Επιλογη ηχειων HΤ

Reaction score
5
κοιταω για ηχεια αυτη την περιοδο που θα συνοδευουν το μελλοντικο μου home cinema...

σαν συνολο τα crystal audio Smart8 μου φαινονται καλη επιλογη με ισσοροπια σε ολα τα καναλια...
απο την αλλη και το THX 3D12 εχει παρει πολυ καλες κριτικες... αλλα παμε σε μια κατηγορια που και τα wharfedale diamond 9 ειναι αξιολογα...
Θα παω απο βδομαδα να τα ακουσω κιολας (ειμαι και μουσικος, αν δεν ακουσω κατι δε το αγοραζω με την καμια!)... απλα θελω μερικες ιδεες προς τα που να κατευθυνθω...
Θελω ενα συστημα 5.1-6.1 με ~1600ευρω...
Δεν θελω να καρφωσω ηχεια σε τοιχους (αρα τα πισω να ειναι με βασεις) και θα ηθελα να εχουν καλη αποδοση και σε stereo ηχο τα εμπρος...

Αν εχετε καμια ιδεα προς τα που να κοιταξω ευχαριστως θα την ακουγα!!

Reaction score
5
Καταρχην να σας ευχαριστησω για τις προτασεις, συμβουλες, παρατηρησεις και απαντησεις σας και θα ηθελα να σας υποβαλω ενα δευτερο ερωτημα...

Τι καλωδιο να διαλεξω? 1.5mm? 2.5mm?... πλακε? στρογγυλα?...
τα επιπεδα θα ειναι (συμφωνα και με τα παραπανω ηχεια) ~150W!

ευχαριστω!

Reaction score
7
Με 2,5Φ καλωδιο θα εισαι μια χαρα.
Τωρα για το ...σχημα τους το θεμα εκτος απο το αισθητικο (προτιμω τα πλακε) ειναι και το αν θες να τα περασεις κατω απο χαλι, ανοιγμα πορτας, γωνιες/ευκαμψια κλπ... σε τετοιες περιπτωσεις προτιμας το πλακε...

Reaction score
50
Δε μου λες, σε τι χώρο θες να τα βάλεις; Πάντως αν τα 1600 ευρώ είναι μόνο για 5.1 ηχεία ίσως να μπορείς να πας και σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής από Wharfedale. Αλλά για πες για χώρο και τι θες ν' αγοράσεις ακριβώς. Επίσης τι απαιτήσεις έχεις απ' το sub; Θα κάνει... υπερωρίες ή απλά κάτι αξιοπρεπές;

Reaction score
5
Τα ~1500ευρω ειναι μονο για τα ηχεια 5.1 και το sub με ενδιαφερει να κατεβαινει χαμηλα και οχι να με κουφαινει με SPL...

Ειμαι μουσικος στο επαγγελμα (και οχι σκυλαδικα) και με ενδιαφερει τα εμπρος να ειναι σχετικα "καλα" και απο την εκθεση ηχου ειχα ξεχωρησει (για την τιμη τους) αυτα που αναφερω στο πρωτο ποστ.

ο χωρος ειναι σαλονι 7(εκει που ειναι το πανι) x 9 (το πλατος) περιπου και στην μεγαλη διασταση (δυστυχως) αριστερα ξεκιναει η κουζινα... απλα σκεφτικα τα wharfedale με τα "περιεργα" DFS πισω να "καρφωθουν" στον πισω τοιχο και να μην εχω χυμα κολονες, καλωδια κλπ και με τα 4 μεγαφωνα να δινει καλη αισθηση...

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας!
Αυριο ξεκιναω τα πρωτα "ακουσματα" σε πιο κλειστους χωρους γιατι στην εκθεση γινεται και μπαχαλο απο φασαρια...

Reaction score
50
Καλά το αξιοπρεπές sub κι εγώ το εννοούσα όπως το λες κι εσύ: να κατεβαίνει χαμηλά και να μην παράγει "βρόμικο" μπάσσο που είναι "εντυπωσιακό" (λέμε τώρα) μόνο μέχρι να σε πιάσει πονοκέφαλος (δηλ. στο πρώτο 10λεπτο κι αν :)).

Να σου πω όμως το 7x9 θα είναι και ο χώρος ακρόασης; Τα ηχεία θα περικλείουν 63 τετραγωνικά;;; Είναι πολύς ο χώρος, ειδικά για ν' ακούσεις το sub όπως το θες...

Reaction score
5
Μολις ακουσα και τα Ψωράλ Indiana line και επαθα πλακα... απιστευτα καλυτερα ηχεια απο τα παραπανω και περιπου τα ιδια χρηματα...
μοντελο:
Arbour 5.02 εμπρος + 5.04 πισω + C.4 κεντρικο ακομη και χωρις sub με αφησε με το στομα ανοικτο!!!!

εκανα ενα προχειρο σχεδιο. ο χωρος ολος ειναι 11χ6 μετρα... το χωρισμα που φαινεται κοκκινο ειναι ενας απλος παγκος/μπαρακι. δεξια ειναι το μπαλκονι... και το σπιτι συνεχιζεται προς τα κατω...
τα ηχεια φαινονται, το πανι και το κεντρικο ηχειο επισης, το sub το εκανα με γκρι και τον προτζεκτορα πρασινο...
Αυτος ειναι ο χωρος...

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas