Επιλογή Stewart

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Όντας έτοιμος να κάνω το μετέωρο βήμα και να μπω στον κόσμο των Stewart θα ήθελα την άποψη σας (πριν μιλήσω και με τον γκουρού Β.Λάμπρου) για τον τύπο υφάσματος που θα πρέπει να επιλέξω.
Πρώτα τα δεδομένα:
  1. Προβολέας ο in83
  2. Throw range περίπου στα 4.5 μέτρα
  3. Απόσταση θέασης απο 3,5 ως 4,5 μέτρα
  4. Ο χώρος τυπικό σαλόνι με ανοιχτόχρωμους τοίχους
  5. Μέγεθος οθόνης 106'
Προσανατολίζομαι στην επιλογή firehawk υφάσματος, καθώς ο προβολέας μου έχει αρκετό φώς, ο χώρος δεν είναι batcave και το μαύρο του infocus δεν είναι και το κορυφαίο.
Απο την άλλη οι αναφορές για φαινόμενα hotspot με ανησυχούν.
Η μάλλον "υποτιμημένη" grayhawk (έχει τις λιγότερες αναφορές σε σχέση με τις studiotek,firehawk) είναι πιο μετρημένη λύση;

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Επιλογή Stewart

Όντας έτοιμος να κάνω το μετέωρο βήμα και να μπω στον κόσμο των Stewart θα ήθελα την άποψη σας (πριν μιλήσω και με τον γκουρού Β.Λάμπρου) για τον τύπο υφάσματος που θα πρέπει να επιλέξω.
Πρώτα τα δεδομένα:
  1. Προβολέας ο in83
  5. Μέγεθος οθόνης 106'
Προσανατολίζομαι στην επιλογή firehawk υφάσματος, καθώς ο προβολέας μου έχει αρκετό φώς, ο χώρος δεν είναι batcave και το μαύρο του infocus δεν είναι και το κορυφαίο.
Η μάλλον "υποτιμημένη" grayhawk (έχει τις λιγότερες αναφορές σε σχέση με τις studiotek,firehawk) είναι πιο μετρημένη λύση;
Firehawk.....

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075

Τι άλλο θελεις να μάθεις για να γίνω ποιο αναλυτικός;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799
Re: Απάντηση: Επιλογή Stewart

Τι άλλο θελεις να μάθεις για να γίνω ποιο αναλυτικός;
Όταν η πρώτη απάντηση που λαμβάνεις προέρχεται απο έναν απο τους κορυφαίους isf calibrators που υπάρχουν, τότε σίγουρα το δίλλημα λύνεται γρήγορα!
Θα ήθελα να μάθω τι επιπτώσεις θα έχει στην ποιότητα της εικόνας η επιλογή της firehawk σε σχέση με μια πιο ουδέτερη οθόνη.
Εικάζω ότι θα μειωθούν οι αντανακλάσεις, θα αυξηθεί το contrast, θα βελτιωθεί το μαύρο και παράλληλα θα μειωθεί η φωτεινότητα;
Σίγουρα ο προβολέας θα θέλει εκ νέου ρύθμιση, αλλά επιγραμματικά τολμάμε το επιπλέον άνοιγμα της ίριδας; Ο φόβος για hot spot είναι υπαρκτός;

Reaction score
48

Συμφωνώ απόλυτα με το Μανώλη___________Για τον Ιnfocus IN 83_ Stewart Firehawk..... είναι η Καλύτερη επιλογή, αφού παίξεις λίγο με την Ίριδα___________ αλλά μιας και έκανες την ερώτιση στον Μανώλη ας απαντήσει πρώτα εκείνος .......

Θα σου τηλεφωνήσω loggeo σήμερα γιατί χθές μ'επιασες στον πανικό της απογραφής:140:......

Τhanks

Νίκος Παχής

Reaction score
226

Να προσθεσω και εγω ομως κατι ? Σιγουρα η αγορα μιας τετοιου επιπεδου οθονης δεν αποτελει μια επιλογη all time classic ? Οταν αγοραζεις μια stewart προτιθεσαι να την κρατησεις για πολλα πολλα χρονια σωστα ? Οταν προτιθεσαι να μην αλλαξεις προβολεα η το χωρο του ΗC τοτε ο.κ. κανενα προβλημα....ομως τι γινεται οταν μεσα στα σχεδια σου ειναι τα επομενα 2 με 3 χρονια ο προβολεας σου να παει προς αλλαγη ? Γιατι οταν αγοραζεις stewart σημαινει οτι εχεις το μικροβιο του home cinema σε μεγαλες ποσοτητες μεσα σου, κοινως εισαι "αρρωστος" με την εικονα, οποτε οι νεοι προβολεις που θα ερθουν και θα παιζουν πολυ ανωτερα απο τους σημερινους θα σε βαλουν παντα σε δοκιμασια αλλαγης ....αρα εαν ανοικεις σ αυτη τη κατηγορια μηπως θα ηταν πιο συνετη η αγορα ενος τυπου που θα καλυπτει κ τις μελλοντικες αναβαθμισεις σου ?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

1. Μέγεθος οθόνης 106'
Προσανατολίζομαι στην επιλογή firehawk υφάσματος...
....While black levels are very good compared to most 1080p projectors,
I really like the Firehawk G3, and therefore other high contrast gray screens,
as my first choice for the IN83. It just gets those blacks that little bit darker,

and as pointed out, there are plenty of lumens just hanging around if you need them.
Most screen manufacturers offer high contrast gray surfaced screens in their lineup.

My preference would be toward the lighter gray ones. With a projector in this price range,
the Firehawk G3 (or SST depending on how far back your projector is mounted relative to screen size),
is going to be tough to beat, and, although pricey, its price tag isn't out of line
with what you would consider reasonable to pair with a $6000 projector.

Από εδώ-'Ολοι συμφωνούν ότι είναι η βέλτιστη επιλογή:107:
Για να δούμε τι λέει και ο Βαγγέλης...

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Να προσθεσω και εγω ομως κατι ? Σιγουρα η αγορα μιας τετοιου επιπεδου οθονης δεν αποτελει μια επιλογη all time classic ? Οταν αγοραζεις μια stewart προτιθεσαι να την κρατησεις για πολλα πολλα χρονια σωστα ? Οταν προτιθεσαι να μην αλλαξεις προβολεα η το χωρο του ΗC τοτε ο.κ. κανενα προβλημα....ομως τι γινεται οταν μεσα στα σχεδια σου ειναι τα επομενα 2 με 3 χρονια ο προβολεας σου να παει προς αλλαγη ? Γιατι οταν αγοραζεις stewart σημαινει οτι εχεις το μικροβιο του home cinema σε μεγαλες ποσοτητες μεσα σου, κοινως εισαι "αρρωστος" με την εικονα, οποτε οι νεοι προβολεις που θα ερθουν και θα παιζουν πολυ ανωτερα απο τους σημερινους θα σε βαλουν παντα σε δοκιμασια αλλαγης ....αρα εαν ανοικεις σ αυτη τη κατηγορια μηπως θα ηταν πιο συνετη η αγορα ενος τυπου που θα καλυπτει κ τις μελλοντικες αναβαθμισεις σου ?
Οι 106' ίντες δεν είναι και πάρα πολλές για να υπάρξει ιδιαίτερο
πρόβλημα σε μελλοντική αναβάθμιση προβολέα.

Εδώ μέχρι και ο κορυφαίος Sony vpl-vw90es έχει τέτοιο
φως που καλύπτει άνετα αυτή την διάσταση.

Προς το παρόν μόνο οι LED δυσκολεύονται...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

Συμφωνώ και απαντώ.
Ο χώρος προβολής όσο κι αν θα το ήθελα δεν αλλάζει για τα επόμενα χρόνια.
Ο επόμενος προβολέας και πάλι θα έχει πολύ φώς. Αυτό είναι απόλυτα σίγουρο. Δεδομένου ότι το 3d το απαιτεί. Εξάλλου δεν είναι και κοντά στον ορίζοντα μια τέτοια αλλαγή. Η Stewart και το δεύτερο παιδί που περιμένω το αδειάζουν το ταμείο.:142:
Τέλος πιστεύω ότι μια stewart θα έχει πάντα μια υψηλή μεταπωλητική αξία. Δεν ξέρω τι παίζει με τα νέα υφάσματα που έβγαλε (5d), αλλά ούτως ή άλλος για την ώρα είναι απλησίαστα και νομίζω ότι αφορούν κυρίως 3d με παθητικά γυαλιά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

Οι 106' ίντες δεν είναι και πάρα πολλές για να υπάρξει ιδιαίτερο
πρόβλημα σε μελλοντική αναβάθμιση προβολέα.

Εδώ μέχρι και ο κορυφαίος Sony vpl-vw90es έχει τέτοιο
φως που καλύπτει άνετα αυτή την διάσταση.

Προς το παρόν μόνο οι LED δυσκολεύονται...
Πολύ θα ήθελα να ήταν παραπάνωοι ίντσες, αλλά αυτοί οι περιορισμοί με τους dlp μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Χάθηκε να είχε λίγο lens shift και ελαφρώς μεγαλύτερο Focus; :121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.233

πάρε Firehawk G3.

η επιλογή του πανιού εξαρτάται από το χώρο. δεν είναι μπατ-κέιβ? τότε...Firehawk G3.

αυτά....

Reaction score
1

Πρώτα τα δεδομένα:
  1. Προβολέας ο in83
  5. Μέγεθος οθόνης 106'

Όλα τα σημεία που αναφέρεις, συνηγορούν υπέρ της Firehawk εκτός από δύο, της απόστασης του προβολέα από την οθόνη που είναι μικρότερη από 2x του πλάτους της οθόνης σε συνδυασμό με την μικρή απόσταση θέασης, και το offset 36% του Infocus 83.

Και καλά κάνεις και ανησυχείς, γιατί θα έχεις πολύ έντονο hot spot που θα βγάζει μάτια κυριολεκτικά. :137: Έχω δει τον Infocus 83 στην Stewart Studiotek στη PSA, και το hot spot σχεδόν έβγαζε μάτι λόγω του offset του Infocus, φαντάσου τώρα πόσο hot spot θα βγάζει στη Firehawk.

Δυστυχώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορείς να τα έχεις όλα με αυτό το setup. Με τη Firehawk θα έχεις αναμφισβήτητα το καλύτερο μαύρο και ANSI contrast, αλλά και πολύ έντονο hot spot ταυτόχρονα. Ούτε και η Studiotek ταιριάζει στον Infocus 83, μια και δεν θα έχει τα πλεονεκτήματα της Firehawk, ενώ θα έχεις και πάλι hot spot.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πιο ισορροπημένη λύση για τον Infocus 83 είναι η Greyhawk. Και πάλι θα έχεις hotspot, είναι απολύτως σίγουρο αυτό, παρόλο το αρνητικό κέδρος της Greyhawk. Γνωρίζω το setup του Νίκου (Nix) σαν τις τσέπες μου που παίζει με τον Optoma HD80 (ίδιο offset με του Infocus) και τη Greyhawk. Αλλά το hotspot που θα έχεις με τη Greyhawk θα είναι καμιά δεκαριά φορές λιγότερο έντονο από αυτό της Firehawk, ενώ ταυτόχρονα βέβαια θα έχεις λίγο χειρότερο μαύρο και λίγο χειρότερο ANSI contrast. Εσύ αποφασίζεις... :126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

Όλα τα σημεία που αναφέρεις, συνηγορούν υπέρ της Firehawk εκτός από δύο, της απόστασης του προβολέα από την οθόνη που είναι μικρότερη από 2x του πλάτους της οθόνης σε συνδυασμό με την μικρή απόσταση θέασης, και το offset 36% του Infocus 83.

Και καλά κάνεις και ανησυχείς, γιατί θα έχεις πολύ έντονο hot spot που θα βγάζει μάτια κυριολεκτικά. :137: Έχω δει τον Infocus 83 στην Stewart Studiotek στη PSA, και το hot spot σχεδόν έβγαζε μάτι λόγω του offset του Infocus, φαντάσου τώρα πόσο hot spot θα βγάζει στη Firehawk.

Δυστυχώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν μπορείς να τα έχεις όλα με αυτό το setup. Με τη Firehawk θα έχεις αναμφισβήτητα το καλύτερο μαύρο και ANSI contrast, αλλά και πολύ έντονο hot spot ταυτόχρονα. Ούτε και η Studiotek ταιριάζει στον Infocus 83, μια και δεν θα έχει τα πλεονεκτήματα της Firehawk, ενώ θα έχεις και πάλι hot spot.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πιο ισορροπημένη λύση για τον Infocus 83 είναι η Greyhawk. Και πάλι θα έχεις hotspot, είναι απολύτως σίγουρο αυτό, παρόλο το αρνητικό κέδρος της Greyhawk. Γνωρίζω το setup του Νίκου (Nix) σαν τις τσέπες μου που παίζει με τον Optoma HD80 (ίδιο offset με του Infocus) και τη Greyhawk. Αλλά το hotspot που θα έχεις με τη Greyhawk θα είναι καμιά δεκαριά φορές λιγότερο έντονο από αυτό της Firehawk, ενώ ταυτόχρονα βέβαια θα έχεις λίγο χειρότερο μαύρο και λίγο χειρότερο ANSI contrast. Εσύ αποφασίζεις... :126:
Παναγιώτη 8α προσπαθήσω η απόσταση του προβολέα να είναι 2 φορές το πλάτος της οθόνης, δηλαδή 2,35Χ2=4,70. Με προβληματίζουν βέβαια αυτά που λες. Αν τηρηθούν σωστά όσα προβλέπονται θεωρείς ότι θα εξαληφθεί το πρόβλημα; Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για το πότε έχουμε hotspot και πότε όχι;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή Stewart

Παναγιώτη 8α προσπαθήσω η απόσταση του προβολέα να είναι 2 φορές το πλάτος της οθόνης, δηλαδή 2,35Χ2=4,70. Με προβληματίζουν βέβαια αυτά που λες. Αν τηρηθούν σωστά όσα προβλέπονται θεωρείς ότι θα εξαληφθεί το πρόβλημα; Υπάρχει κάποιος μπούσουλας για το πότε έχουμε hotspot και πότε όχι;

Δεν θα κερδίσεις και πολλά πράγματα, γιατί η Firehawk μειώνει το hot spot στην εικόνα, κυρίως όσο μεγαλώνεις την απόσταση θέασης, απομακρύνεσαι δηλαδή από την οθόνη.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: στο δικό μου setup, με τον φακό του Sharp 21000 να σημαδεύει το κέντρο της οθόνης, σε κάδρο 100 ιντσών με την Firehawk, όσο έπαιζε στην κατασκευή του Μιχάλη Μελίδη, το hot spot ήταν εύκολα ορατό, αλλά ανεκτό.

Και να σκεφτείς ότι είχα και μεγαλύτερη απόσταση του προβολέα από την οθόνη, στο 2,3x του πλάτους της οθόνης, αλλά το κυριότερο, μεγαλύτερη απόσταση θέασης από τη δική σου, από 4,6 έως 5 μέτρα. Για να εξαφανιστεί σχεδόν εντελώς το hot spot από τη Firehawk, έπρεπε να σηκωθώ από τον καναπέ και να την κοιτάξω από τα 8 μέτρα περίπου απόσταση.

Άλλο παράδειγμα: όταν πρωτοήρθε η Firehawk και έπαιξε πάνω της ο BenQ 8700 που έχει μηδενικό offset, αλλά είναι short throw προβολέας, έβγαζε δηλαδή από τα τρία μέτρα απόσταση το 100άρι κάδρο, σχεδόν απογοητεύτηκα εντελώς, το hot spot ήταν τόσο έντονο που μου ήταν σχεδόν αδύνατον να το ανεχτώ. Βέβαια, μόλις ήρθε ο Sharp 21000, τα πράγματα βελτιώθηκαν κατά πολύ. Κι εγώ φυσικά είχα αγοράσει την Firehawk, με το σκεπτικό να παίξει ο Sharp 21000 και όχι φυσικά ο BenQ 8700.

Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, δεν πρέπει να αγοράσεις, πριν δεις με τα μάτια σου τον Infocus 83 να παίζει τόσο στη Firehawk όσο και στη Grayhawk. Αν δεν σε ενοχλεί το hot spot, πήγαινε ασυζητητί στη Firehawk. Αν όμως σε ενοχλεί, τότε μπορείς να πάς για τη Grayhawk. Αυτά είναι προσωπικά γούστα, που διαφέρουν στον καθένα από εμάς. Π.χ., ο Νίκος (Nix) δεν άντεξε ούτε βδομάδα τη Firehawk στο δικό του setup, λόγω φυσικά του hot spot. Την άλλαξε με τη Grayhawk και είναι τώρα ευτυχισμένος. :126:

Reaction score
15.548

Πρώτα τα δεδομένα:
  1. Προβολέας ο in83
  5. Μέγεθος οθόνης 106'
2)εισαι μεσα στις προδιαγραφες που δινει η stewart (μινιμουμ 4.1μ)

3)δεν το καταλαβα..:112:(εννοεις οτι αλλοι καθονται στα 3.5μ και αλλοι στα 4.5μ..:118:

4)Οτι πρεπει ειναι αυτη η οθονη....

5)ανετος...

Εαν θελεις μπορουμε να βρεθουμε και να δεις τι εστι hot spot με μια firehawk..
Eγω παιζω σε 92" με 3.8μ αποσταση οθονης-φακου.

Mην τρομαζεις..:142:

Επισης ο jarconGR(Σωτηρης) εχει τον ιδιο προβολεα με εσενα εχωντας και την firehawk αλλα και την studio tek130.
Στειλε ενα pm και ρωτησε τον..

Να ξερεις πως ολες οι οθονες κερδους εχουν hot spot..
Στις λευκες ειδικα,που ειναι ποιο δυσκολες,οι ποιο πολλοι δεν βλεπουν τα καψιματα που κανουν στην εικονα....:126:

Εαν φυγεις απο αυτη να πας στην studio tek 100

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

ουπς.....!!!!!
....τωρα ειδα οτι εισαι στην ροδο...:140:
Πιθανότατα θα είμαι Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι χαρά μου να βρεθούμε και να συζητήσουμε προς Ηλιούπολη πλευρά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

3)δεν το καταλαβα..:112:(εννοεις οτι αλλοι καθονται στα 3.5μ και αλλοι στα 4.5μ..:118:
Κάποιες φορές κάθομαι στα 3,5μ (όταν είμαι solo) και άλλες στα 4,5 (όταν είμαι με τη σύζυγο).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.332
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis