Επιλογή laptop

Reaction score
50
Όσο κι αν παλιότερα δεν ήθελα ν' ακούσω για laptop, τώρα έχω αρχίσει να τα εκτιμώ, ακριβώς λόγο της φορητότητάς τους. Απλά μέχρι στιγμής δεν το'χα ψάξει καθόλου καθότι τα'βρισκα... έτοιμα :) Είναι γενονός πάντως ότι έχω παίξει με Toshiba 5ετίας χωρίς να έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.

Με τις ψηφιακές εξόδους εικόνας/ήχου (κατά βάση ήχου) τι λέτε; Μπορώ να κάνω κάτι ή να μην το σκέφτομαι και να πάω για καλό... RCA καλώδιο; :)

Reaction score
0
κοίτα για εικόνα δεν το συζητάμε, δεν υπάρχει περίπτωση, τι με vga δηλαδή; οπωσδήποτε hdmi/dvi.

για ήχο πάλι τι θα εμπιστευτείς το onboard dac ? οπωσδήποτε SPDIF

Reaction score
50
Μάστα... για δείξε μου λοιπόν 15άρι laptop με ψηφιακές εξόδους εικόνας/ήχου και τα ξαναλέμε :) Μέχρι στιγμής μόνο σε 17άρια...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογή laptop

το dv9093eu που μόλις τώρα απάνταγα για ένα συνφορουμίτη στο thread http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=440111#post440111 είναι εξοπλισμένο σαν αστακός (δεν πρόσεξα τι επεξεραστή/οθόνη έχει)
Τ7200
17άρα 1440χ900

Οπως το είπες, εξοπλισμένο σαν αστακός (hdmi, 2x100 sata, 2GB ram, BT, spdif κλπ...)

-με επιφύλαξη- ΔΕΝ μου άρεσε η οθόνη του (ο φίλος μου που το έχει, μου είπε ότι κάτι πείραζε νωρίτερα στις ρυθμίσεις, πιθανόν να έφταιγε αυτό).

Reaction score
50
Αυτό ήταν το laptop που ανέφερα και στο αρχικό μου post. Αλλά πράγματι έχει 17άρα οθόνη. Μέχρι στιγμής ψηφιακές εξόδους εικόνας/ήχου σε 15άρα δεν έχω βρει (νομίζω μόνο κάποιο HP είχε ψηφιακή ήχου). Γι' αυτό προβληματίζομαι λίγο για την επιλογή.

Πάντως ένα πράγμα που παρατήρησα από λίγο ψάξιμο στα σχετικά site είναι ότι σε HP, Sony οι μνήμες είναι επεκτάσιμες μέχρι 2GB σε αντίθεση με Toshiba, Dell, IBM που πάνε μέχρι 4GB (για άλλες εταιρίες δεν κοίταξα). Επειδή η μνήμη είναι απ' τα λίγα χαρακτηριστικά που δέχονται αναβάθμιση σ' ένα laptop, συν ότι τα Vista θέλουν 2GB minimum (όπως ακούγεται) μου φαίνεται ότι είναι κι αυτό ένα βασικό χαρακτηριστικό.

Reaction score
0
Παιδιά πολύ ενδιαφέροντα όσα λέγονται εδώ.
Επειδή είμαι ακριβώς και εγώ σε φάση που ψάχνω και επειδή το ζήτημα του after sale servise είναι πάρα πολύ σημαντικό δεδομένου ότι λόγω της κινητικής κατάστασης δεν μπορώ να τρέχω, που είπαν στον Γερμανό ότι η sony έχει on the spot παράδοση - παραλαβή, του πλαισίου εντάξει επιτόπου, η Toshiba και η Dell πως πάνε απ' αυτό τον τομέα;

Reaction score
13
Μάνο για κοίτα το acer 5685wlmi το οποίο είναι και αυτό αστακός. Έχει DVI έξοδο (HDCP λέει), Core 2 Duo @ 2GHz (4MB L2 cache), 2GB DDR2, 160GB HD, DVDR,BT, Wi-Fi, iRDA, 7600GS 128MB, SPDF, Firewire, 1GBit network adapter, 15,4" 1280 X 800 TFT monitor.
Νομίζω ότι δεν θέλεις και άλλα για να τρέξεις τα Vista ή να δεις HDTV ταινίες!

Reaction score
50
Παιδιά να ρωτήσω και κάτι άλλο που σκεφτόμουν: αν υποθέσουμε ότι πάω σε laptop που δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου, δεν μπορώ να προσθέσω μια εξωτερική κάρτα ήχου σε μια απ' τις υποδοχές που έχει, η οποία να έχει ψηφιακή έξοδο ήχου; Καταρχήν φαντάζομαι υπάρχουν τέτοιες κάρτες για laptop, right; Και δεύτερον, δεδομένου ότι το laptop έχει ήδη κάρτα ήχου, υπάρχει πρόβλημα να βάλω μια δεύτερη και να λειτουργεί με τη δεύτερη μόνο;

Reaction score
50
Αυτή ακριβώς είχα στο μυαλό μου... μόνο που δεν ξέρω αν θα υπάρξει πρόβλημα με την υπάρχουσα κάρτα γραφικών που θα έχει ήδη το laptop. Για να είναι σχεδιασμένη όμως για χρήση σε laptop φαντάζομαι δε θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Reaction score
0
Θα χρειαστείς να μεταφέρεις/κουβαλάς το λάπτοπ καθόλου ή θα είναι αυστηρά για αντικατάσταση του πισιού στο σπίτι?

Δεν ξερω γιατι αλλα ποτε δε μου εκατσαν τα λαπτοπ. Ειναι ενα ειδος ειδικης χρησης που το παιρνεις επειδη σου χρειαζεται. Οταν δηλαδη πρεπει να ταξιδευεις συχνα ΜΕ υπολογιστη, να μεταφερεις τη δουλεια σου καθε μερα στο γραφειο κλπ..
Σε διαφορετικη περιπτωση πληρωνεις ΠΟΛΛΑ περισσοτερα για να παρεις ΠΟΛΥ λιγοτερα σε επιδοσεις, δυνατοτητα αναβαθμισης, ευκολιες κλπ.. Ειδικα για HTPC χρηση μαλλον ακαταλληλο μου ακουγεται.
Για να παρεις ενα λαπτοπ αξιωσεων θες κοντα 2 χιλιαρικα.. Για να παρεις ενα ιδιο και καλυτερο σταθερο θες 800ευρω, οποτε αν δε σου χρειαζεται απαραιτητα.. εγω θα προτιμουσα ενα ταξιδι με τη διαφορα!!

Reaction score
50
Πριν κάποιο καιρό έτσι ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. Αλλά τελικά η δυνατότητα μετακίνησης είναι άλλο πράγμα... Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν η δυνατότητα αναβάθμισης, αλλά εδώ που τα λέμε και με όσα desktop είχα μέχρι να τ' αναβαθμίσω πέρναγε τόσος καιρός που πραγματικά δεν είχε νόημα - πήγαινα αμέσως σε καινούριο.

Τώρα βέβαια η τιμές είναι τσιμπημένες σε σχέση με desktop είναι γεγονός. Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις και όλα :)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογή laptop

Ο μέσος χρήστης κάνει μια χαρά τη δουλειά του με ένα laptop των 700-800 ευρώ. Τη διαφορά στην απόδοση και την επεκτασιμότητα που θα προσέφερε ένα desktop στα ίδια χρήματα ΔΕΝ πρόκειται να την καταλάβει ενώ αντίθετα όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το laptop έναντι του desktop (φορητότητα, μικρό μέγεθος, "μούρη" κλπ.) μπορεί να τα αντιληφθεί ευκολότερα.

Όσο περνάει ο καιρός η χρήση desktop μηχανημάτων θα περιοριστεί σε enthusiasts και σε εταιρείες/γραφεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων θα έχει laptop - και όλοι θα κάνουν τη δουλειά τους το ίδιο καλά - και καλύτερα - απ'ότι την κάνουνε σήμερα. Σε περισσότερο προηγμένες τεχνολογικά κοινωνίες από τη δική μας (όπως της Αγγλίας) έχει ήδη συμβεί.

Βγαίνουμε εκτός θέματος όμως, αν θέλετε το συνεχίζουμε σε νέο thread.

Reaction score
50
Λοιπόν, συμπερασματικά: για laptop 15άρι το βασικό πρόβλημα είναι η απουσία ψηφιακών εξόδων ήχου/εικόνας. Αυτό διορθώνεται είτε πηγαίνοντας σε κάποια εταιρία που πιθανόν να μην προτιμώ (Acer, Asus - αν κι εδώ δεν κοίταξα πολύ λεπτομερώς), είτε προσθέτοντας ξεχωριστή κάρτα ήχου. Σε τέτοια περίπτωση όμως η ψηφιακή έξοδος εικόνας και πάλι πάει περίπατο. Οπότε μόνη λύση ο συμβιβασμός, εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Βέβαια δεν είναι και κανένας φοβερός συμβιβασμός γιατί το να χρησιμοποιήσω το laptop ως HTPC δεν ήταν και η No1 προτεραιότητά μου, αλλά λίγο κρίμα είναι και πάλι. Α μην ξεχάσω ίσως το πρόβλημα αυτό να εξαλείφεται σε πιο ακριβές προτάσεις (βλέπε Dell) αλλά ανεβαίνουμε αρκετά σε τιμή.

Για laptop 17άρι πάλι βρίσκω ό,τι θέλω από συνδέσεις κτλ. αλλά ο όγκος και το βάρος είναι το μείον.

Τελικά αυτό που βλέπω ως αρκετά καλή πρόταση για την ώρα είναι το Toshiba Satellite A100-912 μαζί με την καρτούλα που αναφέρει και ο Johnny Walker.

Reaction score
1
Απάντηση: Επιλογή laptop

Στο Πλαίσιο που πέρασα σήμερα,είχαν ένα Τurbo-Χ με 15' οθόνη crystal view,dvi,Core duo,1 gIga μνήμη 80 giga σκληρό,dvdr με 990€.

Reaction score
14
Τελικά αυτό που βλέπω ως αρκετά καλή πρόταση για την ώρα είναι τοToshiba Satellite A100-912 μαζί με την καρτούλα που αναφέρει και ο Johnny Walker.

Εαν θα αγόραζα σήμερα....αυτό θα αγόραζα. ;-)
Έχει λίγο περισσότερο "glare" η οθόνη του από αυτές των Vaio αλλά συνολικά είναι πολύ καλύτερο
σαν υπολογιστής.
Από πολλές απόψεις.

Reaction score
0
Επειδή το έψαχνα και εγώ αρκετό καιρό τώρα ως προς τις εταιρίες κυρίως (και μετά από πολύ μελέτη σε διάφορα forums) ιδού τα συμπεράσματα μου.
Η Τοshiba έχει εξαιρετικής κατασκευής φορητά με ικανοποιητικό service όταν χρειάστηκε τις περισσότερες φορές. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την ΗP, με πολύ ποιοτικά φορητά και καλό service. Από εκεί και πέρα fujitsu-siemens και περισσότερο η Acer προσφέρουν φορητά πολυ ανταγωνιστικά στις τιμές (ειδικα η Acer) αν και λιγότερα ποιοτικά κατασκευαστικά. Η fujitsu-siemens έχει αλλάξει πολιτική και γνώμη μου είναι πως θα βελτιώσει την εικόνα σε αυτην την αγορά σύντομα. Για την Acer λέγονται τα χειρότερα για το service τους και την συχνότητα των προβλημάτων που παρουσιάζουν. Εντύπωση μου έκαναν μαρτυρίες για το service της LG το οποίο αν αλήθευουν πρέπει να είναι το καλύτερο (μεχρι και ειδική μεταλλική τσάντα σου στέλνουν να βαλεις το φορητό μεσα για να προφυλαχτεί). Προσωπική εμπειρία έχω μόνο από ΗP, το οποίο αποδείχθηκε ''σκυλί'' και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα για μια 4ετία. Εδώ και ένα μήνα ψάχνω ένα low-budget σχετικά φορητό για εναν φίλο και στα 800€-900€ (θα παμε μαζί να το πάρουμε σήμερα !) και κατέληξα σε αυτό:
http://www.megamarket.gr/hewlettpackardpaviliondv6144earr397ea-p-41618.html?filter_id=9

Γενικά δεν είμαι ατομο που ακούει φήμες από εδώ και απο εκεί ούτε κατακρίνω εταιρίες. Ολα τα συμπεράσματα βγάινουν από προσωπικές εμπειρίες όσων έχουν/είχαν laptop, τι προβλήματα προέκυψαν και τι γνώμη έχουν οι ίδιοι. Μπορεί να πάρεις π.χ. Acer και να μην σου βγάλει κανένα απολύτως πρόβλημα (όπως λένε αρκετοί που έχουν) αλλά άντε πες' το και στους άλλους που έιχαν και έχουν ένα σωρό προβλήματα με την συγκεκριμμένη εταιρία...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.673
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale