Επιλογή Stewart

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή Stewart

Πιθανότατα θα είμαι Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Θα είναι χαρά μου να βρεθούμε και να συζητήσουμε προς Ηλιούπολη πλευρά.

Και βεβαια θα τα πουμε ....:126:

Reaction score
15.548

Κάποιες φορές κάθομαι στα 3,5μ (όταν είμαι solo) και άλλες στα 4,5 (όταν είμαι με τη σύζυγο).
Βλεπω οτι η συζυγος ειναι νορμαλ....:137:

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Επιλογή Stewart

Θεωρώ ότι μια Firehawk ταιριάζει σε ένα καθημερινό χώρο με ανακλάσεις.
Το φως θα το μαζεύει στο εσωτερικό και έτσι δεν θα υπάρχει θέμα ανακλάσεων (πρώτων και δεύτερων) από το περιβάλλον χώρο.
Σε αυτήν την περίπτωση προσπαθούμε να βρούμε τι είναι ποιο ιδανικό για το συγκεκριμένο setup.
Σε μια Firehawk optimum της θέασης είναι το πολύ 60 μοίρες (συνολικά 30 μοίρες απώλεια 1/2 του gain) όταν στην χρωματικά καλύτερη (ουδέτερη) Studiotek 130 είναι 136 και στην Grayhawk 128.
Το hotspot δεν το γλυτωνεις.

Reaction score
15.548

πριν 9 μηνες περιπου παιξαμε λιγο με την firehawk & studio tek130
... στον χωρο της
Projecting & Sounding Art

Για ριξε μια ματια στο θεμα αυτο

Περι αντανακλασης μπορεις να δεις και την διαφορα εδω..πανω και κατω απο την οθονη...
Βεβαια η διαφορα αντανακλασης ειναι ποιο εντονη κατα την live θεαση...
...μιλαμε για 50% μικροτερη φωταγωγια στον χωρο..:139:
...υπερ της G3 φυσικα..
Και οπως γνωριζετε ο χωρος ειναι αρκετα ελεγχομενος...

Reaction score
15.548

Σε μια Firehawk optimum της θέασης είναι το πολύ 60 μοίρες (συνολικά 30 μοίρες απώλεια 1/2 του gain) όταν στην χρωματικά καλύτερη (ουδέτερη) Studiotek 130 είναι 136 και στην Grayhawk 128.
Το hotspot δεν το γλυτωνεις.
Μανωλη...
...εχωντας D65(αναφορα).... η studio tek 130 ειναι -2% στο μπλε και η firehawk G3 ειναι +4% στο μπλε.... δλδ απο την αναφορα η studio tek130 παιζει θερμοκρασια στους 6350 και η firehawk στους 6750 ....:118:

Για πες....γιατι καπως ετσι τα βλεπω τα πραγματα...βεβαια ακομα το ψαχνω μιας και το λαθος σε μικρες αποκλισεις καραδοκει....:137:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Επιλογή Stewart

Δύο φωτό από το εκπληκτικό του set up:111:

Το θέμα με το δικό μου set-up είναι ότι Α) ακόμα δεν την έχω χρησιμοποιήσει και Β) η Studiotek μου είναι κυρτή.

Όσον αφορά το Α) οι λόγοι είναι ότι με τον IN83 είναι αδύνατο να παίζω και στις δυο οθόνες μιας και λόγω του ότι είναι η Cabaret 15-20 πόντους πιο μπροστά απαιτούνται άλλα zoom/focus αλλά ΚΑΙ lens shift και ο IN83 ούτε τηλεχειριζόμενα motorized έχει τα πρώτα αλλά ούτε και lens shift (ΚΑΘΟΛΟΥ!).

Επίσης ο λόγος που την πήρα χωρίς μακροσκελή εξήγηση ήταν για να παίζει ΚΑΘΑΡΑ υλικό 16:9 αλλά και ντοκυμαντέρ για την οικογένεια με πολύ χαμηλό φωτισμό και φυσικά παιχνίδια PC, PS3 XBOX (τρομάρα μου εκατό χρόνια έχω να παίξω).

Στο 16:9 θα ήθελα να μην υπάρχει φακός μπροστά από τον προβολέα (για διάφορους λόγους) και αυτό θέλει άλλα 10 χιλιάρικα για νέο φακό και μηχανισμό απομάκρυνσης.

Θέλω λοιπόν για να ολοκληρωθεί η σκέψη μου περί τα 15-20 χιλιάρικα και δυστυχώς τώρα δεν είναι καλή περίοδος οπότε η Cabaret λειτουργεί ως φωτιστικό.

Σχετικά με το Β) δηλαδή το ότι η Studiotek 130 μου είναι κυρτή, το αναφέρο γιατί ως κυρτή έχει λιγότερες αντανακλάσεις γύρω-γύρω όπότε και λιγότερη ζημιά στα μαύρα. Επίσης το ταβάνι δεν μου κάνει καθόλου αντανάκλαση γιατί είναι 1,5 μέτρο πιο πάνω.

Σε γρήγορες συγκρίσεις που κάνω λοιπόν προτιμώ τη Studiotek 130 ως πιο φωτεινή ακόμα και με φώτα αλλά κυρίως για την ζωντάνια της. Αυτά όμως ισχύουν στο δικό μου χώρο με την κυρτή.

Πάντως η αναφορά είναι η Studiotek 130 αν και η Firehawk αδικείται από τα λεγόμενά μου μιας και δεν την έχω δουλέψει όπως πρέπει.

Για κύρια οθόνη όμως πάλι Studiotek 130 θα έπερνα σε αυτό το χώρο.

Reaction score
1

Πάντως η αναφορά είναι η Studiotek 130 αν και η Firehawk αδικείται από τα λεγόμενά μου μιας και δεν την έχω δουλέψει όπως πρέπει.

Ωραία φίλτατε, αλλά δεν μας είπες για το «ζουμί», που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το hot spot.

Π.χ., εγώ είπα την άποψή μου, ότι η Firehawk θα βγάλει πολύ έντονο hot spot με τον Infocus 83, κυρίως λόγω του offset 36% του Infocus.

Συνέκρινες τις δύο οθόνες αποκλειστικά στο θέμα του hot spot; Κι αν ναι, πώς σου φάνηκαν; :118:

Reaction score
15.548

Σε γρήγορες συγκρίσεις που κάνω λοιπόν προτιμώ τη Studiotek 130 ως πιο φωτεινή ακόμα και με φώτα αλλά κυρίως για την ζωντάνια της. Αυτά όμως ισχύουν στο δικό μου χώρο με την κυρτή.

Για κύρια οθόνη όμως πάλι Studiotek 130 θα έπερνα σε αυτό το χώρο.
Εγω θα ελεγα,αντι να χαλασεις ενα σκασμο λεφτα για φακους ωστε να βλεπεις και στις δυο....να παρεις ενα προβολεα αλλον που να κανει αυτα που θες.....

Εσυ βρε...με τα λεφτα που πρεπει να δωσεις για φακους παιρνεις τον lumis....:142:
θα μεινεις με τον 83 και 20000 ευρω σε φακους...:142:
ειπαμε οτι εσαι τρελος..αλλα δεν περιμενα τοσο:139:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.341
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades