ghosting σε games αφου ειναι το πιο "αργο" ειδος panel.

Οποτε, βλεπεις ποια μοντελα σε ενδιαφερουν, κανεις ενα προκαταρκτικο ψαξιμο σε forums να δεις εντυπωσεις και να βρεις το ειδος του Panel, και μετα πας και βλεπεις με τα ματια σου να δεις αν επαληθευονται και αν σε ενοχλει κατι. Βλεπεις πχ οτι η TV που σε ενδιαφερει εχει S-IPS panel. Αυτοματα ξερεις οτι η TV αυτη εχει ολα τ ακαλα, και τα μονα πιθανα μειονεκτηματα ειναι λιγο μικροτερη γωνια θεασης απο ενα MVA/PVA panel και λιγο πιο αργο response time απο ενα TN panel. Πας λοιπον και βλεπεις αν σε ενοχλει η TV σε καποιο απο αυτα τα 2 θεματα...

Γενικα μονο με το δικο σου ματι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα, απλα τα παραπανω μπορουν να σε υποψιασουν για να δεις τι να προσεξεις περισσοτερο οταν πας να τεσταρεις.

ΥΓ: Οι πληροφοριες για τα Panels πηγαζουν κυριως απο την περιπτωση monitors για PC, αλλα τα ιδια ισχυουν και στις TVs, ωστοσο δε ξερω (δεν εχει παρει το ματι μου) αν υπαρχουν TVs με TN panels.

Reaction score
0
Εννοω να βρεις την τεχνολογια κατασκευης του panel. Δηλαδη αν ειναι S-IPS , PVA , MVA, TN...

Για παραδειγμα, στα S-IPS panels η καμπυλη του response time ειναι σχεδον ευθεια παραλληλη στον αξονα Χ, αυτο σημαινει οτι σε οποιοδηποτε συνδιασμο αλλαγης χρωματος, το pixel χρειαζεται περιπου τον ιδιο χρονο, και γενικα αυτος ο χρονος ειναι και αρκετα χαμηλος. Αυτο σημαινει οτι σε ενα S-IPS panel καταρχην το response time που δινει ο κατασκευαστης ειναι πιο ακριβες (παλι μπορει να κλεψει, αλλα τουλαχιστον δεν υπαρχει μεγαλη μεταβλητοτητα στο πραγματικο response time....γιατι αμα ο κατασκευαστης σου δηλωνει το χαμηλοτερο που μπορει να ειναι 8ms και σε αλλες αλλαγες το πραγματικο φτανει τα 25ms κλαφτα χαραλαμπε...) και δευτερον θα καλυψει τους περισσοτερους χρηστες. Αλλο παραδειγμα ειναι οτι αν δεις πως εχει S-PVA/MVA panel αυτοματα μπορεις να καταλαβεις οτι εχει τις καλυτερες δυνατες γωνιες θεασης, αλλα πιθανον να εχει ghosting σε games αφου ειναι το πιο "αργο" ειδος panel.

Οποτε, βλεπεις ποια μοντελα σε ενδιαφερουν, κανεις ενα προκαταρκτικο ψαξιμο σε forums να δεις εντυπωσεις και να βρεις το ειδος του Panel, και μετα πας και βλεπεις με τα ματια σου να δεις αν επαληθευονται και αν σε ενοχλει κατι. Βλεπεις πχ οτι η TV που σε ενδιαφερει εχει S-IPS panel. Αυτοματα ξερεις οτι η TV αυτη εχει ολα τ ακαλα, και τα μονα πιθανα μειονεκτηματα ειναι λιγο μικροτερη γωνια θεασης απο ενα MVA/PVA panel και λιγο πιο αργο response time απο ενα TN panel. Πας λοιπον και βλεπεις αν σε ενοχλει η TV σε καποιο απο αυτα τα 2 θεματα...

Γενικα μονο με το δικο σου ματι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα, απλα τα παραπανω μπορουν να σε υποψιασουν για να δεις τι να προσεξεις περισσοτερο οταν πας να τεσταρεις.

ΥΓ: Οι πληροφοριες για τα Panels πηγαζουν κυριως απο την περιπτωση monitors για PC, αλλα τα ιδια ισχυουν και στις TVs, ωστοσο δε ξερω (δεν εχει παρει το ματι μου) αν υπαρχουν TVs με TN panels.

Θα διαφωνήσω σχετικά με το παραπάνω γιατί μπορεί τα S-PVA panels να είναι πιο αργά από τα S-IPS, αλλά μην ξεχνάμε παιδιά....μιλάμε για msc!!!! το μάτι δεν διακρίνει την παραμικρή υποψία καθυστέρησης στο latency. Έπειτα τα S-PVA πάνελ έχουν καλύτερη γωνία θέασης, καλύτερο contrast (μαύρο), ενώ το φαινόμενο clouding μπορεί να το συναντήσεις οπουδήποτε (ίσως με μικρότερη πιθανότητα). Έχω ακούσει για clouding σε Toshiba (IPS), για banding σε Sharp (δικά της πάνελ), κλπ, κλπ...

"Γενικα μονο με το δικο σου ματι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα, απλα τα παραπανω μπορουν να σε υποψιασουν για να δεις τι να προσεξεις περισσοτερο οταν πας να τεσταρεις."

Εδώ συμφωνώ απολύτως!!!:cool_4:

Ούτε εγώ γνωρίζω να υπάρχει κάποια τηλεόραση με τέτοιο πάνελ (ΤΝ)....για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά το ακούω από σένα blinky.:cool_1:

Reaction score
0
Πώς μπορεί να δει κανείς τι είδους panel φοράει η κάθε TV? Οι εταιρίες δίνουν στα μοντέλα τους αυτή την πληροφορία;
Ομολογώ πως δεν έχω ιδέα απ' όλα αυτά..:mad_3:

Reaction score
0
Δημητρη ετσι ειναι, γι'αυτο πρεπει να δοκιμασεις με τα ματια σου. Πχ οταν πηρα monitor για PC εκανα το ψαξιμο μου και το μοντελο στο οποιο κατεληξα ηξερα οτι εχει S-IPS panel. Ηξερα φυσικα οτι θα ειναι πιο αργο απο TN και με ενδιεφερε πολυ το θεμα Gaming αλλα δεν ηθελα να παω στα χαλια χρωματα που τοτε ειχαν τα TN (τοτε ηταν 6bit! τωρα ακουω οτι ειναι και αυτα 8bit και εχουν και τα 16.7εκ χρωματα). Οποτε λεω "παω να το δω και αμα βλεπω ghosting παω αναγκαστικα σε TN, αν οχι μια χαρα". Ε δεν με ενοχλησε και ειμαι ακομα και σημερα μετα απο 3 χορνια ευχαριστημενος. Επειδη λοιπον παιζουν ρολο τα ματια του καθενος, μπορει και τα PVA να ειναι τα πιο αργα, αλλα αν πας και δεις και δεν σε ενοχλει το ghosting (δε το διακρινεις) δεν υπαρχει λογος να στερηθεις τα υπολοιπα καλα που εχει :)

Danaos, μερικες εταιρειες το δηλωνουν στα χαρακτηριστικα (εχω δει πχ καποιες toshiba να λενε οτι εχουν s-ips και καποιες samsung s-pva) αλλα συνηθως θελει αρκετο ψαξιμο, σε pdfs με τα πληρη χαρακτηρηστικα της TV κλπ. Συχνα δε μπορεις καν να το μαθεις ετσι και πρεπει να βρεις καποιο forum σε καποια χωρα που να εχει γινει συζητηση για το συγκεκριμενο μοντελο και καποιος αλλος να το εχει ψαξει ή να εοχυν ρωτησει την εταιρεια....δεν ειναι και πολυ απλη υποθεση κυριως γιατι ο κοσμος δε το πολυψαχνει επειδη ειναι "τηλεορασεις". Αντιθετα για ενα Monitor υπολογιστη ειναι αρκετα ευκολοτερο να μαθεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef