Επισκευή ενισχυτή-Αγορά ολοκληρωμένου(??)

Reaction score
3
Καλημέρα και καλύτερες!!! χρονιες σε όλους μας!!!

Μου έφερε ένας φίλος ένα παλιό ενισχυτή, στον οποίο παίζει μόνο το ένα κανάλι, μήπως μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν φύλλα δεδομένω απο το μηχάνημα κ απ' ότι είδα κ στο ιντερνετ δεν έχει τίποτα ούτε εκεί..(μόνο κάτι κινέζικα..)

Λέω να αλλάξω το ενισχυτάκι μήπως φταίει αυτο. Πήγα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και μου έιπε οτι το βρήκε απο γερμανία με 85ευρω..
Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποια σελιδα με ηλεκτρονικά απ' όπου μπορώ να παραγγείλω εγω το ενισχυτάκι..

το ολοκληρωμένο είναι το STK2038 (16pin). στο νέτ βρήκα ότι είναι της ΣΑΝΥΟ (Sanyo Power Semiconductor 2038ΙΙ (αν κ αυτό είναι με 20pin)).

Μία τελευταία ερώτηση.. μπορώ να ελέγξω μήπως φταίει κάτι άλλο πέρα απο το ολοκληρωμένο χωρίς το datasheet...? (έχω μόνο πολύμετρο..)

Ευχαριστώ πολύ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Από τη στιγμή που ο ενισχυτής είναι παλιός μπορεί να φταίει οτιδήποτε. Ακόμα και το ποτενσιόμετρο φωνής ή ο επιλογέας εισόδων.

Γενικά τώρα τα STK δεν είχαν καλό ήχο. Επιπλέον για να γίνει ενισχυτής θα χρειαστεί να αλλαχθούν αρκετά εξαρτήματα και ποτέ η απόδοση του δεν θα είναι εφάμιλλη ενός σύγχρονου μηχανήματος.
Με λίγα λόγια με τα χρήματα που θα ξοδέψεις αγοράζεις έναν πολύ νεότερο μεταχειρισμένο που θα ακούγεται αποδεκτά.
Βρες ένα κάδο ανακύκλωσης παλαιών συσκευών...
Αυτά κατά τη γνώμη μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt