Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Και εγώ συμφωνω ότι το upsampling από μόνο του, σαν τεχνικό χαρακτηριστικό δεν μας λέει τίποτα, ειδικότερα δε για την ποιότητα του αναπαραγόμενου σήματος στην έξοδο του DAC.
Το μόνο που ενδεχομένως συμβαίνει είναι η καλύτερη (ακριβέστερη) επεξεργασία του ψηφιακού σήματος από τα ψηφιακά φίλτρα.
Στα ψηφιακά φίλτρα γενικότερα, όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα του ρολογιού και το μήκος της ψηφιακής λέξης τόσο καλύτερη ακρίβεια και συμπεριφορά παρουσιάζει το ψηφιακό φίλτρο.
Πρακτικά αυτό που ακούμε όταν περνάμε ένα ψηφιακό σήμα πρώτα από ένα κύκλωμα upsampling είναι ένας ήχος με περισσότερο χρώμα, δυναμικά και μεγαλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Το κατά πόσον αυτά τα φαινόμενα είναι αληθινά ή ψεύτικα δεν μπορoύμε να το γνωρίζουμε γιατί κανείς μας δεν έχει πρόσβαση στο master tape.
Το γεγονός όμως από μόνο του, δηλαδή το να πέρνεις το ίδιο εφέ από όλες τις ηχογραφήσεις , με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ακόμα χρωματισμό.
Αυτό το χρώμα εμένα μου αρέσει. Οποτε δεν το θέλω, απλά πατάω μερικά κουμπάκια στο μπερι μου και απολαμβάνω τη μουσική μου χωρίς upsampling.
Η Rega θα μπορούσε να είχε δώσει αυτή τη δυνατότητα στο χρήστη, τοποθετόντας ένα ακόμα κουμπάκι ώστε να μπορεί α επιλέγει ο χρήστης αν θέλει να ακούει με upsampling ή χωρίς αυτό.
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.819
Reaction score
2.234
Παιδία το ακριβότερο cdplayer (redbook only) στον κόσμο το Zanden δεν έχει καθόλου upsampling, oversampling κλπ κλπ μην ψήνεστε αλλού είναι η ουσία.

Χρήστο το βράδυ θα σου φέρω λίγο σώμα στο σύστημα όπως το θες θα σου κοστίζει 2 σουβλάκια.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Μέχρι τώρα έχουμε (σουβλάκια) 6+2=8

Να είναι τα σώματα κορμάρες, όχι κοκαλιάρες.
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.819
Reaction score
2.234
φαντάζεσαι να έχεις βάλει cd της Φαραντούρη και να ακούγεται με "σώμα" Πέγκυς Ζήνα;



g.Kar γράψε και καμμία σαλάτα στη παραγγελία να σπάσει λίγο τις πρωτείνες.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Το κακό με το Χρήστο είναι που λέει ότι κάνει δίαιτα κάθε φορά που πεινάω εγώ.
Σήμερα θα ακούσουμε και Παβαρότη για να δούμε τι σώμα θα πάρουμε από το Rega.


Σαλάτες πόσες ? φτάνουν τρεις, για να φάει κι ο Τσολάκης που χάρισε τα Cds στον Αναμουρλίδη. Λέω να του φτιάξω εγώ μια ιδιοκατασκευής λαμπάτη, από κάτι λάμπες που μου σπάσανε :mrgreen:
 



Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του thread. Με γλωσσόφαγε ο Αναμουρλίδης. Δεν κάνω

δηλώσεις ξανά. Παραπάνω σώμα πώς θα πάρουμε με μηδέν χρήματα τώρα?
όταν διάβασα τον τίτλο του topic νόμιζα ότι θα έβλεπα τον Χρήστο να βγαίνει στους δρόμους και να διαλαλεί φωναχτά "Ήρθε το τέλος!!!" (κατά την γνωστή διαφήμιση). Αλλά τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι το hi-fi είναι πηγάδι δίχως πάτο (ή όπως λεν οι Αγγλοσάξωνες never ending story). Και νομίζω ότι όλοι μας το έχουμε νιώσει αυτό. Όσο καλό και να είναι το σύστημά μας πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Το κακό είναι όμως ότι αυτό το "παραπάνω" σε ανεβάζει πάντα σε δυσθεώρητα οικονομικά ύψη. Οπότε καταλήγουμε πάντα σε αυτό που έλεγαν οι Smiths "I want the things that I can't have"...
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Οταν το απολαμβάνουμε, τελικά εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να έρθει το τέλος. Το τέλος του Χρήστου ήταν απλά μια στάση για να ξεκουραστεί. Χρειάζεται, μετά από τις πολλές αλλαγές που έκανε στο σύστημα του να τις ακούσει πιο προσεκτικά και να απολαύσει το νέο σύστημα με την αγαπημένη του μουσική.

Χθες έγινε και η συνάντηση στο σπίτι του Χρήστου. Μαζευτήκαμε κάποιοι φίλοι από το φορουμ για να τα πούμε κι από κοντά και να ακούσουμε και το περιβόητο νέο CD player Rega Apollo.
To Apollo μου ακούστηκε δύο φορές καλύτερο από την πρώτη φορά που το άκουσα σχεδόν άστρωτο. Το player με τα κατάλληλα συνοδά παίιζει σαν ένα κορυφαίο αναλογικό πικάπ. Προτιμά την κλασσική μουσική με αγαπημένα όργανα το βιολιά. Στις γυναικείες φωνές το Apollo είχε έντονο χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας αυτός άλλαζε με κάθε αλλαγή που κάναμε στον τρόπο στήριξής του στο rack των μηχανημάτων. Παρατήρησα επίσης μια ευαισθησία στο καλώδιο ρεύματος. Το καλώδιο ρεύματος ήταν ένα καλά στρωμένο kimber τερματισμένο σε άριστους κονέκτορες της Wattgate και της Bals. Οταν το αντικαταστήσαμε με ένα ίδιο καλώδιο ρεύματος που είχε να παίξει 2 μήνες, το αποτέλεσμα δεν μας άρεσε και αμέσως το αντικαταστήσαμε με αυτό που ακούγαμε στην αρχή. Αυτό για μια ακόμη φορά επαληθεύει την παρατήρηση ότι τα στρωμένα καλώδια παίζουν καλύτερα.

Κατόπιν βγάλαμε από τις τσάντες μας τα διάφορα ματζούνια για να πάθει και λίγο την πλάκα του ο Χρήστος.
Ο Κοψ τοποθέτησε ένα ειδικό φίλτρο στο τρανσπορτ του CD player που σε συνδιασμό με το CD που παίζει δημιουργεί άλλες μουσικές καταστάσεις . Ο ήχος μετά τη τοποθέτηση του φίλτρου απέκτησε μια μουσικότητα άνευ προηγουμένου, ειδικά σε έργα μουσικής δωματίου και ακουστικής jazz με γυναικείες φωνές. Χωρίς το φίλτρο ο ήχος είχε περισσότερες εξάρσεις στα δύσκολα περάσματα που μάλλον μας ενοχλούσαν. με το φίλτρο όμως στη σωστή θέση δεν υπήρχε περίπτωση να μας ενοχλήσει κάτι με την μουσική.
Ο Λευτέρης ο Τσολάκης, όπως πάντα, ήταν άψογος σε όλλα του. Εχει τη δυνατότητα και το θείο χάρισμα να ακούει διαφορές που κάποιοι άλλοι δυστυχισμένοι χομπίστες δεν τις ακούν.

Αλλά και πάλι, κάτι μας έλλειπε. Μας έλλειπε το βαθύ χαμηλό από ένα ηχείο Sonus Faber Concerto των 13 λίτρων. Επρεπε κάτι να γίνει και με αυτό γιατί ο Χρήστος το ήθελε πάντα το σωστά ελεγχόμενο χαμηλό που δίνει σώμα χωρίς να κουράζει. Η λύση με subwoofer δεν μας έδωσε ποτέ αυτό που θέλαμε. Θέλαμε μουσική που να δένει αρμονικά με τα μπάσα κι όχι σκέτα ξεκομμένα μπάσα που προσπαθούν να παίξουν μαζί με τη μουσική.
Εβγαλα κατόπιν από την τσάντα μου 3 μαύρα πανέμοφα αντικραδασμικά που θα ζήλευε και ο πιο ψαγμένος χαϊεντάς. Αυτά τα αντικραδασμικά συνδιάζουν τις βασικές αρετές που πιστεύω ότι πρέπει να έχει κάθε αντικραδασμικό για CD players. Ηθελε αρκετό ψάξιμο για να βρούμε τα 3 σημεία που έπρεπε να τοποθετηθούν τα αντικραδασμικά. Σε μισή ώρα βρέθηκαν οι 3 ιδανικές θέσεις. Σε αυτή τη θέση το Apollo έπαιζε καταπληκτικά. Περισσότερο και πιο σωστό χαμηλο, πιο ζεστές και καθαρές μεσαίες και γρέζι μηδεν στις υψηλές. Ηταν από τα καλύτερα ακούσματα που είχα ακούσει το τελευταίο τρίμηνο.
Χωρίς να πειράξουμε τίποτα ακούγαμε μουσική και μόνο μουσική. Ο Κοψς είχε φέρει μαζί του και κάποια CDs που παρόμοια δεν έχετε ακούσει στη ζωή σας.
Ακούσαμε μουσική μέχρι τις 2:30 το πρωϊ. Δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ.
Ο Λευτέρης έφυγε λίγο πιο νωρίς αρκετά ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Από φαγητό επίσης δεν τα πήγαμε άσχημα. Φάγανε όσο αντέχαμε. Ηπιαμε και τα Malt μας.

Λοιπόν, φίλοι μου, περάσαμε πολύ όμορφα.

Χρήστο είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια!

Πάντως με εσάς που έχει μπλέξει αυτό το καλό παιδί, σιγά και να μην ήρθε το τέλος... :mrgreen: :wink:


p.s. Αυτήν την κακιά συνήθεια να μην βγάζετε φωτογραφίες (τουλάχιστον με τα σουβλάκια), να την κόψετε! :lol:
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.819
Reaction score
2.234
και ποιος σου είπε ότι μας χωράει η φωτογραφία μαζί με τα σουβλάκια?



AΛΛΩΣΤΕ η συγκέντρωση ήταν για το sonusfaberclub και τους νέους κρυφούς θαυμαστές του. :wink:
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.819
Reaction score
2.234
Όσο για την ακρόαση αυτό που μιλάει από μόνο του είναι η διάρκεια της, σιγά μην καθόμαστε τόσες ώρες (θείος κι πατέρας) να ακούμε ακούρδιστο σύστημα.
Πραγματικά εδώ ο Χρήστος πρέπει να κάνει μια μεγάλη στάση ή παύση αν θέλετε. Μπορεί με το σύστημα (αφού βάλαμε και τις τελευταίες πινελιές) να απολαμβάνει ώρες μουσικής και μαζί να χαίρονται και οι γείτονες. Πολύ καλή επιλογή το Apollo τιμά και τον αρχαίο μας θεό (για το apollo περισσότερα εδώ http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=9850).
Τα ηχεία μετά από πολλές περιπέτειες αναδείχθηκαν, η πηγή έπαιξε το ρόλο της, το modifying στον ενισχυτή επίσης, το κρυφτό των vhull & dnm επίσης και το γλυκό έδεσε. Το ταξίδι δεν τελείωσε αλλά σε αυτό το σταθμό ο Χρήστος θα περάσει πολύ καλά.
Ιδιαίτερη χαρά μου έδωσε και ο ανοιχτόμυαλος Λευτέρης που έχει ακονίσει τελευταία και τα αυτιά του και έχει λαμπρό μέλλον στο χόμπυ, ακούει.
Ο g.Kar στα γνωστά στάνταρντ του έκανε και ντιούικη επέμβαση στο καναπέ ενώ τα highteck αντικραδασμικά του διέλυσαν τα jenga και το υπάρχον ρακ. Ωραία και τα σουβλάκια, Χρήστο πάντα τέτοια, μόλις κλείσει 150 ώρες το Player ετοιμάσου για επανέλεγχο.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Νίκο , για τις φωτογραφίες έχεις δίκιο.

Εγώ παρακάλεσα τον οικοδεσπότη μας να βγάλει μερικές φωτογραφίες τα σουβλάκια πριν και μετά, για να έχουμε και μετρήσιμα στοιχεία.
Με αγνόησε πλήρως γιατί δεν ήθελε να βγει στον αέρα ο καναπές του, που τον είχα μετατρέψει σε κρεβάτι με τραπεζαρία.
 

Μηνύματα
483
Reaction score
0
Να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια παίδες...

Επίσης να ευχαριστήσω το Χρήστο για τη φιλοξενεία. Ο Χρήστος πλέον ανήκει στο πάνθεον εκείνων που με πολύ λογικό κόστος έχει πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα!!!

Όσο για το θέμα "ακοή" δεν θέλει εξάσκηση, ακόνισμα, ξεσκόνισμα ή ότι άλλο...ανοιχτό μυαλό θέλει. Αν πείσεις τον εαυτό σου πως δεν υπάρχει διαφορά, ε δεν θα ακούσεις διαφορά!

Αυτό το τελευταίο είναι επιβεβαιωμένο από στενό μου φίλο ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν ακούει σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι Advent της δεκαετίας του 70 και τα ESL 989...(στην ουσία δεν θέλει να τις ακούσει!)

Το αποτέλεσμα της ακρόασης μας άφησε όλους ικανοποιημένους, και ιδιαίτερα το Χρήστο ο οποίος έκανε κίνηση ΜΑΤ...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
...η συγκέντρωση ήταν για το sonusfaberclub και τους νέους κρυφούς θαυμαστές του. :wink:
g.kar ή Λευτέρη, αν ανακαλύψω ότι σας έκαναν πλύση εγκεφάλου και θέλετε να αλλάξετε κατηγορία, θα γίνω έξω φρενών... :lol:

- Δεν θα αντέξω άλλα sonus faber στο AVSite. Έλεος!!! :twisted: :lol: :lol:
 


Μηνύματα
950
Reaction score
495
Εχτές το βράδυ χτύπησε η πόρτα του σπιτιού μου κι εμφανίστηκαν 3 μάγοι..

Η' μάλλον δύο μάγοι κι ένας μαθητευόμενος. Οι δύο μάγοι ήρθαν με δώρα.

Ο μαθητευόμενος με άδεια χέρια.. (ούτε με ένα σι-ντι.. :wink: :razz: )

Οι μάγοι έφεραν από ένα σι-ντι δώρο και από ένα δανεικό μαγικό ματζούνι.

Οι αλλαγές στον ήχο εμφανέστατες. Περιθώριο για παίξιμο με τέτοια πραγματάκια

βέβαια άπειρα. Ηδη σκέφτομαι να δοκιμάσω βάση από γρανίτη για το Apollo.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την παρέα. Περάσαμε καταπληκτικά αν και είχαμε να

σηκωθούμε πρωί να πάμε δουλειά. Το διαλύσαμε στις 2.30 το πρωί περίπου!

Δεν είχα ξανακούσει έτσι βιολί σπίτι μου είναι αλήθεια. Εμεινα άναυδος. Ομως ας

μην γελιόμαστε. Περιθώρια για βελτίωση ακόμη πολλά. Καμιά φορά ξεχνάμε την

σχετικότητα των πραγμάτων. Οσο πιο βαθειά μπαίνεις στον χώρο τόσο πιο πολλά

ζητάς. Περιμένεις να πάρεις ήχο 10,000Ευρώ από σύστημα 3,000. Αυτό δεν είναι

εύκολο εκ των πραγμάτων. Για την ακρίβεια είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως

αδύνατον.Δεν θα ξεχάσω την ατάκα του θείου μία μέρα που τον ρώτησα

"Θέλω πολλά δυναμικά με πολύ γλυκό ήχο?Πώς θα το πάρουμε?" Η απάντηση:

"Εύκολο.Με πολλά εκατομμύρια.. ":mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν, απλά με λιγότερο άγχος. Το "τέλος" λοιπόν είχε να κάνει

τελικά με το άγχος μου.. :wink:


Αλλο να πας να κάνεις κάτι καλό καλύτερο κι άλλο κάτι μέτριο καλό...
 


Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Εδώ που τα λέμε, τα Sonus Faber έχουν τουλάχιστον ένα καλο. Οταν τα πουλήσεις πέρνεις πίσω τουλάχιστον το 70% των χρημάτων που έδωσες και με τα λεφτά αυτά συμπληρώνεις και αγοράζεις ένα ATC για να το έχεις μια ζωή.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Χρήστο, αν έχεις κι άλλες φωτογραφίες ανέβασε.
Κρύψε τις πατέντες μην τις δουν οι κοπιπαστάκηδες από τα άλλο φόρα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.665
Μηνύματα
2.869.381
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top