Επιλογη αναμεσα σε yamaha-pioneer-denon

Reaction score
2
Καλησπέρα στην παρεα.

σκοπευω να αγορασω έναν AV ενισχυτή και το budget μου είναι στα 300-350 Ευρω για να φτιαξω ένα συστημα 5.1 και σκέφτομαι μετα από λιγο ψαξιμο ένα από τα εξης μοντελα:

Yamaha RX-V479
Pioneer VS-X824 ή VS-X828
Denon AVR-X520BT

Ποιος κατά την γνωμη σας θα μου προσφερει τα περισσοτερα πλεονεκτήματα/χαρακτηριστικα (αξιοπιστια εταιριας, ευχρηστια, λειτουργιες/αποδοση κλπ) για τα χρηματα που θα δωσω. Και επισης εάν και ποιες είναι οι διαφορες μεταξυ τους. (Η χρηση μου είναι 60% μουσικη και 40% ταινιες)

Το δηλωνω εξ'αρχης ότι είμαι σχετικα απειρος στην ολη κατασταση.

Θα με βοηθουσε ιδιαιτερα η γνωμη σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
2
τελικα αφου δεν μου εδωσε τα φωτα του κανεις (αστειεύομαι εννοείται, μην παρεξηγηθώ :)), προχωρησα στην επιλογή και αγορα του Yamaha RX-V479. Θα τον συνδεσω με δυο κεντρικα Mordaunt Short MS 50i , με δυο surround Mordaunt Short MS 05i , και με ένα κεντρικο Jamo 100. Προς το κοντινο μελλον δεν προβλεπεται Sub λογω budget αλλα που θα μου παει, θα παρω καποια στιγμη ένα.Το συνολο των ηχειων είναι λιγάκι παλιο (1997-8 νομιζω) και όχι ότι πιο συγχρονο, αλλα είναι πολύ λιγο παιγμενο και πιστευω θα την κανει κουτσα στραβα την δουλιτσα του (70% μουσικη και 30%ταινιες).

Θελω να ρωτησω πως σας φαινεται η επιλογή μου για ενισχυτή και συνολακι γενικα , και εάν καποιος εχει δουλεψει τον συγκεκριμενο ενισχυτή, ποια η γνωμη του;

Ευχαριστω και καλημέρα.

Reaction score
2.557
Ο Yamlaha είναι καλή επιλογή.
Το κεντρικό (το σημαντικότερο ηχείο για hοme cinema) δεν είμαι σίγουρος ότι θα ταιριάξει με τα L+R.

Απλά η γνώμη μου...

Reaction score
2
φιλε Messenger λες δηλαδή ότι θα επηρεασει αρνητικα λογω του ότι είναι διαφορετικης εταιριας με τα υπολοιπα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Η επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σου.

Αν έκανες λάθος στο "δυο κεντρικά" και έχεις τα δαπέδου MS 50i, βάλε τα l+r large και το κεντρικό με τα surrounds small.

Reaction score
2
Η επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη για τις ανάγκες σου.

Αν έκανες λάθος στο "δυο κεντρικά" και έχεις τα δαπέδου MS 50i, βάλε τα l+r large και το κεντρικό με τα surrounds small.
Ουπς λαθος μου. εχεις δικιο φιλε zizik. τα MS 50i είναι δαπέδου. Δηλαδη εννοεις να δηλωσω στον ενισχυτή τα δυο δαπέδου (MS 50i) large ,και τα δυο surrounds (MS 05i) και το κεντρικο (Jamo) small? Παντως περιμενω την Δευτερα που θα παρω τον ενισχυτή, να τα συνδεσω όλα μαζι για να δω τι αποτέλεσμα θα εχει. Δηλαδη η επιλογή του Yamaha από τους υπολοιπους φαινεται ενταξει?

Reaction score
2.557
φιλε Messenger λες δηλαδή ότι θα επηρεασει αρνητικα λογω του ότι είναι διαφορετικης εταιριας με τα υπολοιπα?
Αν με το ίδιο σήμα (θόρυβος που παράγει η γεννήτρια του Yamaha στο setup, ακούγονται παρόμοια απλά ταίριαξε την ένταση και θα είσαι εντάξει. Αν όμως το κεντρικό ακούγεται πιό πρίμο ή πιό μπάσο από τα L+R τότε δεν θα ταιριάξουν καλά.

Αυτά σε χοντρική προσέγγιση φυσικά. Το ιδανικό είναι να είναι ταιριασμένη τριάδα από την εταιρεία - όχι απλά της ίδιας εταιρείας...

Reaction score
1.391
το σιγουρο ειναι οτι η επιλογη του γιαμαχα ηταν η καλυτερη,,,

οσο για σαμπ, αργοτερα , μια και τα 50αρια εχουν αρκετο χαμηλο....

το κεντρικο δε το ξερω...αλλα αποτι βλεπω σε φωτο , μαλλον θελεις κατι καλυτερο..

Reaction score
2
το σιγουρο ειναι οτι η επιλογη του γιαμαχα ηταν η καλυτερη,,,

οσο για σαμπ, αργοτερα , μια και τα 50αρια εχουν αρκετο χαμηλο....

το κεντρικο δε το ξερω...αλλα αποτι βλεπω σε φωτο , μαλλον θελεις κατι καλυτερο..
θα τα συνδεσω και θα δω τι ψαρια πιανει. αν δεν ταιριαξει τοτε θα βαλω πλωρη για κεντρικο και το σαμπ αργοτερα, εφοσον λες οτι εχουν αρκετο χαμηλο τα MS 50i. αυτο λογικα θα φανει με τις πρωτες δοκιμες. Οσων αφορα τον ενισχυτη πιστευω πως για μερικα χρονια θα την κανει καλα την δουλεια του. Ο Pioneer δεν μου γεμισε το ματι, και απ΄ οτι διαβασα στο φορουμ εχει λιγακι δυσκολο μενου/χειρισμο. ο Denon πιθανως να επαιζε καλη μουσικη, αλλα o yamaha μου φανηκε πιο all-around μηχανημα.

Reaction score
2
διαβαζω σε καποιες περιπτώσεις ότι ο καινούριος ενισχυτης χρειαζεται ένα είδους "στρώσιμο". αληθευει κατι τετοιο? και αν ναι πως θα πρεπει να τον μεταχειριστω στις αρχες?

Reaction score
1.988
Plug n Play....
(το στρώσιμο πάει στα ηχεία, αλλά εσύ δεν έχεις τέτοιο θέμα αφού τα ηχεία σου είναι ήδη σε χρήση.)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.452
Πολύ καλή επιλογή,
Σχετικά με τις ρυθμίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αρχικά την αυτόματη ρύθμιση μέσω του μικροφώνου.
Ο ενισχυτής θα προσπαθήσει μέσω του παραμετρικού ισοσταθμιστή να προσαρμόσει μεταξύ τους τα ηχεία, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό. Έτσι θα έχεις έναν αρχικό μπούσουλα. Κατόπιν σύμφωνα με τα γούστα σου, επεμβαίνεις σε επί μέρους μικρορυθμίσεις.
Για μουσική ακρόαση, αποκλειστικά θα επιλέγεις την pure direct επιλογή.

Εφ όσον δεν διαθέτεις sub - απαραίτητο βέβαια στο home cinema - θα πρέπει να θέσεις τουλάχιστον τα front σαν large.

Reaction score
2
Ευχαριστω πολύ ολους σας για τις χρησιμες συμβουλες. μολις τα συνδεσω θα επανελθω για εντυπώσεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut