Επιλογη phono stage

Reaction score
0
Χαίρετε
Θα ήθελα να αναβαθμίσω τον ηχο στο σύστημα μου με ένα νέο phono.
Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ ένα technics sl 1200 mk2 με κεφαλη ortofon dj s και ενισχυτή Yamaha as500.
Έχω συνδεμένο το πικάπ απευθείας στο phono του ενισχυτή.
Θα ήθελα κάτι καλύτερο, και σκέπτομαι για το Cambridge Audio Azur 651P ή να πάω σε κάτι λαμπατο, όπως PRO-JECT TUBE BOX ΜΚ ΙΙ?
Ποιο πιστεύετε είναι καλύτερο?

Η μουσικη που ακούω είναι 60s rock.

Μήπως η λάμπα θα ήταν προτιμότερη?

D

deleted user 10898

Guest
συγγνωμη που ρωτας για φονο και απανταω αλλα αντι αλλων αλλα,
παρε μια κεφαλη θα δεις μεγαλυτερη διαφορα...

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη phono stage

ποια κεφαλη να παρω?δεν ειναι καλη η ortofon dj s?
λεω βασικα για phono λαμπατο μπας και γλυκανει ο ηχος,και γενικα για καλυτερη ποιοτη..τα

D

deleted user 10898

Guest
Τα παιδιά εδώ είναι φανατικό μέλη του technics mkii club και μόλις το δουν θα σε βοηθήσουν σίγουρα

ika

News
Reaction score
16.759

Συμφωνώ με τον Vet. Η DJ S είναι πολύ φτηνή και δεν είναι σχεδιασμένη για hifi. Μπορεί να μην αξίζει η επένδυση να την συνδέσης με εξωτερικό phono. Άλλαξε πρώτα μια κεφαλή.
To ΤUBE BOX έχει περίπου 300€. Αν είναι να δώσεις αυτό το ποσό πάρε μια κεφαλή ΜΜ με 200€ περίπου και εκ των υστέρων, αν δεν μείνεις ευχαριστημένος ένα phono με τα υπόλοιπα (υπάρχουν και μεταχειρισμένα). Αν ξεκινήσεις από το phono μπορεί μετά να αναγκαστείς να πάρεις και κεφαλή.
Δες πχ μια ORTOFON Blue, μια SHURE M97, μια GRADO GOLD κα

Reaction score
0

δηλαδη πιστευετε οτι με ortofon djs που εχω και με το λαμπατο phono δεν θα δω καμια βελτιωση?
την αγορασα και προσφατα την dj s...
εαν παρω τωρα το λαμπατο φονο και αργοτερα αλλη κεφαλη?
προς το παρων δεν θα δω σημαντικη βελτιωση?
και στο διλημμα τρανζιστορ ή λαμπα,εαν παω στην περιπτωση του καινουργιου φονο,ποιο απο τα 2 να προτιμήσω?
ευχαριστω

Reaction score
8.905

Χρειάζεσαι κεφαλή και όχι φόνο... ωσάν προτεραιότητα.
Τι κεφαλές προτείνω, υπάρχει ήδη η απάντησή μου μέσα στο φόρουμ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

To προβλημα με την dj δεν ειναι τοσο η κεφαλη,οσο η βελονα της.
Με μια βελονα της ΟΜ20 θα βελτιωσεις την κατασταση κατα πολυ.
Αν παλι προτιμας,αλλαξε την κεφαλη ολοκληρη.
Για τα phono που ρωτας εξαρταται ποιο τρανσιστορατο και ποιο λαμπατο θα συγκρινεις.

Reaction score
0

συγκρινω το Cambridge Audio Azur 651P με το PRO-JECT TUBE BOX ΜΚ ΙΙ.
θα ηθελα λαμπα,εαν παρω λαμπα φονο και μεινω προς το παρων στην ιδια κεφαλη γινετε τιποτα?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

H σφαιρικη βελονα που εχεις σε συνδιασμο με το ψηλο βαρος αναγνωσης θετουν ορια ως προς το ποσο ψηλα φτανει η ποιοτητα του τελικου ηχου απο το πικαπ σου.
Η οποιαδηποτε αναβαθμιση του φονο και μεχρι να βελτιωσεις την κεφαλη, θα σου εκθετει περισσοτερο τις αδυναμιες της dj.
Αν τωρα για καποιο λογο προτιμας να πας πρωτα για το φονο-που δεν συμφωνω- τοτε,αν ψαχνεις για πιο μαλακο ηχο πας για το project.
Αργοτερα καλο θα ηταν να αλλαξεις ολοκληρη την κεφαλη με κατι που να ταιριαζει καλα σε θεμα μαζας/ενδοτικοτητας με τον βραχιωνα του 1200.

Reaction score
0

εαν παρω την ortofon 2m blue θα εχω μεγαλη διαφορα στον ηχο?
και αργοτερα να βαλω το λαμπατο φονο pro-ject θα ειναι καλη επιλογη για 60ς ροκ?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

H M2 blue ειναι καλη για το πικαπ σου απο "μηχανικης" πλευρας.
Επειδη ομως διαβαζοντας τα σχολια σου φαινεται να κλινεις προς πιο μαλακο ηχο θα προτεινα μια sumiko pearl για δυο κυριως λογους.
1. Εκ φυσεως εχει πιο μαλακο ηχο απο τηο ορτοφον, και
2. Μπορεις μελλοντικα να βαλεις στην pearl μια JICO SAS και να εχεις μια απιστευτα καλη κεφαλη.

Αυτην εδω http://stylus.export-japan.com/index.php?cPath=88&osCsid=s47ljqslj3r77c7nvhiubj3fa3

Reaction score
1.173

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχεις καλό phono; Τα phono που βρίσκονται μαζί με τους ενισχυτές δεν είναι απαραίτητα κακές κατασκευές.

Τα φθηνά phono έχω παρατηρήσει ότι κάνουν μόνο σε περίπτωση που δεν έχεις καθόλου phono in στον ενισχυτή σου. Δεν θα κερδίσεις πολλά.

Κατά αρχήν ποιόν ενισχυτή έχεις;

Πάντως από προσωπική περίπτωση σου μιλάω, άκουσε τον VasilisM και διάβασε εδώ στα αναλογικά σχετικά με τις κεφαλές που προτείνει. Θα έχεις τρομερά αποτελέσματα. Τα phono είναι χάος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

εχω τον yamaha as-500
Γενικα χαρακτηριζεται ως καπως "ισχνος" ηχητικα ενισχυτης,με καλη δυναμη και καθαροτητα.
Ο brego εχει δικαιο στην ερωτηση του.
Συνοψιζοντας,προσωπικα - για να πετυχω πιο μαλακο ηχο - θα πηγαινα σε μια sumiko pearl ,και αναλογα θα αποφασιζα αν τελικα θα επαιρνα και αλλο phono.
Σιγουρα ομως σε καποιο σταδιο θα εβαζα την JICO SAS

Reaction score
0

τι λετε για αυτην?
http://www.ebay.com/itm/Ortofon-2M-...rd_Player_Turntable_Parts&hash=item27cb897664
θα δω μεγαλη διαφορα στον ηχο σε σχεση με την dj s?
σκεφτομαι να παρω την 2m blue και αργοτερα το λαμπατο phono της pro-ject για πιο ζεστο ηχο στα 60ς ροκ
επισης εαν ενδιαφέρεται καποιος για την dj s ,την εχω 15 μερες εχει παιξει πολυ λιγο,την πηρα 95 ευρο,την δινω 60 με το κουτι της.
γενικα εαν εχετε να μου προτεινετε καμια στα 100-150 ευρω να ειναι καλη για 60ς ροκ...

Reaction score
0

η να παρω την Sumiko Pearl και αργοτερα και την λαμπα φονο pro-ject?
μηπως ετσι εχω καλυτερη αποδοση για 60ς ροκ?
μπερδευτηκα,τα φωτα σας...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Η επιλογη μου θα ηταν η sumiko και θα αναβαθμιζα σε SAS αργοτερα.
Ο πιο γλυκος ηχος της σε σχεση με την blue θα τα παει καλυτερα με την μουσικη που προτιμας.
Μια αλλη επιλογη παρομοια με την sumiko αλλα ακομη καλυτερη ειναι η SHELTER 201.
Και σε αυτην μπορεις να βαλεις μελλοντικα την SAS διοτι με εξαιρεση την βελονα που ειναι καλυτερη κατα τα αλλα ειναι η ιδια με την sumiko.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo