Ερευνα αγοράς βιντεοκάμερας... πόρτα πόρτα!!!

Reaction score
14
Οπως ανέφερα και σε άλλο thread, σήμερα 24/6/2006 έγινα ευτυχής κάτοχος της πρώτης μου HD βίντεοκάμερας, την SONY HDR-HC3E.

Προηγήθηκε ενα ατελείωτο ψάξιμο όπως σε κάθε μου αγορά, που τελικά αποτελεί ίσως κατά 50% και την ευχαρίστηση της κάθε αγοράς μου. Φιξάρωμαι αν εχω εντοπίσει κάτι που μου αρέσει και πριν την αγορά ακολουθεί τόσο σχολαστικό ψάξιμο και τρέξιμο σε πολλά μαγαζιά όσο και σκληρά παζάρια σε αυτά.

Ας αρχίσω απο την αρχή.

Γνώριζα την online τιμή των ελληνικών sony centers 1475 Euro.

To Πλαισιο την είχε 1490 αλλά μέσω ιντερνετ αν την αγόραζες την είχε στα 1399.

Στο Photoway Συκαμιώτης την μία της βιτρίνας την είχε 1399 Ευρώ

Στο adorama την είχαν 1260 αλλά 10 μέρες και βάλε παραγγελία ασε που δεν εκατσαν καν να ασχοληθούν αν θέλω να την παραγγείλω απο το τηλέφωνο λόγω μεγάλης "βαβούρας" εκείνη την μέρα.

στο edirect την είχαν 1248 ευρώ αλλά με 2-3 μέρες παραγγελία

Στο Stereopark Αλεξάνδρας όπου αγοράζω πολλά SONY τιμή 1402 αλλά κάτι έλεγαν ελάτε απο εδώ να δούμε και κάτι θα κόψουμε αν είναι μετρητοίς (σε άλλο thread είδα τιμή 1370 Ευρώ)

Στο Κωτσόβολο την είχαν 1450 Μετρητοίς και φυσικά 10 μέρες παραγγελία και αν την εχει η μαμά SONY στοκ.

Στην Ηλεκτρονική Αθηνών 1550 Τιμή, και εδώ αρχίζουν τα όμορφα. Τους λέω είστε πολύ ακριβοί και εχω βρεί τιμή πολύ φθηνότερη. Μισο και ερχομαι λέει ο υπάλληλος. Ερχετε μετά 1 λεπτο με το καλκιουλεϊτορ και λέει απολύτου μετρητοίς θα πληρώσετε? Ναι μετρητά απο χαρτί και όχι πλαστικά μετρητά. Μμμμ 1490 μόνο για σας!!!!!!1 Γουαου!!! Μου έπεσε το πορτοφόλι απο την εκπτωση!! Τους λέω ο Αλέκος τι λεει? Απάντηση ο Αλέκος σε αυτά δεν εχει σχέση, μόνο στα είδη προσφορών μας???? Εεεεε τι ?? Ζητάω τον μάνατζερ του Πειραιώτικου καταστήματος και του λέω τι διαφημίζετε για ΑΛΕΚΟΥΣ και πρασινα αλογα αφού τελικά είστε και ακριβοί και μας δουλεύετε? Κύριε οπως σας είπε και ο πωλητής η δεσμευση του Αλέκου είναι μόνο για τα είδη που εχουμε σε προσφορά στον κατάλογο μας και στα καταστήματα μας.

Στέλνω εμαιλ στην Ηλεκτρονική Αθηνών να τους ρωτήσω γιατί δεν το ξεκαθαρίζουν το θέμα του ΑΛΕΚΟΥ και μας αφήνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι φθηνό μαγαζί σε όλα? Απο την Τετάρτη 21/6 δεν πήρα απάντηση κάτι που το θεωρώ ανεπίτρεπτο αν θελουν να λεγονται μεγάλη εταιρεία οφείλουν να δουλευουν και με τον ηλεκτρονικό τρόπο (βλέπε εμαιλ website κλπ κλπ) Στο email μου τους αναφέρω όλο το περιστατικό και ότι η ιστοσελίδα τους δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένη και εχει ακόμα μια ΚΑΜΕΡΑ την SONY DCR-PC350 που το λίγο πουξέρω εχει καταργηθέι!!! Απάντηση ακόμα δεν έλαβα.

http://www.electroniki.gr/savealekos.htm Διαβάστε τι λέει και βγάλτε τα συμπεράσματα σας... εγώ σαν Οικονομολόγος δεν καταλαβαίνω τίποτε, άρα είμαι ενας απλος ασχετος καταναλωτής.

Στον Κωστόβολο το μανιφέστο τους για φθηνότερη τιμή κλπ κλπ είναι και αυτό το ίδιο όπως και στην ηλεκτρονική. Ρώτησα γιατί δεν μπορείτε να μου το δώσετε στην τιμή που το εχω βρεί και μου είπαν γιατί η φθηνή τιμή σας είναι απο ιντερνετικό μαγαζί!!!! Να σας είμαι ειλικρινής δεν ασολήθηκα αλλο με τον Κωτσόβολο γιατί απλά όσες φορές εχω δοκιμάσει παζάρια εκεί ποτέ δεν πέτυχα φθηνότερη τιμή και ποτέ δεν εξυπηρετήθηκα κάπως επαρκώς....!!!

Πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί στο ΠΛΑΙΣΙΟ με ρωτάει μια ευγενέστατη κοπέλλα... και πολύ νόστιμη (κουκουράκη δεν την έφαγα :p!) ποιά κάμερα θέλω, της λέω την HC3 και μου λέει την τιμή τους. Ετοιμη η απάντηση μου... πολύ ακριβή σε σχέση με... με κλπ κλπ. Της είπα τα μαγαζιά, μου λέει να περιμένω κανένα 10 λεπτο να δεί αν μπορουν να κάνουν κάτι. Σε λιγότερο απο 10 λεπτα μου λέει 1250 μετρητά δικιά σας!!!! Την έκλεισα εχτές Παρασκευή 23/6 και της είπα ότι θα παω Σαβαττο 24/6 να την πληρώσω.

Σημερα λοιπόν μιας και ήμουν στο the mall πηγαίνοντας για το ΠΛΑΙΣΙΟ λέω δεν σταματάω και στο MULTIRAMA να ρωτήσω? Τιμή 1490, το ίδιο σενάριο την εχω βρεί φθηνότερα κλπ κλπ σε 3 λεπτά αφού ο πωλητής μίλησε τηλεφωνικά και πήρε το ΟΚ, μου λέει 1250 και εμείς για μετρητοίς. Ομως εχουμε ενα κομμάτι και είναι της βιτρίνας. Σαν αρχή ποτέ δεν αγοράζω το demo Unit εκτός αν μου το δώσουν με τρελή εκπτωση όπως στην Αγγλία. (ακη???)

Ετσι και τελικά η αγορά εγινε απο το ΠΛΑΙΣΙΟ με όμορφο τιμολόγιο, με μια ακόμα μπαταρία και ενα Memory stick 2 κασέττες HDV kai 10 κασετάκια Μινι-DV και μια θηκούλα όλα σε πολύ καλή τιμή.

Εντυπώσεις και αναφορά από την HC3 αναμένονται, και θα τα δέιτε σύντομα.

Reaction score
2
Kαλοριζικη....!!!!  :D

αντε να με ξεστραβωσεις και μενα....αν και ειναι πανευκολη στη χρηση της......
δες και το slow motion rec....καλη φαση....εδω ενα κλιπακι...:

http://web.mac.com/jerrycube/iWeb/Sony HDR-HC3/Movie.html

με τι προγραμμα βαζεις τα κλιπακια στο pc....?

εγω στο mac εχω το imovie hd...απο οτι εχω καταλαβει ολα τα πργραμματα αυτα χρησιμοποιουν καποιο intermediate codec.....το οποιο κατεβαζει λιγο τη ποιοτητα...μονο με playback απο τη καμερα εχω την "απολυτη" εικονα..καμια ιδεα????

V

VIDEOMIX

Guest
Καλορύζικη. θέλω και εγώ να αγοράσω μια για την δουλειά μου αλλα θα περιμένω καναν χρόνο ακόμη.
Όσο για τον Αλέκο, το <<έλ'Αλέκο>> δεν ειναι τυχαίο τελικά. Υσχίει και για τους ίδιους. :lol:

Reaction score
14
NikosR said:
και χαι ντεφινισιον η κορη???? :D :D
ετσι.... η καλίτερη δικαιολογία για τον εαυτό μου "ότι οταν θα εχει μεγαλώσει θα την βγάλουμε βιντεο σε high definition"???

Αρα δεν περιμένεις λεπτό.

Απο την άλλη στην Ζακυνθο φέτος τι βίντεο ρεπορτάζ θα σας φέρω πίσω? Σε μάπα ποιότητα? Δεν λέει να γυρνάς τέτοια ποιοτικά "θέματα" και να εχεις εικόνα κ@λος!!!

Reaction score
3
Πάντως, ύστερα από ερώτημα που έθεσα στο www.sonyhdvinfo.com, δεν μπορεί να γράψει 4 κάναλο ήχο με εξωτερικό μικρόφωνο. Κρίμα, γιατί εικόνα και ήχος πάνε μαζί.΄
Είδα κι εδώ: http://shop.sonystyle-europe.com/So...ryId=GB&s=external&ss=accessoryArea&langId=EN ότι παίρνει μικρόφωνο 5.1 ! !.
Να τρελλαθώ; Τελικά ποιός μπορεί να δώσει μια τελική απάντηση αν η HC3 γράφει 4κάναλο ήχο και με ποιό μικρόφωνο; :? :?

Reaction score
1
dream_GR said:
NikosR said:
και χαι ντεφινισιον η κορη???? :D :D
ετσι.... η καλίτερη δικαιολογία για τον εαυτό μου "ότι οταν θα εχει μεγαλώσει θα την βγάλουμε βιντεο σε high definition"???

Αρα δεν περιμένεις λεπτό.

Απο την άλλη στην Ζακυνθο φέτος τι βίντεο ρεπορτάζ θα σας φέρω πίσω? Σε μάπα ποιότητα? Δεν λέει να γυρνάς τέτοια ποιοτικά "θέματα" και να εχεις εικόνα κ@λος!!!
να πας για φαγητο στον κομη στο λιμανι
HD φαγητο :D

Reaction score
0
Απάντηση: Ερευνα αγοράς βιντεοκάμερας... πόρτα πόρτα!!!

καλησπερα σας,ενδιαφερομε για αγορα βιντεοκαμερας μπορει καποιος να με βοηθησει;με ενδιαφερει να εχει σκληρο δισκο η΄ καρτα μνημης,πολυ καλη αναλυση και πολυ καλη νυχτερινη ληψη,εχετε να προτεινετε κατι;ευχαριστω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543