Επιλογή HTPC και Atmos

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.921
Τα Streacom, όπως όλα τα σοβαρά fanless, την αποβάλλουν μέσω heatpipes και ψυκτρών.
Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια fanless κουτί, και θεωρώ οτι δεν αξίζουν τη διαφορά τιμής αν υπάρχει περιορισμός budget.

Έχουν νόημα σε cost-no-object κατασκευές και σε ιδιαίτερες απαιτήσεις ανελαστικών διαστάσεων*.

*και υποχρεωτικά άπλετου χώρου απο επάνω και πλάγια για convection.

Reaction score
2.288
Επειδή είδα και κάπου να γράφεται οτι καλύτερα να μην είναι passive γιατι θα πρέπει να αποβάλει θερμοκρασία το κουτί...
Τα "Streamcom" δέν κάνουν δηλαδή?
H αναφορα στα Passive ηταν για το τροφοδοτικο σε περιπτωση που εφτιαχνες κλασσικο PC με κομματια.
Τοσο τα NUC οσο και το Asrock ειναι barebones που σημαινει ετοιμα συστηματα που τους προσθετεις μνημη και δισκο (στα NUC) η μνημη, δισκο/δισκους, και επεξεργαστη (στο Asrock) και εισαι ετοιμος. Ουτε τι τροφοδοτικο ουτε τι μητρικη ουτε τι κουτι να βαλω. Ολα ετοιμα μελετημενα και αρμονικα συνδυασμενα.

Reaction score
9
Τα Streacom, όπως όλα τα σοβαρά fanless, την αποβάλλουν μέσω heatpipes και ψυκτρών.
Χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια fanless κουτί, και θεωρώ οτι δεν αξίζουν τη διαφορά τιμής αν υπάρχει περιορισμός budget.

Έχουν νόημα σε cost-no-object κατασκευές και σε ιδιαίτερες απαιτήσεις ανελαστικών διαστάσεων*.

*και υποχρεωτικά άπλετου χώρου απο επάνω και πλάγια για convection.
Πέρα απο το οικονομικό που λόγο εμφάνησης και ελειψη θορύβου πιθανότατα θα το καταπιώ:D
Γενικά τα fanless είναι εντάξει??Υπάρχει περίπτωση να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες?Η γενικά πασχουν κάπου?
Εχεις να προτίνεισ και καμιά αλλη καλή μάρκα άντι την Streacom?

Reaction score
2.288
Πέρα απο το οικονομικό που λόγο εμφάνησης και ελειψη θορύβου πιθανότατα θα το καταπιώ:D
Γενικά τα fanless είναι εντάξει??Υπάρχει περίπτωση να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα με θερμοκρασίες?Η γενικά πασχουν κάπου?
Δωσε λιγοτερα στο HTPC και περισσοτερα στον ηχο.

Reaction score
9
Δωσε λιγοτερα στο HTPC και περισσοτερα στον ηχο.
Αυτα τα +100euro που μπορεί να κάνει το κουτί δεν θα τα "βγάλω" απο τον ήχο..Για ήχο είπαμε..Θα περιμένω να δω κα ιτις καινούργιες soundbars απο την CES 2017 και θα πράξω αναλόγως.
Το θέμα είναι....

Reaction score
2.288
Αυτα τα +100euro που μπορεί να κάνει το κουτί δεν θα τα "βγάλω" απο τον ήχο..
Δυο τινα μπορει να συμβαινουν.
Η πληρωνει αλλος το HTPC και αλλος το στερεο η δεν υπαρχει θεμα κοστους και το μπατζετ που ειχες ορισει στον ηχο ηταν απλα ενα τυχαιο νουμερο.
Το σχολιο μου εχει να κανει καθαρα με το γεγονος οτι για να πετυχεις τον σκοπο σου ειναι απαραιτητο να ανεβασεις το μπατζετ στο ηχοσυστημα ενω δεν ειναι καθολου απαραιτητο να δωσεις ουτε ενα ευρω παραπανω για το HTPC μια που ηδη κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω ακομα και με φτηνοτερα απο αυτα που σου προταθηκαν. Ποσο μαλλον για ενα κατα 100 ευρω ακριβοτερο κουτι.
Με δυο απλα λογια το ηχοσυστημα θα ωφεληθει απο τα 100 επιπλεον ευρω, το HTPC oχι.
Η ακομα πιο σωστα, στον ηχο επιβαλεται να δωσεις παραπανω χρηματα απο αυτα που ειχες αρχικα στο μυαλο σου για να πλησιασεις εστω και λιγο καποιο αποδεκτο επιπεδο πιστοτητας. Αντιθετα το HTPC μπορει να ειναι ακομα και πολυ φτηνοτερο και να εξακολουθει να σε καλυπτει.

Last edited:

Reaction score
9
Δυο τινα μπορει να συμβαινουν.
Η πληρωνει αλλος το HTPC και αλλος το στερεο η δεν υπαρχει θεμα κοστους και το μπατζετ που ειχες ορισει στον ηχο ηταν απλα ενα τυχαιο νουμερο.
Το σχολιο μου εχει να κανει καθαρα με το γεγονος οτι για να πετυχεις τον σκοπο σου ειναι απαραιτητο να ανεβασεις το μπατζετ στο ηχοσυστημα ενω δεν ειναι καθολου απαραιτητο να δωσεις ουτε ενα ευρω παραπανω για το HTPC μια που ηδη κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω ακομα και με φτηνοτερα απο αυτα που σου προταθηκαν. Ποσο μαλλον για ενα κατα 100 ευρω ακριβοτερο κουτι.
Με δυο απλα λογια το ηχοσυστημα θα ωφεληθει απο τα 100 επιπλεον ευρω, το HTPC oχι.
Η ακομα πιο σωστα, στον ηχο επιβαλεται να δωσεις παραπανω χρηματα απο αυτα που ειχες αρχικα στο μυαλο σου για να πλησιασεις εστω και λιγο καποιο αποδεκτο επιπεδο πιστοτητας. Αντιθετα το HTPC μπορει να ειναι ακομα και πολυ φτηνοτερο και να εξακολουθει να σε καλυπτει.
Για να μην σκέφτεσαι να σου πώ ακριβώς πως έχουν τα πράγματα.
Επειδή ανοίγω σπίτι και δεν είναι μόνο η tv και ο ήχος ξέρω οτι πρέπει να βάλω ενα budget σε όλα γιατι δεν κέρδισα κανένα τζόκερ.
Οταν ξεκίνησα για τηλεόραση είπα θα δώσω για ΟΛΑ μάζι 2000(tv-ηχο-και android box)τώρα έχω φτάσει στα 3.500 πέριποου για αυτά...Ηχο είπα 500-700 αλλα όλα έχουν να κάνουν με το την οπτική γωνία του καθενός...(θα σου πώ ένα απλό παράδειγμα..Εψαχνα ακουστικά gaming...εβλεπα κάτι τιμές 200-250 και έλεγα είναι ΤΡΕΛΟΙ???Με τον καιρό και αφου σιγά σιγά χώθηκα στο κλήμα και είδα λίγο τι γίνεται σαν Head-fi και κάτοχος απο κάτι Akg171 είπα...Δεν πρόκειται να δώσω 200-250 για να πάρω κα΄τι το οποίο θα το πετάξω ίσως σε 5 χρόνια και δεν θα έχει καμία αξία..Και αγόρσα ακουστικά studio ref πάνω απο την διπλή αξία και εννοείτε οτι αυτά χρειάζονται και ενισχυτή αλλα πόσα χρήματα.Το είδα επένδυση πέρα απο το gaming φυσικά που όντως θέλει πολύ καλά ηχεία gia imaging-positioning-soundstage ....Μπόρεσα τα έδωσα.!)
Τωρα για να συνεχίσω εγω έβαλα ένα ταβάνι 500-700 και είδα οτι εδώ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ αγοράζω κάτι αξιόλογο και έτσι ταυτόχρονα είπα οτι οκ...Ασ δώσω και χίλια αν είναι να πα΄ρω κάτι "σάπιο" απλά για να πάρω απλά θα το πάρω πχ 1 μήνα μετά.
Το πρώτο βασικό για εμένα ειναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ αλλα αυτό που θέλω να έχει ποιότητα θέλω αναγκαστικά να είναι και όμορφο.Αρα αν ειναι να δώσω 400euro για ενα nuc προτιμώ να δώσω 500 για να βλέπω ένα κουτί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το γουστάρω.
Οσο για τα ηχεία καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι λές και όλο αυτο που σου περιγράφω ελπίζω να μην το εκλάβεις καθόλου επιθετικά
στα λέω με όλη μου την καλη διάθεση γιατι και ΕΓΩ σαν Δημήτρης στην θέση σου θα μου έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα (εφόσον δεν ήξερα τι άνθρωπος είμαι.(και προφανώς και δεν ξέρεις).
Τώρα οταν θα βγούνε οι sound bars θα δώ τι είναι αυτό που "συμφέρει" περισσότερο ποιότητα-ήχο και πόσα λεει το μυαλό μου οτι αξίζει να δώσω και θα τα δώσω.Αν ήταν μόνο μια ηχόμπαρα θα έλεγα εχω τόσα και θα πάρω αυτό αλλα τώρα που είναι αληθεια ΤΟΣΑ πολλά αυτα που αγοράσω εδω και 1 μήνα(ακόμα στο σπίτι δεν μπήκα) απλά βάζω ενα ταβάνι και λέω...ΟΠΑ άραξε δεν θα δώσεις 2k για ήχο.
Αυτή ητνα η απαντηση μου:D

Ελπίζω να συνεχίσεις με το ίδιο ύφος να μου λες που πρέπει να βάζω τον στόχο μου και σου δίνω κα ιτο ελέυθερο να μου λες..."ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ συγκεντρωσου!!!"

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα σου τα Post και στα 2ο μου topic:D:D

PS:Για την μάρκα "Edifier" εχεις-έχετε κανένα σχόλιο??Εϊδα γιατί έψαχνα για μικρά active speakers και έχει πολύ designata πράγματα και με ωραία features.Και απο όσο λίγο κατάλβα ΜΑΛΛΟΝ είναι και ποιοτική.ΜΕ τις τιμές της δεν ξέρω τι κάνει ακόμα.

Reaction score
2.288
Για να μην σκέφτεσαι να σου πώ ακριβώς πως έχουν τα πράγματα.
Επειδή ανοίγω σπίτι και δεν είναι μόνο η tv και ο ήχος ξέρω οτι πρέπει να βάλω ενα budget σε όλα γιατι δεν κέρδισα κανένα τζόκερ.
Οταν ξεκίνησα για τηλεόραση είπα θα δώσω για ΟΛΑ μάζι 2000(tv-ηχο-και android box)τώρα έχω φτάσει στα 3.500 πέριποου για αυτά...Ηχο είπα 500-700 αλλα όλα έχουν να κάνουν με το την οπτική γωνία του καθενός...(θα σου πώ ένα απλό παράδειγμα..Εψαχνα ακουστικά gaming...εβλεπα κάτι τιμές 200-250 και έλεγα είναι ΤΡΕΛΟΙ???Με τον καιρό και αφου σιγά σιγά χώθηκα στο κλήμα και είδα λίγο τι γίνεται σαν Head-fi και κάτοχος απο κάτι Akg171 είπα...Δεν πρόκειται να δώσω 200-250 για να πάρω κα΄τι το οποίο θα το πετάξω ίσως σε 5 χρόνια και δεν θα έχει καμία αξία..Και αγόρσα ακουστικά studio ref πάνω απο την διπλή αξία και εννοείτε οτι αυτά χρειάζονται και ενισχυτή αλλα πόσα χρήματα.Το είδα επένδυση πέρα απο το gaming φυσικά που όντως θέλει πολύ καλά ηχεία gia imaging-positioning-soundstage ....Μπόρεσα τα έδωσα.!)
Τωρα για να συνεχίσω εγω έβαλα ένα ταβάνι 500-700 και είδα οτι εδώ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ αγοράζω κάτι αξιόλογο και έτσι ταυτόχρονα είπα οτι οκ...Ασ δώσω και χίλια αν είναι να πα΄ρω κάτι "σάπιο" απλά για να πάρω απλά θα το πάρω πχ 1 μήνα μετά.
Το πρώτο βασικό για εμένα ειναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ αλλα αυτό που θέλω να έχει ποιότητα θέλω αναγκαστικά να είναι και όμορφο.Αρα αν ειναι να δώσω 400euro για ενα nuc προτιμώ να δώσω 500 για να βλέπω ένα κουτί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το γουστάρω.
Οσο για τα ηχεία καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τι λές και όλο αυτο που σου περιγράφω ελπίζω να μην το εκλάβεις καθόλου επιθετικά
στα λέω με όλη μου την καλη διάθεση γιατι και ΕΓΩ σαν Δημήτρης στην θέση σου θα μου έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα (εφόσον δεν ήξερα τι άνθρωπος είμαι.(και προφανώς και δεν ξέρεις).
Τώρα οταν θα βγούνε οι sound bars θα δώ τι είναι αυτό που "συμφέρει" περισσότερο ποιότητα-ήχο και πόσα λεει το μυαλό μου οτι αξίζει να δώσω και θα τα δώσω.Αν ήταν μόνο μια ηχόμπαρα θα έλεγα εχω τόσα και θα πάρω αυτό αλλα τώρα που είναι αληθεια ΤΟΣΑ πολλά αυτα που αγοράσω εδω και 1 μήνα(ακόμα στο σπίτι δεν μπήκα) απλά βάζω ενα ταβάνι και λέω...ΟΠΑ άραξε δεν θα δώσεις 2k για ήχο.
Αυτή ητνα η απαντηση μου:D

Ελπίζω να συνεχίσεις με το ίδιο ύφος να μου λες που πρέπει να βάζω τον στόχο μου και σου δίνω κα ιτο ελέυθερο να μου λες..."ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ συγκεντρωσου!!!"

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα σου τα Post και στα 2ο μου topic:D:D

PS:Για την μάρκα "Edifier" εχεις-έχετε κανένα σχόλιο??Εϊδα γιατί έψαχνα για μικρά active speakers και έχει πολύ designata πράγματα και με ωραία features.Και απο όσο λίγο κατάλβα ΜΑΛΛΟΝ είναι και ποιοτική.ΜΕ τις τιμές της δεν ξέρω τι κάνει ακόμα.
Κατανοητα ολα.
Ουσιαστικα η μονη μου ενσταση ηταν στο γεγονος οτι ενω ειχα δει ενα πολυ χαμηλο μπατζετ στον ηχο που χρειαζοταν τουλαχιστον διπλασιασμο για να πιασει τα ορια του αποδεκτου, στις προτασεις που σου εκανα πηγες στην πιο οικονομικη (που την ειχα βαλει για ξεκαρφωμα για να υπαρχει και μια προταση κοντα στο μπατζετ σου) ενω ταυτοχρονα ησουν σχεδον αποφασισμενος να δωσεις οικειοθελως 100 ευρω παραπανω για ενα κουτι.
Η edifier ειναι μια πολυ αξιοπρεπης κινεζικη εταιρια με πολυ αξιολογες προτασεις σε ηχεια για υπολογιστη αλλα δεν εχω υπ οψην μου κατι που να μπορει να ανταπεξελθει στον δικο σου χωρο και απαιτησεις. Θα σου προτεινα ανετα edifier σαν ηχεια για το βασικο σου PC.
1600T, 1700BT, 1800T, Luna Eclipse ειναι ολα πολυ καλα και ομορφα.
Για το σαλονι ομως δεν εχει καποια προταση σε αυτο το επιπεδο.
Κατα τη γνωμη μου η ακριβοτερη απο τις προτασεις που σου εκανα θα επρεπε να ειναι η φτηνοτερη που θα κοιταξεις.
Αν ειχα το ελευθερο θα σου προτεινα ακομα ακριβοτερες λυσεις μεταξυ 1500 και 2000ευρω. Αφου ομως θεωρεις τα 2Κ υπερβολη μεινε τουλαχιστον στην λυση των 1100ευρω που ειναι αξιοπρεπεστατη.

Tα "Gaming" ακουστικα να μην τα σχολιασω καλυτερα. Ευτυχως που δεν επεσες θυμα του τιτλου.

Last edited:

Reaction score
9
Κατανοητα ολα.
Ουσιαστικα η μονη μου ενσταση ηταν στο γεγονος οτι ενω ειχα δει ενα πολυ χαμηλο μπατζετ στον ηχο που χρειαζοταν τουλαχιστον διπλασιασμο για να πιασει τα ορια του αποδεκτου, στις προτασεις που σου εκανα πηγες στην πιο οικονομικη (που την ειχα βαλει για ξεκαρφωμα για να υπαρχει και μια προταση κοντα στο μπατζετ σου) ενω ταυτοχρονα ησουν σχεδον αποφασισμενος να δωσεις οικειοθελως 100 ευρω παραπανω για ενα κουτι.
Η edifier ειναι μια πολυ αξιοπρεπης κινεζικη εταιρια με πολυ αξιολογες προτασεις σε ηχεια για υπολογιστη αλλα δεν εχω υπ οψην μου κατι που να μπορει να ανταπεξελθει στον δικο σου χωρο και απαιτησεις. Θα σου προτεινα ανετα edifier σαν ηχεια για το βασικο σου PC.
1600T, 1700BT, 1800T, Luna Eclipse ειναι ολα πολυ καλα και ομορφα.
Για το σαλονι ομως δεν εχει καποια προταση σε αυτο το επιπεδο.
Κατα τη γνωμη μου η ακριβοτερη απο τις προτασεις που σου εκανα θα επρεπε να ειναι η φτηνοτερη που θα κοιταξεις.
Αν ειχα το ελευθερο θα σου προτεινα ακομα ακριβοτερες λυσεις μεταξυ 1500 και 2000ευρω. Αφου ομως θεωρεις τα 2Κ υπερβολη μεινε τουλαχιστον στην λυση των 1100ευρω που ειναι αξιοπρεπεστατη.

Tα "Gaming" ακουστικα να μην τα σχολιασω καλυτερα. Ευτυχως που δεν επεσες θυμα του τιτλου.

Στο 1000αρικο θα παίξω αναγκαστικά στον ήχο.;/ Διάλεξα την φτηνότερη γιατί πραγματικά με βόλεψε στο μάτι κα ιστην διάταξη πιο πολύ απο όλα.Κάππως gimmick το είδα:D...Αλλα ήλπιζα οτι ήταν καλύτερα σε απόδοση.Διάβασα και σε reviews γενικά και τα δίνουν όλοι ευχρηστα/όμορφα'αδύναμα
Αφου είναι αηιοπρεπέστατα θα πάω σε οποιο μου αρέσει πιο πολύ.Ενα απλό 2.0.

Στα ακουστικά η επιλογή μου ήταν K712+The element(jds lab) οπότε δεν το λές και gaming..Είναι ενα άψογο σετάκι που ανταποκρίνεται σε πραγματικά όλες τις απαιτήσεις.!

Reaction score
9
Θα έλεγα οτι κατέληξα στο παρακάτω htpc μιας και κατέληξα "δυστηχώς" στην 55B6 στα 1600(ισως να καταφέρω να γλιτώσω και το φπα)

Case:Streamcom FC8 Evo + nano psu(160w είναι το μεγαλύερο psu?γιατι κάτι δεν μου πάει καλά?)
CPU:i3 7100
Mobo:GA-H270N-WIFI (Θα έπερνα μια άλλη της GB με 40euro Κάτω αλλα δεν παίρνει i5 και έχει max 2133hz ram και μπορεί να θελήσω να αλλάξω πιο μετά σε i5 klp)
Ram:CORSAIR RAM DDR4 8GB 2400-14 VENGEANCE LPX BK K2
SSD:Η samsung 850evo η Corsair Force Series LE200 τι απο τα 2?
gpu:Θα κρατήσω την Onboard και αν κάποια στιγμή θελήσω κάτι πιο δυνατό και πάω πχ σε i5 θα βάλω και μια άλλη

Εχει κάποιος να προτίνει κάτι διαφορετικό στα ίδια περίπου λεφτά που είναι καλύτερο?ΜΕ το psu επίσης θέλω βοήθεια όπως είπα και για την επιλογή του ssd.
Το htpc θα μου βγεί στα 700-750euro - το φπα που θα γλιτώσω 500-550

Reaction score
9
Καλησπέρα και πάλι.
Ξεκινάω τις παραγγελίες μου για το HTPC.
Μια ερώτηση και είτε να το δεί -υπολογίσει κάποιος (οχι αρπα κόλλα :D) αλλιώς να δώ με ποιόν τρόπο θα δώ εαν είμαι 1000% καλλημένος.Ο λόγος γίνεται για το psu/watt

Case:Fc8 Alpha=Αυτο δεν τραβάει κάτιτις..?
CPU:i3 7100(προτιμώ λόγο χρονισμού)=TDP 51W αλλιώς αν δεν με μπορώ i3 7100T = TDP 35W
MOBO:Asrock Fatal1ty Z-270 gaming itx/oc???Δεν τραβάει και κάτι η μητρική?Δεν μπορώ να βρώ κάτι. Επίσης θέλει αλλα heatpipes μίλησα με streamcom μου είπαν ποια.
Ram:Corsair Vengence LPX (CMK8GX4M2B3000C15) Δεν ξέρω πόσο τραβάνε ουτε αυτές.Ουτε οι ram γενικά τι θέλουν απο ρευμα.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ σχεδόν τίποτα
SSD:Samsung 850 Evo 250GB αυτόν θα έβαζα και τυχαία είδα οτι έχει και το λιγότερο TDP....= 25mW
HDD:ΙΣΩΣ μελλοντικά.... κατανάλωση?
Mini blu ray drive 4k:Μολις βγεί γιατι ακόμα δεν παίζουν slim 4k η θα βάλω απλό κα ιθα το αλλάξω μετά η θα βάλω κατευθείαν Slim 4k.Κατανάλωση?

Τώρα οι επιλογές σε psu είναι οι εξής.
Nano:120,150,160 και ΙΣΩΣ το ZF240(εχω την αίσθηση οτι δεν μπαίνει,δεν λεει οτι είναι compatible το fc8 alpha με ZF psu αλλα επειδη και κάτι heatpipes λένε το ίδιο λεώ ΜΗΠΩΣ και..Αλλα απο το μέγεθός του δεν το βλέπω να χωράει.Τώρα αν με υπερκαλύπτει πχ το NANO 160-150-120 προτιμώ να πάω εκει γιατι το ZF είναι και πιο ακριβό.

Περιμένω τις απόψεις σας.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.921
Case = 0W
M/B = <20W με πιθανότερη κατανάλωση στη δική σου περίπτωση τα 5-10W. (Tα περισσότερα εξαρτήματα που κατανάλωναν ρεύμα τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφερθεί στους επεξεργαστές.)
Memory = 1-2W
HDD = 6-12W, με συνηθέστερη για HD 7200rpm τα 8-9W.
ODD = 5-15W αναπαραγωγή, μέχρι 20W αν κάνει εγγραφή.

Reaction score
9
Case = 0W
M/B = <20W με πιθανότερη κατανάλωση στη δική σου περίπτωση τα 5-10W. (Tα περισσότερα εξαρτήματα που κατανάλωναν ρεύμα τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφερθεί στους επεξεργαστές.)
Memory = 1-2W
HDD = 6-12W, με συνηθέστερη για HD 7200rpm τα 8-9W.
ODD = 5-15W αναπαραγωγή, μέχρι 20W αν κάνει εγγραφή.
Αρα καταλήγουμε οτι και το 150 είναι πιπίλα:D

Reaction score
56
Να ρωτησω και εγω κατι για να με βοηθησετε να τα βαλω στο μυαλο μου, γιατι τελευταια φορα που ειχα htpc επαιζε τα παντα με hardware πολυ χαμηλης δυμανηκοτητας (pentium), και αυτο πριν δυο χρονια. Αν δεν κανω λαθος, το μονο που εχει αλλαξει ειναι το 4k 60fps και το dolby atmos. Ενα htpc για να υποστηριζει και αυτα τι χρειαζεται? πχ γιατι i3 7100 και οχι pentium g3930? μητρικη ποιο chipset? δηλαδη γιατι να μην φτιαξεις ενα htpc των σχεδον 200ε (πιο φθηνο απο ενα καλο media player) και να φτασεις στα 600ε? Σιγουρα ο ι3 ειναι καλυτερος και ο ι5 ακομα καλυτερος αλλα γιατι να μην παρεις τον pentium 50ε αν οτι αλλο προσφερουν οι i ειναι περιτα.

Αναμενω απαντησεις μιας και ειμαι ετοιμος για αγορα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.921
Αν δε χρειάζεσαι τα ισχυρότερα γραφικά του καλύτερου επεξεργαστή, σωστά σκέφτεσαι να πάρεις τον φθηνό.

4K υλικό υπάρχει ελάχιστο, στα 60p ένα, και το Atmos είναι άσχετο αφού αποκωδικοποιείται απο τον ενισχυτή.

Reaction score
56
χωρις να θελω να σε κουρασω, μια επιβεβαιωση.....δηλαδη ενας pentium g4560 σε μια motherboard msi h110m ειναι μια χαρα...σωστα?
μονο για htpc με υποστηριξη dolby atmos & 4k 60fps

????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.265
Members
38.543