Ό,τι θέλει ο ΄΄λαός΄΄

Reaction score
1.125
Είναι συγκρίσιμα αυτά τα γραφήματα;
για ποιο λιανα ...γιατι δεν σκαμπαζω.... εννοεις οτι δεν μετρανε το ιδιο πραγμα? νομιζα οτι τα 3 γραφηματα απο 3 διαφορετικα ηχεια ειναι ολα για το frequency response
μπαρουφες λεω? μαλλον

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.984
Το δεύτερο γράφημα είναι το σπινοραμα, το οποίο εμπεριέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες από τα άλλα γραφήματα, και κατ'ουσιαν είναι το μόνο "πλήρες" για να καταλάβεις πως παίζει ένα ηχείο, αλλά θέλει αρκετό διάβασμα για να μάθεις να το αξιολογείς, δεν είναι κάτι απλό.

Reaction score
1.125
Το δεύτερο γράφημα είναι το σπινοραμα, το οποίο εμπεριέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες από τα άλλα γραφήματα, και κατ'ουσιαν είναι το μόνο "πλήρες" για να καταλάβεις πως παίζει ένα ηχείο, αλλά θέλει αρκετό διάβασμα για να μάθεις να το διαβάζεις, δεν είναι κάτι απλό.
θενκς

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.576
Και όπως έλεγε ένας καθηγητής παλιά: «πρέπει να μάθετε αυτά που πρέπει να ξέρετε, και να ξέρετε αυτά που πρέπει να μάθετε»

Reaction score
1.125
Και όπως έλεγε ένας καθηγητής παλιά: «πρέπει να μάθετε αυτά που πρέπει να ξέρετε, και να ξέρετε αυτά που πρέπει να μάθετε»
για αυτο και ξερω τα 3bet και τα check raise μου απεξω :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.002
@bujinkan

Αντ' αυτού του γραφήματος, ...

χρησιμοποίησε το παρακάτω, λαμβάνοντας υπ' όψιν την μαύρη καμπύλη, που σημαίνει την απόκριση επί του άξονα του ηχείου. Αυτήν την καμπύλη ανακοινώνουν και όσοι άλλοι μετρούν με όργανο διαφορετικό του Klippel.

Focal Aria 906 Bookshelf Stand mount speaker spinorama CEA2034 frequency response measurements.png

H μέτρηση με την μπλε και πράσινη καμπύλη είναι συναφής με την παρακάτω που αφορά το ίδιο ηχείο, το Aria 926. Εδώ, η καμπύλη επί του άξονα είναι η κόκκινη. Γιατί είναι τόσο ανώμαλη, δεν ξέρω. Ίσως είναι σχεδιαστική επιλογή, ώστε το ηχείο να φαντάζει ξεκούραστο, καθώς είναι υποτονισμένο στις μεσαίες, εκεί δηλαδή που το ακουστικό αισθητήριο χαρακτηρίζεται από μέγιστη ευαισθησία.

42419-focal_aria_926_laboratorium2_audiocompl.jpg

Η 3η καμπύλη που αφορά μέτρηση του Linton, είναι μακράν καλύτερη των υπολοίπων δύο ηχείων, είναι πραγματικά εξαιρετική. Θα μπορούσε να χαρακτηρίζει ενεργό ηχείο. Μπορείς να διασταυρώσεις τη μέτρηση με μια ματιά και στο ρηβιού του Έριν. Είναι εξαιρετικό προϊόν το Linton.

Reaction score
1.125
@bujinkan

Αντ' αυτού του γραφήματος, ...

χρησιμοποίησε το παρακάτω, λαμβάνοντας υπ' όψιν την μαύρη καμπύλη, που σημαίνει την απόκριση επί του άξονα του ηχείου. Αυτήν την καμπύλη ανακοινώνουν και όσοι άλλοι μετρούν με όργανο διαφορετικό του Klippel.

View attachment 374743

H μέτρηση με την μπλε και πράσινη καμπύλη είναι συναφής με την παρακάτω που αφορά το ίδιο ηχείο, το Aria 926. Εδώ, η καμπύλη επί του άξονα είναι η κόκκινη. Γιατί είναι τόσο ανώμαλη, δεν ξέρω. Ίσως είναι σχεδιαστική επιλογή, ώστε το ηχείο να φαντάζει ξεκούραστο, καθώς είναι υποτονισμένο στις μεσαίες, εκεί δηλαδή που το ακουστικό αισθητήριο χαρακτηρίζεται από μέγιστη ευαισθησία.

View attachment 374746

Η 3η καμπύλη που αφορά μέτρηση του Linton, είναι μακράν καλύτερη των υπολοίπων δύο ηχείων, είναι πραγματικά εξαιρετική. Θα μπορούσε να χαρακτηρίζει ενεργό ηχείο. Μπορείς να διασταυρώσεις τη μέτρηση με μια ματιά και στο ρηβιού του Έριν. Είναι εξαιρετικό προϊόν το Linton.
Σε ευχαριστω πολυ , εν τελει δλδ αξιζει να παω στα σουπερ και να αντικαταστησω τα 926 (απο τα οποια βεβαια δεν εχω κανενα παραπονο να το πω και αυτο) Απλα εδω και καιρο χαλβαδιαζω τα σουπερ λ

Ndis

Titika
Reaction score
4.823
Na αφήσεις τα 926 εκεί που είναι και να πας να αγοράσεις ένα ζευγάρι σαμπγουφερς και ένα φλεξ.

Reaction score
11.756
οι παράγραφοι δεν εχουν σημασία αλλά ούτε και εάν οι μισές λέξεις ήταν απο μια γλώσσα που δεν γνωρίζεις εσυ και χρησιμοποιούσα εγώ ή το αντίθετο.
Εννοείται αυτά που γράφεις δεν έχουν σημασία. Δε χρειάζεται να μας το επισημαίνεις.

Reaction score
23.163
Εννοείται αυτά που γράφεις δεν έχουν σημασία. Δε χρειάζεται να μας το επισημαίνεις.
Εδω γραφεις εσυ βρε που έχεις 250 ευρώ ενεργά ηχεία όλα μέσα (όσο κάνει το μισό τηλεκοντρόλ μου μιας μόνο συσκευής μου) .... εγω δεν θα γράφω ;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis