Επιλογη ενισχυτη low budget?

Reaction score
0
Aριστειδης:Γεια σε ολους,εαν και διαβαζω αρκετο καιρο το site γραφω 1 φορα .Γνωριζοντας οτι θα παρω της καταληλες απαντησεις ,αφου ξερετε πολλα πραγματα για το hi-fi. ερωτηση= το συστημα μου ειναι φτηνο απλα νομιζω οτι με την αλλαγη του ενισχυτη θα παρω καλυτερο ηχο.Οχι οτι δεν ειναι καλος αλλα νομιζω οτι δεν εχει χημεια με το cd player. εχουμε και λεμε: ΝAD 320 AMP-NAD340 CD- B&W 601 S3-QED SILVER ANNIVERSARY cables.. Με 500e :(εστω και μετ/νο τη εχετε να μου προτινετε???που να ταιριαζει στο συστημα μου???

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Πιστεύεις οτι ο ενισχυτής θα σου δώσει την διαφορά ή κάτι σε καλύτερο ηχείο,νομίζω οτι ο nad είναι καλός στην κατηγορία του....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Σίγουρα ένας άλλος καλύτερος ενισχυτής θα βελτιώσει τον ήχο σου, αλλά η ερώτηση είναι πόση θα είναι η βελτίωση, και με τι κόστος;

Πάντως λίγο πάνω από τα 500€ υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντες ενισχυτές. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσει η βελτίωση του Cd (ένα εξωτερικό DAC ίσως).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Τωρα τελευταια ψαχνω σε αυτη την κατηγορια τιμης, την περιπτωση του ADVANCE ACOUSTIC MP103.Οι πρωτες πληροφοριες ειναι οτι το μηχανημα ειναι ανηκει στην αμεσως επομενη κατηγορια τιμης παροτι τιμαται στα 400 ευρω. Ριξε μια ματια.
Ο "tanto" τον ακουσε με τα Dynaudio Audience 42 και ενθουσιαστηκε.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
..ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ BUDGET. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ THULE IA-60 ΣΤΑ 650 ευρω ΚΑΙ ΠΑΝΩ. ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΣ AUDIOLAB, CREEK, MUSICAL FIDELITY K. A. ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ :)

Reaction score
1.380
Εγω πιστευω οτι στην κατηγορια που θες να κινηθεις μονο αλλαγη ηχειων θα σου αλλαξει τον ηχο. Αν εχεις ηχεια των 500Ε και τα αλλαξεις με ηχεια ιδιας αξιας θ' ακουσεις διαφορες, αμεσως και χωρις να χρειαστεις να το ψαξεις. Αν κανεις το ιδιο με ενισχυτες αντιστοιχης αξιας, θα ακουσεις διαφορες σε μικροτερο βαθμο. Αυτα που αναφερω ισχυουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων... παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις.

Reaction score
7.104
Το συστημα σου θα εχει αμεση βελτιωση με ενα καλυτερο ενισχυτη.Αν καταλαβα καλα πρεπει να εχεις τη πρωτη εκδοση του 320 της NAD οποτε καθε αναβαθμιση σε ενισχυτη της κατηγοριας των 500 ευρω θα ειναι αισθητη και ουσιαστικη.Μπορεις να μεινεις πιστος στην εταιρεια με το μοντελο C352 ή να ακουσεις τον ADVANCE MAP-103 ενα ενισχυτη που θα μπορουσε να κοστιζει αρκετα πιο ακριβα.
Ο THULE IA-60 ειναι επισης μια πολυ καλη επιλογη και η τιμη που αναφερθηκε ειναι σημαντικα μεγαλυτερη απο την τιμη μετρητοις(περιπου -15% πιο χαμηλα).Αν βεβαια μπορεις να βρεις ενα μεταχερισμενο MUSICAL FIDELITY,CREEK ακομα καλυτερα αλλα το βλεπω μαλλον δυσκολο.
Τα ηχεια που εχεις ειναι αρκετα καλα και μια αναβαθμιση στα ηχεια ισως να εδειχνε περισσοτερες αδυναμιες απο τα συνοδα παρα να βελτιωσει τον ηχο .

Reaction score
0
ευχαριστω παιδια για της πληροφοριες παιδια.Πρεπει να πω οτι εχω ακουσει τα dynaudio 42και επαθα πλακα πιθανον να τα παρω αργοτερα,παρολα αυτα τα ηχεια εινα το τελευταιο πραγμα που εχω αλλαξει και σκευτομαι να τα κρατησω ακομη λιγο(αν και ειναι λιγο πριματα).Με τον advance -103-τι παιζει?? εχουμε καμια αλλη πληροφορια???ενα φιλαρακι μου πουλουσε εναν greek (γιατι πηγε σε λαμπα) αλλα δεν μου γεμιζε το αυτι :p

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
nitse4 said:
ενα φιλαρακι μου πουλουσε εναν greek (γιατι πηγε σε λαμπα) αλλα δεν μου γεμιζε το αυτι :p
όχι Greek, αλλά Creek.

Οι Creek γενικά θεωρούνται καλοί ενισχυτές. Ιδίως α πιο πρόσφατα μοντέλα είναι αρκετά καλά. Φυσικά το θέμα είναι το πως "ματσάρουν" με το υπόλοιπο σύστημα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
μαλλον ο φιλος σου ειχε τον Creek 4330 που ηταν ενας φοβερος ενισχυτης οσον αφορα τα μεσαια, με φοβερη μουσικοτητα αλλα με περιορισμενα δυναμικα και ρευμα. Για τον ADVANCE ACOUSTIC ριξε μια ματια στο www.advance-acoustic.com οπου εχει και review σε ξενο τυπο. Αν δεν απατομαι καπου στις αγγελιες εδω στο site ειδα εναν Thule IA60 ex demo στα 350Ε. Ριξε μια ματια

Reaction score
0
Ρε παιδες ο audio analogue puccini ακουσα οτι παιζει καλα και γλυκα.Αλλα rock θα μπορει να παιξει??? και με 40W θα οδηγησει καλα τα b&w??? δεδομενο οτι εχω μικρο χωρο που αυτο βοηθαει την κατασταση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
ο Α.Α ειναι ενα σουπερ μουσικο μηχανημα, και πιστεψε με τα 40W του μπορει ειναι αρκετα
αρκει να προσεξεις την ευαισθησια των ηχειων να μην πεσει κατω απο 88dB. Νομιζω οτι με ενα ηχειο προσανατολισμενο για τετοια ακουσματα θα ειναι καλος και για ροκ

Reaction score
0
Oπως ειπα και επανω εχω τα Β&W 601 S3 και ειναι 88 db απλως ακουω rock και δεν ξερω αν παιξει και ποιο σκληρα ακουσματα

Reaction score
14
Ένα..."μαλάκο" μηχάνημα παίζει τα πάντα.
Άμα αρχίσει να ψαλιδίζει μάλιστα παίζει και thrash metal.

Ένα "σκληρό"... παιζει μόνο rock. :wink:

Reaction score
0
Φιλε Παναγιωτη οπως ειπα εχω τον NAD-320 και δεν θελω να παω παλι σε nad αλλα σε κατι καλυτερο σε ποιοτητα και οχι σε watt .thanks παντος. Ενας musical fidelity x-150 θα κανει την διαφορα??? εχει καποιος αυτον τον ενισχυτη,να μου πει εντυπωσεις?

Reaction score
7.104
Χ-150 στη θεση του 320? Η διαφορα θα ειναι πολυ ευκολα ακουστη και σε χροιες και σε σωματα αλλα ειναι και λογικο,αλλο 1000 ευρω αλλο 300 και κατι.

Reaction score
25.549
δεν ειναι θεμα, παντως η περισσεια ισχυως κανει και αυτη τη διαφορα της στο θεμα της ποιοτητας οπως το θετεις. μαλιστα θα ειχε ενδιαφερον να κρινεις εσυ την διαφορα ακουγοντας ουσιαστικα δυο ομοιους ενισχυτες αλλα με μεγαλη διαφορα σε ισχυ (και τροφοδοτικο)
μην ανησυχεις δεν προσπαθω να σε ψησω για αγορα, εχω συμβιβαστει στην ιδεα οτι αυτος ο ενισχυτης θα οδηγησει ενα δευτερο συστημα συντομα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas