Ερωτηση για τελικο

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202
Καλησπερα παιδια.
Ενισχυτης Marantz sr 6006
ηχεια b&w 684 theater 5.1

Ηθελα να ρωτησω αν εβαζα τελικο ΜΟΝΟ για το μπροστινα μου ηχεια που ειναι και τα βασικοτερα, θα εβλεπα μεγαλη διαφορα ; και αν ναι τι ακριβως;
Η χρηση που κανω ειναι κυριως ταινιες και λιγοτερο μουσικη.
Επισης τελικ ομονο για τα μπροστινα δεν ειναι πολυ ακριβο,σωστα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Ερωτηση για τελικο

Η χρηση που κανω ειναι κυριως ταινιες και λιγοτερο μουσικη.
Ή σε όλα ή στα 3 μπροστά,δλδ και το κεντρικό.Αλλιώς μην το σκεφτείς καν.
Η διαφορα δεν είναι στις εντάσεις που μπορεί να κερδίσεις αλλά στο ότι τα ηχεία σου θα δουλεύουν καλύτερα σωστότερα οπότε και θα ''καθαρίσει'' η ήχος.
Δεδομένου όμως ότι δεν σε ενδιαφέρει κυρίως η μουσική τότε εφόσον βάλεις έναν δικάναλο τελικό το σύστημα ισοστάθμισης σου,αναλόγως το πώς δουλεύει0:
1)Είτε θα ''κόψει'' ισχύ από τα L-R για να να έρθει σε ισοορροπία,οπότε θα έχεις ''ευνουχίσει'' τον τελικό σου
2)Είτε θα τσιτώσει τα υπόλοιπα κανάλια προσπαθώντας να φτάσουν τα L-R,εξαντλώντας τον Μαραντζ.

Συμβουλή:Ζήσε πρώτα με στο σύστημα σου ως έχει και μετά απο λίγο καιρό δανείσου κάποιον τελικό για να δεις τι διαφορές θα έχεις και προτίθεσαι να ξοδέψεις για αυτές.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ευχαριστω πολυ,θα ακολουθησω τη συμβουλη σου!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Ή σε όλα ή στα 3 μπροστά,δλδ και το κεντρικό.Αλλιώς μην το σκεφτείς καν.
Η διαφορα δεν είναι στις εντάσεις που μπορεί να κερδίσεις αλλά στο ότι τα ηχεία σου θα δουλεύουν καλύτερα σωστότερα οπότε και θα ''καθαρίσει'' η ήχος.
Δεδομένου όμως ότι δεν σε ενδιαφέρει κυρίως η μουσική τότε εφόσον βάλεις έναν δικάναλο τελικό το σύστημα ισοστάθμισης σου,αναλόγως το πώς δουλεύει0:
1)Είτε θα ''κόψει'' ισχύ από τα L-R για να να έρθει σε ισοορροπία,οπότε θα έχεις ''ευνουχίσει'' τον τελικό σου
2)Είτε θα τσιτώσει τα υπόλοιπα κανάλια προσπαθώντας να φτάσουν τα L-R,εξαντλώντας τον Μαραντζ.

Συμβουλή:Ζήσε πρώτα με στο σύστημα σου ως έχει και μετά απο λίγο καιρό δανείσου κάποιον τελικό για να δεις τι διαφορές θα έχεις και προτίθεσαι να ξοδέψεις για αυτές.
Εχει δικιο ο Γιωργος εγω μετα που εβαλα και στα τρια καναλια ειδα μεγαλη διαφορα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.690

Πάντως φίλε hamurabi, όταν με το καλό στήσεις το hc, πολύ θα ήθελα να το δω/ακούσω.

Και εννοείται ότι περιμένουμε φωτό με τις συσκευές και το στήσιμό τους.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ναι ναι φιλε μου, το ειχα υποψην με το που τελειωσω να σας κανω μια παρουσιαση. οχι οτι θαναι τιποτα φοβερο δηλαδη αφου εχω δει απο εσας κατι απιστευτα HC αλλα ντααααξ!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.690

Ευτυχώς δεν κάνουμε διαγωνισμό hc. Απλά μοιραζόμαστε το μεράκι και την τρέλα μας, και δίνουμε ή παίρνουμε ιδέες για να βελτιώσουμε τις υλοποιήσεις μας.

Ανυπομονώ λοιπόν να δω και κυρίως να ακούσω τις εντυπώσεις σου από τη δική σου εμπειρία.

Reaction score
19

να κανω και εγω μια ερωτηση για να μην ανοιξω νεο θεμα,εχω τον Onkyo TX-SR875 και ηχεια f Crystal A THX-T3,c Crystal A THX,s Crystal A TX-T2-BLA,sb Crystal A THX-D,για τα μπροστα εχω τον NAD C272 2Χ150 και περιμενω την Τριτη εναν πεντακαναλο 5Χ200 απο συμφουριτη,να αφησω τον NAD οπως τον εχω και να οδηγησω τα υπολοιπα με τον 5καναλο,για βοηθηστε λιγο σαν πιο ειδικοι

Reaction score
19

τελικο argi 5Χ200 watt 8ohm,και θελω με αυτον να οδηγησω το κεντρικο τα surround κα τα surround back,πως το βλεπεις

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

υπο προυποθεσεις καλυτερα η τριαδα να εχει
ιδια ρευματα , θα εβαζα καλυτερο ρευμα στο κεντρικο
μετα στα lr

Reaction score
29.654

Απο τα 150 του nad στα 200 του πεντκάναλου δεν θα δεις απαραίτητα διαφορές.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ερωτηση για τελικο

να κανω και εγω μια ερωτηση για να μην ανοιξω νεο θεμα,εχω τον Onkyo TX-SR875 και ηχεια f Crystal A THX-T3,c Crystal A THX,s Crystal A TX-T2-BLA,sb Crystal A THX-D,για τα μπροστα εχω τον NAD C272 2Χ150 και περιμενω την Τριτη εναν πεντακαναλο 5Χ200 απο συμφουριτη,να αφησω τον NAD οπως τον εχω και να οδηγησω τα υπολοιπα με τον 5καναλο,για βοηθηστε λιγο σαν πιο ειδικοι

πραγματικα διαιροτουμε καποτε γιατι καποιος να επενδυση σε ολοκληρομενο ενυσχυτη αν θα εκτελει αποκλιστικα χρεη προενισχυτη χωρις να χρεισιμοποιιται ουτε ενα ,δυο η και τρεια απο τα 7 τελικα του σταδια τουλαχιστο.εγω αν ειχα σκοπο να συνδεσο τελικο σε ολα καναλια του ,τα χρηματα που θα κοστιζα τα τελικα σταδια του ολοκληρομενου (αφου δεν θα εκμεταλευομουνα τουλαχιστο 2 σταδια) θα τα επενδυα στο τμημα προενυσχισεις περνοντα προενυσχιτη

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.690

Ξέρεις πόσο έχουν οι προενισχυτές av?

Συμφέρει να αγοράσεις ολοκληρωμένο av και να χρησιμοποιήσεις τα προενισχυτικά του στάδια.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Ξέρεις πόσο έχουν οι προενισχυτές av?

Συμφέρει να αγοράσεις ολοκληρωμένο av και να χρησιμοποιήσεις τα προενισχυτικά του στάδια.
Πωλούνται και ευκολότερα (οι av)

Reaction score
1
εχουν την ιδια ποιοτητα ηχου ομως? φυσικα εξαρτατε και αν συμφερει η επιπλεον ποιοτητα ως προς την διαφορα τιμης, ομως πιστευω οτι για παραδειγμα στα χρηματα που ζητουσε ο onkyo 875 η λιγο παραπανω βρισκεις προενυσχιτη της ιδιας εταιρεια η καποιας αλλης,εαν κανω λαθος ομως, τουλαχιστο θα εκμεταλευομουν το ρευμα του ολοκληρομενου 875 οδηγοντας 2καναλια που πιστευω με μονο τα 2 καναλια θα στεκοτα αξιοπρεπεστατα απεναντι στον τελικο,ισος και το ιδιο και οχι να αγοραζουμε τετοιο μηχανημα και να μην το εκμεταλεβομαστε ως εκει που μπορει γιατι ο συγκεκριμενος μπορει πιστευω

Reaction score
766

μπορεις να πάρεις ενα Denon που έχει επιλογή να κλείνει εντελως τα τελικα του σταδια και να δουλεύει ως καθαρος προενισχυτής AV...τώρα πώς στέκεται απέναντι σε καθαρόαιμους προενισχυτές AV πχ Anthem Arcam κλπ που τείνουν προς την κορυφή δε ξερω να σου πω.....αν κανουν κανα τεστ ΑΒ να μαθουμε και μεις......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.690

Για ρίξτε μια ματιά σε τι τιμές παίζουν οι προενισχυτές, και μάλιστα σε εκποίηση, και μετά τα συζητάμε.

Reaction score
1
o ονκυο καλη τιμη εχει.τελοσπαντο συμφωνεις οτι τουλαχιστο καποια καναλια θα πρεπει να χρησιμοποιουνται σε αυτον τον ενισχυτη αφου αγοραζονται που αγοραζονται και οπως ειπα και ποιο πριν ανετα μπορει να συνοδευσει τον τελικο αμαν χρεισιμοποιηθουν μονο τα δυο καναλια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988