Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Ok
Είναι προτιμότερο και πιο ισορροπημένο για το πείραμα, να αφαιρέσεις το lpad
Πάντως – 5db στο tw μου φανήκαν πολλά

Για τα άλλα θα γράψω πιο αργά (τίποτα σπουδαίο) :619:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Ok
Είναι προτιμότερο και πιο ισορροπημένο για το πείραμα, να αφαιρέσεις το lpad
Πάντως – 5db στο tw μου φανήκαν πολλά
να ρωτησω γιατι? μου φαινεται πιο λογικο να γινει η δοκιμη με 'ισορροπημενα' μεγαφωνα

(οντως τα 5db ισως ειναι πολλα, αλλα με τις αντιστασεις που εχω προς το παρον τοσο μου βγαινει αν θελω να διατηρησω τη συχνοτητα κρος και να μην ξυνει ταυτοχρονα:120:
δεν λειπουν πριμα ομως, ουτε ειναι μουντο, υποκειμενικα παντα)

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Γιατί θα έχεις μεγάλη πτώση στις υψηλές συχνότητες
Όταν σηκώσεις τις συχνότητες έως τα 311Hz και πατήσεις το auto level, κατεβάζει όλες τις συχνότητες κατά 6 db, δηλαδή επανέρχονται μέχρι τα 311φλατ και από εκεί και επάνω όλες οι συχνότητες, χάνουν -6db
αν προσθέσουμε και τα -5 του lpad φτάνουμε σε πτώση -11 σε όλες τις συχνότητες από 3500 και επάνω
άσε που αλλοιώνει και την διόρθωση από τις 3000 και κάτω, εξ αιτίας της κλίσης στην συχνότητα διαχωρισμού
Αν το κρατήσεις πρέπει να κάνεις αυτό που σου έγραψα πιο πριν
όλες τις συχνότητες από 5000 και επάνω τις ανεβάζεις σε στάθμη ώστε να είσαι στα ~ -1 -2db του ισοσταθμιστη (Συν τα μειον 5 του lpad παμε στα -6 του αρχικου ζητουμενου )
Σκοπός μας βέβαια, δεν είναι να δώσουμε μπάσα, αλλά να αντισταθμίσουμε την απώλεια της ενέργειας των χαμηλών, μειώνοντας όλες τις υπόλοιπες συχνότητες, ώστε να μετράμε περίπου φλατ
Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ
Τελικός κριτής -αφού δεν έχεις μικρόφωνο- είναι το αυτί σου και το γούστο σου
:107:

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

(οντως τα 5db ισως ειναι πολλα, αλλα με τις αντιστασεις που εχω προς το παρον τοσο μου βγαινει αν θελω να διατηρησω τη συχνοτητα κρος και να μην ξυνει ταυτοχρονα
δεν λειπουν πριμα ομως, ουτε ειναι μουντο, υποκειμενικα παντα)
Ξανακοιτώντας προσεκτικά τα διαγράμματα από τον κατασκευαστή, έχει απόλυτο δίκιο το ακουστικό σου μικρόφωνο
Στην συχνότητα διαχωρισμού, όντως υπάρχει διαφορά 5 db στις ευαισθησίες των μεγαφώνων ( περίπου 84 για το al130 εν συγκρίσει με τα περίπου 89 του ke 25sc)
Οπότε αν είσαι φλατ τώρα, τότε δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το lpad και ο δικός μου συλλογισμός είναι λάθος

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker

Σκοπός μας βέβαια, δεν είναι να δώσουμε μπάσα, αλλά να αντισταθμίσουμε την απώλεια της ενέργειας των χαμηλών, μειώνοντας όλες τις υπόλοιπες συχνότητες, ώστε να μετράμε περίπου φλατ
Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ
Τελικός κριτής -αφού δεν έχεις μικρόφωνο- είναι το αυτί σου και το γούστο σου
:107:
και γω ετσι το εχω αντιληφθει (αν και μου μπαινουν κατι περιεργες ιδεες με τα εξτρα γουφερ της φωτο:612:)

το μικροφωνο δε θα το γλιτωσουμε

Ξανακοιτώντας προσεκτικά τα διαγράμματα από τον κατασκευαστή, έχει απόλυτο δίκιο το ακουστικό σου μικρόφωνο
Στην συχνότητα διαχωρισμού, όντως υπάρχει διαφορά 5 db στις ευαισθησίες των μεγαφώνων ( περίπου 84 για το al130 εν συγκρίσει με τα περίπου 89 του ke 25sc)
Οπότε αν είσαι φλατ τώρα, τότε δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το lpad και ο δικός μου συλλογισμός είναι λάθος
τολμω να πω οτι και στο αυτι μου εχει κατσει πολυ καλα:203:
μαλλον το σωστο ειναι να μη βγαλω το lpad θα δουμε αυριο

:619:

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Σαν να ακούω διάλογο στα ερτζιανά από ερασιτέχνες...:107:

Μπράβο βρε!

...πόσο...πόσο????? ....να τόσο ακριβώς! :116:

Last edited by a moderator:

Reaction score
1

:143:

τι μου θυμησες
πιτσιρικας στο χωριο με 1watt fm στο σπιτι, ραδιοφωνακι και ποδηλατο να δω μεχρι που 'πιανει', κορυφαιες εποχες! (χαλαγα και την τηλεοραση της γιαγιας:405:)
παω στοιχημα και ο konkell τα ιδια εκανε:410:

Reaction score
18
Re: Απάντηση: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

Σαν να ακούω διάλογο στα ερτζιανά από ερασιτέχνες...:107:

Μπράβο βρε!

...πόσο...πόσο????? ....να τόσο ακριβώς! :116:
Όχι ρε γμτ :623:
nikkkkkkk Σύρμaaaaaa (awg 12)

Τελικά μας βλέπουν, δεν είμαστε αόρατοι

:613:

Reaction score
18

τι μου θυμησες...

παω στοιχημα και ο konkell τα ιδια εκανε:410:
Όταν εγώ ήμουν μικρός και πήγαινα στο χωριό, έπιανε μόνο μεσαία και όχι πάνω από 2 σταθμούς , άσε μου δεν είχαν εφεύρει τα φμ ακόμα στην Κορινθία
Από τότε μου έχει μείνει, να μην μου αρέσουν τα μεσαία και να τα θέλω λίγο πίσω
laid back sound

όσο για το όμποε και την πιστή αναπαραγωγή του γκιώνη, δεν έφταιγε το al 130, αλλά οι Τριπολιτσιώτε(ς) και οι Αργιτες
:609:

Reaction score
18

Για την περίπτωση, της προσπάθειας περιγραφης εξομοίωσης ενός φίλτρου bsc απο εμενα, το οπτικοποίησα και με υποτίτλους στο παρακάτω βίδεο
:410:

Reaction score
1

:135:
alltime classics

(δεν ασχοληθηκα σημερα με το θεμα, περισσοτερα συντομα
)

Τελικά μας βλέπουν, δεν είμαστε αόρατοι
οχι ρε γμτ, λες να τα διαβασε κανας Linkwitz και μας κλεψει τα σχεδια?:114:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους! (2way babyspeaker continued)

επαιξα λιγο με το eq του foobar

το μονο σιγουρο συμπερασμα ειναι οτι το δωματιο με την παρουσα διαμορφωση πρεπει να ειναι απο τα χειροτερα στην ιστορια... (και οτι γινεται μεγαλη ζημια με τα ηχεια οπως φαινονται στη φωτο:110:)

με τα πολλα, κατεληξα περιπου στους 70 ποντους απο τον πισω τοιχο ( και 1.5μ απο τους πλαϊνους), οπου μου φανηκε καλυτερα με, ας πουμε, 'bsc' +2 με +3db (εως και 315hz και μετα κλιμακωτα λιγοτερο)

νομιζω οτι το καλυτερο που μπορω να κανω ειναι να τα βαλω στο κεντρο του σαλονιου και να τα μετρησω, αλλιως δε βγαινει συμπερασμα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.446
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel