Ερωτηση για Ενισχυτη Yamaha RX-V592RDS

Reaction score
1
Καλησπερα.

Συγχαρητηρια για το forum. Ειμαι καινουργιος στο club του ηχου και ειπα να κανω μια απλοικη ερωτηση πριν ψαχτω και εμβαθυνω στο ζητημα της μουσικης.

Πριν λιγο καιρο ΄΄κληρονομισα΄΄ εναν ενισχυτη Yamaha RX-V592RDS και 5 ηχεια Energy. Ειναι μοντελο περιπου του 2000 με τα παρακατω specs.

Main:
70W + 70W (8Ω) RMS Output
Power, 0.04% THD, 20–20,000 Hz
Center: 70W (8Ω) RMS Output Power,
0.07% THD, 20–20,000 Hz
Rear:
35W + 35W (8Ω) RMS Output
Power, 0.3% THD, 1 kHz
Τα ηχεια και ο ενισχυτης ειναι ελαχιστα χρησιμοποιημενα και πρακτικα καινουργια απο αποψης φθορας. Απο οτι ακουσα ειχαν αγοραστει σε αρκετα υψηλη τιμη για την εποχη τους.

Λαμβανοντας υποψη οτι ειμαι 80% μουσικη και 20% ταινιες, λετε να τα αξιοποιησω η να κοιταξω την αγορα ενος home cinema 5.1 καινουργιου.
Δυστυχως η ελειψη συνδεσεων περιοριζουν τις δυνατοτητες με την καινουργια μου τηλεοραση αλλα σαν ποιοτητα μουσικης θεωρειται καλο μηχανακι η λογω παλαιοτητας οι νεες τεχνολογιες ακομα και σε απλη μορφη ( Samsung Home cinema 1000W κτλ, 300 ευρω) υπερεχουν?

Επισης ποιες οι δυνατοτητες συνδεσης με τηλεοραση που audio out εχει μονο HDMI ARC καθως και optical out? Προς το παρον μονο απο το μικροφωνο νομιζω οτι μπορω να το συνδεσω με τον ενισχυτη.

Ευχαριστω για την απαντηση προκαταβολικα.
1_9_14831638.jpg
5_6_rx_v592grog.jpg

Reaction score
362
Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Ο RXV-592 είναι ένας παλιός ραδιοενισχυτής που δυστυχώς η μοναδική του δυνατότητα αποκωδικοποίησης είναι το Dolby Prologic. Θα μπορούσε να "δουλέψει" με ένα DVD Player το οποίο αναγκαστικά θα πρέπει να έχει πολυκάναλη έξοδο 5.1 ήχου ώστε να συνδεθεί με την αντίστοιχη 5.1 είσοδο (6ch discrete input) του YAMAHA και έτσι να απολαύσεις ήχο Dolby Digital / DTS με όποιους περιορισμούς έχει αυτή η συνδεσμολογία. Και με Blu-ray Player το ίδιο αν και νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχουν στη χαμηλή-μέση κατηγορία τιμής Blu-ray players που έχουν 5.1 έξοδο ήχου αναλογική, αλλά στη περίπτωση αυτή θα μπορούσες να ακούσεις και τα HD format ήχου π.χ. Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS Master Audio κλπ.
Όμως και χωρίς 5.1 έξοδο ήχου ένα οποιοδήποτε player (DVD ή Blu-ray) συνδεδεμένο με τη στερεοφωνική του έξοδο ήχου (άσπρο-κόκκινο βύσμα Left / Right stereo audio out) σε μια είσοδο ήχου του YAMAHA (DVD/LD, TV/DBS, VCR IN) θα δώσει ήχο suround δηλ. το παλιό Dolby Prologic.

Για τις επιδόσεις του σε μουσική και αν συνδεθεί με εύκολα μη απαιτητικά ηχεία, θα είναι απλά ο.κ. κατά τη γνώμη μου. Απλά συνδέεις π.χ. ένα CD Player στερεοφωνικά στην είσοδο CD του ενισχυτή σου.

Όσον αφορά τη τηλεόραση μη συνδέσεις τον ενισχυτή πάνω της. Σύνδεσε τη πηγή (π.χ. DVD Player) ηχητικά πάνω στον ενισχυτή και αυτόν με τα ηχεία, και την έξοδο εικόνας της πηγής πάνω στη τηλεόραση. Έτσι θα έχεις να επιλέγεις ξεχωριστά τον ήχο στον ενισχυτή και ξεχωριστά την επιλογή εισόδου εικόνας στη τηλεόραση. Λιγάκι πιο πολύπλοκο από τη σύνδεση όλων των πηγών σε ένα ενισχυτή και από εκεί με μια μόνο σύνδεση με τη τηλεόραση, αλλά γίνεται. Εκτός αν η τηλεόρασή σου έχει είσοδο S-video ή απλή composite οπότε και έτσι γίνεται με τον YAMAHA, συνδέοντας τις πηγές με τέτοιες εξόδους στα αντίστοιχα βύσματα του ενισχυτή και από εκεί στη τηλεόραση. Οι είσοδοι composite του ενισχυτή είναι τα 3 κίτρινα βύσματα (DVD/LD, TV/DBS, VCR IN) και οι S-Video η μοναδική VCR IN. Αντίστοιχες έξοδοι από ένα βύσμα MONITOR OUT.

Η τηλεόρασή σου πρέπει να έχει HDMI input και όχι out όπως γράφεις και τέλος ΜΗ συνδέσεις τον ενισχυτή σε είσοδο μικροφώνου της τηλεόρασης.

Ελπίζω να βοήθησα. Ευχαρίστως να επανέλθω αν έχεις απορίες.

Καλή Πρωτοχρονιά.

Reaction score
1
Καλησπέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση, ησουν κατατοπιστικότατος.

Μια ακομα ερωτηση σαν γνώμη όμως....
Τα ηχεία που έχω είναι τα παρακάτω και το woofer αντίστοιχα.
Οποτε στο διαταύτα....
1) Κρατάω αυτά που έχω με τους περιορισμούς στις ταινίες και όταν μαζέψω λεφτά αγοράζω έναν ενισχυτή της κατηγορίας Pioneer 924.
(http://www.skroutz.gr/s/5130533/Pioneer-VSX-924.html?from=autocomplete&keyphrase=pioneer+vsx-924 )
και όταν μαζέψω λεφτά αλλάζω και ηχεία? ( το woofer μου φαινεται αρκετό σε κάθε περίπτωση)

2) Αγοράζω αυτό και αχρηστεύω τα yamaha κτλ...
http://www.skroutz.gr/s/4681647/Samsung-HT-H5550.html

Οκ για ταινίες η λύση 2 είναι καλύτερη πιστεύω...αλλά εγώ κυρίως για μουσική θέλω και λίγο ταινίες να μην γκρινιάζει και η γυναίκα.
Εν τέλει όταν λες το υφιστάμενο ηχοσύστημα είναι απλά καλό για μουσική, εννοείς σε σχέση με το samsung είναι καλύτερο ή χειρότερο?

Συγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση απλά ήθελα να είμαι συγκεκριμένος.

Ευχαριστώ.
20141229_171419.jpg
20141229_171435.jpg
20141230_000231.jpg

Reaction score
362
1) Κρατάω αυτά που έχω με τους περιορισμούς στις ταινίες και όταν μαζέψω λεφτά αγοράζω έναν ενισχυτή της κατηγορίας Pioneer 924.
(
http://www.skroutz.gr/s/5130533/Pioneer-VSX-924.html?from=autocomplete&keyphrase=pioneer vsx-924 )
και όταν μαζέψω λεφτά αλλάζω και ηχεία? ( το woofer μου φαινεται αρκετό σε κάθε περίπτωση)

Ναι, κρατάς αυτά που έχεις. Και τα Energy ηχεία αλλά και το YST-SW40 είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από το σύστημα της 2ης ερώτησης. Οι περιορισμοί στις ταινίες είναι μόνο από πλευράς αποκωδικοποίησης ψηφιακών φορμά ήχου που όπως είπαμε ξεπερνιούνται με ένα player με πολυκάναλη αναλογική έξοδο ήχου. Εγώ αυτό θα έκανα ασυζητητί (αυτό κάνω και τώρα έχοντας ένα ολοκληρωμένο AV ενισχυτή YAMAHA ΑΖ1 με συνδεδεμένο πάνω στη 5.1 είσοδο ήχου του ένα TOSHIBA HD-DVD XE1 ώστε να ακούω Dolby True HD, Dolby Digital Plus κλπ.

2) Αγοράζω αυτό και αχρηστεύω τα yamaha κτλ...

http://www.skroutz.gr/s/4681647/Samsung-HT-H5550.html

Κατά τη προσωπική μου πάντα άποψη ΟΧΙ! Η απάντηση δόθηκε παραπάνω στην ερώτηση 1)

Οκ για ταινίες η λύση 2 είναι καλύτερη πιστεύω...αλλά εγώ κυρίως για μουσική θέλω και λίγο ταινίες να μην γκρινιάζει και η γυναίκα.

Και για ταινίες και για μουσική το υφιστάμενο σύστημα (που από ότι κατάλαβα αποκτήθηκε δωρεάν) είναι πολύ καλύτερο από το κάθε 5.1 ολοκληρωμένο συνολάκι τύπου Samsung (ξανά προσωπική άποψη...)

Εν τέλει όταν λες το υφιστάμενο ηχοσύστημα είναι απλά καλό για μουσική, εννοείς σε σχέση με το samsung είναι καλύτερο ή χειρότερο?

Όχι, εννοώ σε σχέση με ένα αμιγώς στερεοφωνικό σύστημα (CD player ή πικάπ / στερεοφωνικός ενισχυτής / ζεύγος καλών ποιοτικών ηχείων. Με το Samsung τη γνώμη μου την έγραψα ήδη και δεν τίθεται σύγκριση...

Συγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση απλά ήθελα να είμαι συγκεκριμένος.

Μια χαρά είναι οι απορίες σου. Κράτησε αυτά που σου δώσανε, είναι ποιοτικά και μια χαρά (και οι καιροί δύσκολοι!)

Καλή Πρωτοχρονιά σε σένα και την οικογένειά σου με υγεία και οικ. ευτυχία!

Ευχαριστώ. View attachment 42886 View attachment 42887 View attachment 42888

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members