Ερωτηση για ενισχυτη

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ερωτηση για ενισχυτη

ο 1510 μπροστα στον ΧΤΖ δεν παιζει... Ειναι αλλου ο ΧΤΖ.. Πολυ ακριβος για αυτα που προσφερει (ο 1510) με αρκετα λαμπρο ηχο, οχι καλυτερο ενος καλου ενισχυτη των 500 ευρω. Παραθετω καθαρα προσωπικη αποψη.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Σήμερα είχα την ευκαιρία να ακούσω τους Yamaha AS-700 και AS-500
σε συνδυασμό με το CDS-700 και διάφορα ηχεία που είχαν στο κατάστημα
και ραφιού και μεγάλες κολώνες ένα που συγκράτησα ήταν Tannoy.
Μεγάλη απογοήτευση....
Ξεκινήσαμε με τον μεγάλο και άκουσα κλασσικά κομμάτια δικής μου επιλογής και εγγραφής όλων των ειδών.
Τα ακούσματα έγιναν σε Source Direct Mode.
Συμπεράσματα - Χαμηλά στα δύσκολα σημεία πολύ μουντά και μπουκωμένα
σε σημείο θολώματος.Τα μεσαία αδιάφορα χωρίς γεύση και τα υψηλά τσιμπούσαν.
Ναι μεν στα υψηλά θα τον χαρακτήριζα καθαρό αλλά και ενοχλητικό.
Το γενικό συμπέρασμα θολό και συγκεχυμένο και αυτό που μου έκανε την χειρότερη εντύπωση είναι η πλήρης έλλειψη πλαστικότητας και χαρακτήρα.
Αποτέλεσμα ψυχρό (όπως η εποχή μας...) και χωρίς καμία μουσικότητα.
Ο AS-500 λίγο πιο ισορροπημένος χωρίς ενοχλητικές εξάρσεις στα άκρα και λίγο πιο γλυκός και μουσικός αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερος από το παλιόσκυλο τον Kenwood.
Φαντάζομαι ότι με κάποιο καλύτερο και εξειδικευμένο ταίριασμα ηχείων θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα αλλά η γενική εντύπωση παραμένει η ίδια.
Τώρα ξέρω κάποιοι και δίκαια θα μιλήσουν για υποκειμενικό και συνηθισμένο αυτί και συμφωνώ ως ένα σημείο αλλά η γενική εικόνα συνήθως είναι αντικειμενική.
Οι παραπάνω ενισχυτές κατά την γνώμη μου αδυνατούν να αποτυπώσουν την πολυπλοκότητα και τον χαρακτήρα έργων όπως π.χ του φινάλε της πρώτης
συμφωνίας του Mahler που άκουσα.
Συνεχίζεται λοιπόν η αναζήτηση και θα εκτιμούσα πιο εξειδικευμένες προτάσεις τώρα που έγινα πολύ πιο σαφής ως προς το τι ψάχνω.
Ελπίζω πως ο σύγχρονος ήχος δεν χαρακτηρίζεται από ψυχρότητα-αδιαφορία-
και απλά αψεγάδιαστη διεκπεραίωση.
Τέλος να πω ότι η εξυπηρέτηση στον Νάκα στην Πλαστήρα είναι υποδειγματική και ο υπεύθυνος υπερβάλει εαυτόν.Συγχαρητήρια.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
823

Η αναζήτηση συνεχίζεται...
Σήμερα άκουσα και τα δύο τελευταία ενισχυτικά σε Demo που μπόρεσα να βρω Θεσσαλονίκη.
-DENON PMA 710 + cd yamaha + ηχείο JBL δαπέδου - κλασσικός ενισχυτής πολύ καθαρός χωρίς εξάρσεις και ακραία συμπεριφορά και αρκετά μουσικός με καλή λεπτομέρεια.Καλός για τα αυτιά μου αλλά όχι για να αντικαταστήσω τον παλιό
-MARANTZ PM 7003 + CD 6003 (ηχεία δαπέδου μάρκα δεν συγκράτησα) - λιγότερο λαμπρός από τον Denon μια ιδέα πιο μπουκωμένος στο χαμηλό και πιο
γλυκός και μουσικός μου φάνηκε αρκετά συμπαθής.

Και εδώ λοιπόν φθάνω στα λόγια του Tyler και διαπιστώνω ότι με 400-500 € για
ενισχυτή καλλίτερα να κρατήσω αυτόν που έχω.
Αποφάσισα λοιπόν αφού θα είναι για πολλά χρόνια η κατοχή του νέου ενισχυτή
να ανέβω όσο μπορώ και να πάω στα 700-800 ευρώ.
Παρακαλώ ακούω προτάσεις για τα Spectrumaκia μου και κλασσική μουσική
Μετά από ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα στα παρακάτω μοντέλα
-XTZ
-MARANTZ 7004
-DENON 1510
-CAMBRIDGE AUDIO 650A
-NAD 365BEE
-Ο YAMAHA A-S1000 αξίζει το χιλιάρικο?Διαβάζω διφορούμενες κριτικές

Παρακαλώ όσοι γνωρίζεται κάτι για τα παραπάνω ή έχετε άλλη πρόταση βοηθήστε διότι είναι αδύνατο να τα ακούσω και απίθανο να κατέβω Αθήνα.
Και πάλι ευχαριστώ.

Reaction score
0

Η αναζήτηση συνεχίζεται...
Σήμερα άκουσα και τα δύο τελευταία ενισχυτικά σε Demo που μπόρεσα να βρω Θεσσαλονίκη.
-DENON PMA 710 + cd yamaha + ηχείο JBL δαπέδου - κλασσικός ενισχυτής πολύ καθαρός χωρίς εξάρσεις και ακραία συμπεριφορά και αρκετά μουσικός με καλή λεπτομέρεια.Καλός για τα αυτιά μου αλλά όχι για να αντικαταστήσω τον παλιό
-MARANTZ PM 7003 + CD 6003 (ηχεία δαπέδου μάρκα δεν συγκράτησα) - λιγότερο λαμπρός από τον Denon μια ιδέα πιο μπουκωμένος στο χαμηλό και πιο
γλυκός και μουσικός μου φάνηκε αρκετά συμπαθής.

Και εδώ λοιπόν φθάνω στα λόγια του Tyler και διαπιστώνω ότι με 400-500 € για
ενισχυτή καλλίτερα να κρατήσω αυτόν που έχω.
Αποφάσισα λοιπόν αφού θα είναι για πολλά χρόνια η κατοχή του νέου ενισχυτή
να ανέβω όσο μπορώ και να πάω στα 700-800 ευρώ.
Παρακαλώ ακούω προτάσεις για τα Spectrumaκia μου και κλασσική μουσική
Μετά από ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα στα παρακάτω μοντέλα
-XTZ
-MARANTZ 7004
-DENON 1510
-CAMBRIDGE AUDIO 650A
-NAD 365BEE
-Ο YAMAHA A-S1000 αξίζει το χιλιάρικο?Διαβάζω διφορούμενες κριτικές

Παρακαλώ όσοι γνωρίζεται κάτι για τα παραπάνω ή έχετε άλλη πρόταση βοηθήστε διότι είναι αδύνατο να τα ακούσω και απίθανο να κατέβω Αθήνα.
Και πάλι ευχαριστώ.
Επειδή από ότι κατάλαβα ψάχνουμε περίπου τον ίδιο ήχο, και είμαι περίπου στο ίδιο budget, να σε ρωτήσω που κατέληξε η αναζήτηση σου?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON