Ερωτηση για ηχεια...

Reaction score
49
 Ομως, οπως φανηκε, οι ανθρωποι εκει ΔΕΝ ηξεραν σε καμμια περιπτωση το αυτοκινητο μου. Αφου μετα απο 5-6 ωρες προσπαθειας μου ειπαν "Παρε Ibiza !!!...". Και μετα εμεινε το αμαξι εκει ολη νυχτα! Μου προτειναν καποια αλλα peerless να βαλω, αλλα ηταν λιγο μονο κοντυτερα απο τα definition 6. Δεν χωραγαν ουτε αυτα δηλαδη χωρις να κοπει η σιτα της ταπετσαριας (και να βγει το ηχειο απεξω).  
Έχω την εντύπωση ότι απλά δεν ήξεραν γενικώς!! Δεν είναι ότι δεν ήξεραν το Fabia........Ούτε τα ηχεία ήξεραν αν χωράνε στην πόρτα σου αλλά ούτε καν να σκεφτούν να ανοίξουν την πόρτα (την θέση του ηχείου) και να τσεκάρουν αν χωρούν ή όχι.........Μιλάμε για χασάπηδες................
Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι κράτησαν το αυτοκίνητο στο μαγαζί τους το βράδυ για να βάλουν απλά ένα σετ ηχείων!!! :shock:
Αν είναι δυνατόν!!!
Δηλ. αν έπρεπε να βάλεις καλώδια/ασφάλειες/ενισχυτές και sub θα στο κρατούσαν καμιά βδομάδα??? Ή κανένα μήνα??? :shock:  :shock:  :shock:
Ήμαρτον!!

Και ειχαν και ενα crossover δικης τους νομιζω κατασκευης.          
Η Peerless σε αρκετές περιπτώσεις βάζει crossover περίεργης αισθητικής (χωρίς κουτί πχ....μόνο η πλακέτα με τα πυκνωτάκια κ.ο.κ.)
Οπότε πιθανότατα αυτό που είδες μπορεί να είναι της Peerless και όχι δικό τους......

ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ. Ο τυπος απο το καταστημα ξεκινησε και τρυπαγε και προσπαθουσε να χωρεσει το ηχειο... Η ταπετσαρια ομως δεν κουμπωνε. Μετα προταθηκε η ιδεα να μπουν απεξω και να τρυπηθει η σιτα. Δεχτηκα διοτι δεν ειχα παρει χαμπαρι για το ντουλαπακι. Αλλα και επειδη με ενδιεφερε να τοποθετηθουν τα ηχεια. Ειχαν γινει παραγγελια και δεν μου ειπε τιποτα να τα κρατησει και να μου βαλει καποια αλλα. Τελος παντων. Δε μπορω ουτε να σκεφτω τωρα... Εγω νομιζω οτι σαν καταναλωτης - πελατης εκανα την ερευνα μου μεχρι ενα σημειο!! Απο κει και περα δεν μπορω εγω να ξερω το βαθος της πορτας...            
Εσύ κινήθηκες λογικά......
Έψαξες, ρώτησες και πρότεινες στο παλικάρι τι θα ήθελες.......
Από εκεί και πέρα είναι δική του η υποχρέωση να σε ενημερώσει ότι: δεν χωράει το ηχείο, αν μπει δεν θα ανοίγει το ντουλαπάκι κ.ο.κ.
Σε τελική ανάλυση.....Σου πρότεινε ο ίδιος κάποιο άλλο ηχείο?
Ή ακόμα και εκεί ήταν σκράπας???
Χώρια που είναι απαράδεκτη αντιμετώπιση πελάτη, να βλέπει ότι τα ηχεία δεν χωρούν και αντί να τα κρατήσει και να σου παραγγείλει άλλα (η απόλυτα λογικότερη λύση που είχε...) προσπάθησε με το ζόρι να τα βάλει στις θέσεις τους...... :shock:  :shock:

Εμενα Γιαννη το ΜΟΝΟ που με ενδιαφερει τωρα ειναι να τοποθετηθουν τα ηχεια αυτα ΣΩΣΤΑ... Αλλαγη κλπ δεν γινεται τωρα, ουτε να παω να τους ξαναμιλησω, διοτι ειμαι μονιμα Κρητη, πια... Οποτε αν ξερεις εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος φιλος κανενα καλο μαστορα Χανια,Ρεθυμνο ή Ηρακλειο, δωσε τα φωτα σου να ξεκινησω απο κει...Αν τα εβγαζα και τα τοποθετουσα πισω και μπροστα να βαλω καποια μικροτερα ? Και να αγορασω νεες ταπετσαριες ? Η να τα αφησω και να κανω πανελ ?            

1) Δεν αλλάζεις επενδύσεις στις πόρτες!! Πολύ ακριβή λύση και περιττή!!

2) ΔΕΝ βάζεις τα ηχεία πίσω........Τελεία και παύλα.......

3) Η καλύτερη λύση (ηχητικά και αισθητικά) είναι να βρεις κάποιον τεχνικό/εγκαταστάτη που θα σου φτιάξει ένα door panel για το Fabia......
Θα το ντύσει και με μια ωραία δερματίνη (ή βινύλιο ή δέρμα ή ό,τι μπορεί η τσέπη σου) που θα διαλέξεις ΕΣΥ και θα είσαι άψογος............
Θεώρησε ως ανώτερο όριο τα 200 ευρώ............
Και οπωσδήποτε να τους πεις αναλυτικά (και να τους τα δώσεις και σε χαρτί) τι ακριβώς θέλεις και τι δεν θέλεις να σε προβληματίσει (ντουλαπάκι, χρώμα κ.ο.κ.)

Μαγαζί στην Κρήτη δεν ξέρω (αλλά θα προσπαθήσω να μάθω και να σου πω μέχρι Τρίτη-Τετάρτη). Λίγη υπομονή!!
Και μην σε πέρνει από κάτω......
Θα φτιαχτεί και θα μείνεις και πολύ ικανοποιημένος!!

Δυστυχώς, ό,τι και να κάνεις, όσο και να το ψάξεις πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι που απλά θέλουν να μας φάνε λεφτά....Και δυστυχώς στην πρώτη σου προσπάθεια έπεσες πάνω σε τέτοιους...............
(πάντως πίστεψέ με......Καλύτερα που σου έτυχε στην αρχή παρά σε κάποια προσπάθειά σου αργότερα-πχ σε ενισχυτές κ.ο.κ- όπου ένα λάθος θα σου στοιχίσει πολύ παραπάνω και θα κρύβει και κινδύνους..... :wink: )

Reaction score
49
Ταχεία απάντηση........ :roll: :wink:

Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με φίλο στην Αθήνα (που είναι του χώρου) και σου έχω απάντηση στο θέμα του καταστήματος στην Κρήτη!!! :shock: :D :D :D

Θα το βρεις στο Ηράκλειο
Λέγεται Λιοντάκης Κώστας
Το μαγαζί βρίσκεται στην λεωφόρο Ιωνίας, ανεβαίνοντας αριστερά.
Το όνομα του καταστήματος είναι "Ήχος & Αυτοκίνητο"

Την ακριβή διεύθυνση θα την ξέρω αύριο (αριθμό) όπως και το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσεις....

Το παλικάρι είναι καλός τεχνικός και κάνει πολύ καλή δουλειά....
Και φτιάχνει και door panels!! :D :D :D :D

Ααααα....αν το πας, πες του να δει και την πολικότητα των ηχείων!!!

Θα σου στείλω αύριο πμ!! :D :wink:

Reaction score
0
Γιαννη σε ευχαριστω πολυ για ολα καταρχην!!!
Τον βρηκα τον μαστορα (κ. Λιοντακη) στο Ηρακλειο και μιλησαμε απο το τηλεφωνο διοτι εγω δεν μενω Ηρακλειο. Ηταν ευγενικος, αλλα μου ειπε οτι αρκετες πληροφοριες μπορει να μου δωσει μονο απο κοντα και οταν δει το αμαξι. Μου ειπε οτι το ξερει το Fabia, αλλα panel για Fabia δεν εχει ξαναφτιαξει. Μου εδωσε ενα κατωτερο και ενα ανωτερο κοστος για την ολη κατασκευη. Το κατωτερο κοστος ειναι 50 ευρω ανα πορτα (συνολο 100 ευρω) και αναφεροταν σε μια τοπικη κατασκευη δηλαδη οχι ολη η πορτα ενδεδυμενη με μοκετα μαλλον μαυρη. Το ανωτερο κοστος που μου εδωσε ειναι 150 ευρω ανα πορτα (συνολο 300 ευρω) και αναφερεται σε σε αντικατασταση ολης της εργοστασιακης ταπετσαριας (της ταμπλας, οπως ειπε) του αυτοκινητου, με panel ενδεδυμενο με δερμα. Αυτες επαναλαμβανω ειναι τηλεφωνικες πληροφοριες, χωρις ο ανθρωπος να εχει δει το αμαξι.
Πως σου φαινονται εσενα αυτα ? Υπαρχει μονο η μοκετα και το δερμα ?
Τοπικη κατασκευη ή ολο να το αλλαξω ?
Η αληθεια ειναι οτι τα 300 ευρω μου πεφτουν πολλα και αν μπορω να τα γλυτωσω, πολυ θα το ηθελα. Μεχρι 200 max μπορω να δωσω. Ειναι και το αμαξι... ειναι 4 χρονων και μεσα εχει υφασματινη ταπετσαρια. Να του βαζω τωρα δερμα ?...
Σορυ για το ελλιπες των στοιχειων που σου δινω, αλλα και εγω τηλεφωνικα μιλησα. Αν μπορεις να μου πεις λοιπον τιποτα για panel ή να με παραπεμψεις σε καποιο τοπικ του site αυτου ή αλλου το εκτιμω ιδιαιτερως.
Να εισαι καλα!!
Υσ. θα σου στειλω και 1 προσωπικο μυνημα...

Reaction score
49
Έλαβα το πμ σου και είναι όντως περίεργα τα πράγματα........
Αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι απλά ότι ο τύπος δεν είχε δουλέψει πάλι σε Fabia........Γιαυτό και δεν ήξερε το βάθος στην πόρτα αλλά και έκανε και τόση ώρα για να βγάλει απλά την ταπετσαρία της πόρτας!!! (75 λεπτά!!! :shock: :shock: )

Επομένως, αν ήταν τόσο μάγκας όσο δήλωνε (με τις φωτό από διαγωνισμούς κ.ο.κ.) το σωστότερο ήταν πρώτα να λύσει την πόρτα για να δει τι μπορεί να χωρέσει και μετά τα παραγγείλετε ηχεία (αυτά ή κάποια άλλα....)

Τέλος πάντων!!

Θέλω να πιστεύω ότι στον κ.Λιοντάκη θα βρεις άκρη.......
Ως καλύτερη λύση προτείνω την επίσκεψή σου στο μαγαζί του για μια πρώτη επαφή:
1) να γνωριστείς με τον άνθρωπο και να δει το αυτοκίνητό σου
2) να το ακούσει (για να καταλάβει αν οι πολικότητες είναι σωστές)
3) να σου προτείνει ο ίδιος τι θεωρεί καλύτερη λύση σε σχέση με τα ηχεία & το Fabia
4) να δεις (οπωσδήποτε) δουλειά του. Αναφέρομαι σε door panels που έχει φτιάξει σε κάποια άλλα αυτοκίνητα & βεβαίως να σου εξηγήσει ποιες είναι οι διαφορές των δύο λύσεων που σου προτείνει........
5) Αν σε ρωτήσει πως τον βρήκες να του αναφέρεις το AVsite και τον Αρβανιτάκη τον Νίκο (από την Lyric) (JBL κ.ο.κ.)

Πάντως μην διστάσεις μπροστά στα 200 ή ακόμα και 300 ευρώ......Και αν αισθητικά σου αρέσει περισσότερο η κατασκευή των 300 ευρώ προτίμησέ την. Γιατί είναι κάτι που θα βλέπεις κάθε μέρα και πρέπει να σε ικανοποιεί απόλυτα.........
Μην τρομάζεις με το θέμα του δέρματος (που λογικά θα είναι δερματίνη)
Συνήθως την προτιμούν για να δένει σωστά με το μαύρο της ταπετσαρίας....
Δες πχ πως είναι το δικό μου door panel στην A33 μου.....

(κατεβάζω δύο φωτό)......

Reaction score
49
Και εδώ την πόρτα του συνοδηγού!!
Είναι "ντυμένα" με δερματίνη και έχουν θέση για woofer 16,5cm και (αν θέλει κάποιος) & για mid-bass (4")
Πρόσεξε ότι το tweeter έχει μπει ψηλά, στο οριζόντιο πλαστικό τμήμα της πόρτας (μπροστά από την χειρολαβή)......
(ουσιαστικά είναι παραπλήσιο σύστημα με το δικό σου)

Reaction score
49
Να ξέρεις πάντως ότι αφού είναι μεγάλο το ηχείο θα παίξει ακόμα καλύτερα αν το door panel έχει περισσότερα λίτρα.
Σε γενικές γραμμές ισχύει το όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερο.........
Ρώτησε επίσης αν στην περίπτωση του μεγάλου, χάνεις πχ το ραφάκι στην πόρτα.......

Πιστεύω πάντως ότι την λύση θα την βρεις μετά από την κουβέντα που θα κάνεις με τον κ.Λιοντάκη!! :wink:

Ααααα.....και κάτι ακόμα.....
Τράβηξε μερικές φωτογραφίες πως είναι τώρα το αυτοκίνητο αλλά και την διαδικασία του door panel να τις κατεβάσουμε στο AVsite (για να βοηθήσουμε και τους άλλους φίλους που σκέφτονται κάτι ανάλογο)
Και αν δεν μπορείς να τις κατεβάσεις στείλ' τες μου στο e-mail μου (το βλέπεις κάτω από το μήνυμά μου) για να τις κατεβάσω εγώ!!!

Καλή επιτυχία.
Περιμένω νέα σου, οπωσδήποτε!!! :D

Reaction score
0
Γιαννη γεια σου! Δια πυρος και σιδηρου (διοτι ο Θεος σημερα επνιξε την Κρητη), πηγα σημερα στο Ηρακλειο, στον κ. Λιοντακη. Καταρχην πολυ καλη εντυπωση μου εκανε το καταστημα του. Χωρος αψογος, με εκτεθειμενες αρκετες πηγες απο Sony, Pioneer, Kenwood, Alpine, Jvc, Clarion και αλλα, με τα ηχεια τους. Ενισχυτες, υπογουφερ, ισοσταθμιστες, ηχεια, καλωδια και πολλα αλλα. Εγω τετοια ποικιλια πρωτη φορα βλεπω. Μολις τελειωσε απο ενα αμαξι,μπηκε και στο δικο μου... Καταρχην μου ειπε οτι τα ηχεια μου (τα peerless) εχουν διαφορα φασης. Τι εννοουσε με αυτο δεν καταλαβα. Το δευτερο που μου ειπε και με στεναχωρησε ειναι οτι τα Peerless Definition 6 τα εχει και αυτος,αλλα 1 μονο ζευγος, ετσι ωστε να τα συγκρινουν οι πελατες του με ενα ζευγος Focal V ..κατι και να επιλεγουν τα Focal (στην τιμη των 230 ευρω περιπου)... Ποια ειναι αυτα τα Focal ??? Την ειχα ακουσει και εγω τη Focal (σε οικιακα ηχεια) και ξερω οτι σκιζει! Και μαλιστα μου ειπε οτι εχει και ενα πιο Flat ηχειο απο τα Peerless το οποιο θα μου εκανε κουτι !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ ? Ποιο ειναι αυτο το μοντελο ?
Μετα ειδε το αμαξι. Αφου μου ειπε οτι αυτος ποτε δεν θα παρεδιδε ετσι αμαξι (και οτι οσοι δεν εχουν πελατες πανε σε ..διαγωνισμους), μπηκαμε στο ψητο. Το ψητο ειναι το εξης.
Το Skoda Fabia (2001,μοντελο comfort), εχει ενα κομματι της ταμπλας το οποιο περιλαμβανει την σιτα των ηχειων και συνεχιζει δημιουργωντας την θηκη της πορτας. Το ραφακι δηλαδη. Το κομματι αυτο δεν εχει υφασμα ταπετσαριας, αλλα ειναι βαμμενο ενα χρωμα, σε εμενα γκρι. Στο τερμα του εχει το φωτακι της πορτας. Απο πανω απο αυτο το κομματι ειναι η ταπετσαρια με το χερουλι της πορτας και μετα οι διακοπτες που ανοιγουν τα παραθυρα και η πορτα. Πανω σε αυτο το κομματι, στο οποιο βρισκεται τωρα και το δικο μου το ηχειο, βιδωμενο ακριβως εξω απο την σιτα, θα γινει ολη η δουλεια. Δηλαδη τα εξης δυο πραγματα :

1) Ή αφαιρουμε ολο αυτο το κομματι και το ξαναφτιαχνει απο πολυεστερικο υλικο, το ντυνει με δερμα και εφαρμοζει το ηχειο επανω (κοστος 300 ευρω συνολικα)

2) Ή φτιαχνει μια κατασκευη απο το πολυεστερικο υλικο πανω στην οποια θα εφαρμοστει το ηχειο και η οποια θα μπει επανω στην υπαρχουσα ταμπλα,στο μερος οπου ειναι βιδωμενο τωρα το δικο μου το ηχειο. Αυτη θα κατεβασει το ηχειο λιγο πιο κατω (ωστε να ανοιγει το ντουλαπακι) και θα του δωσει μια κλιση προς τα επανω. Το ηχειο δεν θα εξεχει, απλα θα φαινεται η σιτα του (οπως στη δικη σου κατασκευη). Και αυτο ντυμενο με μαυρο δερμα. Η κατασκευη αυτη θα πιασει λιγο λιγοτερο απο το μισο του κομματιου που περιγραφω παραπανω.Κοστος 200 ευρω συνολο.

Αυτα τα δυο μου προτεινε Γιαννη και ηθελα να σε ρωτησω τι λες για ολα αυτα. Βασικα εγω σκεφτομαι αυτο με τα 200 ευρω για να μην ξεφυγω (ρε γαμωτο αμα ειχα βαλει τα Focal, τωρα θα πηγαινα για ενισχυτη!!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ αυτα τα Focal ???)
Επισης ηθελα να ρωτησω, το ηχειο δεν πρεπει να βιδωθει κανονικα πανω στην πορτα ?
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι που ισως φανει ηλιθιο... Αλλα καλυτερα να με πειτε ηλιθιο,παρα να μαθω οτι γινοτανε και δεν το εκανα!!
Ερωτω : Ειναι απαραδεκτο, δεν γινεται να βγαλω τα Peerless απο μπροστα, να τα βαλω πισω στην εταζερα και να βαλω τα Focal μπροστα ? Σε εκεινους στη Σαλλονικη που ειχα παει Γιαννη μου εδειξαν στο Almera μοναδες Peerless πισω με τα tweeter τοποθετημενα σε κατι κουτια κωνους. Σορυ αν ρωταω βλακειες, αλλα λογια λεμε...
Ευχαριστω για ολα!!!
Εχω κλεισει ραντεβου την επομενη Πεμπτη, οποτε εχω χρονο. Ειμαι ανοικτος σε ολα, αρκει να με συμφερουν. Οποτε υπαρχει χρονος. Για να παω για μαλλι και να ΜΗΝ βγω κουρεμενος. Οπως εγινε πριν...
Να ειστε καλα.

Reaction score
0
Ηθελα ακομα να προσθεσω οτι μου εδειξε και κατασκευες πανελ και το δερμα (μαλλον δερματινη,θα το ρωτησω) και τη μοκετα. Ενταξει, καλα μου φανηκαν εμενα. Μου ειπε ακομα οτι για φτηνοτερο κοστος υπαρχει και το βαψιμο (αντι για ντυσιμο με δερμα), αλλα οτι αυτο δεν αντεχει σε γρατζουνιες. Μου ειπε και για το tweeter μου, το οποιο ειναι τωρα ...κολλημενο στο σιτακι του, οτι πρεπει να γινει και εκει κατασκευη, αλλα τωρα δεν το φτιαχνω και ετσι δεν ρωτησα κοστος. Επισης, κατι ανεφερε και για ξυλο εσωτερικα της κατασκευης αλλα δεν καλοθυμαμαι.

Reaction score
49
Γιαννη γεια σου! Δια πυρος και σιδηρου (διοτι ο Θεος σημερα επνιξε την Κρητη), πηγα σημερα στο Ηρακλειο, στον κ. Λιοντακη. Καταρχην πολυ καλη εντυπωση μου εκανε το καταστημα του. Χωρος αψογος, με εκτεθειμενες αρκετες πηγες απο Sony, Pioneer, Kenwood, Alpine, Jvc, Clarion και αλλα, με τα ηχεια τους. Ενισχυτες, υπογουφερ, ισοσταθμιστες, ηχεια, καλωδια και πολλα αλλα. Εγω τετοια ποικιλια πρωτη φορα βλεπω.
Eπιτέλους logan έκοψες τον πληθυντικό!!!! Είναι ένα καλό βήμα κι αυτό!!! :D :D (αλήθεια πως είναι το όνομά σου?? :shock: :wink: :D )

Πάμε στο θέμα μας τώρα.........

Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή! Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό αυτό τόσο για την ψυχολογία σου όσο και για το αποτέλεσμα που (λογικά) θα βρεις στο αυτοκίνητό σου!! Επομένως η αρχή ήταν καλή!! Πάμε παρακάτω........

Μολις τελειωσε απο ενα αμαξι,μπηκε και στο δικο μου... Καταρχην μου ειπε οτι τα ηχεια μου (τα peerless) εχουν διαφορα φασης. Τι εννοουσε με αυτο δεν καταλαβα.
Χμμμ....... Θυμάσαι πόσες φορές σου ανέφερα για πολικότητα των ηχείων???
Εδώ είμαστε!!!
Προφανώς ο τύπος που τα τοποθέτησε έβαλε ανάποδα τα καλώδια στην μία (?) πλευρά......Μικρό το κακό. Θα στο διορθώσει κατευθείαν ο κ. Λιοντάκης!!

Πάμε παρακάτω........

Reaction score
49
Το δευτερο που μου ειπε και με στεναχωρησε ειναι οτι τα Peerless Definition 6 τα εχει και αυτος,αλλα 1 μονο ζευγος, ετσι ωστε να τα συγκρινουν οι πελατες του με ενα ζευγος Focal V ..κατι και να επιλεγουν τα Focal (στην τιμη των 230 ευρω περιπου)... Ποια ειναι αυτα τα Focal ??? Την ειχα ακουσει και εγω τη Focal (σε οικιακα ηχεια) και ξερω οτι σκιζει!

Ο κ. Λιοντάκης προφανώς εννοεί αυτά:

Focal - Access 165 A
16,5 CM Ηχεία 2 δρόμων Διαιρούμενα (120 Watt)

Kit 2 voies séparées.
Woofer 165 mm.
Bobine 25 mm.
Moteur 72 mm.
Tweeter Tioxyd TN 47.
Filtre 2 voies 12 dB/octave (niveau du tweeter ajustable).
Puissance max. : 120 W.
Puissance nom. : 60 W.
Sensibilité (2,83 V/1m) : 92 dB.
Réponse en fréquence : 60 Hz-20 KHz.

Δεν θέλω να σε προϊδεάσω......
Όταν φτιάξεις το door panel καιαφού μιλάμε για τις ίδιες διαστάσεις ηχείων πες του να στα τοποθετήσει για να τα ακούσεις..........
Η άποψή μου πάντως στο θέμα είναι ότι δεν θα επέλεγα το βασικό μοντέλο της όποιας εταιρίας. Δεν θα έλεγα πχ όχι σε καμία περίπτωση αν μου μιλούσες για την σειρά polyglass 165 V3 (530 ευρώ) ή ακόμα καλύτερα την Utopia 165 W (680 ευρώ) αλλά όπως βλέπεις το κόστος τους εκτοξεύεται (και θα ήταν απαραίτητος και ο ενισχυτής για να παίξουν τον καλύτερό τους εαυτό)

Reaction score
49
Αν και το πιο πιθανό είναι να αναφέρεται σε αυτό το μοντέλο:

Focal - Focal 165 V2
16,5 CM Ηχεία 2 δρόμων Διαιρούμενα (150 Watt)

165mm woofer.
25mm (1") v.coil.
84mm magnet.
TN 47 tioxid tweeter.
2-way separate crossover
12 dB/oct. (3.5kHz).
Adjustable
tweeter and mid range level.
Max. power handling: 150W.
Nominal, power
handling: 75W.
Sensitivity (2.83 V/1m): 93dB.
Frequency response: 60Hz-20kHz.
Grills included.

Αλλά από όσο ξέρω "παίζουν" κάπου στα 300+ ευρώ!!!

Ο μεταλλικός θόλος πάντως στα tweeterάκια θέλω να πιστεύω ότι δεν θα σου δώσει τόσο γλυκές υψηλές όσο τα Peerless (με μεταξωτό θόλο) αλλά αυτό μπορείς να το κρίνεις μόνος σου αν του ζητήσεις να τα ακούσεις...............

Reaction score
49
Και κάτι ακόμα........
Το ότι μια εταιρία βγάζει πολύ καλά ηχεία για το σπίτι δεν σημαίνει ότι είναι κανόνας για ΟΛΑ της τα ηχεία...........
Μεγάλη κουβέντα σηκώνει αυτό και χρόνος δεν υπάρχει (τώρα)......

Πάμε παρακάτω?.. :roll: :wink: ....

Και μαλιστα μου ειπε οτι εχει και ενα πιο Flat ηχειο απο τα Peerless το οποιο θα μου εκανε κουτι !!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ ? Ποιο ειναι αυτο το μοντελο ?
Και βέβαια λέει αλήθεια.....
Όπως αλήθεια σου έλεγα κι εγώ για τα slim ηχεία της Peerless.......
Άσχετα με το ότι ο προηγούμενος δεν ήξερε την δουλειά του.........

Α λ λ ά........(πάντα υπάρχει ένα αλλά...) έχουν κόστος 370 με 380 ευρώ!!!! :shock: (πολύ παραπάνω από το όριο που είχες θέσει...)

Και είναι αυτά:

Focal - 165 V Slim
16,5 CM Ηχεία 2 δρόμων Διαιρούμενα (120 Watt)

Kit containing
Woofer 165mm Voice coil 32mm
Motor Neodynium
Tweeter Tioxid 5 TN47 Filter 2 way 12 db/Octave (adjustable tweeter level)
Plug & Play quick connection system
Max Power 120W
Nom Power 60W
Sensitifity (2.83 V/1m): 91 dB.Frequency responce 70HZ - 20kHZ
Grilles supplied

Reaction score
49
Μετα ειδε το αμαξι. Αφου μου ειπε οτι αυτος ποτε δεν θα παρεδιδε ετσι αμαξι (και οτι οσοι δεν εχουν πελατες πανε σε ..διαγωνισμους), μπηκαμε στο ψητο. Το ψητο ειναι το εξης.
Το Skoda Fabia (2001,μοντελο comfort), εχει ενα κομματι της ταμπλας το οποιο περιλαμβανει την σιτα των ηχειων και συνεχιζει δημιουργωντας την θηκη της πορτας. Το ραφακι δηλαδη. Το κομματι αυτο δεν εχει υφασμα ταπετσαριας, αλλα ειναι βαμμενο ενα χρωμα, σε εμενα γκρι. Στο τερμα του εχει το φωτακι της πορτας. Απο πανω απο αυτο το κομματι ειναι η ταπετσαρια με το χερουλι της πορτας και μετα οι διακοπτες που ανοιγουν τα παραθυρα και η πορτα. Πανω σε αυτο το κομματι, στο οποιο βρισκεται τωρα και το δικο μου το ηχειο, βιδωμενο ακριβως εξω απο την σιτα, θα γινει ολη η δουλεια. Δηλαδη τα εξης δυο πραγματα :

1) Ή αφαιρουμε ολο αυτο το κομματι και το ξαναφτιαχνει απο πολυεστερικο υλικο, το ντυνει με δερμα και εφαρμοζει το ηχειο επανω (κοστος 300 ευρω συνολικα)

2) Ή φτιαχνει μια κατασκευη απο το πολυεστερικο υλικο πανω στην οποια θα εφαρμοστει το ηχειο και η οποια θα μπει επανω στην υπαρχουσα ταμπλα,στο μερος οπου ειναι βιδωμενο τωρα το δικο μου το ηχειο. Αυτη θα κατεβασει το ηχειο λιγο πιο κατω (ωστε να ανοιγει το ντουλαπακι) και θα του δωσει μια κλιση προς τα επανω. Το ηχειο δεν θα εξεχει, απλα θα φαινεται η σιτα του (οπως στη δικη σου κατασκευη). Και αυτο ντυμενο με μαυρο δερμα. Η κατασκευη αυτη θα πιασει λιγο λιγοτερο απο το μισο του κομματιου που περιγραφω παραπανω.Κοστος 200 ευρω συνολο.

Αυτα τα δυο μου προτεινε Γιαννη και ηθελα να σε ρωτησω τι λες για ολα αυτα. Βασικα εγω σκεφτομαι αυτο με τα 200 ευρω για να μην ξεφυγω

Με την 1η λύση από ό,τι καταλαβαίνω θα "χάσεις" το ραφάκι....Σωστά??
Συνήθως τέτοιες κατασκευές φτιάχνουμε αν σκοπεύουμε να βάλουμε περισσότερα woofer (2+) και χρειαζόμαστε να εκμεταλευτούμε όλο το μήκος της πόρτας.......

Θέλω να πιστεύω (χωρίς βεβαίως να είμαι και 100% σίγουρος αφού δεν ξέρω το αυτοκίνητό σου) ότι και η 2η λύση θα σε ικανοποιήσει απόλυτα!! Αφού και την δουλειά θα κάνει (σωστή ηχητικά και σε στήριξη του ηχείου) και το ντουλαπάκι θα ανοίγει και δεν θα χάσεις και το ράφι της πόρτας..........

Reaction score
49
(ρε γαμωτο αμα ειχα βαλει τα Focal, τωρα θα πηγαινα για ενισχυτη!!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ αυτα τα Focal ???)

Για τα Focal σου έχω ήδη απαντήσει!!

Αυτό που αξίζει σχολιασμού είναι η σκέψη σου για ενισχυτή!!!! :shock: :wink:
Χμμμ......Το κόλλησες βλέπω το μικρόβιο και εσύ!!! :wink: :roll:

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι ότι και για τα Focal θα πλήρωνες όσα χρήματα έδωσες και για τα Peerless!!! Οπότε από που θα προέκυπταν τα χρήματα για τον ενισχυτή???? :shock:
(και πρόσεξε....όταν λέμε για ενισχυτή θα πρέπει να υπολογίσεις και κάποιο κόστος για καλώδια, ασφάλειες που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι +100 ευρώ!!! :roll: :wink: )

Και αν εννοείς τα χρήματα των door panels να σου θυμίσω ότι και τα Focal δεν θα χωρούσαν στην πόρτα (και θα έπρεπε να βάλεις door panel...)
Oπότε μία η άλλη θα ήταν.........

Αν ΔΕΝ ήθελες door panel και πήγαινες στα slim της Focal να σου υπενθυμήσω ότι το κόστος τους είναι ήδη +170 ευρώ πάνω από αυτά που έχεις δώσει..........

Και όλα αυτά για να μην στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι άδικα.... :wink:
Προσπαθείς (-ουμε) να φτιάξεις κάτι καλό....
Μην αρρωστήσεις κι από πάνω!! :shock: :wink:

Reaction score
49
Επισης ηθελα να ρωτησω, το ηχειο δεν πρεπει να βιδωθει κανονικα πανω στην πορτα ?

ΌΧΙ!!
Το ηχείο θα βιδωθεί πάνω στο door panel......
Και βέβαια το door panel θα βιδωθεί με την σειρά του είτε στην επένδυση της πόρτας (συνήθως) είτε θα πιάσει πάνω στην λαμαρίνα (αλλά αυτό θα συνέβαινε αν ήταν πολύ βαριά κατασκευή με πολλά ηχεία)

Και κάτι ακόμα....
Ρώτα τον κ. Λιοντάκη πόσο θα σου στοιχίσει να σου φτιάξει και την αντίστοιχη κατασκευή για την στοίριξη των Tweeters.
Αφού θα ασχοληθεί τώρα πιθανότατα το κόστος να είναι πολύ μικρότερο από το να ασχοληθεί εκ νέου αργότερα..........

Και κατι άλλο.....
Να θυμάσαι ότι η στήριξη των ηχείων είναι πολύ σημαντική για το πως θα παίξουν....
Οπότε (αν συνυπολογίσουμε και την διόρθωση της φάσης) να περιμένεις μεγάλη βελτίωση στο ηχητικό αποτέλεσμα μετά την "επέμβαση"!!! :wink:

Και να μην ξεχάσω.......ΜΗΝ σκεφτείς καν το βάψιμο του door panel....
Και να προτιμήσεις δερματίνη (σε σχέση με το δέρμα) γιατί θα αντέξει πιο καλά τους ήλιους και τις (πιθανές) κλωτσιές από τους επιβάτες.......

Reaction score
49
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι που ισως φανει ηλιθιο... Αλλα καλυτερα να με πειτε ηλιθιο,παρα να μαθω οτι γινοτανε και δεν το εκανα!!
Ερωτω : Ειναι απαραδεκτο, δεν γινεται να βγαλω τα Peerless απο μπροστα, να τα βαλω πισω στην εταζερα και να βαλω τα Focal μπροστα ? Σε εκεινους στη Σαλλονικη που ειχα παει Γιαννη μου εδειξαν στο Almera μοναδες Peerless πισω με τα tweeter τοποθετημενα σε κατι κουτια κωνους. Σορυ αν ρωταω βλακειες, αλλα λογια λεμε...
Ευχαριστω για ολα!!!

Η οικονομικότερη και σωστότερη λύση είναι τα Perless να μείνουν στην θέση τους.....Δηλαδή μπροστά......
Πίσω ΔΕΝ πρόκειται να παίξουν όπως πρέπει χώρια που απλά θα τα καταδικάσεις σε έναν ρόλο για τον οποίο ΔΕΝ είναι σχεδιασμένα........
Με το επιπλέον κόστον των 200+ ευρώ θα ήταν προτιμότερο να βάλεις έναν 2-κάναλο ενισχυτή και να βελτιώσεις ακόμα (εώς πολύ) περισσότερο την ποιότητα του ηχητικού αποτελέσματος στα Peerless

Reaction score
49
Εχω κλεισει ραντεβου την επομενη Πεμπτη, οποτε εχω χρονο. Ειμαι ανοικτος σε ολα, αρκει να με συμφερουν. Οποτε υπαρχει χρονος. Για να παω για μαλλι και να ΜΗΝ βγω κουρεμενος. Οπως εγινε πριν...
Να ειστε καλα.

Διάβασε καλά όσα έχω γράψει παραπάνω και ό,τι απορία έχεις ρώτα!!
Έχουμε άλλωστε χρόνο μέχρι να πας για την εγκατάσταση..........

Μην αγχώνεσαι!!
Τόσο εγώ όσο και ολόκληρη η (μεγάλη) ομάδα του AVsite θα σε βοηθήσουμε να αποφύγεις όποια λάθη θα μπορούσαν να συμβούν!!!

Και θα είμαστε βέβαια καλά & ακόμα καλύτερα αν οι συμβουλές πιάσουν τόπο και μείνεις ικανοποιημένος!!!

Ααααα.....Μην ξεχάσεις ότι θέλουμε και φωτό του πριν και μετά της κατασκευής!!!
Επαναλαμβάνω....Αν σε δυσκολεύει το κατέβασμα, στείλε τις φωτό στο email μου να τις κατεβάσω εγώ!!!

Καλημέρα!! :D :D :D

Reaction score
0
Γιαννη καλησπερα... Ευχομαι να εισαι καλα. Ειδα τις απαντησεις σου και ευχαριστω αλλη μια φορα για το ενδιαφερον, τις πληροφοριες και το ποσο κατατοπιστικος και αναλυτικος εισαι. Σου μιλαγα στον πληθυντικο μεχρι προτινος λογω σεβασμου στις γνωσεις σου και λογω του οτι δε σε εχω γνωρισει προσωπικα. Ευγενεια ηθελα να δειξω. Διατηρω τον ιδιο σεβασμο, επαυξημενο. Διαβασα προσεκτικα οσα μου εγραψες, απο το νετ καφε που σου γραφω, με ολον αυτο το θορυβο, μιας και δε διαθετω Η/Υ και νετ στο σπιτι. Ελπιζω τωρα να μη μου διεφυγε κατι, οπως πριν. Για το θεμα των Focal ευχαριστω, καταλαβα ομως και εγω οτι δεν με συμφερει,μιας και οι ταπετσαριες για το αμαξι μου κανουν περιπου 228 ευρω η καθεμια, και χρειαζομαι νεες αν θα ηθελα να τα βαλω. Δεν πειραζει,μια ερωτηση εκανα. Οσο για αυτο που ειπα (οτι αν εβαζα σωστα ηχεια,ωστε να μην χρειαστει κατασκευη,θα αγοραζα ενισχυτη), εννουσα οτι στα 200 πχ. ευρω που θα πληρωσω τωρα θα εβαζα αλλα 150-200 (πχ) και θα εβαζα ενισχυτη. Και μου ειπε ο κ. Λιοντακης οτι υπαρχουν Focal (ή και αλλα) που δεν θα χρειαζοταν κατασκευη,αλλα θα εμπαιναν στις υπαρχουσες θεσεις της πορτας. Στην τιμη μεχρι 250 ευρω.

Τελος παντων, το θεμα των ηχειων εληξε. Αυτα που εχω θα κρατησω και θα κανω κατασκευη. Καταληγω και εγω σε αυτη των 200 ευρω. Να δουλευτει δηλαδη τμημα του κομματιου που περιγραφω και οχι ολο. Και ναι, με δερματινη θα πω να γινει. Αυτο που ηθελα να σε ρωτησω τωρα Γιαννη, ειναι καποιες πληροφοριες για το πως γινεται αυτο... Αν θελεις και μπορεις δηλαδη. Πηρα σημερα ενα τηλεφωνο και ξαναρωτησα τις διαστασεις της κατασκευης και κυριως ποσα εκατοστα προς τα εξω θα προεξεχει αυτη η κατασκευη. Επειδη ειδα οτι και στο δικο σου αυτοκινητο προεξεχει. Μου ειπε (καπως βιαστικα, διοτι ειναι μονος του τωρα), οτι ΔΕΝ θα προεξεχει. Οτι θα ειναι στην ιδια επιφανεια με την υπαρχουσα ταπετσαρια. Και αυτο διοτι θα παει προς τα μεσα η ολη κατασκευη. Αντε να προεξεχει λιγο. Αληθευει αυτο ? Βεβαια θα πρεπει να ξερει καποιος το Fabia και το βαθος του Peerless για να το πει αυτο, αλλα ισως παλι και οχι... Αν μπορεις να μου πεις κατι σε αυτο, το εκτιμω πολυ.
Αυτα και ευχαριστω. Δεν αγχωνομαι, ισως ετσι φαινεται. Σορυ αν εδειξα κατι τετοιο. Οταν γραφεις στο νετ πρεπει να προσεχεις διοτι δεν σε βλεπει ο αλλος να καταλαβει πως αισθανεσαι. Στο κατω κατω, δε βαριεσαι, αν ειναι να γινει κατι θα γινει. Στη συνειδηση του καθενος τεχνιτη (εγκαταστατη, υδραυλικου, μαρμαρα, φανοποιου, ολων) ειναι να σου κανει σωστη δουλεια. Δεν μπορουμε να ξερουμε τις λεπτομερεις της τεχνης του καθενος, διοτι τοτε θα το καναμε μονοι μας.
Καλο απογευμα Γιαννη.

Reaction score
0
Γεια χαρα και παλι σε ολους. Γεια σου Γιαννη! Ρωτησα για τα tweeter και την κατασκευη που χρειαζονται ωστε να τοποθετηθουν σωστα. Ειναι επιπλεον 120 ευρω. Ισως πετυχω και λιγο καλυτερη τιμη... Αυτο που ηθελα να ρωτησω οσον αφορα τα tweeter ειναι το εξης :
Τωρα τα tweeter ειναι κολλημενα πανω στο σιτακι τους, στην θεση που υπηρχαν τα εργοστασιακα. Τα πλαστικα ποδαρακια που ειχε το σιτακι εσωτερικα και στα οποια στηριζοταν το εργοστασιακο tweeter εχουν κοπει επειδη το Peerless tweeter δεν χωραγε. Γινεται να μπουν στην ιδια θεση αντι να τρυπησουμε την ταπετσαρια (οπως φαινεται στο αυτοκινητο του Γιαννη) ? Μπορουμε να κοψουμε την εσωτερικη πλευρα της σιτας των tweeter (οσο μπορουμε), να τοποθετησουμε τα tweeter και να ενδυσουμε την σιτα με υφασμα απο καλυμμα ηχειων ? Εχω τα καλυμματα των οικιακων μου ηχειων που δεν τα βαζω σχεδον ποτε και θα μπορουσα να τα διαθεσω. Γινεται αυτο ? Ποια ειναι η καλυτερη θεση (ακουστικα) για τα tweeter ? Πανω στην ταπετσαρια (σχεδον στην ιδια κατακορυφο με το mid-woofer) ή στην θεση που εχει το αμαξι ?
Επισης θελω να ξαναρωτησω για το ποσο θα προεξεχει η ολη κατασκευη (το ρωταω και στην αμεσως προηγουμενη απαντηση) ? Με ενδιαφερει πολυ αυτο διοτι το αυτοκινητο μου ειναι μικρο, δεν ειναι και τοσο ευρυχωρο...
Τελος, πως σας φαινεται το ολο κοστος (που ανερχεται στα 320 ευρω μεχρι τωρα) ?
Λογικο ? Καλη τιμη ?
Ευχαριστω οσους βοηθησουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7