Επιλογή Music Server

gas

Reaction score
8
Καλημέρα σε όλους

Μιας εδώ και καιρό ψάχνω να επενδύσω σε κάποιο music server η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές που υπάρχουν δεν με εχουν βοηθήσει να κατασταλάξω κάπου.
Θα μου πειτε ανάλογα πόσα χρήματα θέλεις να επενδύσεις , ΟΚ αλλά δεν με πείθει πραγματικά εάν αξίζει κάποια επιλογή.

Ας παρουσιάσουμε όμως της επιλογές:

(θα παρακαλούσα να συμπληρώστε και εσείς εάν θέλετε και πιστευετε ότι αξίζει κάποια)
1. Νetbook + Dac (300€ + 700€ μέσο όρος για ένα DAC)
2. MacBook + Dac (700€ (μεταχειρισμένο) + 700€ μέσο όρος για ένα DAC)
3. ΜαcBook Pro + Dac (1200 new + 700€ μέσο όρος για ένα DAC)

Αυτές είναι λύσεις που ''παίζουν'' με υπολογιστή
Δεν μπορώ να γνωρίζω πως παίζουν,ποιότητα ήχου και τι γίνετε με την χρηστικότητα.

Άλλες επιλογές:
Κάποιο ipod dock station + Dac (Wadia ι170 400€ + 700€ μέσο όρος για ενα DAC)
Μου αρέσει ο ηχος του και η πρακτικότητα του (τηρουμένων πάντα των αναλογιών βέβαια)

Και οι τρίτη περίπτωση είναι κάποια σαν:
1. Olive 4HD (2000€)
2. Ναιm Uniti Qute+ Dac ( 1700€ εάν θυμάμαι καλά + 700€ μέσο όρος για ένα DAC)
3. Squeezebox touch + Dac ( 300€ + 700€ μέσο όρος για ένα DAC)

Δεν θυμάμαι κάποια άλλη περίπτωση και παρακαλώ να συμπληρώσετε εάν κάτι με διαφεύγει.
Δεν εννοω κάτι που κοστίζει 5000€, ας είμαστε ολιγαρκής.
Ας περιοριστούμε στα 2000€ μιας και νομίζω ότι είναι ενα λογικό ποσό.

Εχω ακούσει το Squeeze Box transporter και πραγματικά ενθουσιάστηκα και με την χρηστικότητα και με την απόδοση.

Ακούω εμπειρίες και απόψεις
Κάθε πρόταση δεκτή

Να συμπληρώσω ότι το σύστημα αποτελείτε από
2Α3 + Cary Cd + Lowther Fidelio + Pierre Lurne Πικαπ.

Reaction score
384
Απάντηση: Επιλογή Music Server

Kαι καποιοι αλλοι συνδυασμοι:

1. Qnap TS219 + Squeezebox Touch + DAC. Χειρισμος με iPhone/Philips Pronto
2. Escient FP-1 + DAC + Philips Pronto. Καλη λυση αν θελεις το iPod σαν πηγη. Χειρισμος απο το Philips.

D

deleted user 10898

Guest
παρε ενα squeezebox touch.
σουπερ linux server, αψογο dac, κορυφαια spdif, και με κλεψια usb εξοδος να το βαλεις σε ασυγχρονο dac τυπoυ ayre...
με τα ρεστα παρε πικαπ...

gas

Reaction score
8

Πικαπ έχομεν.....Pierre Lurne το ονομα του
Μου αρέσει το σκεπτικό σου
Μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω λεπρομέριες, μιας και πιστεύω ότι το dac κομμάτι του Touch δεν....λέει και πολλά.
Πωσ γίνεσε κλέφτης;

D

deleted user 10898

Guest
ωρε εισε πικαπακιαςς.
ωραιος!
το dac δεν λει και πολλα αλλα το δοκιμαζεις καθοτι τσαμπα.
κοιτα το riview του stereophile να παρεις μια γευση για το χακεμα της usb ωστε να γινει εξοδος. το θεμα ειναι οτι μετα θες dac με ασυγχρονη usb που να παιζει χωρις drivers.
παρολα αυτα το ρολογακι του touch ειναι αρκετα καλο με αποτελεσμα και η spdif εξοδος του να ειναι οτι πρεπει για ενα καλο dac που εχει κανα δυο καλα pll οπως το weiss.

gas

Reaction score
8

Ασύχρονο δεν ειναι και το Benchmark?
Γιατι όμως να πάρεις απο το USB και όχι απο την spdif?
ποια η διαφορά;
Αλήθεια υπάρχει κάποιο ασυχρονο dac με .....οικονομική τιμή;

Ευτυχώς όλα αυτα τα χρόνια με την λαιλαπα του Cd όπου έβρισκα βινύλια όλο και αγοραζα κάποια.
Κληρονομησα και μία μεγαλη συλογή κλασικής από τον πεθερό μου και ολοκληρώθηκε το εργο

gas

Reaction score
8

Παντως διαβαζω-διαβαζω και ακόμη δεν εχω καταλάβει τι modifia εχει κάνει ο τύπος!!!!!!!

Χανω κάτι;;;

Reaction score
7.193

Το unitiqute δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις με dac,ο δικος του πρεπει να ειναι περιπου στο επιπεδο ενος ανεξαρτητου της κατηγοριας των 700 ευρω.Νομιζω ειναι η πιο καλη-επωνυμη επιλογη

gas

Reaction score
8

Δεν διαφωνω είναι μία απο της επιλογές και μάλιστα σε καλή σειρά.
Σκόπος μας είναι μιας και δεν είναι το κύριο συστημα ακρόασης (χρειαζόμαστε κάτι να παίζει καλά και να μην ασχολούμαστε, εάν θέλουμε να ασχοληθούμε εχουμε πικαπ) να είναι και σχετικά οικονομικά τα πράγματα.
Γι'αυτο και εάν παρατηρήσεις η ανώτερη τιμή των μηχανημάτων που αναφέρω είναι μέχρι 2.000 ευρω

D

deleted user 10898

Guest
και το marantz και το yamaha τα εχουμε συζητησει και προτεινει ως πολυ καλες επιλογες ΑΛΛΑ ακομα δεν τα εχει δοκιμασει κανεις...
Η σιγουρη λυση ειναι pc/mac και hiface και χρηματα για καλο dac.
οπως λεει και ο κωσταςφ τα interface αλλαζουν πολυ γρηγορα και δεν αξιζει αυτη τη στιγμη να επενδυσεις. αντιθετα ενα καλο dac εχει νοημα (οχι οτι και αυτα δεν αλλαζουν...)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Επιλογή Music Server

Ασύχρονο δεν ειναι και το Benchmark?
Γιατι όμως να πάρεις απο το USB και όχι απο την spdif?
ποια η διαφορά;
Αλήθεια υπάρχει κάποιο ασυχρονο dac με .....οικονομική τιμή;

Ευτυχώς όλα αυτα τα χρόνια με την λαιλαπα του Cd όπου έβρισκα βινύλια όλο και αγοραζα κάποια.
Κληρονομησα και μία μεγαλη συλογή κλασικής από τον πεθερό μου και ολοκληρώθηκε το εργο
το benchmark δεν ειναι ασυγχρονο.
κανε οικονομια στον σερβερ και δωστα στο dac.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Επιλογή Music Server

Παντως διαβαζω-διαβαζω και ακόμη δεν εχω καταλάβει τι modifia εχει κάνει ο τύπος!!!!!!!

Χανω κάτι;;;
κανει την usb εισοδο εξοδο.
επικοινωνεις με μαιλ με τον τυπο που σου λεει (το βρισκεις ευκολα σε αλλα φορουμ..) και σου στελνει τα αρχεια που πρεπει να αλλαξεις...
μετα απο reset επανερχετε στην πρωτερη κατασταση...

Reaction score
7.193

Καλο το 7004,κανει τα παντα και συμφερει αλλα το dac του και αρα ο ηχος του ειναι επιπεδου ενος μεσης κατηγοριας cd player. Θελει σιγουρα ενα καλο dac για να βγαλει πολυ καλο ηχο και παλι ομως εισαι μεσα στον προυπολογισμο σου. Το βασικο μειονεκτημα ομως και εδω ειναι η μικρη οθονη ,οπως και στα περισσοτερα δηλαδη, εκτος ισως του logitech touch που εχει πιο μεγαλη αλλα και εγχρωμη.Εδω υπερτερουν τα netbook,notebook αλλα χανουν στην ευχρηστια αν και με τον συνδυασμο τους με ενα usb τηλεχειριστηριο το ξεπερνα κανεις αυτο.

Συντομα θα εχουμε καταιγισμο απο τετοιες συσκευες με σαφως βελτιωμενα χαρακτηριστικα οποτε η γνωμη του φιλου vet (netbook+dac) ειναι μαλλον η πιο ορθη,αλλωστε το dac θα το παρεις ετσι και αλλιως,θα εχεις τη δυνατοτητα να συνδεεις αρα αναβαθμιζεις τον ηχο και αλλων συσκευων και βεβαια ολοι εχουμε ενα φορητο υπολογιστακο.
Πιστος σε αυτη την αποψη για την ωρα ειμαι ετσι.....

gas

Reaction score
8

Οντως η επιλογή netbook+dac φαντάζει η ποιό ορθή.
Εάν εξαιρέσεις βέβαια το χωροταξικό πρόβλημα ( κάπου πρέπει να τοποθετησεις το netbook) έτσι όπως τοποθετείτε το ζητημα μάλλον και είναι η συμφέρουσα οικονομικά.

Πάντως και η επιλογή το Touch κερδίζει πόντους λόγω χρηστικότητας κυρίως

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Πάντως τα olive είναι πανέμορφά,λογικά υπερεύχρηστα,ολοκληρωμένα ως συσκευές και πλέον σε κάπως πιό νορμάλ κοστολόγια.Από απόδοση δεν ξέρω αλλά τουλάχιστον μπορούν να πάρουν και εξωτερικό dac για ενδεχόμενη αναβάθμιση.
Στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ.

gas

Reaction score
8

Τα Olive τα εχω ακούσει και πραγματικά (ειδικα με της τωρινές τους) είναι αξιολογότατα.
Εχουν πολύ καλό DAC μεγάλο αποθηκευτικό χωρο,διαφορα καλούδια
Το κακό με αυτη την τεχνολογία όπως αναφερθηκε και παραπάνω προχωράει τόσο γρήγορα που φαντάζομαι σε 2 χρόνια ενα τέτοιο μηχανημα θα φαντάζει αρχαιολογία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani