Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!

Reaction score
498
Υστερα από 2 μήνες ψαξίματος επιτέλους το σύστημα ΠΑΙΖΕΙ! Πάνω που

ήμουνα έτοιμος ή να τα πετάξω όλα ή να χρεωνόμουνα μέχρι το κόκκαλο με κίνδυνο

να πάω φυλακή από τα χρέη βρήκα τον κατάλληλο συνδυασμό καλωδίου ηχείων και

υλικών για τον ενισχυτή μου. Και μαζί με το καινούργιο cd player επιτέλους μπορώ να

πω πως αναβαθμίστηκα φέτος. Αριστη συνεργία και για τα χρήματα (πάντα) και για τα

γούστα μου killer.

Προσοχή στους επίδοξους ντιούηδες ή modifiers. Οταν πειράζεις κάτι έτοιμο όλα είναι

ανοιχτά. Μπορεί και να παίζει χειρότερα μετά.Θέλει ψάξιμο, υπομονή και τόλμη

πράγματα που δεν ήθελα καθόλου να υιοθετήσω. Ευτυχώς το αποτέλεσμα δικαίωσε

την απόφαση μου να τον πειράξω τον ενισχυτή. Αν με ρωτήσετε αν θα το ξαναέκανα

όμως η απάντηση είναι όχι. Το άγχος που τράβηξα δεν λέγεται..Και όλα ξεκινήσανε

από ένα καινούργιο καλώδιο ρεύματος που χάλασε την ισορροπία. Η μην πειράζετε

τίποτα ή κολυμπήστε στα βαθειά. Αυτά ισχύουν βέβαια εάν έχετε και κάποιες

απαιτήσεις. Είμαι κι εγώ πολύ δύσκολος "πελάτης"..Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον

G.KAR δημόσια που μου έκανε τις μετατροπές και στάθηκε δίπλα μου γελώντας

συνεχώς βλέποντας με έτσι αγχωμένο. Στο τέλος πάντως τον άγχωσα κι

εγώ.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ο ενισχυτής σφραγίστηκε. Καινούργια αναβάθμιση σε έναν χρόνο. Καιρός να

ακούσουμε και λίγη μουσική τώρα...

Τελικά πάντως δεν την έβγαλα καθαρή φέτος. Για 100 Ευρώ αναβάθμιση

πήγαινα, 1000 έδωσα..Τουλάχιστον παίζει... :D

Δεν ξέρω γιατί τα γράφω όλα αυτά. Μάλλον επειδή είμαι πολύ

χαρούμενος.Σόρρυ.. :oops:

Reaction score
3
Χρήστο,άντε τώρα για να σου περάσει τελείως το άγχος,ξεκίνα ολοήμερες και ολονύχτιες ακροάσεις... :smile:

Ομως ποτέ μην ξανα πείς ποτέ.
Το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει. :wink:
Γειά σου ρε G.kar με τον γιό σου... :lol:

Reaction score
3.468
Και εγώ είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε τις αναβαθμίσεις με το Χρήστο.

Ο Χρήστος για να καταλάβετε, ήθελε με λίγα χρήματα να πάρει πολύ καλό ήχο από ένα σύστημα με μέτριες επιδόσεις, σε όλα τα σημεία.

Μια μέρα βλέπω το Χρήστο με κάποια καλώδια ρεύματος στα χέρια και δύο μηχανήματα φορτωμένα στην πλάτη.
Έχετε δει ποτέ γριούλα σε χωριό φορτωμένη με ξύλα στη πλάτη ? Έτσι μου φάνηκε, και λεω από μέσα μου ότι μια μέρα αυτό το παιδί δεν θα μπορεί πλέον να αντέξει άλλο το βαρύ φορτίο. Μόλις πλησίασε, γονάτισε και μετά προσπάθησε να σηκωθεί ... αλλά το μόνο που κατέφερε ήταν να σηκώσει ψηλά το χέρι που κρατούσε την κουλούρα με το χύμα καλώδιο ρεύματος , οπότε κατάφερα να τον σηκώσω όρθιο.
Με αποκάλεσε για πρώτη φορά πατέρα :roll: κι εγώ θυμάμαι το απάντησα : Παιδί μου, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε, και πετύχαμε :lol:

Στην προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος δοκιμάσαμε πολλές λύσεις . Είχαμε όμως το θάρρος που δεν έχουν άλλοι να επιστέφουμε πάλι στην αρχή, σε περίπτωση που κάτι δεν μας ικανοποιούσε. Δεν είναι μόνο τα καλά και ακριβά υλικά που κάνουν τον ερασιτέχνη μάγειρα. Είναι το κατάλληλο υλικό στην σωστή ποσότητα που κάνει την διαφορά. Σε ένα αυτοκίνητο, η μεγάλη ταχύτητα δεν έρχεται μόνο με τις καλές ρόδες. Τα πάντα μετράνε , ή μάλλον σχεδόν τα πάντα και ακόμα περισσότερο ο οδηγός.

Μου πείρε αρκετό χρόνο για να καταλάβω πως αντιλαμβάνεται το σωστό ήχο ο Χρήστος και ακόμα περισσότερο τι είναι αυτό που θα μπορούσε να θυσιάσει για να κερδίσει αυτό που του άρεσε περισσότερο . Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις μπροστά, διαφορετικά γυρνάς γύρω-γύρω προσπαθώντας να δαγκώσεις την ουρά σου. :shock:
Δεν θα ξεχάσω εκείνο το βραδινό τηλεφώνημα μετά από μία αλλαγή που του πρότεινα να κάνει και που φάνηκε αμέσως ότι ήταν και η τελευταία αλλαγή που κάναμε. Ήταν τόσο χαρούμενος που δεν πίστευε κι ο ίδιος πόσες κρυμμένες δυνατότητες είχαν τα ηχεία του που δεν μπορούσε να τις ακούσει πριν.

Για να μην σας κουράζω, ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας του Χρήστου ήταν ο ολοκληρωμένος ενισχυτής του, το CD player και τα καλώδια ρεύματος και ηχείων.
Η αλλαγή του player με ένα καινούργιο των 700 € , ήρθε μετά από τις βασικές μετατροπές που έκανα στον ενισχυτή του. Οι αλλαγές δεν ακούστηκαν όπως έπρεπε γιατί φάνηκαν αμέσως τα προβλήματα του παλαιού CD player οπότε έπρεπε να φύγει. Το καινούργιο CD player το διάλεξε μόνος και το άκουσε για πρώτη φορά στο σπίτι του όταν το αγόρασε. Το ακούσαμε την πρώτη μέρα μαζί και φάνηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες ότι το player είχε να μας δώσει πολλά πράγματα. Δεν ήταν όμως αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Θέλαμε κι άλλα πράγματα που τελικά δεν ήρθαν από μόνα τους. Χρειάστηκε να ξαναγίνουν κάποιες επιπλέον μετατροπές στον ενισχυτή για να ταιριάξει ο ήχος με το νέο CD player. Tα νέα καλώδια ηχείων που μπήκαν στο τέλος ταυτόχρονα με την μετατροπή στον ενισχυτή ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. :wink:

Χρήστο, αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρώς. :mrgreen:
Εμείς και κώλο βρέξαμε και πολλά ψάρια φάγαμε.

Τώρα, τουλάχιστον για μία εβδομάδα θα ακούς μόνο μουσική και θα κάνεις sex πρωί μεσημέρι βράδυ όπου βρεις ακόμα και στο γραφείο, αν χρειαστεί. Μόνο έτσι χαλαρώνει ο άνθρωπος, μέχρι βέβαια να περάσει η επόμενη αλλαγή από το μυαλό του. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χρήστο με γειά ρε φίλε και καλές ακροάσεις!
Επειδή έχω ξεχάσει το setup ξαναρίχτο και πες μας και πιο είναι το νέο cd player.

Πατέρα τα σέβη μου. :idea:

- Ελπίζω να βρείτε χρόνο να μας γράψετε και στην diy αναλυτικά για την μετατροπή και με καμιά photo αν υπάρχει. :wink:

Reaction score
3.468
Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κάνεις μετετροπές σε μηχανήματα για λογαριασμό άλλων. Κάτι που παίζει καλά σε ένα χώρο με ένα δεδομένο ηχείο μπορεί να μην πάιζει καλά κάπου αλλού. Ορισμένες φορές αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να χρησιμοποιήσεις απλά υλικά ενώ θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα λεγόμενα audiphile grade υλικά. Στην πράξη το λάθος που κάνουν όλοι είναι να χρησιμοποιούν ακριβά audiophile υλικά σε σημεία που δεν πρέπει ή όταν δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή για να μπουν. Αυτά τα υλικά, όντως καθαρά και αναλυτικά, προκαλούν άλλου είδους προβλήματα στα μηχανήματα. Προβλήματα που δεν διορθώνονται αν δεν γίνουν και άλλες παράλληλες αλλαγές. Κάποια στιγμή ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί το καλύτερο θεωρητικά αποτέλεσμα γιατί έχει συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο άκουσμα και το καινούργιο άκουσμα μπορεί και να τον ενοχλεί. Παράλληλα εμφανίζονται και οι αδυναμίες των υπόλοπων συσκευών του συστήματαος και τα πράγματα, αν δεν είμαστε προσεκτικοί και οργανωμένοι, ξεφεύγουν.

Μέχρι και ραδιοφωνο έπαιξε ο ενισχυτής του Χρήστου σε κάποια φάση της αναβάθμισης, γιατί το γρήγορο αναβαθμισμένο κύκλωμα της προενίσχυσης άρπαζε RF από την κακή γείωση της πολυκατοικίας. Στο δικό μου σπίτι ο ενισχυτής δεν είχε RF. Αυτά είναι τα λεγόμενα side effects που πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται.

Ενα είναι το σίγουρο. Δεν θα πρότεινα σε κανέναν να μπεί στη διαδικασία των μετατροπών αν δεν έχει την υπομονή να περιμένει. Το κόστος των υλικών για την μετατροπή που έκανε ο Χρήστος στον ενισχυτή του δεν ξεπέρασε τα 100 Ευρώ μαζί με το καλώδιο ρεύματος και το νέο πολυπριζο που από μόνα τους κόστισαν 55 Ευρώ. Αν βάλουμε όμως και τις ώρες που δουλέψαμε επάνω στον ενισχυτή, το κόστος; τελικά είναι πολύ υψηλό. Οταν όμως αυτές οι ώρες παρέχονται δωρεάν τότε πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μία αναβαθμιση που ουσιαστικά δεν μας κόστισε τίποτα.

Reaction score
3.468
Το καινούργιο CD player θα μας το αποκαλύψει ο Χρήστος. Το αγόρασε αν θυμάμαι καλά γύρω στα 700 Ευρώ. Το μηχανάκι παίζει πολύ όμορφα. Από τα πρώτα κιόλας ακούσματα μου φάνηκε ότι έχει μια ξεχωριστή, θεατρική θα έλεγα παρουσίαση της μουσικής σκηνής.
Είναι για αυτούς που επιζητούν την ατμόσφαιρα χωρίς να στερούνται της φυσικής απόκρισης των οργάνων στις υψηλές συχνότητες. Στις χαμηλές συχνότητες το συγκεκριμένο CD Player αποδίδει αρκετή ενέργεια, ακόμη και σε μικρά ηχεία βάσης. Αυτή την ενέργεια κάποιοι θα την θεωρήσουν σαν πολυ καλό σώμα και κάποιοι άλλοι σαν υποέλεγχο στις χαμηλές. Εγώ πιστεύω ότι το ηχητικό αποτέλεσμα είναι system dependent ή/και χώρου ακρόασης .
Οταν στρώσει θα το ακούσω κι εγώ στο χώρο μου και θα σαν γράψω τις εντυπώσεις μου.

Reaction score
498
Μία μικρή διόρθωση. Η αναβάθμιση του ενισχυτή μαζί με το καλώδιο ρεύματος του

κόστισε 110Ε. Το player είναι το Rega Apollo.Υπόλοιπα αργότερα γιατί είμαι στην

δουλειά :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φίλε το CD σου είναι από τα πιο ψαγμένα ψηφιακά έχουν κυκλοφορήσει τώρα τελευταία, ειδικά για την κατηγορία τιμής που συζητάμε. Αν και δεν το έχω ακούσει, είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για εξαιρετική επιλογή.
Εύγε!!

Reaction score
3.468
Και σε τάξη Α με διακριτά εξαρτήματα στην έξοδο χωρίς τελεστικούς. Τουλάχιστον έτσι το παρουσιάζουν. Δεν το άνοιξα για να δω που τους έχει κρυμμένους τους τελεστικούς :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Χρήστο καλορίζικα και να τα χαρείς, το Rega Apollo είναι η ανάκαλυψη της χρονιάς, θεωρείται παγκοσμίως giant killer και στις ΗΠΑ έχει λίστα αναμονής, προβλέπω να "φορεθεί" πολύ.
Τώρα ήρθε η ώρα της απόλαυσης Χρήστο μέχρι να βάλεις κάτι στο μυαλό σου αλλά μετά από 1 χρόνο.

Reaction score
498
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Πραγματικά είναι καταπληκτικό. Εντυπώσεις δεν θέλω να πω

ακόμη γιατί έκανα μαζικές αλλαγές αυτή την εβδομάδα για αυτό και μιλάω για

συνεργία.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν κουράζει με τίποτα μετά από πολύωρες

ακροάσεις και αυτό για μένα είναι το πρώτο κριτήριο όταν αγοράζω κάτι..Αλλο πράγμα

που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η πληροφορία στο βάθος. Ακούω άλλα πράγματα..

:roll: Πράγμα που μπορεί να ξενίσει είναι το χαμηλό του βάρος και τα ελαστικά

ποδαράκια της πλάκας αλλά τί σόι μηχανικός θα ήμουνα εάν δεν το λύσω σύντομα

αυτό? :wink: :mrgreen:

Θείε, δεν πειράζω τίποτα για έναν χρόνο. Μόνο με τον χώρο θα παίξω και με κανένα

...αντικραδασματικό... :oops:

Λευτέρη υπομονή.Θα το ακούσεις τέλος εβδομάδας..(με τα γνωστά - πίτσες, ουίσκι

κλπ.. :D )

Νίκο το σύστημα αυτή την στιγμή έχει ως εξής:

Rega Apollo
VDH The First Ultimate
Rega Brio MKII(modified :wink: )
DNM Reson MkII
Sonus Faber Concerto Home
Target Audio R3 stands

Είναι η πρώτη φορά από τότε που έχω ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το χόμπυ που

αγόρασα κάτι χωρίς να το ακούσω. Βασίστηκα στο ότι ήμουνα πολύ ευχαριστημένος

με το πρώτο Rega Planet (με τα χούγια του) και μέσα από λόγια του Internet

κατάλαβα πως απλά πήρε αυτά που του λείπανε στην τελική του μορφή. Δεν έπεσα

έξω.Απλά υπόψιν δεν είναι για μόνιτορ ακούσματα.

Reaction score
3.468
Εννοείτε πως θα γίνει και η σχετική κόντρα με το μπέρι σαν DAC. To Apollo είναι κουρδισμένο στα 44 16 . H Rega δεν πιστεύει στο upsampling και έρχετε το 2006 με ένα CD με τόσο αναλογικό ήχο που νομίζεις ότι ακούς ένα πικαπ Rega Planar 3. Ξεχάστε τα Primare, τα Νο 19 και τα Hegel.
To Apollo είναι τόσο διαφορετικό που σε ένα blind test είτε θα έρθει πρώτο είτε τελευταίο. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες θέσεις στην κατάταξη.

Reaction score
655
To Apollo είναι κουρδισμένο στα 44 16 . H Rega δεν πιστεύει στο upsampling και έρχετε το 2006 με ένα CD με τόσο αναλογικό ήχο που νομίζεις ότι ακούς ένα πικαπ Rega Planar 3. Ξεχάστε τα Primare, τα Νο 19 και τα Hegel.
To Apollo είναι τόσο διαφορετικό που σε ένα blind test είτε θα έρθει πρώτο είτε τελευταίο. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες θέσεις στην κατάταξη.
να το ακουσω και να μην το πιστεψω.. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εννοείτε πως θα γίνει και η σχετική κόντρα με το μπέρι σαν DAC. To Apollo είναι κουρδισμένο στα 44 16 . H Rega δεν πιστεύει στο upsampling και έρχετε το 2006 με ένα CD με τόσο αναλογικό ήχο που νομίζεις ότι ακούς ένα πικαπ Rega Planar 3. Ξεχάστε τα Primare, τα Νο 19 και τα Hegel.
Το τι πιστεύει η rega είναι μάλλον θέμα βιομηχανικής κοστολόγησης ή στην καλύτερη περίπτωση marketing. Oπότε δεν αξίζει να ασχολούμαστε...

Θεωρητικά πάντα, αυτό που κρύβεται πίσω από την επιτυχία της συσκευής είναι οι τεχνολογίες του transport. Αυτές προφανώς ελαττώνουν σφάλματα ανάγνωσης αλλά μάλλον και jitter (ειδικά αν σου θυμίζει αναλογικό μέσο...). Πάντα όμως, οποιαδήποτε αλλαγή με πιο ψαγμένα dac (προαιρετικά το upsampling), έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Reaction score
3.468
Μπορεί και να σε κάνει να αλλάξεις CD player.
Είπαμε , επιτέλους τέλος .... αλλά για τον Χρήστο όχι για σένα . Εσύ έχεις ακόμα μέλλον παιδί μου.

Reaction score
498
Πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του thread. Με γλωσσόφαγε ο Αναμουρλίδης. Δεν κάνω

δηλώσεις ξανά. Παραπάνω σώμα πώς θα πάρουμε με μηδέν χρήματα τώρα?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Νίκο, δεν ξέρω. Το DAC πάντως είναι το WM8740 το οποίο "πάει" 24/192khz. Επειδή

στο manual είδα πως η δειγματοληψία είναι 16/44khz τους έστειλα e-mail. Να η

απάντηση:

Dear Christos,

Up sampling does nothing really except changes the format of the signal from 16bit 44.1khz sample to 24bit 192khz sample.
It does not improve the sound quality, what most people probably hear is an improvement in the clocks around the circuit and assume its the sample rate.

Το θέμα είναι πώς ακούγεται τώρα. Τα άλλα είναι για τους engineers..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το upsampling από μόνο του κάνει διαφορά αλλά όχι αυτήν που νομίζει ο πολύς κόσμος. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπεδέψουμε το upsampling με την ακρόαση πρωτογενούς υλικού σε υψηλές αναλύσεις. Πολύ απλά καμία σχέση.

Οι τεχνολογίες των σύγχρονων DAC όμως δεν περιορίζονται στο upsampling και δεν πρέπει να δίνετε σημασία μόνον εκεί. Πολύ περισσότερη σημασία έχουν τα ρολόγια ακριβείας και τα κυκλώματα ελάττωσης jitter παρά το upsampling.

Απλά τα νούμερα αναδειγματοληψίας όλοι τα ανακοινώνουν αφού είναι οφθαλμοφανή χαρακτηριστικά του κυκλώματος και κάνουν και εντύπωση. Τα νούμερα του παραγόμενου jitter δεν τα λέει σχεδόν κανείς... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπορεί και να σε κάνει να αλλάξεις CD player.
Είπαμε , επιτέλους τέλος .... αλλά για τον Χρήστο όχι για σένα . Εσύ έχεις ακόμα μέλλον παιδί μου.
Εγώ δεν έχω καν αρχίσει, το τέλος θα σκέφτομαι?... :wink:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members