Επιστροφή στο βινύλιο!!!

Reaction score
777
Είναι νομίζω καραμέλα να λέμε οτι η αντιγραφή είναι κλοπή.Έτσι κ αλλιώς οι καλλιτέχνες έβγαζαν τα ως προς το ζήν απο τις συναυλίες και τα κεντράκια...ανάλογα τον καλλιτέχνη.

Γιατί...μή μου πείτε οτι η Μπετζεντάκου τσίμπησε τα σπιτάκια στην Κηφισιά απο τις δισκογραφικές?
Το όλο ψωμί είναι σε άλλα πράματα.
Πιστεύω οτι το μουσικό υλικό σήμερα θα έπρεπε να είναι δωρεάν σε ψηφιακή μορφή απο τις εταιρείες.αυτό γιατί
_ο καλλιτεχνης όπως προείπα δέν ζεί απο τα cd.τέλος.
_ο καλλιτέχνης με το cd του κάνει διαφήμιση της δουλειάς του.
_ότι βγήκε απο το 2000 και πίσω έχουν υπερεξαντλήσει τα κόστη τους(και κόστη υλικά αλλα και τον αέρα κέρδους που δίνει η άυλη υπηρεσία).πώς να το κάνουμε.είναι τόοοσο απλό.αν όχι όλα τότε ένα μεγάλο ποσοστό.
_ο καλλιτέχνης θα συνεχίσει να πληρώνει το κύκλωμα παραγωγής ετσι ώστε να έχει στα ράφια του itunes μία σοβαρή ηχογράφηση.

Πλέον το θέμα μου θυμίζει την γνωστή ιστορία με τα βίντεο κλάμπ.όλοι παραπονιούνται οτι ο κόσμος δέν νοικιάζει.
Ναι μεγάλε.δέν νοικιάζει διότι το χτύπαγες 2 ευρώ το κομμάτι.
βέβαια και εκεί δέν φταίνε οι βιντεοκλαμπάδες αλλα οι αιώνια αδηφάγες εταιρίες που τους πουλούσαν το dvd 80 ευρώ...αλλα οκ...είμαι offtopic.

Reaction score
2
Απάντηση: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

έχεις δίκιο φίλε μου.
Για όλα φταίνε οι δισκογραφικές εταιρίες.
Που να βρει κανείς cd με 5 και 6 ευρώ, από 15 ξεκινάνε όλα.
Και ειδικά ο Έλληνας καταναλωτής που είναι μαθημένος να μην υποκύπτει σε αισχροκέρδειες κατέφυγε με βαριά καρδιά στο πειρατικό. Ενώ στο γάλα πχ που το πληρώνει 1,50 ευρώ το κιλό, ο κτηνοτρόφος τσιμπάει το 80% της λιανικής, έτσι? Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει αισχροκέρδεια.
Εγώ πάλι που είμαι από τα κορόιδα που συνεχίζω να την πληρώνω την μουσική που ακούω, όπως πληρώνω και το γάλα και τον γιατρό και τον μπακάλη, σκέπτομαι το εξής. Τη μουσική μας παίρνει να την κλέβουμε, ενώ τον γιατρό όχι. Όλα τα άλλα...
1) Τα cd's των 5-6 ευρώ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους μετά το ξέσπασμα της πειρατείας. Λες να μην έχουν κέρδος από αυτά; Κι αν έχουν (που έχουν), σκέψου τι έβγαζαν πριν.

2) Τα περισσότερα cd's των 5-6 ευρώ μόνο αξιόλογα δεν τα λες.

3) Έχεις δίκιο ότι οι υπερβολικές τιμές ήταν μία από τις αιτίες (ή έστω και η αφορμή) για την στροφή στο τσάμπα. Σίγουρα όμως ανάγκασαν και μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να σταματήσει ή να μετριάσει τις αγορές του ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα συνέχιζε να αγοράζει (φυσικά δεν αναφέρομαι στους λάτρεις της Βανδή!).

4) Συμφωνώ μαζί σου σε όλα τα υπόλοιπα που λες, αλλά θέτεις μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που βγαίνουν έξω από το θέμα του παρόντος νήματος.

5) Δεν γίνομαι υπερασπιστής ούτε της μίας ούτε της άλλης πλευράς. Απλά δεν μπορώ να παραβλέπω και να εθελοτυφλώ σε κάποια πράγματα που με ενοχλούν.

Αυτά! :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488

Δυστυχώς, η τάση των δισκογραφικών για ΥΠΕΡ-ΑΙΣΧΡΟ-ΚΕΡΔΙΑ οδήγησε τον κόσμο στην πειρατία.
τον μαύρο κόσμο εννοείς. όπου και να πάω έρχονται 2-3 μαύροι που πουλάν cd. πειρατικά. και dvd. και μπλουρέι. σε λίγο θα βρουν τρόπο να πουλάν και πειρατικά βινύλια. λες να είναι ντιρέκτ κατ?

αλλά τι να το κάνεις, τα πειρατικά cd είναι μάπα, τα μισά και περισσότερα δε παίζουν καν. το ίδιο θα είναι και τα βινύλια.

οπότε: όχι στην πειρατεία. :137:

Reaction score
777
Επίσης είναι λάθος να δούμε το θέμα απο άποψη κόστους.το cd είναι προιόν υπηρεσίας και όχι καθαρά υλικό αγαθό.με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε οτι το autocad έχει χίλια ευρώ.Όμως η διαφορά είναι οτι το cd αποτελεί την πηγή εσόδων της autodesk ενώ αντιθέτως τα χρήματα των audio cd πάνε σε κοιλιές μανατζαρέων.Όλα.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

οι καλλιτέχνες έβγαζαν τα ως προς το ζήν απο τις συναυλίες και τα κεντράκια...ανάλογα τον καλλιτέχνη.

_ο καλλιτεχνης όπως προείπα δέν ζεί απο τα cd.τέλος.
_ο καλλιτέχνης με το cd του κάνει διαφήμιση της δουλειάς του.
_ότι βγήκε απο το 2000 και πίσω έχουν υπερεξαντλήσει τα κόστη τους(και κόστη υλικά αλλα και τον αέρα κέρδους που δίνει η άυλη υπηρεσία).πώς να το κάνουμε.είναι τόοοσο απλό.αν όχι όλα τότε ένα μεγάλο ποσοστό.
_ο καλλιτέχνης θα συνεχίσει να πληρώνει το κύκλωμα παραγωγής ετσι ώστε να έχει στα ράφια του itunes μία σοβαρή ηχογράφηση.
Καλά που τα ειπες εσύ τα περί καλλιτεχνών γιατί βαρέθηκα να γράφω!:138:

Reaction score
2

(...) σε λίγο θα βρουν τρόπο να πουλάν και πειρατικά βινύλια.
Και μόνο που φέρνω την εικόνα στο μυαλό μου... :142::143:

Reaction score
1

ωραίο το παραμύθι, αλλά στο τέλος του χωλαίνει.
Δουλεύω στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας από τα 19 μου, ως σήμερα. Σε διάφορα πόστα.
Ας μιλήσουμε για τιμές χωρίς παραμυθάκια. Το 1988 δούλευα σε κεντρικό δισκάδικο της Αθήνας. Τον καιρό που έσκαγε το cd. To nice price κόστιζε τότε 1800-2300 δραχμές. Το full από 3900 ως 4700. Μετά απο 22 χρόνια σε κεντρικό δισκάδικο το nice price κοστίζει 5-9 ευρώ( 1700-3000 δραχμές) και το full το βρίσκεις 14-20(4750-6800). Αφήνω στην άκρη το ότι βρίσκεις νέες κυκλοφορίες (λίγων μηνών) στα 10-12 ευρώ και επίσης πως η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες μακράν τιμές λιανικής στην Ευρώπη. Τουλάχιστον στις 10-12 χώρες που εγώ έχω επισκεφτεί.
Το ερώτημα μου είναι απλό και ξεκάθαρο και όποιος θέλει με στοιχεία απαντά, αλλιώς καλό ανεβοκατέβασμα, αλλά η κλάψα μακριά από μας...
Ποιο καταναλωτικό προιον έχει αύξηση της λιανικής του τιμής από 0 ως μάξιμουμ 30% όπως τα δισκάκια τα τελευταία 22 χρόνια στη χώρα μας?
Και με αυτό δεν υποστηρίζω τις εταιρείες ούτε τις αγιοποιώ. Πρώτα από όλα, τις γνωρίζω καλύτερα από τους περισσότερους από σας, οπότε δεν θα μπορούσα να τις αγιοποιήσω.
Από κει μέχρι τη δαιμονοποίηση όμως έχει μεγάλη διαδρομή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488

ευτυχώς έχουν ξεκινήσει κάποιοι να μοιράζουν οι ίδιοι τη μουσική τους δωρεάν μέσω ίντερνετ.

να δω μετά τι θα κάνουν οι μανατζαρέοι... μάλλον θα φτιάξουν βινύλια (πειρατικά). οι μαύροι...

Reaction score
2

Παλιό, αλλά δίνει κάποιο στίγμα: Τιμή του cd

Την προσοχή μου τράβηξε ειδικά η αναφορά στην τελευταία παράγραφο για το καρτέλ που είχαν στήσει στην Αμερική οι 5 μεγάλες δισκογραφικές, έτσι ώστε να πουλάνε όλες πανάκριβα.
Και κρίθηκαν ένοχες γι αυτό και δικαστικά!

Reaction score
1

μονάχα να ξέρατε, πόσο λάθος κάνετε με αυτήν την υπεραπλούστευση!
Αν νομίζετε πως μουσική βιομηχανία είναι ο καλλιτέχνης που τα παίρνει από τις συναυλίες είστε πολύ έξω από τη πραγματικότητα φίλοι.
Σκεφτείτε μόνο τι πάτε να ακούσετε στις συναυλίες, τα τραγούδια και τον καλλιτέχνη που σας αρέσει, έτσι? Αλήθεια, ξέρετε πόσος κόσμος έχει δουλέψει για να φτάσει στα αυτιά σας και να σας αρέσει ένα τραγούδι ή ένας ερμηνευτής?
Έχετε σκεφτεί πόσος κόσμος δουλεύει πίσω από αυτούς που φαίνονται? Έχετε σκεφτεί πόσος κόσμος μένει άνεργος όταν εσείς κλέβετε μια εργασία?
Και τελος, έχετε μιλήσει ποτέ με μουσικούς για το πως αισθάνονται για αυτή τη κατάσταση?
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...

Reaction score
11

Παλιό, αλλά δίνει κάποιο στίγμα: Τιμή του cd

Την προσοχή μου τράβηξε ειδικά η αναφορά στην τελευταία παράγραφο για το καρτέλ που είχαν στήσει στην Αμερική οι 5 μεγάλες δισκογραφικές, έτσι ώστε να πουλάνε όλες πανάκριβα.
Και κρίθηκαν ένοχες γι αυτό και δικαστικά!
Καλά όλα αυτά! Επιστροφή στο βινύλιο έχουμε;

Και αν ναι, θα είναι ποιοτικό η ίδιο και χειρότερο από τα cd;

Η μήπως δεν το θέλουν οι μαναντζαρέοι;

:111:

Reaction score
777
Αν νομίζετε πως μουσική βιομηχανία είναι ο καλλιτέχνης που τα παίρνει από τις συναυλίες είστε πολύ έξω από τη πραγματικότητα φίλοι.
Σκεφτείτε μόνο τι πάτε να ακούσετε στις συναυλίες, τα τραγούδια και τον καλλιτέχνη που σας αρέσει, έτσι? Αλήθεια, ξέρετε πόσος κόσμος έχει δουλέψει για να φτάσει στα αυτιά σας και να σας αρέσει ένα τραγούδι ή ένας ερμηνευτής?
Έχετε σκεφτεί πόσος κόσμος δουλεύει πίσω από αυτούς που φαίνονται? Έχετε σκεφτεί πόσος κόσμος μένει άνεργος όταν εσείς κλέβετε μια εργασία?
Και τελος, έχετε μιλήσει ποτέ με μουσικούς για το πως αισθάνονται για αυτή τη κατάσταση?
σε κάλυψα?το μόνο "πρόβλημα" θα έχει το δίκτυο λιανικής...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488

Καλύτερα στη μπλακ-λιστ παρά στη βλακ-λιστ

από εδώ.

Reaction score
2

Φίλε μου αναφέρθηκα ήδη στο σύνολο των συντελεστών που συμβάλλουν στην δημιουργία ενός album στο ποστ μου περί κόστος cd όπως επίσης αναφέρεται και στο άρθρο που παρέθεσα.
Έχεις δίκιο αλλά αυτά δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή πώλησης που βλέπουμε στα ράφια!

Γι αυτό άλλωστε είπα ότι διάθεση για αγορά ενός cd υπάρχει από μεγάλη μερίδα του κόσμου (όχι όλου φυσικά) αλλά κάποια πράγματα είναι μη ανεκτά.

Κατανοώ ότι ως μέλος μιας δισκογραφικής, είσαι περισσότερο ευαίσθητος σε αυτό το ζήτημα αλλά κάπου να βλέπουμε τα πράγματα και λίγο πιο αντικειμενικά.

Μπορώ να σου κάνω και μια προσωπική ερώτηση;
σε όλη σου την ζωή, δεν αντέγραψες ποτέ σου μία κασσέτα (παλαιότερα) ή ένα cd από κάποιο φίλο σου (λίγο πιο πρόσφατα);
Γιατί και αυτό πειρατεία θεωρείται.
Είναι ρητορική η ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση διότι σκοπός μου δεν είναι να σε φέρω σε δύσκολη θέση, απλά να σε προβληματίσω.

Φιλικά :126:

Reaction score
1

σε κάλυψα?το μόνο "πρόβλημα" θα έχει το δίκτυο λιανικής...
αν συμπεριλαμβάνεις στο δίκτυο λιανικής τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους τυπογράφους, τους γραφίστες, τους υπάλληλους των εταιρειών που υποστηρίζουν το μουσικό προιον, τους στιχουργούς και μερικούς κλάδους ακόμα, νομίζω πως ναι, με καλύπτεις.

Reaction score
11

Καλύτερα στη μπλακ-λιστ παρά στη βλακ-λιστ
Ναι αλλά στην βλακ-λιστ κοίτα τι λέει:

"Aν δεν υπήρχαν οι βλάκες,οι έξυπνοι δε θα'χαν καμιά τύχη!"

Μαρκ Τουέην

Άρα καλά είμαι στην ... λιστ!

(Ρε παιδιά υπάρχει επιστροφή στο βινύλιο;).

:107:

Reaction score
1

Φίλε μου αναφέρθηκα ήδη στο σύνολο των συντελεστών που συμβάλλουν στην δημιουργία ενός album στο ποστ μου περί κόστος cd όπως επίσης αναφέρεται και στο άρθρο που παρέθεσα.
Έχεις δίκιο αλλά αυτά δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή πώλησης που βλέπουμε στα ράφια!

Γι αυτό άλλωστε είπα ότι διάθεση για αγορά ενός cd υπάρχει από μεγάλη μερίδα του κόσμου (όχι όλου φυσικά) αλλά κάποια πράγματα είναι μη ανεκτά!

Κατανοώ ότι ως μέλος μιας δισκογραφικής, είσαι περισσότερο ευαίσθητος σε αυτό το ζήτημα αλλά κάπου να βλέπουμε τα πράγματα και λίγο πιο αντικειμενικά.

Μπορώ να σου κάνω και μια προσωπική ερώτηση;
σε όλη σου την ζωή, δεν αντέγραψες ποτέ σου μία κασσέτα (παλαιότερα) ή ένα cd από κάποιο φίλο σου (λίγο πιο πρόσφατα);
Γιατί και αυτό πειρατεία θεωρείται.
Είναι ρητορική η ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση διότι σκοπός μου δεν είναι να σε φέρω σε δύσκολη θέση απλά να σε προβληματίσω.
Φιλικά :126:
κανένα πρόβλημα, άλλωστε είσαι απόλυτα ευγενικός...
Πρώτον δεν δουλεύω σε δισκογραφική εταιρεία, είπα πως δουλεύω στον χώρο της μουσικής επαγγελματικής αλυσίδας.
Θεωρώ τον εαυτό μου απολύτως αντικειμενικό, καθότι μιλάω με συγκεκριμένα στοιχεία όπως βλέπεις και όχι με αόριστα λογάκια.
Προφανώς και στην εφηβεία μου έμαθα τη μουσική μέσα από κασσέτες που μου έγραφαν κάποιοι φίλοι ή συγγενείς. Από τότε όμως αγοράζω τη μουσική που απολαμβάνω στο σπίτι μου.
Και ποτέ δεν έχω δεχθεί πειρατικό cd, και πίστεψε με λόγω δουλειάς αρκετοί μου έφερναν κατά καιρούς τέτοια δισκάκια.
Φίλε, πες με κορόιδο, κανένα πρόβλημα. Προτιμώ κορόιδο, παρά κλέφτης αυτού που αγαπώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.488

καιρός να αγαπήσουμε όλοι το ραδιόφωνο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Επιστροφή στο βινύλιο!!!

αν συμπεριλαμβάνεις στο δίκτυο λιανικής τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους τυπογράφους, τους γραφίστες, τους υπάλληλους των εταιρειών που υποστηρίζουν το μουσικό προιον, τους στιχουργούς και μερικούς κλάδους ακόμα, νομίζω πως ναι, με καλύπτεις.
Κοίταξε φίλε μου για να μήν με παραξηγήσεις.
Είμαι κάθετα κατά στο να κλείνουν εργατικές θέσεις.Είμαι κάθετα κατά στην απόλυση ενός ανθρώπου.Δύο θέματα πιο πίσω υπάρχει ένα θρέντ που μιλάει για ένα περιοδικό ήχου στην Ελλάδα.Πραγματικά πονάει η καρδιά μου όταν βλέπω οτι ένας κλάδος δυσκολεύεται και όταν βλέπω οτι υπάρχει κόσμος που γελάει πάνω απο το πτώμα αυτού του κλάδου.
Το λέω αυτό διότι καλώς η κακώς τα επαγγέλματα πάν και έρχονται.Πίσω απο το itunes και το κάθε itunes θα δημιουργηθεί νέο κύκλωμα απο νέες ειδικότητες και μάλιστα αρκετά μεγαλύτερο.Κοινώς θα κλείσει μία θέση και θα ανοίξει άλλη σε άλλο πράμα.Μήν ξεχνάς οτι οι τυπογράφοι και οι γραφίστες πλέον ασχολούνται με web design ενας τομέας με πολλά,καλά και εύκολα χρήματα.
Παρ όλ αυτά ας καταλάβουμε οτι όταν ενας σκάβει ένα λάκο θα πέσει μέσα.Οι εταιρείες τόσα χρόνια μας κλέβανε.Βέβαια η έννοια της κλοπής σε ένα κοινωνικό σύνολο είναι πολύ σχετική παράδειγμα οι κλοπές του πολιτικού συστήματος της χώρας και το πως αυτές αντιμετωπίζονται.Πάντως οτι ζούσαν άνετα και με μισές τιμές ζούσανε.Οτι έβαζαν ένα καλό κομμάτι και άλλα 5 για να γεμίσουν έβαζαν.
Οτι ο μουσικός δέν ζεί απο τα cd δέν ζεί.
Οτι η Τζούλια ζεί απο το βίντεο...δέν ζεί.το ένα μύριο που τσίμπησε δέν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που εισπράττει για να ακούμε την άχαρη φωνή της σε μπουζουκομάγαζο.

Α ναι και απο το ένα μύριο δόθηκε λέει το 5% στο κράτος διότι ήταν...με περιοδικό νομίζω?κάτι τέτοιο...

Ελπίζω ο κλάδος σου να καταφέρει να καθαρίσει τα παράσιτα και να βρεί νέες μεθόδους να προχωρήσει.Μήν ξεχνάμε οτι η apple ήταν στα πρόθυρα της κατάρευσης και σώθηκε μέσω της μουσικής πειρατείας(παρήγαγε το ipod).Ναι!!!σώθηκε μέσω της μουσικής!!:138:

Reaction score
777
και γαμώτο μου επειδή σου γράφω με ένα mac...σκέφτομαι...πόσο καλό είναι?πατάω το on και σε 10 δεύτερα άνοιξε.πατάω το off και έκλεισε.το κρατάω 4 ώρες στα πόδια μου και μου λέει έχει άλλες 4 αυτονομία.
Τόσο απλά πράματα αλλα τόσο σύνθετα...τί να πεί κανείς...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.322
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian