Επιλογη δισκογραφικης εταιριας

Reaction score
1.612
Να σας μεταφέρω και εγώ την εμπειρία μου, μιας και το απόλυτο δεν υπάρχει σε κανένα χώρο. Από το 2006 που αποστράφηκα το home theater και τον ψηφιακό ήχο, αποφάσισα να επεκτείνω την συλλογή των βινυλίων που είχα από το 80, κυρίως με πρώτες εκδόσεις αμερικάνικες και αγγλικές. Ξόδεψα αρκετά στην αναζήτηση όσο πιο «καθαρών» δίσκων και απέκτησα αρκετούς original δίσκους σε κατάσταση mint. Αυτό όμως με τα χρόνια γίνεται πιο δύσκολο κυρίως γιατί δεν υπάρχουν, με τη νέα τρέλα για το βινύλιο, καθαρές original εκδόσεις και όσες υπάρχουν κοστίζουν ένα χέρι η ένα πόδι…:headbang:Γύρω στο 2006-08 είχα πικρές εμπειρίες από επανεκδόσεις κυρίως της Sony, Emi και λιγότερο της Sundazed που ήταν κυριολεκτικά για τα σκουπίδια αν και πάνω έγραφαν high quality. Ψηφιακές επανεκδόσεις, κακές εκτυπώσεις με θόρυβο επιφάνειας χειρότερο και από κακομεταχειρισμένη κόπια από το Μοναστηράκι.>:(
Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια αναγκάστηκα για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω να ξαναγοράσω επανεκδόσεις, για να αντικαταστήσω κάποιους δίσκους που είχαν λιώσει από τη χρήση και κάποιους άλλους που μου έλειπαν.
Το συμπέρασμα: Οι εταιρείες σήμερα σέβονται πολύ περισσότερο αυτό που κάνουν και σε μερικές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο και από τις original εκδόσεις. Το Harvest (Neil Young) που είναι ένας από τους αγαπημένους μου και έχω πέντε διαφορετικές εκδόσεις (και την original την αμερικάνικη) ακούγεται καλύτερα στην επανέκδοση του 2009 της Reprise (9632-49786-5).
Όσο για τις εταιρίες δεν υπάρχει το απόλυτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Time Out του Dave Bruberk (Analogue Productionς Cs 8192), πέρα του ότι ήταν στραβός ο δίσκος (που μπορεί να οφείλεται σε κακή αποθήκευση) έχει και ξεχειλωμένο κέντρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κεντράρει στο spindle). Βέβαια η εγγραφές της είναι πολύ καλές. Εντύπωση θετική μου έχουν προξενήσει (μιας και αναφέρθηκαν παραπάνω) οι εκδόσεις της Music on Vinyl που έχουν πολύ καλή ποιότητα και εγγραφής αλλά και έκδοσης γενικά και οι τιμές τους είναι λογικές.:)

Reaction score
1.128
Πρόσφατα πήρα μια επανέκδοση της ermitage.Απογοήτευση.Η τιμή αντικατόπτριζε το αποτέλεσμα.
Βέβαια έχω και επανέκδοση της contemporary ''Art pepper meets the rythm section'' του 1988 με 15 ευρώ και είναι πολύ καλός.
Όπως επίσης επανέκδοσης της contour ''the oscar peterson trio''(1970) με 2 ευρώ(μοναστηράκι):) και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη .Ωραία ηχογράφηση με όλα τα όργανα flat και σχεδόν τζάμπα:dance2:.
Κατά τη γνώμη μου τις παλιές κόπιες που κοστίζουν ένα τσουβάλι λεφτά θα πρέπει να τις κυνηγάνε οι συλλέκτες κυρίως.Ειδικά στις εποχές μας που είναι δύσκολες.

Reaction score
596
Προφανώς αρκετοί από εμάς μπερδεύουμε την τύπωση με την ηχογράφηση.

Για να γίνει η σύγκριση τον εταιριών πρέπει ο τίτλος που εξετάζουμε να είναι Ο Ίδιος και όχι
Διαφορετικός!

Reaction score
88
Προφανώς αρκετοί από εμάς μπερδεύουμε την τύπωση με την ηχογράφηση.

Για να γίνει η σύγκριση τον εταιριών πρέπει ο τίτλος που εξετάζουμε να είναι Ο Ίδιος και όχι
Διαφορετικός!
Σωστος

Reaction score
22
Analogue productions by far!!!! Αντι για 2 αγοραζεις 1.... το ακους και το ξανακους ...... σε καθε αλλη περιπτωση το βαζεις στο ραφι!!!!

Reaction score
14
Analogue productions by far!!!! Αντι για 2 αγοραζεις 1.... το ακους και το ξανακους ...... σε καθε αλλη περιπτωση το βαζεις στο ραφι!!!!

συμφωνω απολυτως .
ειδικα τα 45αρια .........

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.703
Η Music on Vinyl είναι το παλιό εργοστάσιο της Philips στην Ολλανδία. Τυπώνει από ψηφιακά αρχεία, αλλά η ποιότητά της είναι καλή και οι τιμές της λογικές.

Reaction score
88
Η Music on Vinyl είναι το παλιό εργοστάσιο της Philips στην Ολλανδία. Τυπώνει από ψηφιακά αρχεία, αλλά η ποιότητά της είναι καλή και οι τιμές της λογικές.
Αν ειναι να παιζουμε αντιγραφα ψηφιακων αρχειων γιατι να μην τα κατεβαζουμε απο ιντερνετ και να τα παιζουμε με dac dsd ?

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.703
Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να αγοράζουμε βινύλιο στις μέρες μας γενικά, εκτός αν πρόκειται για φετίχ. Κι εγώ το κάνω, και τα σκάω που και που για κάποια καλή επανέκδοση ή κάποια πρώτη εκτύπωση, αλλά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι καλύτερο από ένα αρχείο υψηλής ανάλυσης.

Reaction score
0
Μου έκανα δώρο joe pass, sounds of synanon από την pure pleasure records. Μου φάνηκε πολύ καλή παρωγωγή. Τι γνώμη έχετε για αυτή την εταιρεία?

Reaction score
88
Μου έκανα δώρο joe pass, sounds of synanon από την pure pleasure records. Μου φάνηκε πολύ καλή παρωγωγή. Τι γνώμη έχετε για αυτή την εταιρεία?
Εσυ πρεπει να μας πεις. Πως σου φαινεται η εγγραφη εν σχεση με αλλα ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead