Επισκευή-Επιδιόρθωση

Reaction score
19
Γειά σε όλους. Μια ερώτηση παιδιά. Μου έδωσε ένας ξάδερφος έναν ενισχυτή sansui A-710 αξίζει να ασχοληθώ και να προχωρήσω σε service? Τον γνωρίζει κάποιος τον συγκεγκριμένο ενισχυτή?

Ευχαριστώ.

Reaction score
19
Ti πρόβλημα έχει ?
Κοίτα μου τον εδωσε εχθές και άνοιξα το καπάκι να δώ σε τί κατάσταση είναι. Βλέπω οτι ο μετασχηματιστής μέσα είναι λίγο οξειδωμένος και καμιά φορά κάνει κάτι μπάμ μπούμ βόμβους(όχι πάντα) πάντως έχει πολύ γλυκό ήχο έτσι πρόχειρα που τον δοκίμασα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.400
καμιά φορά κάνει κάτι μπάμ μπούμ βόμβους
Όταν ανοιγοκλείνεις το κουμπί του volume;

Reaction score
19
Όταν ανοιγοκλείνεις το κουμπί του volume;
Οχι στο volume κάνει χράτς χρούτς που αυτό φαντάζομαι είναι λόγο του ποτενσιόμετρου. Μπάμ μπούμ κάνει στο άνοιγμα κλείσιμο όταν πατάω το κουμπί.

Reaction score
1.147
Φυσιολογικό μου ακούγεται το να ακούς αυτόν τον ήχο στο άνοιγμα -κλείσιμο.
Αν θες να συνεχίσεις να ακούς γλυκόηχα μην τον πειράξεις καθόλου , πλήν του ποτενσιομέτρου(λίγο σπρέυ επαφών).

Reaction score
19
Φυσιολογικό μου ακούγεται το να ακούς αυτόν τον ήχο στο άνοιγμα -κλείσιμο.
Αν θες να συνεχίσεις να ακούς γλυκόηχα μην τον πειράξεις καθόλου , πλήν του ποτενσιομέτρου(λίγο σπρέυ επαφών).
Μαζί σου αλλά με ανησυχεί που ο μετασχηματιστής του έχει οξείδωση. Και φοβάμαι μήπως πρέπει να αλλαχτεί.

Reaction score
1.147
Μια φωτογραφία του εσωτερικού του ενισχυτή θα βοηθούσε .

Reaction score
19
Μια φωτογραφία του εσωτερικού του ενισχυτή θα βοηθούσε .
Ευχαρίστως παιδιά θα ανεβάσω. Αργότερα όμως γιατι δεν είμαι σπίτι. Ευχαριστώ που βοηθάτε.

Reaction score
204
Ο μετασχηματιστής δεν έχει οξειδωθεί. Αυτό που φαίνεται είναι το βερνίκι. Λογικά δεν έχει θέμα ο μετασχηματιστής και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε χρειάζεται να αλλαχθεί, για την ακρίβεια δεν πρέπει!

Reaction score
19
Ο μετασχηματιστής δεν έχει οξειδωθεί. Αυτό που φαίνεται είναι το βερνίκι. Λογικά δεν έχει θέμα ο μετασχηματιστής και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε χρειάζεται να αλλαχθεί, για την ακρίβεια δεν πρέπει!
Καλό ακούγεται αυτό. Απλά αγχώνομαι με τα μπάμ μπούμ. Μετά μου πάει στο μυαλό να είναι απο τις εξόδους. Σύνδεσα 2 ηχειάκια για να το δοκιμάσω και είχαν θόρυβο. Οταν έκλεινα τον ενισχυτή και τον άνοιγα σταματούσε ο θόρυβος.

Reaction score
19
Η επόμενη ερώτηση είναι απο πίσω έχει voltage selector 220V και 240V. Τώρα είναι στο 220. Να το βάλω στο 240 ή δεν παίζει ρόλο? Και έχω την εντύπωση ότι ζεσταίνεται γρήγορα. Δηλαδή έβαλα ένα CD να παίξει και έβαλα ένα τραγούδι μόλις τελείωσε το τραγούδι ήταν ζεστός. Συγνώμη άν σας ζαλίζω αλλά δυστυχώς για τα παλιά μηχανήματα δέν έχω ιδέα τι παίζει.

Reaction score
24
Ο επιλογεας του βολταζ πρεπει να ειναι στα 240. Το ζεσταμα του ενισχυτη ειναι φυσιολογικο τωρα το καλοκαιρι. Ολοι οι ενισχυτες ζεσταινονται γρηγορα ακομα και χωρις να παιζουν, τα καλοκαιρια. Αν μπορεις βαλ'τον καπου ωστε να αεριζεται απο πανω, χωρις δηλαδη να παρεμβαλεται αλλη συσκευη και να κλεινει τις τρυπες. Βαλε ξανα το καπακι και καλες ακροασεις.

Reaction score
204
Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι πλέον 230V επομένως πρέπει να τον βάλεις στα 240 για να καλύψεις τυχόν αύξηση της στιγμιαίας τιμής του ρεύματος.
Τώρα, αν ζεσταίνεται υπερβολικά (σε σημείο που μόλις τελειώσει ένα τραγούδι από cd να ψήνεται), ίσως υπάρχει θέμα με τη ρύθμιση των ρευμάτων ηρεμίας του ενισχυτή που λόγω παλαιότητας , ίσως να έχουν "τσουλήσει".
Σε κάθε περίπτωση ένας έλεγχος από έναν ηλεκτρονικό και μέτρηση επιβάλλεται λόγω παλαιότητας. Ετσι θα είσαι σίγουρος ακόμα και για τα ηχεία σου!

Reaction score
19
Το ρεύμα στην Ελλάδα είναι πλέον 230V επομένως πρέπει να τον βάλεις στα 240 για να καλύψεις τυχόν αύξηση της στιγμιαίας τιμής του ρεύματος.
Τώρα, αν ζεσταίνεται υπερβολικά (σε σημείο που μόλις τελειώσει ένα τραγούδι από cd να ψήνεται), ίσως υπάρχει θέμα με τη ρύθμιση των ρευμάτων ηρεμίας του ενισχυτή που λόγω παλαιότητας , ίσως να έχουν "τσουλήσει".
Σε κάθε περίπτωση ένας έλεγχος από έναν ηλεκτρονικό και μέτρηση επιβάλλεται λόγω παλαιότητας. Ετσι θα είσαι σίγουρος ακόμα και για τα ηχεία σου!
Θα τον πάω για έναν έλεγχο με την πρώτη ευκαιρία. Ευτυχώς έχω γνωστό ηλεκτρονικό οπότε θα γίνει δουλειά καλή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe