Επιλογή subwoofer

Reaction score
86
Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα την βοηθειά σας για ε την επιλογή του sub..
Υπάρχει τώρα ένα Crystal Audio thx 10 αλλά τα θεωρώ προβληματικά γιατι εχει γίνει επισκευή 2 φορές..
Ο χώρος ειναι μεγάλος περίπου 70 τ.μ. σαλόνι οπότε κοιτάω σίγπυρα για 12αρι.
Θα συνοδευεται απο έναν Yamaha rxv657 .

Reaction score
380
70 τ.μ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χώρος για να τον καλύψεις με ένα sub.
Θές ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο για αρχή, με σκοπό να προσθέσεις κι’άλλα στο μέλλον.

Budget???

Reaction score
782
Όπως σου ειπε ο φιλος παραπανω.
Επειδη ο χωρος σου ειναι μεγαλος,εγω θα ξεκιναγα με ενα 15αρι για αρχή αναλογα το ποσο χαμηλο θες και για τι?
Ταινιες,μουσικη?
Και τα 2?
Αν ναι και στα 2 τοτε πας για 2 :D

Reaction score
16
Γνωμη μου χωρις να ειμαι και ειδικος παρε καλυτερα καποιο μεγαλο π.χ. 15" . απο 8" magnat πηγα σε 195w rms 10" velodyne bass reflex και τελος κατεληξα σε 1200w rms 10" velodyne spl 1000 ultra κλειστου τυπου η μερα με την νυχτα το ενα με το αλλο για μουσικη περισσοτερο.εχω ακουσει πολυ καλα λογια για svs και εαν εχω καταλαβει σωστα σου δινει και ενα διαστημα δοκιμης με δικαιωμα επιστροφης εαν δεν μεινεις ευχαριστημενος.καλο ψαξιμο...

Reaction score
86
Χρηματικά λεω να μην ξεπεράσω τα 500..Ακούω και μουσική και ταινίες ..
Για μουσική βέβαια έχω 2 chario syntar 200 tower με audio analogue monoblock μπορώ να πω οτι δε μπάσω ειναι πολύ καλα βέβαια ειναι για αλλα δουλεία ..
Ειχα σκεφτεί να παρω 2 sub αλλα ο RXV657 είναι 7.1 και οχι 7.2

Reaction score
380
Αυτό το διορθώνεις με ένα spliter στην αρχή και αργότερα παίρνεις ένα minidsp ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις το κάθε ένα ξεχωριστά.
Βέβαια για να σου πω την αλήθεια με 500 δυσκολα θα βρεις δύο σαμπ ποιοτικά.

Κιεγώ πρόσφατα που ψαχνόμουν για σαμπ και το μπάτζετ μου ήταν ίδιο με το δικό σου κατέληξα σε δύο σαν το δικό σου.
Το ένα μεταχειρισμένο και το άλλο καινούριο από ένα μεγαζί που του είχε ξεμείνει.
Πάντως άσχετα με την ποιότητά τους (ελπίζω να μην τρέχω κιεγώ στα σέρβις κάθε τόσο) για το μέγεθός τους και τα χρήματά τους, αποδίδουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά!!!!!

Ίσως μία οικονομική λύση είναι να πάρεις ένα δεύτερο ίδιο.
Αλλιώς το καλύτερο δυνατό με το χρηματικό όριο που έχεις θέσει και μαζεύεις σιγά σιγά για το δεύτερο.
[DOUBLEPOST=1513514351][/DOUBLEPOST]Βάλε 100 ευρώ παραπάνω, πάρε ένα τέτοιο http://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/svs/subwoofer-1/svssb1000blackash.html και σιγά σιγά μάζευε για το δεύτερο.

Όχι πως τα 70 τετραγωνικά θα τα καλύψεις άνετα με δύο τέτοια.
Απλά αργότερα θα μεζεύεις και για τρίτο, τέταρτο κτλ.....:p

Reaction score
86
Χρίστο τι εννοείς spliter θέλω να με κατατοπήσεις ...Θεωρώ οτι το Crystal είναι πολύ δυνατό αλλα όταν παίζει μουσική με τα chario καταλαβαίνεις οτι σε ποιότητα είναι πολύ κάτω ..Βέβαια μπορεί να θέλει κάποιες ρυθμίσης αλλα όχι απο το sub διότι έχει μόνο ρύθμιση έντασης ...

Reaction score
380
Κάτι σαν αυτό στη φωτό.
Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα ρυθμίσεων. Όταν όμως έβαλα αυτό https://www.minidsp.com/products/minidsp-in-a-box/minidsp-2x4 και ήρθε στο σπίτι μου ο κατάλληλος άνθρωπος με τις κατάλληλες γνώσεις και μου τα ρύθμισε τότε άκουσα-ένιωσα «άλλα» sub.
Ανέβηκαν ΠΟΛΛΆ level τα sub!!!!
[DOUBLEPOST=1513515029][/DOUBLEPOST]Αν είσαι Αθήνα και βγαίνεις βόλτες πρός νότια προάστια είσαι ευπρόσδεκτος να ακούσεις πως μπορεί να παίξει το crystal που έχεις :drinks:

Attachments

Reaction score
1.042
4 χ12 ρια η 4 χ15 ειναι ο στοχος σου,κοιτα και τα κλιπς sw112,sw115 απο amazon.de ,μισοτιμης τα βρισκεις συγκριτικά με Ελλαδα!

Reaction score
86
Έριξα μια ματιά στο amazon και έχει διαφορά σε θέμα τιμής .
Για αρχή λέω να πάρω δύο 12αρια και να τοποθετηθούν δίπλα απο τα chario ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πουλα και ενας φιλος 2 κλιπς, αν θες θα τα δεις στι αγγελιες

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542