Επισκευή καμπίνας ηχείου

Reaction score
0
Καλημέρα.Γνωρίζει κανείς κάποιον που να επισκευάζει καμπίνες ηχείων; (εξωτερικά μικροκτυπήματα και άνοιγμα - αποκόλληση της εξωτερικής επιστρώσεως στις ακμές)
gmant

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλό θα ήταν να μας έλεγες σε ποια πόλη βρίσκεσαι για να πάρεις απαντήσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Με δυο λόγια... Το ηχείο σου είναι καλυμμένο με φύλλο βινυλίου το οποίο θέλει αντικατάσταση ή θέλεις να επισκευαστούν τα χτυπήματα και να βαφτεί όλο το ηχείο?

Reaction score
0
Με δυο λόγια... Το ηχείο σου είναι καλυμμένο με φύλλο βινυλίου το οποίο θέλει αντικατάσταση ή θέλεις να επισκευαστούν τα χτυπήματα και να βαφτεί όλο το ηχείο?
Επιδίωξή μου είναι η τοπική επισκευή (για μικρότερο κόστος) και των δύο ηχείων για να μή φθαρεί περισσότερο το MDF,αλλά και για καλύτερη εμφάνιση.Αν τα δεί κάποιος, δεκτή κάθε γνώμη ή πρόταση.Το ένα έχει μικρό κτύπημα περίπου 1,5 Χ 1,5 cm στη μία γωνία (έχει φύγει μικρό κομμάτι ~0,5 cm από τον καπλαμά)
και το άλλο άνοιγμα (αποκόλληση) του καπλαμά κατά μήκος μιάς των ακμών.Φωτογραφίες διαθέσιμες με email.
Τα ηχεία ENERGY XL-150 είναι πρόσφατα αγορασμένα b-stock από ΝΑΚΑ .

Reaction score
0
Επιδίωξή μου είναι η τοπική επισκευή (για μικρότερο κόστος) και των δύο ηχείων για να μή φθαρεί περισσότερο το MDF,αλλά και για καλύτερη εμφάνιση.Αν τα δεί κάποιος, δεκτή κάθε γνώμη ή πρόταση.Το ένα έχει μικρό κτύπημα περίπου 1,5 Χ 1,5 cm στη μία γωνία (έχει φύγει μικρό κομμάτι ~0,5 cm από τον καπλαμά)
και το άλλο άνοιγμα (αποκόλληση) του καπλαμά κατά μήκος μιάς των ακμών.Φωτογραφίες διαθέσιμες με email.
Τα ηχεία ENERGY XL-150 είναι πρόσφατα αγορασμένα b-stock από ΝΑΚΑ .
ΗΧΕΙΟ1.JPG
ΗΧΕΙΟ2.JPG
ΗΧΕΙΟ2Α.JPG

Reaction score
0
εμενα μου φαινεται πως εχει ανοιξει η καμπινα του ηχειου ... :(
Στη φωτογραφία δείχνει πολύ πιθανό, ιδίως στη δεύτερη. Με γυμνό μάτι δεν φαίνεται τόσο έντονα! Θα το κοιτάξω αύριο για να είμαι σίγουρος. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επισκευάζεται από τεχνικό η μαραγκό; Θα κοιτάξω βέβαια να τα επιστρέψω στο Νάκα, αλλά υποθέτω ότι θα γίνει πόλεμος για να δεχτεί την επιστροφή παρά την εγγύηση !!
Ευχαριστώ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Φίλε μου δεν υπάρχει εγγύηση που να καλύπτει άνοιγμα στη καμπίνα.

Reaction score
0
Φίλε μου δεν υπάρχει εγγύηση που να καλύπτει άνοιγμα στη καμπίνα.
Το γράφω αυτό διότι τα ηχεία αγοράστηκαν σε αυτήν την κατάσταση (b stock) την 4/12/2014 και ακόμα είναι στα κουτιά τους.Είναι προφανές ότι έτσι τα αγόρασα, αλλα δυστυχώς δεν έκανα σωστό έλεγχο.

TGD

Reaction score
10.515
Ένας ξυλουργός μπορεί να κολλήσει την ανοιγμένη ακμή, και είναι απαραίτητο. Ο χτυπημένος καπλαμάς είναι μόνο αισθητικό θέμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το γράφω αυτό διότι τα ηχεία αγοράστηκαν σε αυτήν την κατάσταση (b stock) την 4/12/2014 και ακόμα είναι στα κουτιά τους.Είναι προφανές ότι έτσι τα αγόρασα, αλλα δυστυχώς δεν έκανα σωστό έλεγχο.
Δύσκολο πλέον να αποδείξεις ότι η ζημιά δεν έγινε μετά την αγορά.

Να ξέρεις γενικά, πως είναι ζόρικο για έναν μάστορα να ασχοληθεί με ένα μερεμέτι σαν το δικό σου.
Εσύ από τη μεριά σου, και καλά κάνεις, θέλεις να το φτιάξεις όσο το δυνατόν οικονομικότερα. Όμως αυτό για έναν μάστορα σημαίνει χρόνο και χρήμα. Και ναι μεν τα έξοδα του δεν είναι πολλά, αλλά ενδεχομένως ο χρόνος που θα του φάει να είναι περισσότερος από το να το ξήλωνε όλο και να το έφτιαχνε.

Θα σου πρότεινα να βρεις μια γωνιά 2Χ2 εκατοστά και με λίγη ατλακόλ και πίεση για 24 ώρες να κολλήσεις το άνοιγμα.

Reaction score
6.598
Κολλα ξυλου , που να γινεται διαφανη κατα το στεγνωμα, σφηκτηρες 2 ελαχιστα και γνωμη μου δυο λαμες αντι γωνιας η και καθολου (αλλα προσοχη απο τους σφηκτηρες να μη κανουν εξτρα σημαδια) για να εχεις οπτικη επαφη της ενωσης, θεωρω οτι ενας μαραγκος μπορει να στο κανει χωρις να σου παρει πολλα αν κανει αυτα ακριβως που θα κανεις εσυ που πιθανως δεν εχεις τη γνωση η τα εργαλεια... μια ερωτηση δε κοστιζει τιποτε αλωστε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Δεν εννοώ να γίνει εξωτερική επισκευή αλλά εσωτερική. Με αυτή τη λογική.

Reaction score
6.598
ε ναι ετσι ειναι αλλο το μαλλι, παντως οξυδωμενες τις βλεπω τις βιδες και στο σταυρο μεσα...

Reaction score
0
ε ναι ετσι ειναι αλλο το μαλλι, παντως οξυδωμενες τις βλεπω τις βιδες και στο σταυρο μεσα...
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου, όπως και για τις παρατηρήσεις σας.
Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:
Το άνοιγμα είναι στην άκρη της ενώσεως των δύο εδρών και δεν έχει μεγάλο βάθος.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις ενώσεις των άλλων εδρών, συνεπώς το πρόβλημα είναι τοπικό μόνο, αλλιώς θα υπήρχαν παραμορφώσεις και ανοίγματα και σε άλλα σημεία της καμπίνας.
Το πιθανότερο είναι να προκλήθηκε απο υγρασία ή βρέξιμο, αφού οι ακμές (μόνο) και των δύο εδρών παρουσιάζούν ελαστικότητα όταν πιέζονται καθώς και ελαφρύ φούσκωμα πρός τα έξω, όπως το μπουμπούκι που
ανοίγει.
Είχα ήδη προσέξει, πρίν διαβάσω την τελευταία παρατήρηση, ότι από τις τέσσερις βίδες κάποιες έχουν ένα "μπρονζέ" , λαμπερό όμως, χρώμα που δεν δείχνει γιά σκουριά, αλλά για διαφορετική απόχρωση.Σκέφθηκα να τις αφαιρέσω για να διαπιστώσω αν υπάρχουν ίχνη επισκευής, αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Ισως ζητήσω από τεχνικό να το κάνει, άλλωστε και οι τεχνικοί του Νάκα δεν αρνήθηκαν να κάνουν έλεγχο, και θα δούμε.
Τέλος αν δεν γίνει δεκτή η επιστροφή - θα καταφύγω και στον συνήγορο του καταναλωτή μάλλον, σκέπτομαι να τα δώσω σε μαραγκό,ο οποίος με χρήση ξυλόκολλας αλλά και της θερμοκολλητικής ταινίας που βάζουν οι μαραγκοί στα "σόκορα", να τα κάνει στέρεα και πιό εμφανίσημα. Αλλωστε το πρόβλημα είναι στο κάτω μέρος και δεν θα φαίνεται και εφ' όσον τα ηχεία είναι λειτουργικά, θα το παραβλέψω.

* Πάντως κανείς δεν μου σύστησε κάποιον τεχνίτη, κάπου είχα διαβάσει ένα όνομα Τάκης νομίζω, αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι.

Reaction score
1.788
@ κάπου είχα διαβάσει ένα όνομα Τάκης νομίζω,.......@

Αγαπητε φιλε μαλλον εννοεις εμενα! Βλεποντας με προσοχη τις φωτο υπαρχει τροπος να επισκευαστει . Βεβαια λογο του υλικου του στο θεμα φινιρισματος δεν θα φτασουμε στο εκατο τοις εκατο.
Πρεπει με την βοηθεια συριγγας να γεμισουμε με ριτινη δυο συστατικων αφου πρωτα την χρωματισουμε οσο αυτη ειναι ακομα ρευστη κοντα στην αποχρωση της καμπινας σου. Λογω οτι η ζημια ειναι ακριβως πανω στην γωνια δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα !
Κατα τη γνωμη μου ειναι το ποιο οικονομικο που μπορει να γινει αν κρινω και απο το ποσο κοστιζει το ηχειο σου. Για βαφη ολικη και των δυο ηχειων ουτε λογος!!!

Last edited by a moderator:

Reaction score
3
Θα ήθελα τη συμβουλής σας. Σκοπεύω να αλλάξω το χρώμα από τα ηχεία δαπέδου που έχω. Στην ουσία θα αλλάξω το ξύλο για αισθητικούς λόγους από μαύρο που είναι τώρα σε κόκκινο κερασιάς. Είναι τρίδρομα 130W45 λίτρα. Λέω να αντικαταστήσω την καμπίνα και θέλω να μου πείτε τι είδους ξύλο να χρησιμοποιήσω για την κατασκευή.

Τώρα είναι κατασκευασμένα από κλασικό νοβοπάν και εξωτερικό φινίρισμα βινυλίου. Οι διαστάσεις και ο σχεδιασμός θα αντιγραφούνε για να μείνουν ίδια τα λίτρα.

Με την ευκαιρία θα αλλάξω τα εσωτερικά καλώδια, ίσως τις μπόρνες ενώ θα τοποθετήσω καρφιά στις βάσεις.

Για τα καρφιά – κώνους έχετε να μου προτείνετε κάποια για να τα προμηθευτώ;

Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.512
Νεότερο μέλος
Squat