Επιστροφή στον πυρετό της ντίσκο !

Reaction score
59

Γεμάτες οι αθηναϊκές πίστες που αναβιώνουν τη μουσική του ΄80

Για τις ηλικίες 25- 35 η ντίσκο είναι η πρώτη επιλογή για ολονύκτιο χορό. Για τον Θεμιστοκλή (δεξιά) «η μουσική των δεκαετιών ΄60, ΄70 και ΄80 είναι αυθεντική. Μετά ανέλαβαν οι υπολογιστές και χάθηκε το συναίσθημα από τα μουσικά ακούσματα»

«Μας αρέσει η διασκέδαση σε ντίσκο. Μας ταξιδεύει σε νεανικές, όμορφες αναμνήσεις και παράλληλα μας εκτονώνει», λένε στα «ΝΕΑ» η Βάσω και η Δώρα. Η ώρα είναι δύο το πρωί, Παρασκευή προς Σάββατο, οι δυο τους μόλις έχουν κατέβει από την πίστα της «Μπουμ- Μπουμ», μιας από τις πιο παλιές ντίσκο, στις Τζιτζιφιές.

«Η ντίσκο που βλέπεις τώρα ήταν ελληνάδικο ώς το 2001», λέει ο κ. Θανάσης Καραγιαννίδης, γνωστότερος ως ντι-τζέι Σούλης, που είναι ιδιοκτήτης του μαγαζιού. «Όταν πέρασε η μόδα των ελληνάδικων, ευτυχώς επέστρεψε η ντίσκο και ο κόσμος έρχεται και διασκεδάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι πρωίας».

«Τα εφτά πρώτα χρόνια, έπαιζα μουσική σε ελληνάδικα και τα τρία τελευταία σε ντίσκο. Η επιστροφή των ντίσκο είναι εντυπωσιακή. Συγκεντρώνουν κόσμο όλων των ηλικιών και έχουν γίνει ξανά μόδα», λέει ο κ. Αντώνης Μαγκανιώτης, ντι-τζέι σε πολυχώρο διασκέδασης στην Καλλιθέα.

Ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, ιδιοκτήτης της ντίσκο «Ντίζι», στην Καλλιθέα, αποκαλύπτει το μυστικό της επανεμφάνισή τους: «Έρχονται κυρίως νέοι από 25 μέχρι 35 ετών και η πλειονότητα μένει όλο το βράδυ με ένα ποτό, αυτό που καλύπτει η είσοδος των 10 ευρώ. Δεν είναι μυστικό, ο κόσμος δεν έχει λεφτά και φροντίζει να διασκεδάσει όσο πιο οικονομικά μπορεί».

Σημειώνεται ότι η έξοδος σε ένα από τα ρεστοράν της μόδας μπορεί να κοστίσει και πάνω από 150 ευρώ το ζευγάρι, ενώ σε πολλά μπαρ η τιμή του ποτού αρχίζει από τα 10 ευρώ, πράγμα που σημαίνει για τους περισσότερους μία δαπάνη που μπορεί να ξεπεράσει τα 40- 50 ευρώ.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι ντίσκο δεν κοστίζουν ακριβά: «Πολλοί δεν παίρνουν καν το ποτό που δικαιούνται με την είσοδο και ζητούν εμφιαλωμένο νερό ή κάποιο αναψυκτικό για να χορέψουν περισσότερο», λέει ο κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, ιδιοκτήτης της ντίσκο «Βινύλιο».

Γυναικοκρατία

«Είναι φανερό πλέον ότι ο χορός και η μουσική και λιγότερο το ποτό έχουν φέρει ξανά τον κόσμο στις ντίσκο. Πιο πολλές είναι σ΄ εμάς οι γυναίκες, τόσο στην πίστα όσο και στα τραπέζια. Παλιότερα λέγαμε ότι πλάκωσε γυναικοπαρέα και γκρινιάζαμε επειδή δεν αφήνανε χρήματα.

Τώρα οι γυναίκες πληρώνουν περισσότερα από τους άνδρες. Στα τραπέζια των γυναικών ανοίγονται περισσότερα μπουκάλια ενώ στην είσοδο πολλές φορές η ντάμα πληρώνει και για τους δύο!».
«Εμείς δεν αφήνουμε να περάσουν στην ντίσκο άνδρες μόνοι.

Γυναίκες μπορούν να έρθουν χωρίς καβαλιέρο, αλλά άνδρες χωρίς ντάμα απαγορεύονται», επισημαίνει ο κ. Καραγιαννίδης που έχει θεσπίσει επίσης κανόνες χορού στην πίστα της «Μπουμ- Μπουμ».

«Απαγορεύονται σε αυτήν ποτά και τσιγάρα αλλά και το τρενάκι, δηλαδή ο ομαδικός χορός, για να μην υπάρχουν πεσίματα, σπασίματα και κάθε είδους ατυχήματα».

«Μου αρέσει η μουσική των δεκαετιών ΄60, ΄70 και ΄80 επειδή είναι αυθεντική, με μελωδία, ρυθμό και στίχους. Μετά ανέλαβαν οι υπολογιστές και χάθηκε το συναίσθημα από τα μουσικά ακούσματα», λέει ο Θεμιστοκλής, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ και τακτικός θαμώνας των ντίσκο της Αθήνας με ανάλογη για την περίσταση περιβολή, από την οποία δεν λείπουν ποτέ το καπέλο, τα μαύρα γυαλιά και η στενή γραβάτα.

Βack to 80's !!!!:126::126::126:

tanea.gr

Reaction score
1
Απάντηση: Επιστροφή στον πυρετό της ντίσκο !

Πεθαίνει η ντίσκο; δεν πεθαίνει , let's dance !

Grease !

Reaction score
4

....
«Απαγορεύονται σε αυτήν ποτά και τσιγάρα αλλά και το τρενάκι, δηλαδή ο ομαδικός χορός, για να μην υπάρχουν πεσίματα, σπασίματα και κάθε είδους ατυχήματα».
..
Αυτό είναι ανακοίνωση και τοιχοκολλημένο στο μαγαζί (Α4) με σχέδια και ανάλογα icons !! (boom-boom)
Είναι το πιο αστείο πράγμα που έχω δει ποτέ σε μαγαζί !!!!
Γενικά, είναι σαν να μπαίνεις σε άλλη εποχή....και ο κόσμος ανάλογος !
Υπάρχουν τέτοια άτομα ακόμα ?

Το 'Βινύλιο" πάντως είναι κλάσεις ανώτερο...διασκεδάζω κάθε φορά που πάω αλλά δεν είναι και για πολύ...
Μια-δύο φορές τον χρόνο είναι καλά, να έχεις μάθει και τις καινούργιες φιγούρες ωστόσο :138:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Επιστροφη στην Ντισκο?
Αλλο κακο να μη μας βρει παιδια!!

Αφου αναβιωνουν τα 80s ,μηπως να ξαναφτιαχναν το ROCK CLUB στο Κεφαλαρι?
Αντε και το DON JUAN στην Κηφισια το πολυ πολυ!!

Reaction score
4.485
Re: Απάντηση: Re: Επιστροφή στον πυρετό της ντίσκο !

Βρε γειτονα ,δεν παιζει μονο ντισκο ο Παπασπυρο!
ναι αλλά αυτός αναβίωσε τα 80's, από το 90κάτι , παίζοντας σε μαγαζιά όπως plan b, net , camel, berlin και mad.

Reaction score
0

Αυτό είναι ανακοίνωση και τοιχοκολλημένο στο μαγαζί (Α4) με σχέδια και ανάλογα icons !! (boom-boom)
Είναι το πιο αστείο πράγμα που έχω δει ποτέ σε μαγαζί !!!!
Γενικά, είναι σαν να μπαίνεις σε άλλη εποχή....και ο κόσμος ανάλογος !
Υπάρχουν τέτοια άτομα ακόμα ?

Το 'Βινύλιο" πάντως είναι κλάσεις ανώτερο...διασκεδάζω κάθε φορά που πάω αλλά δεν είναι και για πολύ...
Μια-δύο φορές τον χρόνο είναι καλά, να έχεις μάθει και τις καινούργιες φιγούρες ωστόσο :138:
Και όμως υπάρχουν τέτοια άτομα ακόμη.
Στο σπίτι μου το σαλόνι έχει μόνιμα DISCO μπάλα ανάμεσα στα πολύφωτα (κάνει χρέη μεσαίου φωτιστικού) και βέβαια τα ανάλογα προβολάκια αλλά και μηχάνημα ήχου που φωτίζει ανάλογα με την μουσική σε μέγεθος μεγαλύτερο από μιά μπάλλα Basket και έχουν γίνει τουλάχιστον 20 πάρτυ με απίστευτη επιτυχία.
Στο Βινύλιο δεν έχω πάει ακόμη αλλά που θα πάει ....θα πάω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.926

Επιστροφη στην Ντισκο?
Αλλο κακο να μη μας βρει παιδια!!

Αφου αναβιωνουν τα 80s ,μηπως να ξαναφτιαχναν το ROCK CLUB στο Κεφαλαρι?
Πρέπει να φύγει η Pizza Hut!!! :119:

Έχουμε εναλλακτικές όμως: Divina, Rich, Flame, Mustang, Cramer Κλπ :137:

Reaction score
4

Και όμως υπάρχουν τέτοια άτομα ακόμη.
Στο σπίτι μου το σαλόνι έχει μόνιμα DISCO μπάλα ανάμεσα στα πολύφωτα (κάνει χρέη μεσαίου φωτιστικού) και βέβαια τα ανάλογα προβολάκια αλλά και μηχάνημα ήχου που φωτίζει ανάλογα με την μουσική σε μέγεθος μεγαλύτερο από μιά μπάλλα Basket και έχουν γίνει τουλάχιστον 20 πάρτυ με απίστευτη επιτυχία.
Στο Βινύλιο δεν έχω πάει ακόμη αλλά που θα πάει ....θα πάω.
Μπορείς να κάνεις πολλά σε ένα χώρο από εκείνη την εποχή..

Στο βινύλιο πρέπει να πας ! :429:
Είναι όλα μελετημένα όπως τότε . . . θα περάσεις καλά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Επιστροφή στον πυρετό της ντίσκο !

Πω,πω, τι αναμνήσεις ξεπήδησαν μέσα μου, βρε παιδιά....
Και να σκεφτεί κανείς ότι τους κοροϊδεύαμε τους "καρεκλάδες", εμείς του "σοβαρώτερου" ροκ. Όμως ΟΛΟΙ μας, καμμιά φορά κρυφά απ' τις παρέες μας, πηγαίναμε σε ντίσκο και.... ξεβιδωνόμαστε.
Καταπληκτική διασκέδαση, μοναδικά πάρτυ. :142:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πρέπει να φύγει η Pizza Hut!!! :119:

Πηγαινες Flame?
Eχω παιξει αρκετες φορες εκει!

Cramer επαιζε ο ξαδερφος μου ο Τιμος!

Μηπως ,λεω μηπως, εχουμε ξαναγνωριστει?:131:

Reaction score
14
[psili foni ON]gnorizomaste apo kapou?[/psili foni OFF]

και εμένα εκεί μέσα θα επρεπε να με θυμάστε....

ITALO rulez!!!

Reaction score
0

Μπορείς να κάνεις πολλά σε ένα χώρο από εκείνη την εποχή..

Στο βινύλιο πρέπει να πας ! :429:
Είναι όλα μελετημένα όπως τότε . . . θα περάσεις καλά.
Οτι θα πάω είναι σίγουρο.Το πότε δεν ξέρω...:608::608::608:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members