Επιλογή HTPC και Atmos

Reaction score
9
Γεια χαρά σε όλους...
Που και πού κοιτάω στο forum και βλέπω διάφορα για τα νέα κλπ κλπ...Σας είχα ενοχλήσει πιο παλιά για μια 47άρα tv που είχα αγοράσει τώρα ξεκινάει ολόκληρο project και εδώ θα χρειαστώ την βοήθεια σας για ενα μεγάλο κομμάτι.

Το project μου είναι...προτεραιότητες
OLED 55-65(ανάλογα με τις τιμές και το τί αντέξει η τσέπη μου)
Flexibility-λειτουργικότητα και δυνατότητες (HTPC).
Καλός σχετικά ήχος αλλα όχι με μεγάλα μπλιμπλικια

Να ξεκινήσω απο το θέμα που έχω και τις περισσότερες απορείες ίσως..... και είναι άλλωστε και το header του νήματος.HTPC

Είμαι άτομο που θέλω το κάθε τι να είναι για εναν σκοπό του οχι όλα για όλα.
Επειδη αλλάζω σπίτι και το στήνω απο την αρχή θέλω να τα κάνω ολα την εν τέλεια όσο αφορά τις ανάγκες μου και τα γούστα μου.Εχω λοιπόν στο σαλόνι ενα αρκετά δυνατό pc το οποίο το έχω για gaming-editing-browsing μιας και κάνω αρκετό για το οτιδήποτε.forum-ebay-amazon-tech news κλπκλπ.Για τις βαριές δουλειές δηλαδή σηκώνομαι πηγαίνω στο pcακι μου αράζω και κάνω την δουλειά μου.Δεν θέλω να το αντικαταστήσω αυτό.Αυτο που κάνω μόνος μου δηλαδή χωρις παρέα η το σοβαρό searching το κάνω στο γραφείο.
Οταν θα κάθήσω όμως στον καναπέ θέλω να δώ ντοκιμαντερ-ταινίες-σειρές και να βάλω και κανένα παιχνιδάκι σε κονσόλα(ελπίζω και θεωρούμε οτι απο το htpc δεν θα γίνει κανένα είδους gaming)
Τι θέλω απο το htpc?Να είναι ΣΦΑΙΡΑ..να μην μασάει για τις απλές λειουργίες που θέλω-ξέρω και ισως για κάτι άλλο που μου πείτε η μάθω οτι γίνεται και πω...Ναι !!!Αυτό είναι πολύ βολικό ωραίο.
Η τηλεόραση είναι ψυχαγωγία και θέλω οταν την πέφτουμε με τους φίλους σπίτι η με την κοπέλα μου να μπορώ να κάνω οτι φαντάζομαι με ποιότητα...4Κ με όσο περιορισμένο υλικό υπάρχει..netflix-kodi-popcorn και οτι αλλο μπορει να μου δώσει καλή ανάλυση σε ταινίες με subs.Αν θέλω να ψάξω κάτι στο google να κάνω λιγο browsing πρόχειρο για κάτι...Ταυτόχρονα κάτι άκουσα και για streaming games ΜΕΣΩ του υπολογιστή που έχω πχ με την 1060 gpu.Θα μου άρεσε και αυτό(μήπως και τύχει να βάλω κανένα steam game)Υπάρχουν κάποιες αλλες λειτουργίες που χρησιμοποιει κάποιος απο εσάς?Θέλω να καταλαβώ τις δυνατότητε που του htpc συνολικά και τι software-pluing υπάρχουν που θα μου λύσουν τα χέρια.Δεν θέλω επίσης πολλά τηλεχειριστήρια κλπ....1 τηλ της tv και ενα mouse+keyboard σαλονιού.Σκεφτόμουν και κάτι σε harmony αλλα το htpc δεν θα μπορώ να το χειρίζομαι με αυτό.

Τι θα πρέπει να έχει το htpc?Τι πρέπει να προσέξω?Αμα βάλω content μέσω netflix-kodi κλπ κλπ το Process το τραβάει το pc?Ελπίζω να μην χρειαστώ κάν κάρτα γραφικών εφόσον δεν θέλω παιχνίδια.Το γλιτώνω αυτό?
Υπάρχει κάποια λειτουργία που δεν γνωρίζω και είναι βασική στα htpc?Δυνατότητες κλπ?ΜΕ λίγα λόγια...
Ποιότητα εικόνα
Ευχρηστο.Να μπορώ να κάνω απο το κινητό stream στην tv η αν γίνεται και απο το pc(το κανονικό μου)stream στην tv.Να βάζω ευκολα και γρήγορα τις ταινίες-ντοκιμαντερ κλπ και να κάνω και browsing ++ οτι άλλο δεν αναφέρω γιατι δεν γνωρίζω.

Σαν hardware σκεφτομουν εναν kaby i3,mobo 70-130euro(βάζω τέτοιο ψαλίδι γιατι ισως βοηθάει αν εχει λίγο καλύτερη Onboard gpu),8gb ddr4 2400hz++,ssd,psu 80gold?,χωρις gpu,ωραίο κουτί και φυσικά όλο αυτό να είναι αθόρυβο.Σαν κουτιά μου αρέσει το fractal 605node,304,streamcom FC5 Alpha,και το συστημα της corsair bulldog 2.0.Για το htpc θα προτιμούσα να γίνει με under 600euro.
Επίσης σκέφτηκα και κάτι σε intel nuc κλπ κλπ αλλα λίγο με προβληματίζει οτι αν χαλάσει το πετάς..Δεν αλλάζεις μια cpu μόνος σου .

Τώρα για ενα μικρό κομμάτι θα ήθελα και λιγο Support για το atmos.
Για το τι ηχεία αν θα είναι soundbar+speaker,soundbar,5.1,2.1 θα ανοίξω ενα αλλο νήμα...
Διάβασα κάτι για drivers atmos και ενισχυτές..με ενα htpc είναι εφικτό να τρέξει atmos εφόσον είναι atmos τα ηχεία?Θέλει κάρτα ήχου?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.Ξέρω οτι μπορεί να αφήσα αρκετά κενά στο μυαλό σας και μπορεί να σας έδωσα πολλά στοιχεία τα οποία ητνα περιττά.Απλά ήθελα και θέλω οτι εφόσον κάποιος διαβάσει ολόκληρο το post μου θα καταλάβει οσο το δυνατό περισσότερο το τι ψάχνω-ζητάω.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο θέλετε σαν πληροφορία απλά ζητήστε μου ωστε να μου δώσετε μαι ολοκληρωμένη απάντηση.

Να είστε ολοι καλά.

Reaction score
2.288
Για επεξεργαστη δες και τον Pentium G4560 που εχει Hyperthreading και την καινουρια ενσωματωμενη καρτα γραφικων 610.
Πρακτικα ειναι ενας i3 με τιμη Pentium.

Reaction score
9
atmos χωρις receiver atmos δεν μπορεις μονο απο το pc
Οταν λες reciever εννοεις την κάρτα ηχου απο το pc?Η κάτι εξωτετικό?
Για πόσα χρήαμτα μιλάμε?

Αυτό εδώ είναι η απάντηση μόνο για το atmos να φανταστώ?Απλα είναι ΚΑΠΩΣ ακριβουτσικο.:D
Δεν διαθέτω τόσα χρήματα για ήχο:/

Reaction score
9
Επειδή έψαξα λίγο για να μαθαίνω και εγώ...
Αν πάρω εναν τέτοιο reciever δεν κάνω καλά την δουλειά μου???Denon AVR-S710W
Επίσης αν έχετε χρόνο δείτε αυτο το νήμα μιας και εδώ είναι κατα βάση για το htpc και δεν έχω και καμια απάντηση:D

http://www.avsite.gr/forum/threads/Στήσιμο-atmos.156340/page-2

Reaction score
9
Ασε τα Atmos στην ακρη, εχεις πολυ πιο σοβαρα προβληματα να λυσεις σε αυτο που πας να κανεις.
(στο χωριο μου το λενε "ολα ταχε η Μαργιωρη το Ατμος της ελειπε")
Πιο κάτω σε εκείνο το νήμα θα δείς να γράφω...

"Το θέμα μου είναι ΤΙ είναι καλύτερο(γιατι αριστο δεν είναι τίποτα με αυτη την διάταξη)αλλα ποια είναι η πιο σωστή επιλογή με την υπάρχουσα διαρρυθμιση ωστε να έχω το πιο καλο-σωστο ήχο για ταινίες.Ειτε λέγεται atmos είτε surrond είτε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εγώ είπα atmos γιατι ειναι η πιο πρόσφατη και θεωρητικά πιο καλή τεχνολογία...Το θέμα μου δεν είναι η ταμπέλα atmos-dts etc etc...Αλλα με ποια διάταξη και ποια τεχνολογία θα έχω τον καλύτερο ήχο ωστε να απολαμβάνω τις ταινίες μου"

Επίσης εχεις καμιά ιδέα για να στρώσουμε την κατάσταση?Είτε λέγεται ηχος(το άλλο νημα) είτε λέγεται htpc αυτό το νήμα://
Σκέψου οτι προπαθώ να τα κάνω αναγκαστικά ΟΛΑ μαζι πριν μπω στο σπιτι.
Επιπλα ,χρώματα ,υφάσματα,ηλεκτρικές συσκευές,tv,htpc,souround,monitor για το pc ακουστικά και και και...Και επειδή δεν θέλω να πάρω κάτι απλά έτσι χωρις να το ψάξω και να καταλάβω οτι η επιλογή μου είναι η πιο σωστή ανάλογα με τα γουστα μου-τσέπη μου-ανάγκεσ μου

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.922
Τι απάντηση ζητάς; Φτιάξε ένα απλό μηχανάκι με i3 και onboard κάρτα γραφικών, και θα έχεις ένα τέλειο media player. Αυτά που παραθέτεις στο αρχικό σου post είναι super.
Decoding δε θα κάνει γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του.

Reaction score
9
Τι απάντηση ζητάς; Φτιάξε ένα απλό μηχανάκι με i3 και onboard κάρτα γραφικών, και θα έχεις ένα τέλειο media player. Αυτά που παραθέτεις στο αρχικό σου post είναι super.
Decoding δε θα κάνει γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του.
Θέλω να καταλάβω τι είναι αυτο που ζητάει ενα pc για την χρήση που θέλω.Να καταλάβω που πονάει και τι κερδίζω-τι χάνω.
Δηλαδή οπως έγγραψες...
gpu να βάλω η Onboard?
Στις μνήμες να κοιτάξω να είναι ψηλά χρονισμένες?Τα 8 ειναι σίγουρα αρκετά έτσι?Multitasking ουτως η άλλος δεν παίζει.
Για το τροφοδοτικό να προσέξω κάτι?Ειναι "συγκεκριμένα" τα psu για τα htpc?
Το να βάλω αντι εναν SSD εναν M2 εχει νόημα σε htpc?
Διαφορα τέτοια ψάχνω:D:D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.922
Onboard, το έγραψα. Οι σύγχρονες είναι άριστες για τη δουλειά.

Ο χρονισμός των μνημών έχει ελάχιστη σημασία. Τα 8 είναι υπεραρκετά, αλλά και να μην είναι προσθέτεις αργότερα.

Τα τροφοδοτικά στα HTPC είναι προφανώς καλό να είναι ήσυχα αλλά είναι απλά τροφοδοτικά. Tο efficiency των Bronze-Gold είναι επιθυμητό, γιατί όσο χαμηλότερες είναι οι απώλειες σε θερμότητα μέσα τους, σε τόσο λιγότερες στροφές λειτουργούν τα ανεμιστήρια (τα Platinum ξεφεύγουν συνήθως σε τιμή). Τα fanless δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα, γιατί η θερμότητα απλώς μεταφέρεται στο κουτί που τότε πρέπει εκείνο να την απάγει.
Δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερο απο 350-400W, και πολλά είναι.

Βάλε SSD ή M2, είναι σχεδόν αδιάφορο αφού η χωρητικότητα και η τιμή έχουν κυρίως σημασία εδώ.

Όσο μεγαλύτεροι είναι οι ανεμιστήρες σ' ένα κουτί, τόσο λιγότερες οι στροφές που χρειάζονται για την ίδια μετακίνηση αέρα. Γι' αυτό απόφυγε τα κουτιά με ανεμιστήρες 6-8 εκατοστών. Τα κουτιά δεν πρέπει να είναι παντού τρύπια, αυτή είναι η εύκολη λύση των φτηνιάρικων και των gaming και ο σίγουρος τρόπος να έχεις θόρυβο και σκόνη. Τα φίλτρα, αν καθαρίζονται, είναι ιδιαίτερα επιθυμητά. Αν δεν καθαρίζονται, καλύτερα να μην υπάρχουν.

Reaction score
495
παρε ενα NUC και στησε το εκει

Αθορυβο
Πρακτικο
Οικονομικο

youtube λιγο nuc media players και θα παρεις μια γευση

Reaction score
9
Ειχα 2 nuc στην δουλειά είχα πάρει για 2 θέσεις...και τα δυο είχαν προβλήματα αν και το άτομο που έκανα την δουλειά μου είπε οτι πραγματικά είναι η πρώτη φορά που του βγάζουν πρόβλημα.
Το ένα μετα απ ο2 μήνες ΠΑΛΗΣ για να στρώσει με drivers και πολλα πολλα τελικά έγινε επιστροφή και πήραμε ενα dell workstation και το αλλο έστρωσε και λειτουργεί ακόμα.

Nuc θα πέρνατε και οι 2??
Μονο εμένα μου φαίνεται κακή επιλογή?

Reaction score
2.288
Ειχα 2 nuc στην δουλειά είχα πάρει για 2 θέσεις...και τα δυο είχαν προβλήματα αν και το άτομο που έκανα την δουλειά μου είπε οτι πραγματικά είναι η πρώτη φορά που του βγάζουν πρόβλημα.
Το ένα μετα απ ο2 μήνες ΠΑΛΗΣ για να στρώσει με drivers και πολλα πολλα τελικά έγινε επιστροφή και πήραμε ενα dell workstation και το αλλο έστρωσε και λειτουργεί ακόμα.

Nuc θα πέρνατε και οι 2??
Μονο εμένα μου φαίνεται κακή επιλογή?
ΝUC ειναι μια κατηγορια μηχανηματων. Μην τα τσουβαλιαζεις ολα. Δεν ειναι ολα ιδια.

Το Asrock Desktop Mini παντως ειναι καλυτερη επιλογη οντας μονο λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος και με το πλεονεκτημα οτι χρησημοποιει desktop CPU και εχει καλυτερο αερισμο απο τα NUC

Reaction score
9
ΝUC ειναι μια κατηγορια μηχανηματων. Μην τα τσουβαλιαζεις ολα. Δεν ειναι ολα ιδια.

Το Asrock Desktop Mini παντως ειναι καλυτερη επιλογη οντας μονο λιγο μεγαλυτερο σε μεγεθος και με το πλεονεκτημα οτι χρησημοποιει desktop CPU και εχει καλυτερο αερισμο απο τα NUC
Εγω είχα την εντύπωση οτι ηταν μοντέλο της intel...
Αυτά που είχα ηταν Intel Nuc i5 κόστος περίπου στα 600-700 πριν 1-2 χρόνia περίπου!
Τώρα δεν ξέρω τί είναι αυτό που με χαλάει??Ισως οτι είναι έτοιμο και δεν είναι custom?Και δεν πίστευα οτι και εσεις θα τα προτίνατε...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.922
Tα Intel NUC πρώτης γενιάς είχαν σοβαρά θέματα, τα οποία διορθώθηκαν στη δεύτερη.

Επίσης, έγραψα τι θα έκανα στη θέση σου, όχι στη δική μου. :p
Εγώ θα έφτιαχνα αυτό που περιγράφουμε παραπάνω.

Reaction score
9
παρε ενα NUC και στησε το εκει

Αθορυβο
Πρακτικο
Οικονομικο

youtube λιγο nuc media players και θα παρεις μια γευση

Επειδή είδα και κάπου να γράφεται οτι καλύτερα να μην είναι passive γιατι θα πρέπει να αποβάλει θερμοκρασία το κουτί...
Τα "Streamcom" δέν κάνουν δηλαδή?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.272
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale