Επισκευή denon DL-160

Reaction score
1.657
Έχει ασχοληθεί κανείς με επισκευή της συγκεκριμένης κεφαλής ή γενικότερα με MC ?
Στραβό-σπασμένο cantilever η διάγνωση.
Ρωτάω γιατί μου έτυχε το εξής παράξενο με φίλο στη Γερμανία όχι και τόσο σχετικό με το σπορ.
Σε thorens 150mkii αγορασμένο πρόσφατα με την DENON 110 κατάφερε κι αυτός την ίδια ζημιά .
Αγορασμένο από μια αλυσίδα coffee&vinyl ? Σε ερώτηση στο κατάστημα να του φέρουν την ίδια κεφαλή, του είπαν να περιμένει να δουν τι λύση υπάρχει με ίδια ή με κάποια εξίσου καλή . Τελικά απαντήσαν ότι θα στείλουν την ίδια για της περάσουν καινούριο cantilever με κόστος κοντά στα 100€.
Λέτε να κάνουν δουλειά ή μούφα επισκευή?

Reaction score
578
ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ
Αν ψάξετε στο forum στο λήμα ΑΝΑΒΕΛΟΝΩΣΗ θα βρείτε πολλά και σημαντικα

Reaction score
1.657
jimfromandros, παρακολουθούσα το συγκεκριμένο λήμα και άλλα σχετικά. Εχω διαβάσει για τους σχετικούς "μάστορες" που αναλαμβάνουν, soundsmith κτλ και είχα κατασταλάξει ότι αξίζει να προχωρήσεις σε επισκευή όταν έχεις μια κεφαλή που αξίζει κάποιες εκατοντάδες ευρώ και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα.
Όταν άκουσα όμως για τιμή χαμηλότερη απ΄ όσο κοστίζει να αλλάξεις τη βελόνα μιας ΜΜ παραξενέυτηκα.

Reaction score
5.933
Έχει ασχοληθεί κανείς με επισκευή της συγκεκριμένης κεφαλής ή γενικότερα με MC ?
Στραβό-σπασμένο cantilever η διάγνωση.
Ρωτάω γιατί μου έτυχε το εξής παράξενο με φίλο στη Γερμανία όχι και τόσο σχετικό με το σπορ.
Σε thorens 150mkii αγορασμένο πρόσφατα με την DENON 110 κατάφερε κι αυτός την ίδια ζημιά .
Αγορασμένο από μια αλυσίδα coffee&vinyl ? Σε ερώτηση στο κατάστημα να του φέρουν την ίδια κεφαλή, του είπαν να περιμένει να δουν τι λύση υπάρχει με ίδια ή με κάποια εξίσου καλή . Τελικά απαντήσαν ότι θα στείλουν την ίδια για της περάσουν καινούριο cantilever με κόστος κοντά στα 100€.
Λέτε να κάνουν δουλειά ή μούφα επισκευή?
Κινητού πηνίου επισκευάζεται; Πάρε καλύτερα μια καινούργια DL-103 να ησυχάσεις..

Reaction score
1.657
https://www.skroutz.gr/c/2252/Kefales-Pikap.html?keyphrase=denon+dl-110

Κι εγώ αυτό του είπα αρχικά, με λιγότερο από 200€ καινουρια. Στη Γερμανία λέει κοστίζει κοντά στα 300 ???

Πόσο καιρό θα μείνει χωρίς κεφαλή αν την στείλει να αλλάξουν βελόνα?
Για μια βδομάδα του είπαν, οπότε κοντός ψαλμός αλληλουια. Θα μάθω αποτελέσματα και θα σας πω.
Μπορεί και να είναι αυτός ο μάστορας https://www.tonabnehmerservice.de/

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Για μια βδομάδα του είπαν, οπότε κοντός ψαλμός αλληλουια. Θα μάθω αποτελέσματα και θα σας πω.
Μπορεί και να είναι αυτός ο μάστορας https://www.tonabnehmerservice.de/
στο συγκεκριμένο γερμανό επισκευαστή, είχα στείλει προ 2ετίας μια dl-103 και έβαλα το συνδιασμό αλουμινένιου cantilever με ελλιπτική βελόνα, μετά από περίπου 80 ώρες παίξιμο η κεφαλή ήταν κλάσεις ανώτερη από την αρχική της. Εξαιρετική δουλειά για κόστος με τα ταχυδρομικά περίπου 105€

ika

News
Reaction score
16.780
Νομίζω ότι έχει αναφέρει ότι η ζημιά είναι στο cantilever, όχι στην ακίδα...τι να επισκευάσει τώρα στο cantilever;
Νομίζω ότι αλλάζει όλο το σετ, όχι μόνο η βελόνα-βελόνα

Reaction score
1.657
στο συγκεκριμένο γερμανό επισκευαστή, είχα στείλει προ 2ετίας μια dl-103 και έβαλα το συνδιασμό αλουμινένιου cantilever με ελλιπτική βελόνα, μετά από περίπου 80 ώρες παίξιμο η κεφαλή ήταν κλάσεις ανώτερη από την αρχική της. Εξαιρετική δουλειά για κόστος με τα ταχυδρομικά περίπου 105€
leandros είχα προλάβει να στείλω ένα mail πριν το μήνυμα σου οπότε περίμενα να απαντήσουν.
Ναι ισχύει όπως τα λες, αν και αυτή είναι η φθηνότερη τιμή/υπηρεσία που προσφέρει.
Από κει και πέρα ανάλογα με το τι διαλέγεις το κόστος διπλασιάζεται ,τριπλασιάζεται κτλ ανάλογα τι θες να κάνεις, shibata, boron cantilever κτλ.
Το καλό είναι οτι η διάγνωση δεν κοστίζει, απλά θέλει λίγο χρόνο για να βγει το πόρισμα αν θα επισκευαστεί ή όχι.
Ευγενικότατοι και ξεκάθαροι. Αφού λες ότι έμεινες ευχαριστημένος και με την δουλειά που κάνουν νομίζω αξίζει να τους έχουμε στα υπ΄ όψην.
Λέω να τους δοκιμάσω όταν μπορέσω.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
:)
leandros είχα προλάβει να στείλω ένα mail πριν το μήνυμα σου οπότε περίμενα να απαντήσουν.
Ναι ισχύει όπως τα λες, αν και αυτή είναι η φθηνότερη τιμή/υπηρεσία που προσφέρει.
Από κει και πέρα ανάλογα με το τι διαλέγεις το κόστος διπλασιάζεται ,τριπλασιάζεται κτλ ανάλογα τι θες να κάνεις, shibata, boron cantilever κτλ.
Το καλό είναι οτι η διάγνωση δεν κοστίζει, απλά θέλει λίγο χρόνο για να βγει το πόρισμα αν θα επισκευαστεί ή όχι.
Ευγενικότατοι και ξεκάθαροι. Αφού λες ότι έμεινες ευχαριστημένος και με την δουλειά που κάνουν νομίζω αξίζει να τους έχουμε στα υπ΄ όψην.
Λέω να τους δοκιμάσω όταν μπορέσω.[/QU

Reaction score
1.380
Δύο ερωτήσεις:

Oι συγκεκριμένοι επισκευάζουν μόνο Denon ή και άλλες κεφαλές;
Αλλαγή stylus γίνεται ή πρέπει να αλλαχθεί το cantilever; Mε την λογική ότι μάλλον θα κοστίζει λιγότερο.

Reaction score
1.657
kostas από την απάντηση τους καταλαβαίνω ότι μπορουν να επισκευάσουν και άλλες.
Σου έστειλα σχετικό pm

Reaction score
1.657
Τελικά σύμφωνα με τα λεγόμενα και τα αυτιά του φίλου στη Γερμανία ο τύπος κάνει καλή δουλειά.
Χρειάστηκε περίπου ένα μήνα για να παραλάβει την dl110 επισκευασμένη με κόστος περίπου 100€ και ήδη από από το πρώτο Σ/Κ ακροάσεων είναι υπέρευχαριστημένος.
Με ένα πολύ βασικό σύστημα ενισχυτή ηχείων και ένα παλίο thorens td150 ακούει διαφορές σε σχέση με την παλιά που σίγουρα θα ήταν και φθαρμένη.
Αφου και το μέλος leandros είχε αντίστοιχη καλή εμπειρία νομίζω ότι αξίζει δοκιμή για όσους θέλουν τέτοια μερεμέτια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas